reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Kropeczko

Jeszcze cynk do tego dodac, vit C i E i bedzie komplet...
.

Salfazin jest juz preparatem z cynkiem....a selen który kupilam jest z witaminąE, do tego ma tran i je duzo cytrusów i tą sławną czerwoną papryke:-)

w.kropeczko a na co Twój M przyjmuje te tabletki?

Może mojemu się takie przydadzą..:sorry2:

na poprawe nasienia....robilismy badania-nie wyszlo najlepiej....:baffled:

Witaj kropeczko!

hej!

A czy mogłabyś Kochana wymienić po kolei nazwy tych tabletek i dawkowanie?;-) To dziś polecę do apteki i kupię.:tak:

ja kupilam: salfazin-pisze zeby jesc 1 raz na noc
selen+E, tez pic 1 tabletke na pudelku podaja
Lkarnityne 3 active -3 razy na dzien...ale to przy odchudzaniu, ana meskosc nie wiem...wczorauj dalam mu tylko 1 na poczatek-bo to strasznie wieeelka tableta:-)
tran z dorsza-2 razy na dzien po 2 kapsulki...ja tez ten tran pije plus magnez z B6

witaj kropeczko, ze zdrowkiem duzo lepiej...

wydaje mi sie wystarczy jeden raz dziennie, ja bym jeszcze do tego dorzuciła tran, żen szen lub mace, oczywiscie duzo witaminy C
przyzwyczailam troszke...

kobietki dzis od rana znow sie uzeram z mdlosciami ! i kurde kaszel mi sie właczyl ehhh

Biedacwto jeste s tymi mdlosciami....ale przynajmniej teraz czujesz, ze jeste s wciąży....kochanie-trzymaj sie dzielnie!

No wlasnie chyba po 1 sztuce bede mu dawala....

Tabletki to juz zalezy od Ciebie jakie chcesz kupic. Wazne zeby zawieraly:

Cynk: 30 mg
Selen: 100 mcg
vit E: 300-400 iu
vit C: 1000mg
L-arginina: 1000mg
L-karnityna: 100mg
OMEGA 6 (GLA) - 150 mg; OMEGA 3 (EPA) - 300mg

Powyzej to wymagania dzienne...

A na tych pudelkach akie ja mam normy dzienne sa nizsze niz Ty piszesz lolitko...wielenizsze i pisze zeby nie przekraczac tych norm na dzien...kurcze...sama juz nie wiem....:baffled:

KTO JESZCZE FASZEROWAL M. WITAMINAMI?
ILE RAZY NA DZIEN I JAKIE NORMY?

Witajcie kochane:-):-):-)

Od razu przepraszam, ze sie nie odzywalam, ale naprawde nie mialam ostatnio wiele czasu na neta:-(. Razem z mezem zaliczylismy nawet przeprowadzke do kolezanki, prawie ciagle pracuje na popoludnie i zanim wroce do domu, zjem cos, wykapie sie to juz zmeczona jestem i uciekam do lozeczka. Od ponad tyg zaczely mnie meczyc mdlosci i czuje sie starsznie zmeczona i ciagle chce mi sie spac a nie mam za bardzo gdzie - no bo w pracy sie nie da :-D. Ostatnio powiedzialam o ciazy w pracy i od razu wiecej mi pomagaja:tak:. A tak pozatym czekam na list ze szpitala ze skierowaniem na USG, ktore tu niestety robi sie w12-14tyg ciazy:-(. Razem z mezem chcemy zrobic go prywatnie za tydz jak on wroci z Polski(mial pewne sprawy do zalatwienia:tak:)chcemy zrobic w 10 tyg:tak:, bo juz nie moge sie doczekac az zobacze moje malenstwo.:-) Brzuszek juz widac, ale wieczorami, szczegolnie jak po pracy jestem zmeczona i pojem sobie na noc hehe ale na slodkie mnie juz tak bardzo nie ciagnie:-Da ja uwielbialam slodycze i czekalodowe batony:-D.
Kurde dziewczyny strescie mi co tutaj u was sie dzieje, bo po tylach jestem. Z tego co pamietam Pysi i Elfie sie udalo - WIELKIE GRATULACJE DZIEWCZYNY!!!, czy ktos jeszcze??? Kropeczko licze na ciebie sloneczko:tak::tak::tak:Ty to tak zawsze wszystko pamietasz :tak:;-):-)

Pozdrawiam was wszytskie kochanie!!!:tak:;-):tak::-)I trzymam kciuki za was wszystkie!!!

Ostatnia edycja:
A na tych pudelkach akie ja mam normy dzienne sa nizsze niz Ty piszesz lolitko...wielenizsze i pisze zeby nie przekraczac tych norm na dzien...kurcze...sama juz nie wiem....:baffled:

KTO JESZCZE FASZEROWAL M. WITAMINAMI?
ILE RAZY NA DZIEN I JAKIE NORMY?

Lolitka prawde Ci powie:)
Rob Kochanie jak chcesz...Ja Ci mowie ze takie normy sa zalecane dla starajacych.
Pamietaj tez zeby te wsie jednostki dobrze odczytywac.

ano udało sie :DD

dzieki Andziu za troske , to ze choróbsko minelo najbardziej widac po tym ze jestem tutaj :)
tylko jeszcze kaszel mnie nie pokoi, mam nadzieje ze szybko minie..
dziewczyny dobrze ze myslicie o mezulkach i dajecie im witaminy , to naprawde pomaga, dokladnie wiem na własnych i mojego meza przykładzie - troche biedulek narzekal ze tyle witamin lyka a nawet go brzuszek czasem bolał, ale naprawde było warto, parametry jego smermy o wiele sie poprawily po takiej kuracji witamonowej, pierwsze efekty widac po paru miesiacach, ale naprawdę są !

No ja mam wizyte 20 maja i zobaczymy czy juz dostane ostateczna decyzje. Klinike juz wybralam. Dzis nas z m. troszke pogielo i zaczelismy wymyslac imiona dla dzieci. Nie smiejcie sie ale wybralismy Laura i Fryderyk Roman (po tacie) :-D:-)

Sorka za spam :(

Jasne kochana. Zdecydowalismy sie na IVF nawet juz przed moimi 2 kreskami. Co z tego, ze jakies niewielkie szanse mam na 2 kreski, skoro prawie zadnych zeby to nie byla ciaza jajowodowa. Kochana z moim jajowodami i z takim dlugimi starnakami juz nie mam zludzen. Na wizycie sie wlasnie dowiem jaki typ IVF bedzie dla nas najbardziej skuteczny. Moj m. zrobil nasienie (poprzedni wynik byl kilka lat temu) a mnie kazali powtorzyc HSG, dla pelnego obrazu. Obym nie musiala czekac zbyt dlugo, bo chyba zwariuje. A u Wy tez juz podjeliscie decyzje ?

No jestes kobito! Opowiadaj co u Ciebie slychac a m. wyslij po jakis procentowy napoj do sklepu. E tam, tu jest wszystko na odwrot i najpierw masz obrone i oddajesz prace a potem masz egzaminy z reszty. Czyli jeszcze studia nie sa za mne :zawstydzona/y: Wlasnie na poniedzialek mam oddac jedna z prac na zaliczenie a napisalam jej 5 procent - super!

kaprycha - 20 to już w środę:szok: teraz to do mnie dotarło:tak:

będę mocno ściskac kciuki:tak:

Mężatko - witaj i gorące buziaki dla Ciebie:-)

reklama
Witajcie kochane:-):-):-)

Kropeczko licze na ciebie sloneczko:tak::tak::tak:Ty to tak zawsze wszystko pamietasz :tak:;-):-)

HEJ MEZATKO!
WLASNIE DZIS O TOBIE MYSLALAM.... A NAWET MOJ M PYTAL CO U CIEBIE:-)))))
Fajnie, ze sie odezwalas! mAM NADZIJE, ZE WKROTCE NA USG ZOBACZYCIE SILNIE BIJACE SERDUSZKO....TRZYMAM KCIUKI I DAJ ZNAC KONIECZNIE PO BADANIU!

Ile jeszcze Ci w Uk zostalo??? 2 miesiace tak...? dobrze pamietam, ze w lipcu przeprowadzka do Pl?

My sie wlasnie teraz przeprowadzamy-za tydzien...ale jeszcze nie do kraju...choc ja od grudnia jestem prawie caly czas w Polsce, tu tylko kilka tygodni bylam-tzn. w kwietniu 2 i teraz bede 2...

Kochanie-mamy na forum nowe fasolki: Pysie, Elfika, Patrysie, Kankagan i....

Poza tym Imagination urodzila synka, duuuuzy chlop 57 cm i chyba 3900 waga...

Tikanis w czwartek ma miec cesarke...jak sie dowiem wiecej dam znac...

Kulaszusza pojechala do kraju z mezem na 2 tygodnie...ma sie dobrze, juz ma 11 tydzien ciazy:-)

Hania dostala robote w hotelu na probe...wiec szykuj sie na wakacje w szklarskiej porebie:-)

Gosia-siedzi nad maturami....ma piekny pecherzyk...trzymamy kciuki by sie udalo w tym cyklu!

Kingus ma sie ok...maluszek zaczal juz dawac sygnaly i sie rusza:-)))

Elfika, Andzie i zaniepokojona zlapaly jakies choroby gardlowe...oby szybko przeszly...

Martynka 222 szykuje sie na kolejne UIU....

Eve wrocila z WAKACJI...szczesciara-byla na Zakynthos:-)

olesia sie martwi wynikami meza...ale w sumie nie wiemy dokladnie jakie sa, robiki w Uk i nie dostala jeszcze kopii....oby bylo dobrze:-)

Kaprysia-uwaga-notuje nas....wiec musimy miec sie na bacznosci, hehe:-)

Marzenixx-zabrala sie za prace na uczelnie i oprocz tego kupuje szpilki, rozwala samochody.... a w miedzyczasie leniu****e z malzem w kinie:-)

Nektarynka-czekamy dalej na dobre wiesci i II kreseczki!

Olica-miala bad.przeziernosci karkowej,-z dzidzią wszystko super!

Zajaczek zneca sie nad małzem...musi wykorzystac moment:-)

Badaicka chudnie nam w oczach-mocno podziwiam!!!!

Loree-ma sie dobrze...prawda Loree??? chyba nic nie przeoczylam na ten temat...?

szafirek wrocil i chyba czyta zaleglosci...
Aga85 meczy dolce gusto....jak fajnie dostawac prezenty...

OlaPM-czeka na @...olu moze idz na wywolanie?

Lilu-nie dostala samoistnej @...a jej tatko musial isc na chemie..niew iem czy byals na forum wtedy jak znaleziono u niego guzki...trzymamy kciuki i modlimy sie za Jego zdrowko!

Makaronka, Elizabeth, Pixelka....zniknely i rzadko nas odwiedzaja.

Ufff jak pomineam kogos-bardzo, bardzo przepraszamm...ale mnie maz rozprasza i zebrac mysli nie moge w kupę;-0:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry