reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

starania się - watpliwości..

No nie zartuj? Nie ma niczego, co moze naprawic zolnierzyki? I co wtedy??

Olesia, trzymam kciuki ze Twojemu m. w przyplywie emocji sie wszystko pomerdalo i nie jest tak zle :no:

Niestety z morfologia nic nie mozna zrobic. Ilosc, ruchliwosc mozna poprawic. Ale morfologii nie. Glowna przyczyna zlej morfologii sa uszkodzenia genetyczne a tutaj ziolka i witaminki juz nic nie zdzialaja.

Olesia -
Glowne pytania dla Ciebie do lekarza to: czy znalazl jakies przynajmniej pojedyncze plemniki o prawidlowej budowie. Jesli tak to jestes w domu kochana

reklama
Olesia skonsultujcie wyniki ze specjalistami. Nie panikuj, szkoda nerwów. Poczekajcie jeszcze z nerwami i załamywaniem się, bo może to tylko tak wyszło, może jest oki.
Trzymaj się Kochana!:tak:

Niestety z morfologia nic nie mozna zrobic. Ilosc, ruchliwosc mozna poprawic. Ale morfologii nie. Glowna przyczyna zlej morfologii sa uszkodzenia genetyczne a tutaj ziolka i witaminki juz nic nie zdzialaja.

Olesia -
Glowne pytania dla Ciebie do lekarza to: czy znalazl jakies przynajmniej pojedyncze plemniki o prawidlowej budowie. Jesli tak to jestes w domu kochana

tu okreslaja procentowo wiec jak 0%....

Troszke zaluje, ze to wiem bo teraz chyba umre z nerwow do srody.

Znalazlam cos takiego ale jeszcze nic o rokowaniach niestety.

Klasyfikacja zaburzeń ejakulatu

Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia, minimalna liczba plemników, przy której jest możliwe sztuczne zapłodnienie, to 10 mln/ml. Poniżej tej wartości mężczyzna jest uważany za bezpłodnego. U mężczyzn z nieprawidłowym składem ejakulatu jedynie 3-5% stanowią osobnicy bezpłodni, częściej spotykamy przypadki obniżonej płodności.

W ocenie zaburzeń ejakulatu stosuje się następujące nazwy i kryteria:
normozoospermia - prawidłowe nasienie,
oligozoospermia - obniżona liczba plemników w ejakulacie (< 20 mln/ml),
asthenozoospermia - nieprawidłowa ruchliwość plemników (< 50% plemników wykazuje ruch postępowy lub <25% ruch liniowy),
teratozoospermia - nieprawidłowa budowa plemników (< 30% z nich ma nieprawidłowo zbudowaną główkę),
oligoasthenoteratozoospermia - połączenie trzech powyższych zaburzeń,
azoospermia - brak plemników w ejakulacie,
aspermia - brak ejakulatu.

Szukam dalej.

Andzia, zrob wiecej tej slatki. Kocham tunczyka :-D

obiecuje bedę bardziej się starała z M.. od czasu do czasu wypuszcze go z łóżka by zrobił zakupy..

Loree tak sobie myslalam ze moze zaczniesz pic
NIEPŁODNOŚĆ- ZIOŁA KS.SROKI 160g+TEST CIĄŻOW (625719076) - Aukcje internetowe Allegro

Działanie: hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy, brak owulacji, brązowe plamienia na 2-4 dni przed wystąpieniem miesiączki, krótka faza poowulacyjna, brak śluzu przed owulacją.

zaszkodzić nie zaszkodzi a moze zlikwiduje plamienia.. w kazdym razie ja pije i sie dobrze czuje.. pierwsze 3 razy jak piłam bo myslalam okropienstwo.. ale potem to jak herbatke.. nie namawiam, ale wiem ze dzeni po nich ma owulka i ja chyba tez.. takze działają..

Dzięki Nektarynko, kochana jesteś. Faktycznie zaszkodzić, nie zaszkodzi, więc warto spróbować.

Dziewczyny prosze o pomoc, maz odebral wyniki i z tego z GP mogl odczytac jest zle, 0% normalnej spermy, wysyla w poniedzialek list do specjalisty by on mogl stwierdzic czy mozemy miec dzieci.

Kochana w ogóle się na tym nie znam, więc ci nie pomogę. Póki co nie denerwuj się tak mocno!

musiałam się na chwilkę jeszcze w stanie trzeźwości utrzymać i Was opuścić bo był pan i badał nam wodę - wiem, że jest straszna, ale też wiem, że tacy ludzie chcą nam coś zaoferować do kupienia więc musieliśmy z M powalczyć i nie dac się zmanipulować:no:

teraz mogę się napić wina:tak:
No to witam w klubie, tylko że ja piję reddsika.

Kaprycha o mnie zapomniałas, ale wybaczam. Co do Ktosiowej- wyjęłaś mi z ust ten komentarz.

reklama
Do góry