reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Ja znam wszystkie te zasady i masz w 100% racje. Tylko pomimo,że zasady są jasne, czasem trudno ich przestrzegać. Chętnie włączyłabym jakiś lek do tej diety i ćwiczenia, ale:
- na siłownie nie mam czasu,
-leku nie dostanę od lekarza bo ważę 60 kg a chcę 52, więc nie jest to nadwaga. (Mam 168 cm).

Diet nigdy nie stosowałam, bo przed ciążą zawsze ważyłam 52 i mogłam zjeść wszystko. Mam dziecko i nie chce mi się gotować osobno dla niej, osobno dla męża i jeszcze dla siebie. Tak więc póki co MŻ mi odpowiada. Macie jakieś sprawdzone herbatki czy tabletki, które dostanę bez recepty?

Nie polecam tzw. herbatek ziołowych, które tak naprawdę są herbatkami przeczyszczającymi. Ma to straszne skótki uboczne jeżeli się to stosuje dłuższy czas.
Po jakimś czasie przemiana materii zanika i masz problem z wypróżnieniem i zaczynają się zbierać toksyny. Potem już do końca życia będziesz się wypróżniać na wspomagaczach.

Kup sobie "otrębuski" - to tabletki z prasowanych i suszonych otrębów. Pomagają strawionemu jedzeniu przedostać sie na zewnątrz w normalny nie gwałtowny sposób.
Jak możesz to podjadaj 3 razy dziennie jakiś owocek. Najlepsze są jabłka.

I najważniejsze nie daj się namówić na żadne cud tabletki które są na recepte a ktoś ci załatwi bez. Można więcej szkód narobić niż się wydaje.

A w ogóle to by było zajebiście jak byś ćwiczyła. Ale wiem nie zawsze jest na to czas i ochota.

reklama
Witam:-) ja próbuję nadrobić zaległości:-)
Haniu super, że znalazłaś coś dla siebie:-) wydaje mi się, że dostaniesz tą pracę bez problemu. Bardzo ważna jest kompetencja, kreatywność i ładny schludny wygląd. to praca w hotelu, gdzie liczy się przede wszystkim miły uśmiech a tego u Ciebie nie zabraknie:-)

Dzięki Jagienka, nie nastawiam sięna 100%.
Na pewno to ja wiem że pod względem wykształcenia to nie będzie nikogo mi równego.
Ale może się ktoś znaleść z większym doświadczeniem i mniejszym tyłkiem.

Na pewno to ja wiem że pod względem wykształcenia to nie będzie nikogo mi równego.
Z tego co pisałaś to babka była Tobą zachwycona:-) ja jestem przekonana, że dostaniesz tą pracę:-)

taaa z mniejszym tyłkiem z mniejszym tyłkiem..ja pierdole kobieto co ty gadasz?????????/!!!!!!!!!!!!!!! sie mowi ze ma sie kobieca sylwetke, a ty tak gadasz jakbys conajmniej miala 300kg zywej wagi i dupe jak szafa czterodrzwiowa!!!!!!!

2vvkj6v.jpg

wygladasz jak ktoras z nich? NIE!!!!!! to skoncz gadanie o duzych tylkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lece Lachony.

Zajade jeszcze do rodziców to może znajde jakieś ubrania swoje stare albo się w coś wcisne od mojej siory.

Buziaki do potem.

Z tego co pisałaś to babka była Tobą zachwycona:-) ja jestem przekonana, że dostaniesz tą pracę:-)

A jak roztoczyłam taki czar, że szok.
Pewnie że była zachwycona jak jej powiedziałam że kończyłam hotelarza i mam magistra z zarządzania a do niej dzwonią chłopaki z technikum mechanicznego - to jak nie miała być zachwycona.

taaa z mniejszym tyłkiem z mniejszym tyłkiem..ja pierdole kobieto co ty gadasz?????????/!!!!!!!!!!!!!!! sie mowi ze ma sie kobieca sylwetke, a ty tak gadasz jakbys conajmniej miala 300kg zywej wagi i dupe jak szafa czterodrzwiowa!!!!!!!

2vvkj6v.jpg

wygladasz jak ktoras z nich? NIE!!!!!! to skoncz gadanie o duzych tylkach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja pierdole Jadźka ja przy nich krószynka jestem. Gdzieś ty to wynalazła:-D:-D:-D

no sie podirytowalam..wybaczcie wybuch

Bo ci żyłka na tyłku pęknie.

Kurna idę się ubierać w ciepłe ciuchy bo tu zima. Do tego suszarke właśnie spaliłam i muszę czapkę założyć. Jasna dupa.

Nie polecam tzw. herbatek ziołowych, które tak naprawdę są herbatkami przeczyszczającymi. Ma to straszne skótki uboczne jeżeli się to stosuje dłuższy czas.
Po jakimś czasie przemiana materii zanika i masz problem z wypróżnieniem i zaczynają się zbierać toksyny. Potem już do końca życia będziesz się wypróżniać na wspomagaczach.

Kup sobie "otrębuski" - to tabletki z prasowanych i suszonych otrębów. Pomagają strawionemu jedzeniu przedostać sie na zewnątrz w normalny nie gwałtowny sposób.
Jak możesz to podjadaj 3 razy dziennie jakiś owocek. Najlepsze są jabłka.

I najważniejsze nie daj się namówić na żadne cud tabletki które są na recepte a ktoś ci załatwi bez. Można więcej szkód narobić niż się wydaje.

A w ogóle to by było zajebiście jak byś ćwiczyła. Ale wiem nie zawsze jest na to czas i ochota.

Dzięki. Z tymi herbatkami jest tak,że w sklepach jest tego od cholery , więc coś tam kupiłam i piję chociaż nie dobre. Ale dziś kupiłam czerwoną herbatę, taką chyba wart pić?
Tabletek bez lekarza stosować nie będę. A na siłownię kiedyś chodziłam ale krótko .Więc nie było efektu i trochę się załamałam i zniechęciłam. Teraz mieszkam na zadupiu i na siłownię mam daleko i dodatkowo pracuję, a wtedy nie. Więc czasu mam mniej. Ale chyba się w końcu wezmę za siebie, w końcu mam 3 dychy - samo się nic nie zrobi a wyglądać jeszcze jakoś chcę.

Kobito, jescze nie przyszła, poczekaj trochę!!!!! Co juz masz takie czarne myśli... Trzymam kciuki:tak:

nie plakuniaj kochana, bedzie dobrze;-)

nie daj sie kochana musimy być silne kto jak nie my mam nadzieję ze przez te doświadczenia będziemy lepszymi matkami i lepszymi ludzmi bo wiemy co to cierpienie :tak::tak:

Kochanie-moze jeszcze za wczesnie bylo??? Nie wiem sama... moze poczekaj ze 2 dni, jak sie @ nie zjawi to zrob betke dla pewnosci? Ja w dalszym ciagu 3mam kciuki!

o jejku tule mocko:-(

Nie placz kochanie!!! Postaraj sie odciagnac mysli w inna strone, poczytaj ksiazke, gazetke...idz na spacerek...

Zajaczku-uszkodzilam tacie tylny zderzak-oderwal sie, hihi i zagielam klape od bagaznika... a sobie zderzak obdarlam i wgielam troche i tylny blotnik-zagielam...ups....
No to mieliscie z tym audi....dobrze ze tak sie skonczylo, nie gorzej...
Na mnie raz facet wjechal w Krakowie na moje nowe autko-tez wpadl w poslizg , stworzyl karambol chyba 4 czy 5 aut w sumie...to skonczylo sie kasacja mojego samochodu-a mial dopiero miesiąc -spod igly go mialam....

dzięki kochane za wsparcie, nikt tego oprócz was nie rozumie, nawet gin...
chciałam sobie poprawić humor jakimiś szalonymi zakupami ale samochodu dzisiaj nie mam i doooopa znowu, ale co tam poszaleję jutro

kropeczko, ja to "kasuję" samochody głównie przy parkowaniu lub wyjeżdżaniu z parkingu (ojcu porysowałam nowy samochód) a z mamą byłam w stanie wojny dopóki się nie wyprowadziłam z domu, mamy zbyt podobne charaktery więc kłóciłyśmy się cały czas:baffled:

Hanka, kup se majtki obciskające - tyłek 2 rozmiary mniej:-D

reklama
Dzięki. Z tymi herbatkami jest tak,że w sklepach jest tego od cholery , więc coś tam kupiłam i piję chociaż nie dobre. Ale dziś kupiłam czerwoną herbatę, taką chyba wart pić?
Tabletek bez lekarza stosować nie będę. A na siłownię kiedyś chodziłam ale krótko .Więc nie było efektu i trochę się załamałam i zniechęciłam. Teraz mieszkam na zadupiu i na siłownię mam daleko i dodatkowo pracuję, a wtedy nie. Więc czasu mam mniej. Ale chyba się w końcu wezmę za siebie, w końcu mam 3 dychy - samo się nic nie zrobi a wyglądać jeszcze jakoś chcę.

herbatki odradzam, no chyba, ze czerwoną - tą polecam, ale trzeba ją pić dość długo, zeby pomogła
fajny jest chrom, działa (sprawdzałam) ale nie wiem jak to się ma do fasolki... może dziewczyny wiedzą
a może jakiś basen?

Do góry