HankaM
Fanka BB :)
Ja znam wszystkie te zasady i masz w 100% racje. Tylko pomimo,że zasady są jasne, czasem trudno ich przestrzegać. Chętnie włączyłabym jakiś lek do tej diety i ćwiczenia, ale:
- na siłownie nie mam czasu,
-leku nie dostanę od lekarza bo ważę 60 kg a chcę 52, więc nie jest to nadwaga. (Mam 168 cm).
Diet nigdy nie stosowałam, bo przed ciążą zawsze ważyłam 52 i mogłam zjeść wszystko. Mam dziecko i nie chce mi się gotować osobno dla niej, osobno dla męża i jeszcze dla siebie. Tak więc póki co MŻ mi odpowiada. Macie jakieś sprawdzone herbatki czy tabletki, które dostanę bez recepty?
Nie polecam tzw. herbatek ziołowych, które tak naprawdę są herbatkami przeczyszczającymi. Ma to straszne skótki uboczne jeżeli się to stosuje dłuższy czas.
Po jakimś czasie przemiana materii zanika i masz problem z wypróżnieniem i zaczynają się zbierać toksyny. Potem już do końca życia będziesz się wypróżniać na wspomagaczach.
Kup sobie "otrębuski" - to tabletki z prasowanych i suszonych otrębów. Pomagają strawionemu jedzeniu przedostać sie na zewnątrz w normalny nie gwałtowny sposób.
Jak możesz to podjadaj 3 razy dziennie jakiś owocek. Najlepsze są jabłka.
I najważniejsze nie daj się namówić na żadne cud tabletki które są na recepte a ktoś ci załatwi bez. Można więcej szkód narobić niż się wydaje.
A w ogóle to by było zajebiście jak byś ćwiczyła. Ale wiem nie zawsze jest na to czas i ochota.