witajcie wieczorkiem, hurraaa udalo mi sie przeczytac 30 stron chyba ufff:-):-):-)
Witam was Dziewczynki :-)
wpadlam tylko na chwilke, niestety ale rozlorzyly mnie korzonki pierwszy raz to cos mam i nie chce wiecej umieram z bolu co najgorsze z dnia na dzien coraz gorzej :-(
lece sie polozyc, trzymajcie sie papa
przykro mi - moj tato choruje na korzonki to wiem jakie to ma skutki...
Witam po przerwie....;-)
Dokladnie miesiac temu zrobilam test... wyszedl pozytywny. Poniewaz dopiero w sobote potwierdzilismy na 100 %, ze zamieszkala u mnie Fasolka nie pisalam wczesniej- nie chcialam chyba zapeszac, pisac o objawach ktore byc moze okazalyby sie zludne;-)
ciesze sie i pamietam, ze wtedy mialysmy razem testowac , prawda??
Hallo kochane moje:-)
Dwa dni sie opoznia.@..robilam test negatywny:-(
Nic mnie nie boli tylko taka mam ochote na rybe ze jak cholera...hmmm
No coz..jak zwykle nie wieze w cuda!!!w zeszlym miesiacu opznila sie dwa dni i potem przyszla@
nie trac nadziei kochana...
Dziewczyny-wczoraj moj m zrobil badania, mam chyba nienalepsze parametry---jesli sie na tym znacie napiszcie co wy na to??? wiem, ze wiele z was spotkalo sie z wynikami bo meżowie sie badali...u nas jest za mala ruchliwosci czesc wiekszosc ma nieprawidlowa budowe, a dokladnie pisze tak:
Wyniki:
czas uplynn.20
objetosc 3.0 ml
ph 7,9
lepkosc -
ruch postepowy a+b 36,6 %
ruch postepowy szybki a -3%
ruch post.wolny b -33,6%
ruch niepostepowy c -2,7
nieruchome d -36,6
koncentracja: 74,7 miliony w ml
w calym ejakulacie 224,1 miliona
aglutynacja -
zywe plemniki 77,8 %
martwe pl 22,2%
plemniki o prawidlowej budowie 8,7 %
pl. o nieprawidlowej budowie 91,3 %
w tym najwiecej ma nieprawidlowosc w bud glowki -82,6%
Na dole jest diagnoza ASTHENOTERATOZOOSPERMIA, OBNIZONA RUCHLIWOSC I MORFOLOGIA PLEMNIKOW.
Czy jakies witaminy na to pomoga...czy co wogole??? czy te 8,7 % prawidlowo zbudowanych to bardzo zly wynik??? I ta ruchliwosc taka slaba...
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie-i porownania z waszymi wynikami, moze to cos pomoze nam?
Martynko-jakie parametry mial twoj maz ze musialas robic IUI??? bo pewnie nas tez to czekac bedzie...:-(
az sie boje jak moj bedzie mial robic te badania - myslicie, ze przez 5 lat sie mogly zepsuc??
ja jestem tak trochę bo nie wiem co ze sobą zrobić z męzem sie dogadać nie mogę
a tak wogole to mam ogromny kryzys!!!!! z mężem..... masakra jakas jest ostatnio!! mam tak go dosc ze najchetniej bym go zostawila w cholere i wyjechala.....wogole mnie nie rozumie...nie mowi mi milych slow nie czuje sie przy nim jak zona....ja tez troche nerwowa jestem, ale...dlugo by tu opowiadac....
Jest mi naprawde z tm ciezko bo go kocham i wiem ze on mnie tez....ale tak poprostu zostal wychowany zero odpowiedzialnosci ...jego brat to samo....
Przepraszam ale musiałam sie gdzies wyżalic....... :-
-(
koniecznie powiniscie porozmawiac a jak sie da to nawet za cene skromniejszego zycia wyniesc sie z dala od rodzicow - jak jest taka mozliwosc oczywiscie...ale najwazniejsze to rozmowa...
Loree, nie przytyłaś tylko zamieniłaś tkankę tłuszczową w mięśnie
a te ważą dwa razy tyle co tłuszcz. Najważniejsze jak się czułaś, czy zauwazyłaś zmianę np. w ubraniach??
no tak, z ta silownia to tak wlasnie jest... moj K od roku ponad chodzi i schudl tylko garnitur jest za ciasny bo mu klata sie poszerzyla
To ja zaczne z innej beczki. W czwartek ide na probe do nowej pracy. Nic wielkiego (praca w kawiarni w centrum miasta, za lada z lodami ) ale za to wszystko po mojej mysli tzn. wreszcie z normalna umowa tak, ze wreszcie zalatwie sobie zameldowanie (jeszcze nie mam od 2 lat - ale tez nie zeby bylo takie potrzebne) i ubezpieczenie, wreszcie jakis staz pracy no i na pol etatu tak jak chcialam, zebym mogla sie tez troche w domu pouczyc (do egzaminu na studia).
no to powodzenia - wiem co to jest mieszkac u makaronow bo mam tam kilka kolezanek i opowiadaja jakie mozna miec przezycia z urzedasami i ludzmi wogole...badz dzielna
:-):-)
a ja wlasnie wrocilam z zakupow kupilam sobie sliczne niebieskie baletki, a co;-)
ja wczoraj na ta chandre zaszalalam i trzy pary butow kupilam...a co tam, nie ma ciazy to cos mi sie nalezy od zycia
Witam
Ja też wcinam ale tylko pomarańcze.Poszłam za radą koleżanki i jak dopada mnie głód wieczorem to obieram jedną i zjadam i wiecie co wystarcza i nie chcę mi się jeśc.;-)
Witaj Kropeczko ja niestety nie znam się na badaniach plemniczków więc nie pomogę.Mój nie chciał iść zbadać swoich stwierdził że to dla niego stresujące iść i sobie tam zrobić dobrze i musi się do tego nastawić
.Mam mu dać trochę czasu tak powiedział.Tłumaczę ale on swoje
moj zrobi w nastepnym tygodniu - akurat jak bede miala @
po niekąd on poprostu nie umie ze mna na ten temat rozmawiać a ja potrzebuje rozmowy a nie tylko wymiany paru informacji i tyle
zamkna sie w sobie chyba albo nie potrafi mi pomóc nie rozumie ze mnie trzeba przytulić i powiedzieć że napewno sie uda juz niedługo
to uciekaj i owocnych przytulanek życzę
faceci to nas nigdy nie zrozumieja - moj tez nie mogl zrozumiec czemu ryczalam jak przeczytalam wynik bety wczoraj,...
trzymajcie za mnie kciuki bo mam dzis rozmowe o prace!!
trzymalam,
a czemuś ty robiła prolaktyne przez @ prolaktyne robi sie przed owu!!!!! ;-)
cześć smutasku! kciuki za rozmowe oczywiscie zaciskam! a z ta betka może warto jednak!?
ja wczoraj nasiedzialam sie u kardiolog 3 godziny!!!!!!! ale warto wiec czekalam ... dostalam leki i wyslala mnie na badania ktore dzisiej juz zrobilam i mam krwiaczka pod skora!! ale nie boli wiec good!
podejzenie padlo na:
1. alergie ze to astma mocno oddzialywuje na serce
2. spadki jonow typu potas magnec wapn sod! ktore dzisiej wlasnie sprawdzilam jutro wyniki wiec jakby cos to sie jutro okaze!!!
leki biore juz od wczoraj w zwiekszonej dawce i jest dobrze staram sie na razie nie brac uspokających no i zaczynam sie cieszyc w koncu wyjazdem!!! :-)
no to dobrze ze kardiolog ci pomoze - mnie wlasnie kilka dni temu jakas alergia dopadla i tez juz jestem na antyhistaminowych - moj maly dzis tez tak oczy tarl i chyba tez ggo cos uczulilo wiec dalam mu zyrtec i zobaczymy...
co do prolaktyny to dzien nie ma znaczenia bo ona jest taka sama w calym cyklu.. zmienia sie tylko w ciagu doby - po jedzeniu, podczas stresu i takie tam...tak wyczytalam w necie:-):-):-)
Forum Ginekologiczne - Niepłodność kobieca. Interpretacja wyników badań hormonalnych. Część 1. Hormony przysadkowe.
Jutro idę do frzjerki i zastanawiam się czy nie poczynic jakiś większych zmian, bo juz od dłuższego czasu mam taką samą fryzurkę...??? Kolor na pewno zostawię, ale może coś inaczej przyciąć?? idę do nowej fryzjerki, to może ona cosik wymyśli...
ja mialam wczoraj do fryzjera isc ale mi sie fryzjerce dziecko rozchorowalo i byla inna na zastepstwie ale innej to ja sie dotknac nie dam...poczekam choc zaroslam juz strasznie...i kolor odrosl:-
-
-(
Robiłam w Diagnostyce - wyrobiłam sobie jakąś kartę (rabatową przy okazji) i wyniki zobaczyłam na ich stronie internetowej, nie musiałam do nich iść. Bardzo fajna sprawa - poryczałam sie w domu a nie w przychodni
ja tez tam robie - szybko i profesjonalnie...
A i 2 IUI w piątek!
czas szybko leci jak "sledzimy" innych tylko mnie sie jakos slimaczy - trzymam kciuki za udana IUI
Dziewczyny a ile czekałyście zanim gin podjął jakieś konkretne działania czyli badania, wprowadzenie clo, duphastonu i całej reszty?
Ile cyklów minęło?
u mnie dzialal od razu bo poszlam po trzech miesiacach staran i z racji wieku powiedzial, ze dzialamy od razu...
Witajcie lasencje !!!
Wróciłam z USG.
Dzidzia robiła fikołki-szokujący widok :-)
Ma 4,5 cm (skończone 11 tygodni i 1 dzień)
ciesze sie ogromnie i jak ten czas leci - dla mnie to trzy cykle staran a dla ciebie 12 tygodni ciazy:-):-):-) pieknie!!!