reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Hej Hej ....:) Otóz dzis pokazały sie lekkie plamienia....co to moze oznaczac.....?? gdyz nie karmie od prawie dowoch miesiecy p[iersia i nadal nie mam okresu...tylko te plamienia...
Nie zawsze @ pojawia się zaraz po skończeniu karmienia. Niektóre dziewczyny w ogóle nie karmią piersią a @ po porodzie nie mają. Tutaj akurat nie ma żadnej reguły.

Wiec sie nie stresuj i poczekaj do srody, choc ja bym sprawdzila te plamienia. Moga to byc objawy nadchodzacej @ lub czego co wypadalo by sprawdzic.

więc moge byc w ciazy?? wcale bym sie nie obraziła.....:)

Możesz być w ciąży, bo nawet karmiąc piersią można zajść w ciążę, choć niektórzy twierdzą,że to niemożliwe. Plamienia warto sprawdzić, ale pewnie wszystko jest ok. Organizm musi wrócić jakoś do normalności:-)
Cześć
Witam wszystkich na forum jestem tu zupełnie nowa i szczerze mówiąc mam nadzieję, że pomożecie mi bo potrzebuję, żeby ktoś obiektywnie oceniło moją sytuację. Może Wy mi pomożecie
Od roku staramy się dzidziusia....i teraz właśnie spóźnił się mi okres o jakieś 9 dni, chociaż nie ukrywam, że mam tak ostatnio nieregularne cykle, że miała spóźnienia ponad nawet 10 dni. Zrobiłam test i wyszedł pozytywny od razu pobiegłam do mojego ginekologa...a on nie mógł potwierdzieć bo widział tylko powiększone endometrium i powiedział,że mam nietypową macicę (cokolwiek to znaczy) we wtorek ma iść znowu na usg a do tej pory kazał zrobić badanie bhcg. W nocy i czasami w dzień odczuwam bóle brzucha , podbrzusza i jajników tak jak na okres.
Jesteśmy z mężem w kropce nie wiemy czy się cieszyć czy martwić. Co o tym sądzicie?
Nie wiem nic na temat tej nietypowej macicy (?), ale objawy masz typowo fasolkowe:). Lekarz często nie może potwierdzić ciąży, bo po prostu jest na to za wcześnie. Zrób lepiej betę a za tydzień lub dwa znowu do lekarza. Już będzie pewnie dobrze wszystko widać.

Ostatnia edycja:
reklama
Agnieszko ale to robi ci sie tak tydzien wczesniej znaczy to mokro:zawstydzona/y: ja tak mam 2 3 dni przed to wtedy juz tak mysle ze przychodzi ale tydzien wczesniej :confused2:a moze poprostu cos z cyklem jest nie tak przesunol sie i dostaniesz na dniach ja tak mialam 2 cykle temu ni z gruchy ni z pietruchy przy 28 dniowych cyklach dostalam w 23 dniu cyklu:szok:
Chorobcia... mam nadzieję, że jak przyjdzie ta @ to chociaz w terminie:-D

baby to jednak mają prze*** znaczy sie pecha.... a tak swoją drogą patrzcie jak my tu wszystkie chcemy dzidzi chcemy a ciezko nam to jakos idzie a niektore pojda na dyskoteke raz sie ....ze tak powiem " pokochaja" a odrazu ciaza.....ciekawe jak to jest ze Bóg daje takim ludziom dzieci....
Tez się ostatnio nad tym zastanawiałam..:eek:
ja mykam dziewczynki pobaraszkować trochę puki @ nie przyszła bo wtedy to przerwa musi być
DOBRANOC WSZYSTKIM DO JUTRA
DObranoc i owocnego baraszkowania:-p:-D

Babeczki spadam swietowac z mezulkiem :-D:-)
Do nastepnego. papaapapapapapaa
Dobranoc, dobranoc i miłego świętowania:tak::-)

Ja już uciekam bo jutro o 5 musimy wstać bo do szkoły trzeba jechać:-(

my sie stresujemy i spinamy a one wielki luz wiec bzyk i gotowe

I oto mamy "przepis" na zafasolkowanie:-D

:szok:......:-D

No tak pocichutku w duchu się modlę żeby nie przyszła CZAROCHA ale za bardzo nie wierze ze moge by zafaslkowana bo nie mierzyliśmy w te dni poza tym testy owu wprowadziły pewien zamęt więc zobaczymy co będzie. pozdrawiam

Na chybił trafił też się udaje czasem;-)

świętujcie, świętujcie, należy wam się:-)jeszcze raz najlepszego!!!

Olesia oczywiście ja również życzę wszystkiego naj! Zobaczysz, dostaniecie najlepszy prezencik:tak:

Andzia
gdzieś nam zniknęła?
Kaprycha jak tam twoje włoski dziś?:-D
Hanka Narobiła smaka dobrym jedzonkiem i znowu gdzieś uciekła. Pewnie znów obija się u rodziców, ale jak wróci to będzie nadawać,że niby zmęczona ;-)

Kupiłam dziś rower
Będę walczyć ze swoją wagą! Niestety od poniedziałku, bo jutro zawita do mnie @, więc pewnie na rower nie będę miała sił, a poza tym znowu jak zawsze zeżrę pół lodówki:wściekła/y:

Kupiłam dziś rower Będę walczyć ze swoją wagą! Niestety od poniedziałku, bo jutro zawita do mnie @, więc pewnie na rower nie będę miała sił, a poza tym znowu jak zawsze zeżrę pół lodówki:wściekła/y:
Oj ja też tak mam, jak @ ma nadejść to mój apetyt wzrasta do maksymalnego poziomu:sorry::-p

Idę rówiniez kąpiu, kapiu i lulu, bo jutro fatycznie trzeba skoro świt wstać... Do juterka,papapapa

Witam Dziewczynki!

ja coś strasznie późno w tym tygodniu do Was zaglądam - przepraszam, ale to nie moja wina:-(

Wczoraj zniknęłam bez pożegnania bpo M wrócił z pracy i dalej debatowaliśmy nad jego wyjazdami z pracy:wściekła/y:
Dzisiaj znalazłam pozytyw tej sytuacji - jak się nie uda w tym cyklu zaciążyć to się zacznę szczepić na żółtaczkę - bo ja niestety jeszcze nie szczepiona - to nie będzie mi żal cykli:tak:

Przeczytałam co pisałyście i już odpowiadam:-)

Loree - jestem, jestem - dziękuję za pamięć:-)

Olesiu - miłego świętowania rocznicy

Zaniepokojona - trzymam kciuki by @ nie przyszła jednak:tak:

Kroptusiu i Kinguś - super, że z maluszkami ok - no to trzymam kciuki za Kaperka i Kingunię:happy:

Kaprycha - gratuluję skończenia pracy mgr - tak się zastanawiam, jak Ty teraz taka pomarańczowo-odblaskowa gonisz tych przestępców po wyspach:-);-):-)

Olapolap - przykro mi to mówić, ale naprawdę przesadzasz - wszystkie bardzo chcemy dzidziusia, ale M to nie pomaga, jak Go przymuszasz do seksu, a i Tobie też nie:no: zgadzam się z Eve i Loree:sorry:

Nektarynko - nie masz zbyt ładnych wyników - szczególnie LH wysokie - i nie wiem niestety co to znaczy:szok:

Pozdrawiam nowe staraczki - Karo, yoasya, Czarnuszka:-)

po cichu gratuluję Karolka:tak:

Buziaki dla wszystkich dziewczynek: Hanka, Eve, Gosia, Zajączek, Szafirek, Olica, Wikulaa, Romka, Lolitka, Emma, Julitka, Kropeczka, OlaPM, Agniesiak, Sisi:-)

gdzie jest Marzenixx (jeździ cały czas:-)?) i passingby!!!

Ostatnia edycja:
Martynko - widzę, że masz dobry humorek - mam nadzieję, że potrwa on już bardzo długo i nie zmącą go jakieś wredne @! przez najbliższych 9 miesięcy:tak:

Lilu - kochana napisz jak Tata, jak już będzie miał wyniki pozostałych badań - dobrze, że z żołądkiem ok:-) buziaki

Mężatko - dbaj o Was:tak:

Sisi - przykro mi z powodu @ - ja też nie badałam jeszcze nasienia M - staramy się prawie 2 lata (od czerwca 2007) i raz się udało na krótko ale tym tłumaczę, że żołnierzyki dają radę:sorry:

Loree - to teraz śmigaj na rowerze i uważaj na Marzenixx na ulicy;-) hahahaha:-D

A ja właśnie wypiłam lampkę wina - coś w tym cyklu mi się porąbało - wczoraj taki początek śluzu płodnego (był już rozciągliwy tylko jeszcze nieprzejrzysty a dziś nie ma śluzu wcale) testy owu mam negatywne a tempka dziś wzrosła z 36,3 na 36,6:baffled:

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczynki!
Buziaki dla wszystkich dziewczynek: Hanka, Eve, Gosia, Zajączek, Szafirek, Olica, Wikulaa, Romka, Lolitka, Emma, Julitka, Kropeczka, OlaPM, Agniesiak, Sisi:-)

gdzie jest Marzenixx (jeździ cały czas:-)?) i passingby!!!

hej,rownierz pozdrawiam!
dzieki za pamiec,a cz ktoras z Was wie co tam u TIKANIS?!

gdybym nie miala tego samego typa w domu to pewnie tez bym pomyslala ze seksi sie na boku! ale uwież mi ze mam tak samo!!!! moje potrzeby sa malo istotne bo on akurat jest zmeczony czy go (jak zwykle) bolą plecy!!!! ja juz sie smieje ze my mamy małzenskie weekendy a dokladniej poranki!!! albo jak P. weźmie przeciwbolowy idąc na siatkowke to ja przy okazji skorzystam :sorry::zawstydzona/y:
jakie kolwiek pożądanie! :confused2:

mam mniej wiecej od kilku dni ten sam problem, moj M wraca tam zmeczony z pracy i obolaly ze nie ma na nic sily..

witam dzisiaj, wczoraj nawet nie mialam siły zajrzec na forum..jak wyszlam z domu o 7.30 to wrocilam w okolicach 19 i juz nie mialam sily nawet wlaczyc kompa..ledwo zywa bylam..
ogolnie rzecz biorac dzien byl owocny :)
*podpisana kolejna duza umowa z klientem, beda $$$$$ :)))
*promotor zaakceptowal mi poprawioną metodologię - zostaly tylko badania..zaczynam od przyszlego tygodnia..huuuuuraaaaa!!!!!!!
*szkolenie tez jakos wypalilo mimo godzinnego spoznienia..nie z mojej winy..Myslam ze szlag mnie trafi normalnie. Ja wsciekla i rozdraziona, grupa tez mocno zniecierpliwiona czekaniem na mnie i na zajecia..WRRRRR...Sila wyzsza...

Wrocilam wczoraj taka zmeczona, ze mimo usilnych staran mojego M nie bylam w stanie sie kochac normalnie..zmeczona, zestresowana, mocno rozdrazniona i z normalnego seksu nici :((( nie bylam w stanie normalnie - mam niesamowite wyrzuty sumienia przez to..:((

Wstalam dzisiaj po 6, zaraz jak moj M wyszedl do pracy i wzielam sie za sprzatanie mieszkania - wlasnie skonczylam i siadlam nadrabiac zaleglosci..

reklama
Witajcie
MAM PUSTY PĘCHERZYK PŁODOWY JESTEM W 7 TC CO TO MOŻE OZNACZAĆ ? PROSZĘ O POMOC !:szok:
Czy lekarz nie kazał powtarzać usg?
Też miałam pusty pęcherzyk płodowy co oznacza, że albo się zarodek nie wykształcił albo był i się bardzo szybko wchłonął.
Lekarz dał Ci skierowanie do szpitala? Ja miałam zabieg łyżeczkowania(musieli macicę oczyścić), tak wolą lekarze robić.
Bardzo mi przykro, trzymaj się.

Był bardzo przejęty że się nie udało, teraz dostanę dupason (czy jakoś tak) będzie też usg po IUI by sprawdzić czy napewno pęcherzyki pękły... teraz musi się udać. Kazał nie mysleć o in vitro bo to jeszcze za wcześnie trzeba próbować IUI.
Trzymam kciuki ;-) Lek to duphaston (progesteron)

Cześć
Witam wszystkich na forum jestem tu zupełnie nowa i szczerze mówiąc mam nadzieję, że pomożecie mi bo potrzebuję, żeby ktoś obiektywnie oceniło moją sytuację. Może Wy mi pomożecie
Witaj. Zrób badanie bety 2x by zobaczyć czy przyrost jest prawidłowy.
Trzymam kciuki.

Kupiłam dziś rower
Będę walczyć ze swoją wagą! Niestety od poniedziałku, bo jutro zawita do mnie @, więc pewnie na rower nie będę miała sił, a poza tym znowu jak zawsze zeżrę pół lodówki:wściekła/y:
:-):-):-):-)

Wczoraj zniknęłam bez pożegnania bpo M wrócił z pracy i dalej debatowaliśmy nad jego wyjazdami z pracy:wściekła/y:
Dzisiaj znalazłam pozytyw tej sytuacji - jak się nie uda w tym cyklu zaciążyć to się zacznę szczepić na żółtaczkę - bo ja niestety jeszcze nie szczepiona - to nie będzie mi żal cykli:tak:
Dokładnie trzeba widzieć też pozytywne strony ;-);-)

ogolnie rzecz biorac dzien byl owocny :).
Bardzo się cieszę:-)

Ja uciekam się pakować bo jadę na działeczkę, wracamy w niedzielę.
Buziaczki. Owocnego weekendu :-D:-D
Oczywiście fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Do góry