Wpadłam tylko na chwilkę.
Wróciłam z usg dzidzia rośnie, wszystko ma na swoim miejscu.
Jutro wkleję fotkę. Ginka pomierzyła uda, rączki itp. stópka ma 2 cm:-)
Widać kręgosłupek, nerki, żołądek
I na 99% będzie dziewczynka ;-)
Buziaczki, jutro nadrobię zaległości.
no to sie tez ciesze - jak ja bym juz chciala sobie tak swoja dzidzie znow ogladac ...oj marzenia mam, no nie??
Wyniki kochane ksiazkowo-ciazowe, zanizone ale wiadomo norma.
pomierzyl wszystko, glowke, brzuszek wymiary ksiazkowe, w kadrze sie dzidzius nie miesci juz wiec usg nie mam hihi ale powiedzial ze na jego oko z wyprostowanymi nozkami to ok 30 cm i ponad 300g wagi.
no to tylko gratulowac, bo teraz juz jest prawie pewne ze ciaza skonczy sie w terminie... trzymam dalej kciuki
ciekawa jestem kiedy @ zawita czy jutro czy w niedzielę??
a tak z drugiej strony to sie zastanawiam bo raz chyba jak dobrze mi sie kojarzy to któraś tu na BB narzekała na BOBO TEST a ja właśnie taki sobie zrobiłam?? możliwe żeby kłamał ten test. bo ja sie wogóle nie czuje jakby @ miała przyjść tylko mam takie przeczucie a żadnych objawów na @ nie mam nawet mnie głowa nie boli co zawsze bolała
Kroptusiu ogromnie sie cieszę ze wszystko idzie ku dobremu!!!!!!!
no ja tez sie nie moge testowania doczekac ale nie bede robic przred terminem i nawet nie kupie, zeby mnie nie kusilo...
Wiecie ja swojemu nigdy nie mówiłam kiedy mam dni płodne itp. Czasem mu specjalnie mówiłam, że są wcześniej żeby późniejsze przytulanki były bardziej na luzie.
Jeśli mi się udało to Wam też się uda.
Ja na pierwszą ciążę czekałam około 8 miesięcy( za 8 razem się udało) nie cieszyłam się długo bo poroniłam. Teraz za 2 razem się udało.
Ja nie mam w ogólne owulacji, tylko z lekami miałam szanse i jednak się udało czyli cuda się zdarzają tylko nie można się poddawać.
Ja zawsze polecam monitoring w jednym cyklu żeby zobaczyć czy nasze odczucia pokrywają się z rzeczywistym czasem owulacji.
no ja pierwszy raz zaszlam w pierwszym cyklu i poronilam a potem po poronieni zaszlam za pol roku - oczywiscie z obowiazkowym trzymiesiecznym odpoczynkiem... a teraz juz 10 cykl staran i nic...
cześć wszystkim kobietkom)
witaj, ale co do badan to tylko potwierdze to co pisaly dziewczyny - tez robilam je w 3dc
Dziekujemy za zyczenia :-)
ja tez sie dolaczam do zyczen!!!!!!
Babeczki moje kochane tak mi sie cykl popieprzyl ze nawet FF nie moze go zinterpretowac
przypuszcza ze owul byl miedzy 9dc-14dc tyle to i ja wiem. Oto moj wykres moze wy na cos wpadniecie, ale moze byc i tak ze owul. nie bylo. Bardzo minimalne klucia w jajniku ale tak znikome ze mozna nawet ich nie zauwazyc.
HELP
niwe pomoge z tym wykresem, bo dopiero sie ucze sama jak to rozgryzc...
Aaaatam dziecinny KOLOROWY bardzo pozytyny;-)
Spadam, idziemy z M do parku na kawke i ciasteczko, polezec na zielonej trawce taka piekna pogoda. Mamy oboje wolne CALY weekend ale sobie odpoczniemy.
Do wieczorka.
no i dobrze - nalezy sie odpoczynek, ja mam zamiar sie jutro wyspac do bolu czyli do 8:-):-):-)bo potem mnie moj synek sciagnie z lozka ...
Siemacie Lachonarium
Ja jak zwykle na chwile. Moj ma dzisiaj wolne to walka o kompa. Pojechał teraz do miasta swoje sprawy pozałatwiać więc komp mój.
Ledwo wylazłam z garów, jak ma wolne to muszę gotować. Dzisiaj na obiad meksykańskie gołąbki. Do tego w weekend idę na grilla więc musiałam karczek w zalewe wsadzić. Skromnie mówiąc robie zajebisty karczek dlatego zawsze wszyscy mnie molestują.
nie wiem czy zauwazylas, ze tu taka mala swiecko-swiateczna tradycje mamy ze jak mowimy co gotujemy to przepis dajemy...wiec dawaj:-):-):-)
WITAM!:-)
Sorry że nie odpisuję na posty ale jeszcze nie zdążyłam poczytać?!
Był wczoraj na wizycie i powiem wam mam naprawdę fajnego lekarza! Był bardzo przejęty że się nie udało, teraz dostanę dupason (czy jakoś tak) będzie też usg po IUI by sprawdzić czy napewno pęcherzyki pękły... teraz musi się udać. Kazał nie mysleć o in vitro bo to jeszcze za wcześnie trzeba próbować IUI.
Termin IUI to prawdopodobnie czwartek albo piątek, kolejna wizyta we wtorek- podglądanko pęcherzyków...;-)
idę pocztać!
POZDRAWIAM
bardzo saie ciesze, ze tak do tego podchodzisz - widac ze sie nie podlamalas tylko idziesz za ciosem, i tak trzymac
Dziendobry kochane ja dzis naburmuszona chodze od rana bo @ sie zjawila malpa jedna
kurde az sie dzis poryczalam bo kto to widzial tylke czekac wczoraj minelo 2 lata i ciagle pod gorke i ciagle nic
ah mam juz dosc chyba pora pogodzic sie z mysla ze mama nie zostane:-(bo co innego pozostalo nakrecac sie coi miesiac i plakac stresowac jak przylezie wcale mi to nie potrzebne te nerwy poprostu zycie jest niesprawiedliwe i tyle
Przepraszam was kochane ze tak walnelam tym wszystkim ale naprawde mam dosc zreszta komu jak komu ale wam nie musze mowic bo pewno same tak macie
Olesiu kochana najlepszego i duzo milosci
przytulam cie, musisz wierzyc, ze sie uda i nie poddawac sie...
ah dziewczyny nie umiem za Wami nadążyć cały czas :-(
jutro z M jedziemy do Krakowa w końcu bo ostatnio nie byliśmy :-)
i witam nową karo85 :-)
no to milego pobytu i lazenia po knajpkach i starym miescie? macie cos konkretnego w planach czy taki spontan?? a jako krakuska to krakow polecam z calego serca...
A ja mam wolny weekend w końcu! bo ten tydzień to masakra...
A tak wogóle co wiecie o duphasonie?
no to jest po prostu sztuczny progesteron - lepszy wg mojego gina niz luteina... bez jakis wiekszych skutkow ubocznych...
Hej Hej ....
Otóz dzis pokazały sie lekkie plamienia....co to moze oznaczac.....?? gdyz nie karmie od prawie dowoch miesiecy p[iersia i nadal nie mam okresu...tylko te plamienia...
a bylas u gina, zeby zobaczyl co sie dzieje - poza tym po karmieniu to hormony musza sie uregulowac...
Co tam dzieci-smieci slychowac dzisiaj u Was ?
a tam, poczytaj sobie troche... tak myslisz, ze jakas dobra dusza ci to wszystko stresci -= kazda z nas musi odpokutowac odejscie od BB na kilka dni setka stron do czytania...;-);-);-)
Cześć
Witam wszystkich na forum jestem tu zupełnie nowa i szczerze mówiąc mam nadzieję, że pomożecie mi bo potrzebuję, żeby ktoś obiektywnie oceniło moją sytuację. Może Wy mi pomożecie
Od roku staramy się dzidziusia....i teraz właśnie spóźnił się mi okres o jakieś 9 dni, chociaż nie ukrywam, że mam tak ostatnio nieregularne cykle, że miała spóźnienia ponad nawet 10 dni. Zrobiłam test i wyszedł pozytywny od razu pobiegłam do mojego ginekologa...a on nie mógł potwierdzieć bo widział tylko powiększone endometrium i powiedział,że mam nietypową macicę (cokolwiek to znaczy) we wtorek ma iść znowu na usg a do tej pory kazał zrobić badanie bhcg. W nocy i czasami w dzień odczuwam bóle brzucha , podbrzusza i jajników tak jak na okres.
Jesteśmy z mężem w kropce nie wiemy czy się cieszyć czy martwić. Co o tym sądzicie?
no to tylko beta prawde powie albo poczekaj jeszcze i znow zrob test....