reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Witajcie:-)
ja wczoraj tez sie dowiedzialam ze znajoma mojej znajomej zaszla w ciaze po 2 latach staran i to po poddaniu sie i odstawieniu lekow w nastepnym cyklu zafasolkowala :tak:
Super:-)

Zaraz poczytam, co sie tu dzialo! Ale poki co, musze Wam powiedziec, ze jeszcze tak wkurwiona jak dzis, to chyba jeszcze nigdy nie bylam.
Na włoski to trzeba położyć ciemniejszą farbę i będzie ok.
Co do faceta to się tak nie denerwuj na niego, ja myślę, że to jest normalna reakcja pomyśl jak ty byś się poczuła.

Ja to już mam chyba urojoną ciążę;-):-D
Normalnie od dziś tak mnie zaczeły cycuchy bolec.. że normalnie szok, ale nie na górze tylko z boku jakby od pachy.. ale pewnie przed @ i to dlatego:tak:
Czekamy ;-);-)

Tylko że ja brałam po 6 tabletek dziennie dlatego pytam bo własnie cięzko mi taka dawkę gdziekolwiek znależć....
To chyba strasznie duża dawka. Ja brałam przez 10 dni i po 2 tabl.

AAa bo bym zapomniala @ nie przyszla a miala byc rano ale poczekamy jeszcze to sie okaze co tam sie dzieje trzymajcie kciuki kochane:)
I jak???

jechalam dzis wkoncu babką i sie udalo , zawsze jezdzilam z facetem i sie tak stresowalam ze robilam takie glupie blendy ze az wstyd! a dzis looooz i sie udalo!!
Gratuluję :-D:-D:-D

Witam wszystkie przyszłe Mamy i na samym początku łapię trochę fluidów bo też potrzebuję ich sporo:-)
Witaj. Fluidki ~~~~~~

dziewczynki ponawiam posta pomoze ktos?
Ja się nie znam :-(

Myslalas juz nad imieniem?
Będzie Kinga :-):-):-)

Stwierdzilam, ze na serio jest cos z nim nie-halo. Powiedzial, ze wygladam LADNIE!!!!
Wiesz oni czasem myślą, że tak ma być. Pewnie twój stwierdził, że taki miał być efekt.

Wiecie co? Mam powoli dosc... Jeszcze na uczelni tyle stresow, ze sie ledwo na nogach trzymam... i jeszcze w lozku wszystko na mojej glowie...
Słońce odpocznijcie trochę sobie, może jakiś wyjazd na weekend albo chociaż długi spacer. Troszkę za dużo bierzesz na siebie.

ja już byłam w urojonej ciaży chyba dzis zrobiłam testa i d**a blada jedna kreska tylko już sie powoli załamuję bo prolaktyna wyregulowana a tu nic z tego :-:)-(
A kto nie był. Głowa do góry.

Wiec dziewczynki WSZYSTKIM dziekuje za trzymanie kciukow i mdlitwy...lacznie dalo skutek tego ze nie musze isc do szpitala, lezec musze ale w domu a to dla mnie SUPER, jeszcze raz dziekuje i sle buziole od siebie i Kacperka :biggrin2:
Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze :-D:-D:-D

reklama
A kto nie był. Głowa do góry.
ciekawa jestem kiedy @ zawita czy jutro czy w niedzielę??
a tak z drugiej strony to sie zastanawiam bo raz chyba jak dobrze mi sie kojarzy to któraś tu na BB narzekała na BOBO TEST a ja właśnie taki sobie zrobiłam?? możliwe żeby kłamał ten test. bo ja sie wogóle nie czuje jakby @ miała przyjść tylko mam takie przeczucie a żadnych objawów na @ nie mam nawet mnie głowa nie boli co zawsze bolała:tak:

Kroptusiu ogromnie sie cieszę ze wszystko idzie ku dobremu!!!!!!!

ciekawa jestem kiedy @ zawita czy jutro czy w niedzielę??
a tak z drugiej strony to sie zastanawiam bo raz chyba jak dobrze mi sie kojarzy to któraś tu na BB narzekała na BOBO TEST a ja właśnie taki sobie zrobiłam?? możliwe żeby kłamał ten test. bo ja sie wogóle nie czuje jakby @ miała przyjść tylko mam takie przeczucie a żadnych objawów na @ nie mam nawet mnie głowa nie boli co zawsze bolała:tak:
Poczekaj 2 dni jak @ nie przyjdzie to powtórz teścik.
Mi pierwszy wyszedł negatywnie. Dopiero po tygodniu odważyłam się powtórzyć.

Mam tylko jedno zdjęcie twarzyczki, reszta to zdjęcia kręgosłupa, kości ramieniowej, piszczelowej i miejsce intymne mojej niuni (którego nie będę pokazywać) ;-)

Załączniki

• 15tc-mini-10cm.JPG
    15tc-mini-10cm.JPG
    16 KB · Wyświetleń: 34
Może coś dziwnego wisi w powietrzu? Mój M w nocy też nie bardzo dawał rady...:eek:
Powiedziałam mu że w najbliższych dniach to się musi trochę postarać no i efekt tej informacji jest kiepski:confused2:
Może faceci tak mają, że jak się ich uświadomi trochę to się stresują i forma im wtedy spada
Z drugiej strony nie mam ochoty tego dźwigać sama...

Poczekaj 2 dni jak @ nie przyjdzie to powtórz teścik.
Mi pierwszy wyszedł negatywnie. Dopiero po tygodniu odważyłam się powtórzyć.

Mam tylko jedno zdjęcie twarzyczki, reszta to zdjęcia kręgosłupa, kości ramieniowej, piszczelowej i miejsce intymne mojej niuni (którego nie będę pokazywać) ;-)
dajesz mi nadzieję kochana
jak niunia rosnia fajnie ale ja ci zazdroszcze
zdrówka zyczę i oszczędzaj sie i dbaj o siebie

z moim szczęściem to @ napewno przyjdzie ja nigdy nie miałam w zyciou tego co pragnełam nigdy:-:)-:)-:)-:)-(

Witam Babeczki :-)

Wpadłam tylko na chwilkę.
Wróciłam z usg dzidzia rośnie, wszystko ma na swoim miejscu.
Jutro wkleję fotkę. Ginka pomierzyła uda, rączki itp. stópka ma 2 cm:-)
Widać kręgosłupek, nerki, żołądek :-D
I na 99% będzie dziewczynka ;-)
Buziaczki, jutro nadrobię zaległości.

Gratuluje kingus coreczki :laugh2: drugi bedzie chlopiec :tak:

Marzenixx- gratuluje zdania prawka :tak:

Powiedziałam mu że w najbliższych dniach to się musi trochę postarać no i efekt tej informacji jest kiepski:confused2:Może faceci tak mają, że jak się ich uświadomi trochę to się stresują i forma im wtedy spada
Z drugiej strony nie mam ochoty tego dźwigać sama...
Wiecie ja swojemu nigdy nie mówiłam kiedy mam dni płodne itp. Czasem mu specjalnie mówiłam, że są wcześniej żeby późniejsze przytulanki były bardziej na luzie.

dajesz mi nadzieję kochana
jak niunia rosnia fajnie ale ja ci zazdroszcze
zdrówka zyczę i oszczędzaj sie i dbaj o siebie
z moim szczęściem to @ napewno przyjdzie ja nigdy nie miałam w zyciou tego co pragnełam nigdy:-:)-:)-:)-:)-(
Jeśli mi się udało to Wam też się uda.
Ja na pierwszą ciążę czekałam około 8 miesięcy( za 8 razem się udało) nie cieszyłam się długo bo poroniłam. Teraz za 2 razem się udało.
Ja nie mam w ogólne owulacji, tylko z lekami miałam szanse i jednak się udało czyli cuda się zdarzają tylko nie można się poddawać.
Ja zawsze polecam monitoring w jednym cyklu żeby zobaczyć czy nasze odczucia pokrywają się z rzeczywistym czasem owulacji.

Kinguś - dzidzia śliczna:-)
Zaniepokojona - nie daj się zwariować, tylko nie kupuj kilku różnych testów i nie sikaj na nie od rana do wieczora bo się wkręcisz za bardzo.
Ustal sobie, że jak @ nie przyjdzie to np. w poniedziałek testujesz jeszcze raz. I spróbuj dotrzymać do tego terminu, w ostatnim cyklu testowałam się prawie codziennie od 21 dc - dostałam kota po 3 testach (betę też zrobiłam - wariatka jestem:no: a kobietom w Laboratorium powiedziałam, że się będziemy od tej pory często widywać:eek: ) a oczywiście @ przyszła:crazy:

Wiecie ja swojemu nigdy nie mówiłam kiedy mam dni płodne itp. Czasem mu specjalnie mówiłam, że są wcześniej żeby późniejsze przytulanki były bardziej na luzie.

Jeśli mi się udało to Wam też się uda.
Ja na pierwszą ciążę czekałam około 8 miesięcy( za 8 razem się udało) nie cieszyłam się długo bo poroniłam. Teraz za 2 razem się udało.
Ja nie mam w ogólne owulacji, tylko z lekami miałam szanse i jednak się udało czyli cuda się zdarzają tylko nie można się poddawać.
Ja zawsze polecam monitoring w jednym cyklu żeby zobaczyć czy nasze odczucia pokrywają się z rzeczywistym czasem owulacji.
kochana ja to nawet nie wiem czy w tej mojej pobliskiej miescinie jest coś takiego zebym mogła sobie zrobić monitoring bo u nas to 3 lekarzy przyjmuje raptem i nie ma wielkiego wyboru:-:)tak:
to ja w maju będe miała chyba 8 cykl staranek ciekawe nawet wole nie mysleć na przyszłość :tak:
Kinguś - dzidzia śliczna:-)
Zaniepokojona - nie daj się zwariować, tylko nie kupuj kilku różnych testów i nie sikaj na nie od rana do wieczora bo się wkręcisz za bardzo.
Ustal sobie, że jak @ nie przyjdzie to np. w poniedziałek testujesz jeszcze raz. I spróbuj dotrzymać do tego terminu, w ostatnim cyklu testowałam się prawie codziennie od 21 dc - dostałam kota po 3 testach (betę też zrobiłam - wariatka jestem:no: a kobietom w Laboratorium powiedziałam, że się będziemy od tej pory często widywać:eek: ) a oczywiście @ przyszła:crazy:
nie będe co dzień testować bo i tak juz wiem prawie na pewno ze @ przyjdzie jutro albo w niedzielę takie mam przeczucie i nie ma co nawet myślec ze będzie inaczej

reklama
Kroptusiu super, wiedziałam, że wszystko będzie ok, teraz dbaj o siebie i odpoczywaj dużo:-)
Kinguś powiem ci szczerze, że nie wiele widzę na tym usg, ale ja się na tym kompletnie nie znam, więc najważniejsze, że lekarz mówi, że jest ok:-)
Zaniepokojona nie ma @ jest nadzieja!!! A co do Bobo Testu, to masz rację, że ktoś mówił, że on kłamie, takż jak @ nie przyjdzie to powtórzy test (tylko innej firmy) za 2-3 dni, trzymam kciuki!!!

Dzień doberek

Do góry