reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

cześć wszystkim kobietkom:))
od listopada byłam na wątku mamusie- staraczki w 2009r. ale piszędziś do was tutaj ponieważ tam czuję się jakoś ignorowana..nikt mi nie odpisuje jakbym była niewidzalna trochę:-( chicałabym się do was przenieś jeśli mnie przymiecie w grono starających się..........
Napiszę troszkę co tam u mnie...to już 7 cykl starań i nic:(
trochę mi smutno ale nie załamuję się i nie tracę nadzieji.
Odebrałam wyniki badań hormonalnych:
w 7 dc:
TSH 2,345 ( norma 0,350-4,940)
FSH 7,87 (norma 2,8-11,3)
LH 15,50 (norma 1,1-11,6)
Estradiol 154,00( norma <587)
Prolaktyna 286,00 ( norma 40-530)

w 22 dc:
Progesteron 1,93 ( norma 15-57)
Testosteron 2,49 ( max 2,80)
Androstendion 4,1 ( norma 0,5-4,8)

Te badania robiłam w marcu. Potem zaczęłam przyjmować duphaston od 16 dc. Pierwszy cykl z duph. i od razu planienia po 2 dniach jego brania. Potem dostałam normalnej @ w 21 dc no i przestałam go brać (dawka 1 tab dziennie)
Teraz kolejny cykl dziś 22 dzień..biorę duphaston 2 x 1 tab i nie mam plamień choć pobolewa mnie już podbrzusze.
Robiłam też w 13 dc prolaktynę z testem:
1 pobranie- wynik 236,9 ( norma 127-637)
po 2 godz. i tabletce - wynik 1269 ( norma nie podana)
Właściwie to nie wiem co o tych wszystkich badaniach myśleć...chyba coś jest nie tak. Moje cykle są nieregularne: ostatnio: 21, 23,32,36,21....:crazy:
Powiem wam że nie mam nadzal żadnych objawów owulki...przez 3 cykle przed braniem duphastonu robiłam usg i ani razu nie miałam owu. ale teraz nic nie skazuje, że mam:-(
Martwie się kochane...co mam robić? Myślicie, że powinnam jeszcze coś brać na wywołanie owu? Już się zagubiłam w tym wszystkim....
Mój M na nasienie w normie. Trochę mało ruchliwe żołnierzyki ale żywotne:-D
Ma też śladowe ilości jakiejś bakterii i dostał leki na to.

W koło mnie coraz to słyszę o kolejnej dzidzi...i to po bardzo krótkich staraniach a my...dół....aż płakać się chce...

reklama
od listopada byłam na wątku mamusie- staraczki w 2009r. ale piszędziś do was tutaj ponieważ tam czuję się jakoś ignorowana..nikt mi nie odpisuje jakbym była niewidzalna trochę:-( chicałabym się do was przenieś jeśli mnie przymiecie w grono starających się..........
Odebrałam wyniki badań hormonalnych:
w 7 dc:
TSH 2,345 ( norma 0,350-4,940)
FSH 7,87 (norma 2,8-11,3)
LH 15,50 (norma 1,1-11,6)
Estradiol 154,00( norma <587)
Prolaktyna 286,00 ( norma 40-530)

w 22 dc:
Progesteron 1,93 ( norma 15-57)
Testosteron 2,49 ( max 2,80)
Androstendion 4,1 ( norma 0,5-4,8)

Te badania robiłam w marcu. Potem zaczęłam przyjmować duphaston od 16 dc. Pierwszy cykl z duph. i od razu planienia po 2 dniach jego brania. Potem dostałam normalnej @ w 21 dc no i przestałam go brać (dawka 1 tab dziennie)
Teraz kolejny cykl dziś 22 dzień..biorę duphaston 2 x 1 tab i nie mam plamień choć pobolewa mnie już podbrzusze.
Robiłam też w 13 dc prolaktynę z testem:
1 pobranie- wynik 236,9 ( norma 127-637)
po 2 godz. i tabletce - wynik 1269 ( norma nie podana)
Właściwie to nie wiem co o tych wszystkich badaniach myśleć...chyba coś jest nie tak. Moje cykle są nieregularne: ostatnio: 21, 23,32,36,21....:crazy:
Powiem wam że nie mam nadzal żadnych objawów owulki...przez 3 cykle przed braniem duphastonu robiłam usg i ani razu nie miałam owu. ale teraz nic nie skazuje, że mam:-(
Martwie się kochane...co mam robić? Myślicie, że powinnam jeszcze coś brać na wywołanie owu? Już się zagubiłam w tym wszystkim....
Mój M na nasienie w normie. Trochę mało ruchliwe żołnierzyki ale żywotne:-D
Ma też śladowe ilości jakiejś bakterii i dostał leki na to.

W koło mnie coraz to słyszę o kolejnej dzidzi...i to po bardzo krótkich staraniach a my...dół....aż płakać się chce...

Witaj, pewnie ze mozesz do nas dolaczyc :-)

co do twoich badan to wydaje mi sie ze LH jest troche za wysokie ( ale nie wiem czy za wysokie LH wplywa na brak owu ) i strasznie mnie to dziwi ze robilas badania w 7 dc :baffled: podobno te badania robi sie miedzy 2-3 dc i pozniej w 14-16 dc.
Ja przez pierwsze 3 cykle tez bylam na samym duphastonie w 4 cyklu dostalam juz clo na wywolanie owulacji bo przez poprzednie 3 cykle wogole jej nie bylo. Po clo mialam owu ale ciazy brak.
Wydaje mi sie ze 7 cykli to nie az tak dlugo ja sie staram ok 23 cykli i nic :szok: tylko ze ja mam stwierdzone Pco :no:

Ostatnia edycja:
witaj wśród nas Karo!!:-)
mamy coś wspólnego bo ja też od 7 cylki sie staramy i właśnie dzisiaj robiłam testa i negatywny jednak wyszedł i na to wskazuje że @ sie pojawi i tym razem też sie nie udało:tak:
co do badań to ja nie jestem ekspertem to ci nie pomoge ale ja miałam wysoką prolaktynę i juz ja obnizyłam i miałam nadzieję że sie uda ale chyba jednak nie:-(
dziewczyny tu radzą żeby odpuscić i wyluzować sie wiem ze nie jest to łatwe bo próbowałam już ale chyba nie mamy wyjscia

o matko Olesiu zapomniałam ja też składam najlepsze zyczenia z okazji rocznicy okrągłej!!

Babeczki moje kochane tak mi sie cykl popieprzyl ze nawet FF nie moze go zinterpretowac :szok: przypuszcza ze owul byl miedzy 9dc-14dc tyle to i ja wiem. Oto moj wykres moze wy na cos wpadniecie, ale moze byc i tak ze owul. nie bylo. Bardzo minimalne klucia w jajniku ale tak znikome ze mozna nawet ich nie zauwazyc.

HELP​

Załączniki

• wykres + napisy.jpg
    wykres + napisy.jpg
    54,9 KB · Wyświetleń: 36
Babeczki moje kochane tak mi sie cykl popieprzyl ze nawet FF nie moze go zinterpretowac :szok: przypuszcza ze owul byl miedzy 9dc-14dc tyle to i ja wiem. Oto moj wykres moze wy na cos wpadniecie, ale moze byc i tak ze owul. nie bylo. Bardzo minimalne klucia w jajniku ale tak znikome ze mozna nawet ich nie zauwazyc.

HELP​
ja ci niestety nie potrafie pomóc bo kompletnie sie nie znam na tym :-:)-(
ale chyba będe musiała też zacząć mierzyć temp i oserwacje bo jak bez tego się nie udaję to moze z obserwacja sie uda

Witam babeczki w ten piekny dzionek.
Musicie to zobaczyc.
Sun TV | Video | The Sun |Video

Nacisnijcie na SEARCH i w ramce TICKLE. pierwsza obcja :)
Niesamowity ten filmik:-)
Ah! I wszystkiego dobrego Wam życzę:tak::-D

Zaniepokojona a może spróbuj za kilka dni zrobic test Quick Vue z takim bobaskiem na wierzchu. Podobno jest ok. Tak mi kiedyś na wątku dziewczyny doradziły i ja uzywam tylko takich ( ale to zabrzmiało, haha:laugh2:)

Lilu19- dziękuję za przyjęcie:) moja ginka kazała mi przyjść w 7 dc...też mnie to zdziwiło ale ponieważ nie znam się na tym to poszłam...może powinnam jeszcze raz zrobić te badania...

zaniepokojona- no to jesteśmy na podobnym etapie starań:happy:

Ja się nie poddaje. Chce się teraz wybrać w nowym cyklu do kliniki leczenia niepłodności w Warszawie- INVICTA...podobno są bardzo dobrzy jeśli chodzi o diagnostykę i problemy z zajściem....macie jakieś doświadczenia z tą kliniką?

reklama

Zaniepokojona a może spróbuj za kilka dni zrobic test Quick Vue z takim bobaskiem na wierzchu. Podobno jest ok. Tak mi kiedyś na wątku dziewczyny doradziły i ja uzywam tylko takich ( ale to zabrzmiało, haha:laugh2:)
pewnie nie będe musiała bo mnie @ nawiedzi bardzo mi smutno ale nie mam już nadziei

Do góry