reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Kaprycha - co do hanki to zagląda do nas czasami, żeby nas po kątach poustawiać, a kropeczka do Polski zawitała, jej mama już po operacji, wszystko się udało.To taki skrót informacji:-)
A jak twoja magisterka??

reklama
ja uciekam kochane do łóżeczka bo sie stresuję jutrzejszym testowaniem o ile będe musiała zrobić testa bo może @ mnie uprzedzi albo zaczekam do soboty bo ja te cykle mam raz 35 a raz 36 dni wiec teoretycznie to w sobote sie moze malpa pojawić nawet wieczorkiem i nie wiem czy jutro testować wogóle
Ja bym chyba do soboty nie wytrzymała...

siema kobitki po dluzszej nieobecnosci :-d

zaraz poczytam, co sie tu dzialo! Ale poki co, musze wam powiedziec, ze jeszcze tak wkurwiona jak dzis, to chyba jeszcze nigdy nie bylam.
zaczne od poczatku (nie od konca :-p). Otoz, jestem po hsg i czytalam, ze laski czasem po tym zabiegu sie "odblokowywuja", to mowie : Trzeba wykorzystac sytuacje. Pomimo tego, ze porannego sexu nie lubie (alez czego sie nie robi dla fasolki), postanowilam mojego m. Zgwalcic zanim pojdzie do pracy. Obudzilam sie, m. Jak zwykle przez sen byl "twardy" (sokra za szczegoly), wiec wzielam sie do roboty. Spoko, spoko- byla gitara poki sie nie obudzil. Obudzil sie i chyba sie bardzo zawiodl, ze to ja! Cala moja ciezka praca na marne, bo moj. M zwiedl. No mowie - ladnie qrwa. Z dziwkami przez sen to ci sie podoba, ale z wlasna kochajaca zona to nie!!! Tak wiec kochany maz zostal obrzucany wyzwiskami i poszedl do pracy.
ja wracajac z uczelni myslalam na tym co sie rano stalo i zdecydowalam, ze chyba potrzebuje zmiany zeby mojego m. Bardziej skusic.
wpadlam do boots i mysle, ze chce radykalnej zmiany. Robimy sie na blond (a jestem brunetka). Zakupilam farbe i szybko do domu. Pyk, pyk,pyk-farba nalozona, czekam na cudowny rezultat.
zmylam farbe i prawie na zawal nie padlam w lazience. Czegos takiego to nawet rumunskie tirowki nie maja na glowie. Przysiegam na wszystko, ze nigdy nie widzialam u nikogo takich wlosow. Sa pomoaranczowe! Tyle, ze nie wygladaja na rude!! Wygladaja na zoltawo pomaranczowe, jakby sobie je w psiej sraczce umoczyla na koncach (za przeproszeniem). No masakra!!! Dzwonie do mojej fryzjerki a ta w mexyku sie zeni!!! Mysle, juz qrwa nie mialas kiedy....
teraz siedzie zrospaczona i mysle, co tu zrobic... Jak sie zdenerwuje, to ogole leb na lyso i bedzie po problemie. W sumie to tez bedzie radykalna zmiana, wiec moze mojemu m. Wreszcie sie spodobam :crazy:

hej blondi:-d chcialam ci napisac ze jestes zajebista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
napisz nam jak m zareagowal..?

Eve.. sama nie wiem w sumie mialam mala dawke po jednej od 5-9dc.. a moze faktycznie nie zadzialalo przez prolaktyne.. zobaczymy jak pojde do niego a to jeszcze 2 tygodnie.. czekam na te moje upragnione ziolka.. zobaczymy co mi to da..

poki co zabijam brak M browarem.. pojechal na robote, a ze z swoim tata robi to nie wraca tylko zostanie u rodzicow.. a ja sie tak przyzwyczaiłam do niego w nocy ze samej mi tak glupio spac.. tak smutno.. zimno.. pomimo ze to ja zawsze niby piecyk jestem.. a wcale ze nie piecyk.. ja jestem jak styropian pobieram cieplo od niego i oddaje ze zdwojoną siłą:)
no trzeba i tak poczekac do wizyty i tak! :confused2:
powiem ci ze ja tez nie lubie teraz sama spac! jak P. wyjezdza gdzies to ja pol nocy sie przewracam nalużeczku i mam tak ze odruchowo klade sie po jeog stronie lużeczka to tak jakby mnie nie bylo a jego miejsce jest zajete! :-D

ja uciekam kochane do łóżeczka bo sie stresuję jutrzejszym testowaniem o ile będe musiała zrobić testa bo może @ mnie uprzedzi albo zaczekam do soboty bo ja te cykle mam raz 35 a raz 36 dni wiec teoretycznie to w sobote sie moze malpa pojawić nawet wieczorkiem i nie wiem czy jutro testować wogóle
jak dasz rade to wstrzymaj sie! :eek:

ja mowie juz papa i kolorowych snow!!!
a tak na marginesie!!! PYSIA gdzie ty jesteś!!?!?!???! :eek:

Kaprycha - co do hanki to zagląda do nas czasami, żeby nas po kątach poustawiać, a kropeczka do Polski zawitała, jej mama już po operacji, wszystko się udało.To taki skrót informacji:-)
A jak twoja magisterka??

No to bardzo sie ciesze, ze z Kropeczki mama wszystko ok.
uffffffff. Moja magisterka w sumie napisana. Oddalam wczoraj promotorce, zeby sporawdzila przed oddaniem. Mam nadzieje, ze nie kaze mi jej do kosza wyrzucic :-D Zostalo mi tylko bibliografie napisac i dodac pare ******* jak wykresiki i takie tam. Najwazniejsze, ze juz po :-D

hej blondi:-d chcialam ci napisac ze jestes zajebista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
napisz nam jak m zareagowal..?

Hehe, kurka czy Ty sie aby do mnie nie podwalasz, przypadkiem ? :-D

Stwierdzilam, ze na serio jest cos z nim nie-halo. Powiedzial, ze wygladam LADNIE!!!! To moze oznaczac tylko 2 rzeczy :
1. Ze nawet nie zuawazyl zmiany, bo juz zapomnial jak wygladam. Wkomponowalam sie w meble moze..
2. Klamie, bo moze ma jakies dobre dupsko na boku wiec mu wszystko jedno jak wyglam...
Tak, czy inaczej dzieki za dobre slowo - BUZIAK !!!!

Eve, co Ty sie cholero nie odzywasz do mnie, czy cos??

no trzeba i tak poczekac do wizyty i tak! :confused2:
powiem ci ze ja tez nie lubie teraz sama spac! jak P. wyjezdza gdzies to ja pol nocy sie przewracam nalużeczku i mam tak ze odruchowo klade sie po jeog stronie lużeczka to tak jakby mnie nie bylo a jego miejsce jest zajete! :-D

ja jak M nie ma to nie umiem miejsca znalezc.. a jak z nim spie to od razu na lyzeczke albo on mnie tuli albo ja jego.. i gra i buczy.. a tak to masakra klade sobie po obu stronach poduszki w okolicach brzucha i raz do jednej raz do drugiej sie tule..

Hehe, kurka czy Ty sie aby do mnie nie podwalasz, przypadkiem ? :-D

Stwierdzilam, ze na serio jest cos z nim nie-halo. Powiedzial, ze wygladam LADNIE!!!! To moze oznaczac tylko 2 rzeczy :
1. Ze nawet nie zuawazyl zmiany, bo juz zapomnial jak wygladam. Wkomponowalam sie w meble moze..
2. Klamie, bo moze ma jakies dobre dupsko na boku wiec mu wszystko jedno jak wyglam...
Tak, czy inaczej dzieki za dobre slowo - BUZIAK !!!!

Eve, co Ty sie cholero nie odzywasz do mnie, czy cos??
albo 3 opcja.. "rano doatalem opieprz to teraz powiem ze ładnie i bedzie seksik wieczorkiem.."

Ostatnia edycja:
Kankagan :-Dchoc przyjedz do mnie i spakuje cie do walizki i zabiore ale czy wazysz 20kg:rofl2:bo jak wiencej to za nadbagasz bedzie trzebabylo zaplacic:-D

Ale kochana dlaczego nie mozesz sie opalac to dlatego ze sie starasz :confused2:

A u mnie dzis mijak dokladnie 2 lata jak staram sie o malenstwo i jak widac narazie bez wiekszych efektow eh

W ciąży (jak byłam z córą) nie pozwoliła mi się opalać, teraz niestety nie jestem:no:, ale działamy dość intensywnie więc może będę:tak:
No i niestety więcej ważę niż 20 kg:-( no to się nie zmieszczę chyba

Kaprycha a ty zostawiłaś ten pomarańcz na głowie? Nie zmieniasz?
Ja obstawiam z M 3cią opcję...

no u nas jest chyba inaczej... z tego co zauwazylam to u facetow zdaja prawie sami faceci a u kobiet same baby,.

dzieki:laugh2: tez tak sądze ze prawko to wolnosc!! teraz bede małża molestowac zeby mi jakies malutkie autko kupil!!:laugh2:

Kochana bez auta to twoje prawko nie ma sensu! Najpierw będziesz jeździła raz na jakiś czas, później coraz mniej. W końcu połowę zapomnisz, będziesz się bała no i na koniec nie wsiądziesz do auta. Męcz M o autko! Jakiekolwiek na początek! Musisz ćwiczyć! Poza tym jazda autem to radocha straszna. Ja uwielbiam jeździć:tak:

Kochane tak apropo gdyby sie teraz udalo w co raczej watpie to jesli lece za 2 tyg do turcji tpo czy jest jakies zagrozenie jak myslicie wiadomo ze na sloncu to plackiem raczej nie bede mogla lezec ale czuy sa oprocz tego jakies wieksze zagrozenia?
Lekarze odradzają podróże samolotem w 1 trymestrze.Mój lekarz odradzał jakiekolwiek podróże w tym czasie. Oczywiście wszystko zależy od ciąży o gdyby się okazało,że jesteś w ciąży to powinnaś zapytać lekarza o zdanie. Tak od siebie powiem ci,że ja bałabym się wyjechać jak bym zobaczyła 2 kreseczki.Nigdy nie wiadomo co się może stać i wolałabym być na miejscu. Dlatego ja zaczynam staranka maj/czerwiec jak już wróce z urlopu. Opalanie też odpada! Gdybym była na twoim miejscu i test wyszedłby pozytywny to chyba odpuściłabym wyjazd. Ale lepiej niech zadecyduje lekarz.

Wpadłam tylko na chwilkę.
Wróciłam z usg dzidzia rośnie, wszystko ma na swoim miejscu.
Jutro wkleję fotkę. Ginka pomierzyła uda, rączki itp. stópka ma 2 cm:-)
Widać kręgosłupek, nerki, żołądek :-D
I na 99% będzie dziewczynka ;-)
Buziaczki, jutro nadrobię zaległości.

2 cm- to już kawał stopy! :-D:-D:-D
Wrzucaj fotkę!

Nie radość, kiepski dzień mam...ale miło,że nie jestem tu sama:-)
Co się stało? Tylko nie pisz,że masz włosy pomarańczowe!:eek::eek::eek:

albo 3 opcja.. "rano doatalem opieprz to teraz powiem ze ładnie i bedzie seksik wieczorkiem.."

Nektarynka dobrze gada- to jest trzecia opcja. Dwie wcześniejsze to jakieś bredzenie było! Za dużo chemii na głowę wylała Kaprycha i coś tam się pomieszało;-)

Ja już się żegnam, dziecko mnie dziś wymęczyło! Pewnie to moja wina, bo gdybym jej nie kupiła zjeżdżalni to nie musiałabym cały dzień za nią biegać:-) No ale jej uśmiech gdy zobaczyła zjeżdżalnie- BEZCENNE!

Dobranoc, do jutra

reklama
Do fryzjera dopiero się wybieram, więc to nie kwestia włosów:-D Po prostu nic mi dzisiaj nie wychodzi, miałam załatwic jedną sprawę szybciutko i okazuje się, że jednak jeszcze trochę będę musiała połazić, żeby to załatwić...

Do góry