reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Wpadłam tylko na chwilkę.
Wróciłam z usg dzidzia rośnie, wszystko ma na swoim miejscu.
Jutro wkleję fotkę. Ginka pomierzyła uda, rączki itp. stópka ma 2 cm:-)
Widać kręgosłupek, nerki, żołądek :-D
I na 99% będzie dziewczynka ;-)
Buziaczki, jutro nadrobię zaległości.

Ojej:rofl2:
Super!!:tak::-D
Juz nie moge się doczekac jutra i tego zdjęcia:tak::-D

to tak jak ja nie umiem i sie boję ze mnie widzą i obserwuja ale czasem mi sie udało:rofl2:
No ja za bardzo tez nie umiem:-pAle mam komfort psychiczny jak mam ściąge przy sobie:tak::-D

Dobry wieczór:laugh2:

myślicie że mi nospa pomoże na to kłucie??
na klucie mi nospa pomagała
tak w ogole to witam sie :-)

no coraz lepiej,nabiera ksztaltow! sporo was to pracy kosztowalo.
ja przesylam fotke plytek,ktore wybralismy (zdjecie z salonu z plytkami),no i umywalke tez ta kupujemy.
łał pieknie to bedzie wygladało..
Co do chlapania to odrazu przypomina mi sie pewna historyjaka, NIkolas mojego szwagra synek mial 2.5 roczku zaczol robic wszystko sam i byl bardzo dumny z tego pewnego wieczoru zrobilo sie bardzo cicho ale nagle wola by jego mama przyszla do lazienki, a lazienla "tonie", woda wszedzie a on w niebo wziety bo myje raczki :-) Aaaaa i krzyczy "mamaus look, look" bo mowil polowe po polsku i polowe po angielsku, a on palec w kran i wola "mamus prysznic" ahhahahahaha
:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: ubaw po pachy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D jej az nie moge sie doczekac az moje tak bedzie robic.. :-D:-D:-D:-D
to proponuje zaopatrzyc sie w termometr owulacyjny!!! są dokładniejsze i można krocej mierzyć! :-) nawet rtęciowym owulacyjnym waginalnie to tylko (zalerzy od metody NPR) 2 min! ja swoim mierze przez 1-1,5 min :tak:
ja mam microlife MT 1622 GT (zlota koncówka) mierze az zapika a to praktycznie chwilka.. moze minuta
WITAJCIE KOBIETKI ;-):-);-)

Dawno mnie tu nie bylo, ale staralam sie was czytac codziennie:tak:. W koncu tez moge pochwalic sie, ze jestem w ciazy, na ktora tak dlugo czekalam - od wrzesnia staralismy sie z mezem o dzidzie z miesieczna przerwa. Tak bardzo sie ciesze i zarazem boje, zeby wszystko bylo oki. O ciazy wiem od tygodnia, ale balam sie od razu pochwalic. Dzis zrobilam 3 test:tak:. Najgorsze jest to, ze jest to 5 tydz i juz przyplatala sie angina i biore antybiotyki od dzisiaj, ktore przepisal mi lekarz. Powiedzial, ze sa bezpieczne w czasie ciazy, ale na necie roznie mowia:-(. Moj maz ciagle powtarza, zebym sie nie martwila i z dnia na dzien cieszy sie coraz bardziej, mowi ciagle, ze bedziemy mieli malego smyka z nami :-D.

POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!!!!!!!
Gratulacje i to wielkie.. kochana ciesze sie twoim szczęściem..
Tak bardzo sie ciesze i przesylam fluidki:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Po tym co mnie spotkalo, wierze ze kazdej sie uda:tak::tak:
lapie lapie i prosze o jeszcze:)
Ja jak zwykle wpadłam po radę. Wiec zaczne od tego ze jest to mój 48 dc cykle mam zazwyczaj 30 dnoiwe w 34 miałam usg ktore nic nie pokazalo w 38 robiłam bete tez negatywna w 40 znowu usg przepisano mi luteine 3 razy dziennie po 100mg przez trzy dni po 2 powinnam dostać@ i nic minęlo juz 5 a u mnie nadal @ nie ma. Pytanie moje brzmi po jakim czasie po luteinnie powinna przyjśc @. Z gory dzieki za odp.
KAPRYCHA- TY to masz przezycia kobito jak ty to wytrzymujesz:-p
kochana ja bralam luteine 2 tabletki dziennie przez 10 dni i w niedziele skonczylam brac i w piatek dostalam @
ja bym chciala tak jak i moj M za pierwszym rzutem dziewczynke.. maz w ogole chce tylko jedno ja oczywiscie mu przytakuje ale drugie to juz moja w tym glowa aby sie pojawilo.. "wpadke" zaliczymy

dziewczynki ponawiam posta pomoze ktos?
FSH 4,88 (norma: 3-20)
Prolaktyna 29,44 (1,58-25,9)
Testosteron 1,79 (0,36-3,33)
LH 11,23 (1,2-12,5)

(normy podalam dla fazy folikularnej bo mam jeszcze owulacyjna i lutealna)

robione w 4 dc

Ej zgłupiałyscie mnie nie bylo tylko pare godzin a tu tyle stron!!!!! :confused2:
AAa bo bym zapomniala @ nie przyszla a miala byc rano ale poczekamy jeszcze to sie okaze co tam sie dzieje trzymajcie kciuki kochane:)
:eek: niuch niuch czuje fasolkę!! :-D
A od dawna prześladują mnie dwie myśli:
1. Że zginę w wypadku zamochodowym
2. (o której nie mówiłam M.) Nie będą mogła miec dzieci:-:)-(
GŁupia jestem prawda??
i tu cie zaskocze mam dokladnie takie samo przeczucie ze zgine w wypadku samochodowym!!! :confused2: z tymi dziecmi to tak nie do konca bo mam wrazenie ze beda jakieś problemy ale nie wiem jeszcze z czym związane! :baffled:
Martwie sie tylko tym, ze mam uplawy mleczno-zoltawe i czasem zaboli mnie brzuch jak na okres tak ok 1min.
taki sluz mleczny to naturalny objaw podobno byle nie bylo przy tym odczucia swędzenia czy pieczenia bo wtedy to infekcja! :sorry:
dziewczyny musze sie wam pochwalic! zdalam dzis prawko!!!!!!!!:laugh2::laugh2::tak: wkoncu!! nie pytajcie za ktorym razem hehe ale zdalam !!!!!!!! :-D:-D
Wiedziałam !!!!!!!! czułam to końcem noska!!!! :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: jak rano powiedzialas ze sie spieszysz na coś ale nie powiesz na co to mi to caly czas chodzilo po glowie!!!! :-D
GRATULUJĘ!:-)

Takie moje niedyskretne pytanie moje kochane :zawstydzona/y:czy w czasie seksu wspomagacie sie jakimis gadzetami zeby bylo lepiej czy nie bo u mnie z tym orgazmem to roznie bywa i tak wlasnie mysle:zawstydzona/y:
no to ja się dołanczam do nienormalnych! :zawstydzona/y: bo jak nie ma miziania Ł to nici z trzęsienia ziemi! :confused2: a dla mnie najlepszym gadżetem jest wyobraźnia i dlugie podchody (+przebieranki) :-D

soczku:-)? bo taka będzie najlepsza dla nas wszystkich;-)
przyłączam się do gratulacji:-)
ja wybieram się na bete w poniedziałek, na razie mam kilka objawów i 2 testy(pierwszy z 2 kreseczkami w tym 1 perłowa i drugi robiony dzisiaj negatywny) pozdrowienia:)
Witaj! i ty z takim spokojem to piszesz!!!!???? :eek: po 1 sprawdz czy drugi test ktory wyszedl negatywny czy nie byl o slabszej czulości od 1 !! :eek:
pomocy dziewczyny!!! jak mam usunąc buraczki z rak???:szok::szok: tarlam przed chwila na surówke i mam cala dlon czerwona!! jak mam to usunąc!!!:szok:
no to zapamietasz do konca zycia ze buraczki sie trze w rękawisiach! :-):-):-):-):-)
no u nas jest chyba inaczej... z tego co zauwazylam to u facetow zdaja prawie sami faceci a u kobiet same baby,. Tez myslalam ze z facetem bedzie lepiej, a to sie usmiechne , pomrugam oczkami hihi i sie uda a tu dupa!!! na takich gburów trafaialam ze masakra!!
i czulam ze jak bede jechac z babka to sie uda , przy niej sie wogole nie stresowalam a jak jezdzilam z facetem to mialam stresa ze bzdury takie robilam ze hoho:-) dzieki:laugh2: tez tak sądze ze prawko to wolnosc!! teraz bede małża molestowac zeby mi jakies malutkie autko kupil!!:laugh2:
ja jak zdawalam tez trafilam na bufona!!!! wrrr.... ale zabawnie bylo w trakcie jazdy po miescie bo nagle na swiatlach radiowoz na lewym pasie kolo mnie stoi a tam 2 mlodych przystojnych policiantow! :-):-):-):-) i dawaj mnie zaczepiać! :-D pan egzaminator juz chcial wyrazic swoje oburzenie gdy skapowal ze to policja!!! :-D:-D:-D:-D:-D ale mialam ubaw!!!
a najzabawniejsze ze teraz gdy mi sie prawko skonczylo (5lat) to mi sie jeździc zachcialo!!! dokladnie tydzien temu pojechalam na miasto 1 raz od niepamietnych czasow!!! i fajnie mi sie jechalo!!! :sorry: i teraz mam taka wene ze obiecalam sobie ze jak tylko prawko odbiore to ja bede jezdzic do pracki i przy kazdej mozliwosci!!! :-)

:-):-):-):-):-):-) piekne wieści!!!! czekam na fotke! :-)
dziewczynki ponawiam posta pomoze ktos?
FSH 4,88 (norma: 3-20)
Prolaktyna 29,44 (1,58-25,9)
Testosteron 1,79 (0,36-3,33)
LH 11,23 (1,2-12,5)
(normy podalam dla fazy folikularnej bo mam jeszcze owulacyjna i lutealna)
robione w 4 dc
normy dobre podalas! brak tylko jednostek!!! o ile testosteron masz nmol/l to jest ok! prolaktyna kwalifikuje sie do obnirzenia!
niestety stosunek LH do FSH masz kiepski!!!
to ci wyjasni!
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

reklama
:-):-):-):-):-):-) piekne wieści!!!! czekam na fotke! :-)

normy dobre podalas! brak tylko jednostek!!! o ile testosteron masz nmol/l to jest ok! prolaktyna kwalifikuje sie do obnirzenia!
niestety stosunek LH do FSH masz kiepski!!!
to ci wyjasni!
Istotny jest stosunek stężeń obu gonadotropin. W przypadku prawidłowego cyklu stosunek LH:FSH jest bliski 1, w niewydolności przysadki ulega zmniejszeniu poniżej 0,6, a w zespole policystycznych jajników (PCOS) wzrasta powyżej 1,5. Wynik może zależeć od metody badania.

wychodzi na to ze mam prolaktyne za wysoką.. i to PCOS.. musze o tym poczytać.. jeszcze ptogesteron robie miedzy 23 a 25dc.. i wtedy pojde do lekarza..
FSH 4,88 (norma: 3-20) mlU/ml
Prolaktyna 29,44 (1,58-25,9) ng/ml
Testosteron 1,79 (0,36-3,33) nmol/l
LH 11,23 (1,2-12,5) mlU/ml

dopisalam normy

Do góry