reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

wychodzi na to ze mam prolaktyne za wysoką.. i to PCOS.. musze o tym poczytać.. jeszcze ptogesteron robie miedzy 23 a 25dc.. i wtedy pojde do lekarza..
FSH 4,88 (norma: 3-20) mlU/ml
Prolaktyna 29,44 (1,58-25,9) ng/ml
Testosteron 1,79 (0,36-3,33) nmol/l
LH 11,23 (1,2-12,5) mlU/ml
dopisalam normy
no niestety ze stosunku LH:FSH wychodzi solidne PCOS jest to zespol policystycznych jajnikow - mialas kiedys robione usg dolnych parti? za pomoca usg mozna to stwierdzić!
a co do prolaktyny to biorąc pod uwagę ze to jest badanie z 4 dc to sądzę ze do owu moze jeszcze podrosnąć :confused2: i to wsio by wujasnialo twoje problemy z cyklami!

reklama
no niestety ze stosunku LH:FSH wychodzi solidne PCOS jest to zespol policystycznych jajnikow - mialas kiedys robione usg dolnych parti? za pomoca usg mozna to stwierdzić!
a co do prolaktyny to biorąc pod uwagę ze to jest badanie z 4 dc to sądzę ze do owu moze jeszcze podrosnąć :confused2: i to wsio by wujasnialo twoje problemy z cyklami!

jesli chodzi o usg dolnych parti to w poprzednim cyklu mialam 3x usg dopochwowe i jedno brzuszne.. w lutym takze mialam usg dowcipne i w styczniu takze.. jesli o to chodzi ponadto w grudniu miałam kompleksowe badanie na fotelu i z usg dopochwowym

....matko ja mam takie objawy jak ty mówisz a i kochalismy sie co dzień w dni płodne :tak::tak::-):-D:-D:rofl2:

Zaniepokojona - Oby sprawdzily sie i u ciebie:tak:

:-)

AAAAAAAAAAAA nawet nie wiesz jak się cieszę !!!!!!!!!
Normalnie aż mi ciary po całym ciele przeszły !!!!
HURRRRRRRRRAAAAAAAAAA :-):-D

Na kiedy termin Ci wyszedł mniej więcej???? :-)
Kochana najgorsze przed Tobą tzn mam na myśli mdłości-myślę, że Cię dorwą za około tydzień :-) Chociaż nie życzę tego absolutnie !!!!

My też kilka dni z rzędu serduchowaliśmy podczas owulacji i udało się :-) (a lekarz kazał co 2 dni hehe)

Ja takie żółtawo-białe upławy mam cały cczas od około 7-8 tygodnia.
Ale nic mnie nie swędzi itd.

A co do bólu brzucha-to mnie tak mocno ciągnęło na początku, że spanikowałam i poleciałam do mojego gina do szpitala i dał mi Duphaston i pomogło.

Olica - Na dzien dzisiejszy wyliczylam sobie sama z kalkulatora ciazy i termin na ok 24-26.12.2009 na Swieta Bozego Narodzenia .:-) Dziekuje za wyjasnienia a co do mdlosci powiem szczerze, ze czekan na nie troszeczke, bo wtedy bede mogla bardziej poczuc, ze dzidzia jest w moim brzuszku, co prawda nie chcialabym ladowac w wc i siedziec nad kibelkiem:-D A jak ty sie czujesz???

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!

Mezatka
Fantastyczne wiadomosci od Ciebie. GRATULUJE kochana i zycze serdecznie zeby i mama i dzidzia w zdrowiu i radosci byly

Witam się serdecznie z Wami i od razu ogromne gratulacje dla Mężatki:-):-):-):-):-)

Gratulacje i to wielkie.. kochana ciesze sie twoim szczęściem..

moje gratulacje!!!!!!!!!!! mam nadzieje ze przelamalas zla passe i teraz posypia nam sie fasoleczki!

Dziekuje Wam kochane :-) Mam nadzieje, ze szybko beda nastepne!!!:tak:;-)

Wpadłam tylko na chwilkę.
Wróciłam z usg dzidzia rośnie, wszystko ma na swoim miejscu.
Jutro wkleję fotkę. Ginka pomierzyła uda, rączki itp. stópka ma 2 cm:-)
Widać kręgosłupek, nerki, żołądek :-D
I na 99% będzie dziewczynka ;-)
Buziaczki, jutro nadrobię zaległości.

Kingus - Ale sie ciesze. Kurde jak ten czas leci:tak::tak::tak:Zazdroszcze ci :-D i zycze duzo zdroweczka dla was;-)

Ostatnia edycja:
jesli chodzi o usg dolnych parti to w poprzednim cyklu mialam 3x usg dopochwowe i jedno brzuszne.. w lutym takze mialam usg dowcipne i w styczniu takze.. jesli o to chodzi ponadto w grudniu miałam kompleksowe badanie na fotelu i z usg dopochwowym
no to mialas troszke tych badań!!! i lekarz nic nie mowił?! ehhh.... mam nadzieje ze w takim razie lekarz zaleci powotrke badań i moze wyjdzie juz dobrze! :sorry:
oby nie bylo tak jak z moja koleżanka !!! wykryli PCOS i nic jej nie powiedzieli!!! zyła w blogiej nieświadomosci przez 3 lata!!!! :no:

Wpadłam na chwilkę.
M zdjęli gips ale mówi, ze boli go bardziej niż z gipsem. Poszedł spać.

Nektarynko dzięki za dość szczegółowe instrukcje przy czasie albo jak pojawi się @ wstawię suwaczek jak się uda.
Co do twoich wyników, no rzeczywiście nie ładne.

Zmykam na moment prawdy.

Witam znowu :-D

Wlasnie upijam smutki winkiem:-D Juz mi lepiej, poza tym kto wie - moze alkohol zrobi swoje i albo rozjasni bardziej wloski, albo chociaz wypali glupote... :-D

Mezatko - MEGA GRATULACJE!!!! Trzymam kciuki za Twoja fasolinke. Nawet nie wiesz jak sie ciesze!!!!!

Marzenix - Rowniez gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pewnie teraz opijasz sukces:-D
Wpadłam tylko na chwilkę.
Wróciłam z usg dzidzia rośnie, wszystko ma na swoim miejscu.
Jutro wkleję fotkę. Ginka pomierzyła uda, rączki itp. stópka ma 2 cm:-)
Widać kręgosłupek, nerki, żołądek :-D
I na 99% będzie dziewczynka ;-)
Buziaczki, jutro nadrobię zaległości.
Kochana, ciesze sie ze dzidzia rosnie :-D Myslalas juz nad imieniem?

Kurka wodna, ja tu liczylam na wsparcie a laski sikaja ze smiechu :-p Ja Wam dam !!!!

wybacz, przepraszam ale prawie sie poplakalam ze smiechu, a pozniej pomyslalam co ja bym zrobila na twoim miejcu...chyba bym sie zaplakala na smierc..i to wcale nie przez wlosy..
a co do wlosow - lec do profesjonalnego fryzjera!!!!
Ja juz w moim miescie sprawdzilam fryzjerki. Naleze do typu "nieufnych i stroniacych od fryzjera". Nienawidze jak ktos dotyka moich wlosow. Mojego m. dlugo trenowalam, ze wlosy to teren zabroniony. Czasem jednak go ponosi:-D
Wybacz ale uśmiałam się jak nigdy:-D:-D:-D To historia jak z Ani z zielonego wzgórza:-D:-D:-D
A tak poważnie to rób się znowu na brunetkę, tylko u fryzjera, jakąś profesjonalną farbą. A na zachętę dla M to zajączek ci gorset pożyczy wypasiony!
Ale ja nie chce juz byc brunetka, musze sie troszke rozjasnic na lato. Moze nie pomarancz ale na przyklad ciemny blond z jasnymi pasemkami by byl spoko. Gorsety mam ale mojego m. tylko ponczochy kreca :-D

:-)

Oj mało mądre było eksperymentowanie samej z taką drastyczną zmianą, choć nie znam się na tym, bo jeszcze nigdy nie farbowałam włosów :-)
Malo madre, to bardzo delikatnie powiedziane. Qrwa bo zaufalam temu co na farbie napisali. Na innych bylo napisane, ze odradzaja brunetkom farbowac na taki kolor a na tej cholernej klamliwej farbie, bylo pokazane ze wyjdzie mega jasny blond...
Musisz miec piekny kolor wlosow, skoro nie musisz farbowac. Zazdroszcze!!!

Kaprycha piszą coś o wybielaniu! Może jednak dasz się zrobić na blondi??? Wiesz, ja tak z sympatii do ciebie to piszę! :tak::tak::tak::tak::tak:
Ty mnie nie nakrecaj, bo juz sie zastanawialam nad domestosem :-D:-D:-D

Kapryszko ja tez na samym poczatku dosc sie usmialam po twoim poscie za co cie kochana przepraszam :tak:ale pomysl mialas niezly mowie tak bo sama tez wpadlam kiedys na podobny i w efekcie mialam wlosy koloru rozowo fioletowego na blad pasemka chcialam nalozyc se czerwone pasma i przy splokiwaniu sie zmieszaly i wyszly rozowe masakra jakas rada jest tylko jedna szukac innego fryzjera i cos z nimi zrobic ale juz nie na wlasna reke:-D
Nom, tak sie wlasnie koncza experymenty domowe. W sumie pierwszy raz az tak tragicznie skonczyla sie moja zabawa z farba :-D

Ojjj bieduklo, nakladaj czapke na glowe i lec do sklepu po brazowa farbe !

Hihihi, ciotka nie nabijaj sie nooooo!

Na początku musze Cię przeprosić Kaprysiu, bo najpierw się uśmiałam z tych Twoich przygód:-)
Ale oczywiście baaardzo współczuję... I tego poranka i tych włosów.. Nie wiem co by mnie bardziej wk*wiło:-D
Co Cię napadło żeby z czarnych na blond sama zrobic??!?!?!?!?!?!? KOBITO!!!! szukaj jakiegoś innego fryzjera i raczej nie próbuj sama nic naprawiać. Zaaplikuj może jakąś odżywe na te swoje włosy po tym rozjaśnianiu.
Co do meża, to tez bym mu zrobiła awanturę... A co on Ci na to powiedziała w ogóle??

Moj m. powiedzial, ze "nie mogl" bo caly czas myslal o tym, ze sie do pracy spozni. Sratatata! Juz zdecydowalam, ze go wyposzcze az sam bedzie blagal o przytulanko. Teraz mial za dobrze!!!!
P.S. A Ty dostaniesz po glowie, za te glupie 2 mysli !!!!

A gdzie jest Pierdziocha Hanka???
Co u W.Korpeczki? Jak kolanko i mama?

Ostatnia edycja:
no to mialas troszke tych badań!!! i lekarz nic nie mowił?! ehhh.... mam nadzieje ze w takim razie lekarz zaleci powotrke badań i moze wyjdzie juz dobrze! :sorry:
oby nie bylo tak jak z moja koleżanka !!! wykryli PCOS i nic jej nie powiedzieli!!! zyła w blogiej nieświadomosci przez 3 lata!!!! :no:
jakos w styczniu lub w lutym lekarz powiedzial ze wszystko pod wzgledem anatomicznym dobrze.. zapytalam ale? i on powiedzial mi ze martwi go to ze nie ma owulki.. to bylo w styczniu.. i kazal zaczac badac tempke.. i w lutym niby byl skok ale na usg nie bylo pozostalosci po owulce.. i przepisal clo na marzec i w marcu byl ten dluuuuugi cykl.. z 3 usg wyczytalam wlasnie ze PCOS jest do wykrycia na usg a mi lekarz nie powiedzial nic.. a wyslal na badania bo troszke niepokoil sie tym ze clo nie zadzialalo..
Wpadłam na chwilkę.
M zdjęli gips ale mówi, ze boli go bardziej niż z gipsem. Poszedł spać.

Nektarynko dzięki za dość szczegółowe instrukcje przy czasie albo jak pojawi się @ wstawię suwaczek jak się uda.
Co do twoich wyników, no rzeczywiście nie ładne.

Zmykam na moment prawdy.
z niecirpliwoscia czekam na twoj suwaczek.. albo lepiej wstaw taki inny taki bardziej ciążowy ;-) a co do M.. oj wspolczuje... pewnie go bardzo boli.. moze za niedlugo przestanie..

jakos w styczniu lub w lutym lekarz powiedzial ze wszystko pod wzgledem anatomicznym dobrze.. zapytalam ale? i on powiedzial mi ze martwi go to ze nie ma owulki.. to bylo w styczniu.. i kazal zaczac badac tempke.. i w lutym niby byl skok ale na usg nie bylo pozostalosci po owulce.. i przepisal clo na marzec i w marcu byl ten dluuuuugi cykl.. z 3 usg wyczytalam wlasnie ze PCOS jest do wykrycia na usg a mi lekarz nie powiedzial nic.. a wyslal na badania bo troszke niepokoil sie tym ze clo nie zadzialalo..
z CLO jest tak że może nie zadziałać gdy np jest za mała dawka ale o tym niech sie wypowiedza dziewczynki z PCO :confused2: z reszta na staraczkach jest odrebny wątek poświecony PCOS. moze lekarz nie chcial nic mowic bez potwiedzenia z drugiego źródła! tzn badań .... a może clo nie zadzialalo przez prolaktyne?????? :eek:

Eve.. sama nie wiem w sumie mialam mala dawke po jednej od 5-9dc.. a moze faktycznie nie zadzialalo przez prolaktyne.. zobaczymy jak pojde do niego a to jeszcze 2 tygodnie.. czekam na te moje upragnione ziolka.. zobaczymy co mi to da..

poki co zabijam brak M browarem.. pojechal na robote, a ze z swoim tata robi to nie wraca tylko zostanie u rodzicow.. a ja sie tak przyzwyczaiłam do niego w nocy ze samej mi tak glupio spac.. tak smutno.. zimno.. pomimo ze to ja zawsze niby piecyk jestem.. a wcale ze nie piecyk.. ja jestem jak styropian pobieram cieplo od niego i oddaje ze zdwojoną siłą:)

reklama
ja uciekam kochane do łóżeczka bo sie stresuję jutrzejszym testowaniem o ile będe musiała zrobić testa bo może @ mnie uprzedzi albo zaczekam do soboty bo ja te cykle mam raz 35 a raz 36 dni wiec teoretycznie to w sobote sie moze malpa pojawić nawet wieczorkiem i nie wiem czy jutro testować wogóle

Do góry