Betka85
Fanka BB :)
DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM
a kawa to nie zawsze mi pomaga na ból głowy nie wiem od czego to zależy ale zarzyło sie kilka razy że mi nasiliła nie wiem dlaczego ale to b rzadko sie zdarza
i kolejna która daje nadzieję ze w ciązy kiedys jak się uda oczywiscie głowa moze nie będzioe mnie boleć
jeszcze nie przesądzaj może jednak nie przyjdzie @
nie dziękuję jutro albo w sobotę się wszystko okaże bo chyba jak do soboty nie przyjdzie @ to w sobotę testuje ale czuję ze przyjdzie bo mnie boś podbrzusze od wczoraj pobolewa dziwnie nie wiem czemu tak inaczej jak na @ bo mnie brzuch boli dopiero jak sie zacznię a nie wcześniej a to mnie kłuje od wczoraj
kochana ty do nas po Polsku pisz a nie po włosku bo ja przynajmniej nic nie wiem zz tego
kochana jakoś nie doczytałam pewnie ze ty masz takie migreny jak ja ci współczuję ja w wieku 16 czy 17 lat też miałam takie zaczątki migreny ale trafiłam do dobrego neurologa i mi pomogła bo nie mam aż taki napadów mocnych i nie nazywam ich migreną ale czasem to umieram z bólu brałam wtedy nie pamietam ale chyba DEXAK i deprim po to mi się zaczęło po śmierci ojca te migreny :-(nie pobolewa??!! to stanowczo zle okreslone,mnie napier... pare razy z tego powodu znalazlam sie na pogotowiu!
mam migreny od ponad 5 lat i to nie nalezace do lekkich,pomagaja mi jedynie leki na recepte,2 ketonale nie przynosza nawet minimalnej ulgi.Ja to dopiero pekam,co bedzie ze mna w ciazy,jak nie bede mogla brac przeciwbolowych!!
a wiedze dodatkowo zdobylam piszac prace magisterska na temat migren.
mocniejsze leki to dla mnie typowo przeciwmigrenowe albo tramal.ja to dopiero cykam co bedzie ze mna w ciazy...bo jak mam migrene,to nie jestem w stanie sama dojsc do toalety...wymioty,biegunka,drgawki,sztywnienie karku,zwolnienie tetna,nadwrazliwosc na swiatlo,smaki,zapachy i dzwiek,rozmazywanie sie obrazu,bol oka i pewnie bedzie jeszcze kilka o ktorych zapomnialam...
jesli to byla migrena,to nie leczy sie jej w ciazy!! te leki,ktorymi zapobiega sie atakom to m.in.leki przeciwdepresyjne,leki przeciwpadaczkowe lub wplywajace na sprzezenie zwrotne serotoniny,a leki przerywajace w danym momencie atak,to glownie leki z grupy tryptanow,dzialajace silnie na uklad nerwowy i wszystkie te leki sa absolutnie zabronione w ciazy!!!
jesli to migrena,to mozesz pic kawe rownie mocna albo nawet mocniejsza niz zwykle,bo przy migrenach zalecane jest nawet popijanie lekow przeciwmigrenowych kawa.powoduje ona rozszerzenie naczyn krwionosnych,przez co wspomaga leki.
a kawa to nie zawsze mi pomaga na ból głowy nie wiem od czego to zależy ale zarzyło sie kilka razy że mi nasiliła nie wiem dlaczego ale to b rzadko sie zdarza
kobieto dajesz nam cierpiącym na bóle głowy nadziejęJa mam dość często silne bóle głowy natomiast podczas ciąży i karmienia może raz czy dwa razy mnie bolała, jest więc pewna nadzieja
3mam mocno kciuki za USG napewno maleństwo zdrowo rosnie i czekam na zdjęcia i wiadomości:-)Dziś mamy usg o 19:15 ;-);-)
witaj mnie tez trochę pobolewa ale to chyba przez to ze pogoda taka trochę nie wyraźna zjadam kanapkę z rzodkiewka i idę kawke sobie zrobić :-)Witam się z wami kochane
Głowa mi pęka , chyba ciśnienie niskie. Piję kawkę, oby pomogło!
Dokładnie tak jak ja! Całą ciążę miałam spokój. A jak raz czy dwa bolała mnie głowa to pomógł mi APAP, a normalnie musiałabym chyba ich z 10 łyknąć,żeby poczuć ulgę.
i kolejna która daje nadzieję ze w ciązy kiedys jak się uda oczywiscie głowa moze nie będzioe mnie boleć
kochana te bóle głowy to nas tak wszystkie nawiedzaja jak zły sen tlko to nie sen :-(czesc dziewuszki
A propos migren ja wczoraj zdychalam (bol oka, swiatlowstret, mdlosci - tak jak opisuje szfairek) i zapodalam sobie nurofen ale..ale wczoraj mialam spore plamienia , brunatnoczerwone wiec na 90_% nadchodzi @ tylkod ziwnie tak szybko a owulka niby potwierdzona prawie co do dnia (12,13.04) przez sluz, bole owu. i tempke. Znaczy sie za faza lute. sie skroci w tym m-cu a progesteron wysoki. No ale cuda nie widy. Mysle ze to lekcja pokory. W kazdym razie chowam termometr, nie kupuje testow owu, bede sie kierowac sluzem i bolami jajniczkow i starac sie nie myslec. Zwalniam tempo;-) bo za bardzo sie stresowalam
Ale 3mam kciuki za zaniepokojona !!! Buzka. Spadam do tej mojej wloskiej chemii.
Buona giornata bellissime e carissime ragazze ;-) Non vi stresate troppo, mi raccomando :-) Baci
jeszcze nie przesądzaj może jednak nie przyjdzie @
nie dziękuję jutro albo w sobotę się wszystko okaże bo chyba jak do soboty nie przyjdzie @ to w sobotę testuje ale czuję ze przyjdzie bo mnie boś podbrzusze od wczoraj pobolewa dziwnie nie wiem czemu tak inaczej jak na @ bo mnie brzuch boli dopiero jak sie zacznię a nie wcześniej a to mnie kłuje od wczoraj
kochana ty do nas po Polsku pisz a nie po włosku bo ja przynajmniej nic nie wiem zz tego