reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
a ja siedze w pracy, juz sie napracowalam ( jutro umowione spotkania na pospisanie umowy ), kawe wypilam i patrze co tu ciekawego naskrobalyscie..w domku na spokojnie kazdej poodpisuje bo tu w pracy to mam taka konktrole ze szok :p

Zajączku - na moje oko nie bylo jeszcze owu :sorry: sama nie wiem powinien byc skok tempki o te 0.2 stopnia powinna byc wyzsza temka przez conajmniej 3 dni od 6 poprzedzajacych owu nizszych hmmm mam nadzieje ze zrozumialas...wkleje moj wykres bys zobaczyla o co biega

pierw mialam nizsze, potem mi spadla tempka jak sie zblizala i byla owu a potem skok..6 temperaturek przed owu powinno byc nizszych, potem owu i skok o 0,2 i leca wyzsze CONAJMNIEJ 3 dni czyli jakby u Ciebie miala byc ew owu to 14 dc cyklu test owu dod., owu nastepuje 24-36 godzin pozniej narazie skok o 0,1 moze jeszcze skoczy i wtedy bedzie to oznaczalo powolny wrost tempki...jutro zobaczymy czy skoczy wyzej i potem przez kolejne dni czasami jest 1 skok duzy a czasem rosnie stopniowo :-) CZEKAMY jak cos pisz do mnei mierzylam 3 lata ;-) wiem duzo

Co do wieku dziewczynki moj tato mial 40 lat JAK POZNAL MAME wiec....:-) teraz ma 77 wiec byl dziadkiem wiele razy ale mi to nie przeszkadzalo, tato dojrzaly spokojny z charakterem po przejsciach zyciowych zawsze ze zlota rada i moglam mu wsio powiedziec zwykle mial racje....za to mama hmm jak mnie rodzila miala 27 bodajze :-)
Dzięki Kochanie za pomoc... teraz i tak mi już wszystko jedno bo M. nie będzie jakieś 4 tygodnie:(:( Dziwi mnie tylko ten pozytywny test owu. aj, tak nie chce mi się już o tym wszystkim mysleć.
A co do wieku rodziców... Moi rodzice starsi i bardzo kochani. Fakt ze przez to nie moglismy się czasem porozumiec w róznych sprawach, np. jak chciałam zamieszkac z M. to była jazda na maksa...więc odpuściłam. To samo z nocowaniem M. u mnie. W jednym łóżku, po zaręczynach - awantura... CO ja z moją mamą miałam:-( ALe cóż..
I tak ich kocham. dzisiaj rano przejeżdżali obok mojej firmy i przywieźli mi lody:-)

Dzięki Kochanie za pomoc... teraz i tak mi już wszystko jedno bo M. nie będzie jakieś 4 tygodnie:(:( Dziwi mnie tylko ten pozytywny test owu. aj, tak nie chce mi się już o tym wszystkim mysleć.
A co do wieku rodziców... Moi rodzice starsi i bardzo kochani. Fakt ze przez to nie moglismy się czasem porozumiec w róznych sprawach, np. jak chciałam zamieszkac z M. to była jazda na maksa...więc odpuściłam. To samo z nocowaniem M. u mnie. W jednym łóżku, po zaręczynach - awantura... CO ja z moją mamą miałam:-( ALe cóż..
I tak ich kocham. dzisiaj rano przejeżdżali obok mojej firmy i przywieźli mi lody:-)

Slonce pozytywny test owu moze i 2-3 dni wychodzic ale liczy sie 1 gdzies tak czytalam, zobaczymy moze wzrosnie jeszcze spokojnie :-) ja rodzicow mam ok choc jazdy tez byly....:-) ale mieszkalam z chlopakiem razem pod jednym dachem wiec...ok :-)

Zajączku - na moje oko nie bylo jeszcze owu :sorry: sama nie wiem powinien byc skok tempki o te 0.2 stopnia powinna byc wyzsza temka przez conajmniej 3 dni od 6 poprzedzajacych owu nizszych hmmm mam nadzieje ze zrozumialas...wkleje moj wykres bys zobaczyla o co biega

jak widzisz tempki potrafia byc rozne a ciazy brak czasem wiekszy skok czasem mniejszy czasem duze tempki czasem male ... jak zaciazylam nic sie wykres nie wyroznial wrecz tempki byly nizsze :-) jakby co objasnie wykresy: "+" na zieolono to pozytywny test owu a pm i am to przytulanki wieczorem badz rano, na 2 wykresie byly tez 14,15 i 16 dc, W - to sluz plodny, C - kremowy nieplodny, L- @, SO - szyjka otwarta :))) ufff
dzięki jeszcze raz Kroptusiu:-) Kochana jesteś że ci się chciało tak mi pisać.... Ja się obawiam że ten cykl jest bezowulacyjny:-:)-(
W zeszłym cyklu mierzyłam tempki od połowy cyklu mniej więcej, i miałam skok po owu...
1 - 28dni

Witajcie Dziewczyny :-)

Nie bylo mnie przez weekend i nie moge nadrobic zaleglosci :szok:

Co do imion to na dzien dzisiejszy
chlopiec dostanie imie: Chris czyta sie KRIS
a dziewuszka dostanie: Lyla czyta sie LAILA
jak widac typowo nie polskie imoina :tak: ale zawsze chcialam zeby moje dzieci nazywaly sie inaczej od wszystkich :sorry:

Czy w tym kwietniu nie bedzie zadnej fasolki :szok::eek:

Witajcie poniedziałkowo:-p

Musiałam dziś wcześnie wstac bo wujek przyjedzie po naszą kanapę i zabierze do rodziców M. My bedziemy dziś miec nową:rofl2:
Także od razu ja pewnie wykorzystamy na fikanie:tak::-p:-D
U mnie śluzu brak..:-( Hm... Dni płodne mi sie skończyły... ale nigdy tak nie było..zawsze był metny i coraz bardziej i bardziej az do @ a tu teraz takie rzeczy.. :wściekła/y:
no to jest szansa...:-):tak:
hej dziewuszki
Ja znowu do tego sluzu troszke wroce. Wczoraj wieczorkiem na rozladowanie nerwow (moich ) chcielismy sie poprzytulac , ale sie nie udalo bo mnie jakos zaczelo brzydko piec :-( (objawow fizycznych zapalenia - brak , no mogla byc to wina olejki ktora sie wspomagalismy przy relaksujacym masazu;-)) jak polecialam sie umyc to odkrylam sluz, gesty( duzo go bylo),ciagnacy sie,brunatny. Niestety w zagniezdzenie nie wierze. Nie mam pozytywnych przeczuc. Tak sobie mysle ze zaczynaja sie moje plamienia prolaktynoe czy ch** wie jakie. Tylko ze zwykle byly 2-3 dni przed@ a nie 7. No i tempka lekko spadla z 37 na 36.9 W srode ide do gina pokazac wyniki, jak ja zmusze do badania to po szyjce powinna powiedziec czy na @ czy na ciaze?? A mial to byc cykl bezstresowy , bo niby bez nadziei przez prolaktyne ale jednak to jest mocniejsze od nas, ta nadzieja przekleta.
Musisz mieć pozytywne nastawienie, może tym razem się udało...:tak:
Ja tez mam sucho jak nie wiem co...
Juz zastanawiam sie czy w ogóle mam w tym cyklu owulkę. Fakt że nie miewam bardzo widocznego śluzu, i tempke mierze dopiero 1 cykl...
ALe Po owulce powinien byc skok, a ja mam nadal 36,7...
Zobaczcie sobie ten mój wykres...
Ale z drugiej strony - jesli nie było Owulki, to czemu w piątek wyszedł mi test owulacyjny???
Masakra
Niech któraś z was wyjaśni jak to jest z tym sluzem, jaki i kiedy powinien być...plissss:sorry:

One raz i wpadły a my się tu staramy i nic. Niesprawiedliwe te życie, no ale cóż.

Czekam na @:tak::-D
Może lepiej nie czekajmy na @, tylko na jej brak, tak lepiej i przyjemniej:-D

A tak wogóle to sie witam w poniedziałek, u mnie @ sie już skończyła więc niedługo zabieramy sie z małżem ostro do dzieła, bedzie się działo, nie odpuszę mu:laugh2::rofl2:

dzięki jeszcze raz Kroptusiu:-) Kochana jesteś że ci się chciało tak mi pisać.... Ja się obawiam że ten cykl jest bezowulacyjny:-:)-(
W zeszłym cyklu mierzyłam tempki od połowy cyklu mniej więcej, i miałam skok po owu...
1 - 28dni

faktycznie byl typowy skok ale nie martw sie...dzieki temu nauczysz sie obserwacji podobno potrzeba min 6 cykli by sie zaczac uczyc obserwowac :-) jeszcze rozne rzeczy Cie czekaja ktora moga nakrecac wykresem na fasolke :tak: co do pisania tyle to jak moge chce sie dzielic wlasnym doswiadczeniem jak potrafie, sama na poczatku nie kumalam, nawet nie wiem kiedy zlecialy 3 lata...b. duzo sie nauczylam...Raz dwa razy w roku wystepuje cykl bezowulacyjny i to NORMALNE wiec musisz sie z tym pogodzic moze to byl ten, a dwa moze jeszcze wzrosnie, sama sie przekonasz ze nie kazdy cykl bedzie jak poprzedni, raz skoczy Ci od razu temka 15 dc innym razem skoczy 18 a jeszcze innym bedzie stopniowo rosla od 14 dc...moze Cie zmylic 1 dniowy spadek temki ponizej lini kontrolnej do fazy nizszych temperatur a po tym spadku wzrost, tak b czesto sie dzieje przy ZAGNIEZDZENIU moze byc zagniezdzeniem ale NIE MUSI...nie raz sie nakrecilam bo 6-10dpo moze byc taki spadek i ja go mialam na 36,6 a potem znow 37,1 i juz sie podjaralam ze fasolka a tu dupa...oj jeszcze naprawde wiele Cie czeka niespodzianek ale nie rezygnuj naprawde z mc na mc nauczysz sie rozpoznawac swoj organizm...mimo wszystko zycze by to trwalo krotko

reklama
Do góry