reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Wstyd się przyznać bo wiem że te pomiary mają się nijak,ale ja od 5 dni mierzę temperaturke pod pachą kilka razy w ciągu dnia:eek:
Dlaczego? pewnie dlatego że mam jazdy:tak:bo pierwszego dnia jak zmierzyłam miałam 37 i tak się trzyma 36.8,36,9,37
Jestem zdrowa nie mam kataru itp.
PTC nie mierzy się pod pachą tylko na błonach śluzowych, raz dziennie rano, tuż po przebudzeniu. Takie mierzenie nic Ci nie powie. Błony śluzowe to jama ustna, pochwa odbyt.
Co do testów owulacyjnych to nie mówią one NIC poza tym, ze poziom LH wzrósł powyżej określonego poziomu wyznaczonego przez producenta, co wcale nie znaczy, ze do owulacji doszło. Jedynymi dowodami, ze do owulacji doszło są ciąza i potwierdzenie wizalne na USG. Nic innego owulacji nie potwierdza, nawet skok temperatury potwierdzony czterodniowym conajmniej utrzymaniem się wyższej temperatury ciała.

reklama
PTC nie mierzy się pod pachą tylko na błonach śluzowych, raz dziennie rano, tuż po przebudzeniu. Takie mierzenie nic Ci nie powie. Błony śluzowe to jama ustna, pochwa odbyt.
Co do testów owulacyjnych to nie mówią one NIC poza tym, ze poziom LH wzrósł powyżej określonego poziomu wyznaczonego przez producenta, co wcale nie znaczy, ze do owulacji doszło. Jedynymi dowodami, ze do owulacji doszło są ciąza i potwierdzenie wizalne na USG. Nic innego owulacji nie potwierdza, nawet skok temperatury potwierdzony czterodniowym conajmniej utrzymaniem się wyższej temperatury ciała.

oo!! i tu sie zgadzam w stu procentach!!!:tak::tak:

DZIEWCZYNY
potrzebuje waszej ekspertyzy, zaczynam nowy cylk, w tym miesiacu chce sprobowac testow owul., powiedzcie mi jakich i jak. Mozna czytac wiele artykulow na ten temat ale najlepej sprawdzic w praktyce.
Podbudowalyscie mnie tak bardzo, ze nawet @ ktora dzis sie pojawila nie popsula mi humoru. :happy2: trzeba pozytywnie.

Cześć kobitki!!! :tak: przede mna ciezki dzien! :eek: nie dosc ze pracka to jeszcze zaraz po niej lece na uczelnie na cale popoludnie :-( oddaje proj. a z drugim na konsultacje i w domku pewnie bede ok 20ej :-(
ale za to dzisiej przyjezdza do domku nowy nabytek - naroznik (czerwony) i to taki duży!!! :-D:-D:-D 2mx3x1,6:-D jupiiii :-D

A nie godziny? Ja czytałam, że 72 godziny. Jak się idzie na badanie nasienia to trzeba pościć przez 3 dni bo chyba tyle potrzeba na powstanie nowych ;-);-)
cyt: Cały cykl powstawania oraz dojrzewania plemnika trwa około 72 dni. Rozpoczyna się w plemnikotwórczych komórkach. Zanim plemnik osiągnie dojrzałość, przechodzi kilka etapów rozwoju.
to o czym ty mowisz to to jest taki czas w ktorym powinna sie pojawic ich faktyczna ilosc w "płynie" :tak:

cyt: Ze względu na to, że intensywne życie płciowe lub samogwałty mogą prowadzić do okresowego obniżenia ilości dojrzałych plemników w nasieniu zaleca się wstrzemięźliwość płciową na 3-5 dni przed badaniem.

Witam Kochane :-)
Siedzę w pracy i nie wiem w co rece wlozyc... W zwiazku z naszym wyjazdem mam straszny zap...... Ale za tydzien bede sobie na nartach smigala :-D
Aaaa - zapomnialam - ciagle mnie @ nie dopadla...
buziolki i milego dnia Wam zycze

Siedzę w pracy i nie wiem w co rece wlozyc... W zwiazku z naszym wyjazdem mam straszny zap...... Ale za tydzien bede sobie na nartach smigala :-D

a teścik robiłaś?:) mojej kumpeli test wychodzil negatywny 14 dni po @...a później ....jest w 25 tygodniu teraz:tak:

Heia kochana...wow a moze male baby w drodze!!!super by bylo:happy2:

reklama
wiatm was dziewczynki:-)
o kurcze lepiej sie czuje i juz mam mniejszy brzuch,,no tak wczoraj tylko salate i marchewki wcinalam...ulzylo..zrobilam tescik na owulke i wyszly dwie ciemne kreski wiec chyba dzisiaj mam...ale jutro tez zrobie dla pewnosci:-)
No to bedziemy dzialac,doszlam do wniosku ze nie bede zciagac M z pracy na BARA.BARA..wieczorkiem lepiej:-)

Do góry