reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Czesc Kobitki mam nadzieje ze wciaz mnie pamietacie choc nie udzielam sie ostatnio na forum. Dla przypomnienia dodam ze staralismy sie z moim M 2 cykle bezskutecznie po drodze przyplataly sie problemy wiec na razie sie wstrzymalismy do maja ze starankami. No wlasnie i po tych starankach zaczelam krwawic najpierw myslalam ze to krwawienie implantacyjne. Potem kiedy okazalo sie ze nie jestem w ciazy myslalam ze rozregulowaly mi sie hormony itd. No ale teraz mam nowy cykl i znowu zaczela mi sie owulacja i krwawienie wiec od razu umowilam sie na wizyte do gina. I okazalo sie ze mam jakiegos polipa na szyjce i trzeba go usunac przed zajsciem w ciaze. Poniewaz po pierwsze to prawdopodobnie przez niego nie zaszlam w ciaze po drugie gdybym nawet zaszla to bylo by to koszmarnym stresem chodzi mi o te krwawienia bo nie wiedzialabym czy krwawie z powodu ciazy czy z powodu polipa.
Tak wiec w lutym lece do Polski na zabieg (sprawdzilam koszt okolo 2000 zl o zgrozo) bo musi byc wykonany w szpitalu przy znieczuleniu ogolnym.
Tak jak widzicie zawsze jest jakas przyczyna.
Dobra wiadomosc to taka ze na usg wyszlo ze mam owulacje pecherzyk mial 24 mm - 12dc wiec gin powiedzial ze wyglada jak wczesna ciaza i dzis ide zobaczyc czy juz pekl. Wogole ten gin byl bardzo mily tylko troche dziwnie mnie potraktowal mowie mu ze jak zaczyna mi sie owulacja to zaczynam krwawic a on na to ale jest Pani pewna ze ma Pani owulacje akurat teraz ja mowie ze tak mi sie wydaje i ze nie rozumiem o co mu chodzi a on na to bo wie Pani wiekszosc dziewczat ktore tu przychodzi nie wie co to owulacja :)))))))) a przychodza zeby zdiagnozowac ciaze. Poki co troche sobie poplakalam ze dlaczego ja ze zawsze mam jakies problemy zabiegi itd ale wiem ze musze to zrobic. Pozdrawiam Was i do nastepnego napisania.

JA CIE PAMIETAM :tak:
DOBRZE MYSLISZ, LEPIEJ USUNAC TEGO POLIPA BO POZNIEJ NIE WIADOMO CZY NIE ZASZKODZILBY FASOLCE A STARANKA I TAK ODLOZYLISCIE DO MAJA WIEC MASZ CZAS ZEBY PRZEJSC ZABIEG I ZEBY
WSZYSTKO SIE WYGOILO PO ZABIEGU :tak:
A CENA ZABIEGU :szok: TRZYMAJ SIE I DO USLYSZENIA ( NAPISANIA )

KINGUS- JUTRO USG :tak: BEDE CZEKAC NA WIADOMOSC OD CIEBIE :tak:;-)

CZY KTOS WIE CO SLYCHAC U ADOLFINKI ? WIEKI JEJ NIE BYLO :-/

Ostatnia edycja:
reklama
WITAJCIE KOBIETKI:-):-)

DZIEWCZYNY
potrzebuje waszej ekspertyzy, zaczynam nowy cylk, w tym miesiacu chce sprobowac testow owul., powiedzcie mi jakich i jak. Mozna czytac wiele artykulow na ten temat ale najlepej sprawdzic w praktyce....

Olesia ja uzywam testow owulacyjnych Clearblue dopiero od 2 cykli. Mam ktotkie cykle 26 lub 25dni, wiec zaczynam ich uzywac od 9-10dc. U mnie testy pokazuja tylko jeden dzien, gdzie kreska testowa jest mocniejsza od kontrolnej co oznacza, ze owulacja powinna wystapic w ciagu 24-36godz. W pierwszym m-cy byl to 12dc a w drugim m-cu juz 9dc, co mnie bardzo zaskoczylo :tak:A jak dlugie masz cykle? Acha i ja mieszkam w Szkocji, wiec nie wiem dokladnie czy te testy mozna dostac rowniez w Polsce :-)

Witam Kochane :-)
.....Aaaa - zapomnialam - ciagle mnie @ nie dopadla...
buziolki i milego dnia Wam zycze

Moze sie juz nie pojawi;-):-)3mam kciuki!!

.....I okazalo sie ze mam jakiegos polipa na szyjce i trzeba go usunac przed zajsciem w ciaze. Poniewaz po pierwsze to prawdopodobnie przez niego nie zaszlam w ciaze po drugie gdybym nawet zaszla to bylo by to koszmarnym stresem chodzi mi o te krwawienia bo nie wiedzialabym czy krwawie z powodu ciazy czy z powodu polipa.
Tak wiec w lutym lece do Polski na zabieg (sprawdzilam koszt okolo 2000 zl o zgrozo) bo musi byc wykonany w szpitalu przy znieczuleniu ogolnym.
.....

Witaj Mari27 - wazne, zeby twoje cialo bylo zdrowe, przed pojawieniem sie dziecka. Wiem, ze wszelkie badania, operacje itd opozniaja pojawienia sie naszego szczescia , ale mysle , ze mniejszy bol jest jesli musimy odlozyc troszke starania na pozniej, niz stracic go gdy juz go mamy pod naszym serduszkiem:-):tak:

Pozdrawiam was;-) i zmykam na sniadanko:-D, bo niedawno wstalam:tak:No coz mam 3 dni wolnego, wiec leniu****e ile sie da :-D:szok:

babo- dobrze , maluch kopie...:-) za 8 dni ide na usg 4D i nie moge sie doczekac moze dowiemy sie kto nam sie tam ukrywa... pozatym od tygodnia meczy mnie kaszel ale bylam juz u lekarza dostalam leki i bardzooo polowi przechodzi bardzoooo powoli... wiec jak do piateku nie przejdzie calkowicie ide do lekarki ponownie:-:)wściekła/y:

Ale naskrobalyscie :tak:
Mari27 - lepiej przed ciaza wszystko wyleczyc, niz stracic dzidzie ... a jak juz masz diagnoze i "zamowiony" zabieg to juz z gorki bedzie ;-)

Olesia33 - ja uzywam tylko testow, wiec Ci nie pomoge, ale jest tu mnostwo dobrych duszek, ktore sie znaja na NPR i na bank mozesz liczyc na ich pomoc.

Mezatka - ale Ci dobrze, mozesz sobie pospac... :-)

Co do mojej @ to chcialam powiedziec ze w poniedzialek robilam test ciazowy i wyszedl negatywny, wiec to niestety nie fasolka. Kurczaki... Mam nadzieje ze dostane wredote jak najszybciej - w poniedzialek wyjezdzamy a ja bym chciala juz byc po @. Nie cierpie podrozy z @ :wściekła/y:

Co do mojej @ to chcialam powiedziec ze w poniedzialek robilam test ciazowy i wyszedl negatywny, wiec to niestety nie fasolka. Kurczaki... Mam nadzieje ze dostane wredote jak najszybciej - w poniedzialek wyjezdzamy a ja bym chciala juz byc po @. Nie cierpie podrozy z @ :wściekła/y:

kochana - mojej koleżance dwa tygodnie po terminie @ test wychodził NEGATYWNY, więc nic straconego! a myślałać o zrobieniu testu z krwi?

spóźniała Ci sie @ już wcześniej??

masz objawy na @?

Czesc dziewczyny!
...zanim wróce do lekturki i nadrobię co napisałyscie to sama cos od siebie nastukam...
Byłam na kontrolnej wizycie u innego gina (Lilu-dotarłam w koncu do Szpiringera Marka...i nie załuje-bardzo fajny lekarz, ciepły, cierpliwy i taktowny-pierwsze wrazenie mam bardzo pozytywne po tej wizycie...dzięki!)
W każdym razie-powiedział, ze hormony sa ok i nie ma nic niepokojącego )ze ta prolaktyna nie jest bardzo wysoka, Fsh tez w miare ok) -jedynie ten progesteron...i ze widzi na usg płyn, co swiadczy o tym, że owulacja się odbyła, prawdopodobnie w poniedzialek w 17dc...co by mi się bardziej zgadzało z obserwacjami....a nie jak mi ta ginka w Krakowie powiedziala, ze owuluje na wizycie w piątek.
Poza tym powiedział,ze z bolesnym okresem za wiele nie zrobi, kazał pic Aulin-p.bólowo, a na cerę przepisac mi może jedynie antykoncepcję...co się wyklucza jak staram się o dziecko :-( wiec będę dalej obarczona trądzikiem:-(((
Na plamienia przed okresem dał mi Duphaston-od 16 do 25 dc po 1 tabletce...powiedział, ze to tez pomoze mi we wczesnym stadium utrzymać ciazę. I co...najwazniejsze-a w zasadzie-najbardziej dla mnie dziwne jednak to to, ze on nie widzi przeciwksazan abym przez kamienie musiala odkładać starania:szok: bo nie wiadomo kiedy się uda zajsc w ciaze to raz, a dwa powiedział, ze jak nie mam jakichs silnych bóli przez te kamyki to potem, nawet w ciaży mogę brać leki rozkurczowe...i zabil mi klina, bo to całkiem inne zdanie niz tej pierwszej ginekolog i pani chirurg. One mowily zeby z kamieniami, nawet mnalymi jak moje nie starac sie o bobasa bo za duze obciazenie dla nerek;-((( A on ze wolno...:confused:
I co wy o tym myslicie??? Mialyscie jakies tego typu przypadki? Wiecie coś wiecej na temat-kamyki na nerkach (ja mam drobne) a ciaza??? Prosze o opinie...bo juz sama nie wiem, a do kolejnego lekarza po rade ju ż nie pójdę...

I mam też pytanie o ten Duphaston-ja mam go brać od 16 do 25 dc...niby na te plamienia i przy okazji ma podtrzymac ciazę jakbym zaszła...ale tak wogóle to czy on jest własnie na to? Wiecie coś o tym leku??? Kto go bierze i kiedy, w jakim przypadku i w jakich fazach cyklu?

I czy to ok jak po owulacji na tescie sa nadal II owulacyjnym? któras z was miala o tym duża wiedze, tzn. o poziomie LH w cyklu i jak to z tymi testami......możecie przypomnieć?

BUziaki slodkie dla wszystkich!!!
Mari-glowa do góryt-najwazniejsze że masz diagnozę, bedzie dobrze!
Tikanisku-odliczam do Twojego usg i czekam na sliczne fotki!!!! Dużo zdrowka dla Ciebie!
Kingus-jak po badaniu? czy ono jutro ma byc...?

cześć dziewczynki u mnie dziś 18dc.przestałam mierzyć temperature bo mam przepisane leki na zapalenie.narazie staranka przesuną się,nie wiem o ile ...jestem zła że wszystko idzie mi pod górkę.no ale cóż innego mi pozostało wiem że muszę wyleczyć zapalenie jak chcę mieć dzidzie :) tylko mam nadzieję że @ przyjdzie w terminie

w.kropeczka-JA ZAŻYWAM DUPHASTON OD 16DC DO 25DC i tak jak napisałaś ma on we wczesnym stadium podtrzymać ciąże.u mnie ma równiez zastosowanie regulowania okresu.miewałam nawet cykle 90 dniowe.a teraz mam 28 :)

Ostatnia edycja:
I czy to ok jak po owulacji na tescie sa nadal II owulacyjnym? któras z was miala o tym duża wiedze, tzn. o poziomie LH w cyklu i jak to z tymi testami......możecie przypomnieć?

.

ja też przyłączam się do prośby... wydawało mi się ze poziom LH wzrasta tylko przed owulacją...

znalazłam coś takiego:
"Już drugiego, trzeciego dnia cyklu zaczyna stopniowo wzrastać wydzielanie FSH i LH przez przysadkę, przy czym FSH znacznie przeważa ilościowo. Najwyższy ich poziom notuje się w 12 - 13 dniu cyklu. Hormony te stymulują jajnik do sekrecji estrogenów oraz do rozwoju pęcherzyka Graafa. Z około 400 tysięcy pierwotnych komórek jajowych, rozwija się w okresie dojrzałości płciowej ok. 360-500 pęcherzyków Graafa. W trakcie każdego cyklu miesiączkowego dojrzewa jeden pęcherzyk Graafa. Ma on kulisty kształt. Składa się z otoczki zewnętrznej, w której występują liczne naczynia krwionośne i limfatyczne, po nią leży wielowarstwowa błona ziarnista i wzgórek jajonośny wraz z zawartą w nim komórką jajową. Pęcherzyk wypełniony jest płynem.
Po wydostaniu się z pękniętego pęcherzyka, komórka jajowa, poprzez lejek jajowodu, przedostaje się do niego, gdzie może ona zostać zapłodniona. Ciałko żółte, pod wpływem LH, rozpoczyna wydzielanie progesteronu. Syntetyzuje ono również estrogeny. Wysoki poziom progesteronu oraz estrogenów hamuje wydzielanie FSH i LH. Jeśli uwolnione jajo nie zostanie zapłodnione i nie rozpocznie się ciąża, czynność wydzielnicza ciałka żółtego zanika w ciągu 2 tygodni. Spada poziom estrogenów i progesteronu we krwi, co powoduje wydzielanie gonadotropin przysadkowych (FSH i LH), które zaczynają pobudzać nowe pęcherzyki Graafa do wzrostu i dojrzewania - i cały cykl rozpoczyna się od nowa. " - tylko nie jestem pewna czy ten wzrost jest jeszzcze przed @ czy po a przed kolejną owu...

Czesc dziewczyny!
...zanim wróce do lekturki i nadrobię co napisałyscie to sama cos od siebie nastukam...
Byłam na kontrolnej wizycie u innego gina (Lilu-dotarłam w koncu do Szpiringera Marka...i nie załuje-bardzo fajny lekarz, ciepły, cierpliwy i taktowny-pierwsze wrazenie mam bardzo pozytywne po tej wizycie...dzięki!)
W każdym razie-powiedział, ze hormony sa ok i nie ma nic niepokojącego )ze ta prolaktyna nie jest bardzo wysoka, Fsh tez w miare ok) -jedynie ten progesteron...i ze widzi na usg płyn, co swiadczy o tym, że owulacja się odbyła, prawdopodobnie w poniedzialek w 17dc...co by mi się bardziej zgadzało z obserwacjami....a nie jak mi ta ginka w Krakowie powiedziala, ze owuluje na wizycie w piątek.
Poza tym powiedział,ze z bolesnym okresem za wiele nie zrobi, kazał pic Aulin-p.bólowo, a na cerę przepisac mi może jedynie antykoncepcję...co się wyklucza jak staram się o dziecko :-( wiec będę dalej obarczona trądzikiem:-(((
Na plamienia przed okresem dał mi Duphaston-od 16 do 25 dc po 1 tabletce...powiedział, ze to tez pomoze mi we wczesnym stadium utrzymać ciazę. I co...najwazniejsze-a w zasadzie-najbardziej dla mnie dziwne jednak to to, ze on nie widzi przeciwksazan abym przez kamienie musiala odkładać starania:szok: bo nie wiadomo kiedy się uda zajsc w ciaze to raz, a dwa powiedział, ze jak nie mam jakichs silnych bóli przez te kamyki to potem, nawet w ciaży mogę brać leki rozkurczowe...i zabil mi klina, bo to całkiem inne zdanie niz tej pierwszej ginekolog i pani chirurg. One mowily zeby z kamieniami, nawet mnalymi jak moje nie starac sie o bobasa bo za duze obciazenie dla nerek;-((( A on ze wolno...:confused:
I co wy o tym myslicie??? Mialyscie jakies tego typu przypadki? Wiecie coś wiecej na temat-kamyki na nerkach (ja mam drobne) a ciaza??? Prosze o opinie...bo juz sama nie wiem, a do kolejnego lekarza po rade ju ż nie pójdę...

I mam też pytanie o ten Duphaston-ja mam go brać od 16 do 25 dc...niby na te plamienia i przy okazji ma podtrzymac ciazę jakbym zaszła...ale tak wogóle to czy on jest własnie na to? Wiecie coś o tym leku??? Kto go bierze i kiedy, w jakim przypadku i w jakich fazach cyklu?

BUziaki slodkie dla wszystkich!!!
Mari-glowa do góryt-najwazniejsze że masz diagnozę, bedzie dobrze!
Tikanisku-odliczam do Twojego usg i czekam na sliczne fotki!!!! Dużo zdrowka dla Ciebie!
Kingus-jak po badaniu? czy ono jutro ma byc...?

CO DO DUPHASTONU TO ON WLASNIE POTRZYMUJE CIAZE LUB REGULUJE CYKLE :tak: JA TEZ GO BIORE :tak:
CO DO KAMIENI NA NERKACH MOGE POWIEDZIEC TYLKO TYLE ZE JA OD DZIECKA CHORUJE NA NERKI , KAMYKI-PIASEK-ZAPALENIE I TAK W KOLKO I ZADNYCH PRZECIWSKAZAN W STARANIACH Z TEGO POWODU NIE DOSTALAM :sorry:

reklama
....jestem zła że wszystko idzie mi pod górkę.no ale cóż innego mi pozostało wiem że muszę wyleczyć zapalenie jak chcę mieć dzidzie :) tylko mam nadzieję że @ przyjdzie w terminie

w.kropeczka-JA ZAŻYWAM DUPHASTON OD 16DC DO 25DC i tak jak napisałaś ma on we wczesnym stadium podtrzymać ciąże.u mnie ma równiez zastosowanie regulowania okresu.miewałam nawet cykle 90 dniowe.a teraz mam 28 :)

dzieki kochana-czyli masz go brac dokladnie tak ja...z tym, ze ja mam regularne cykle, z dokladnoscia do 3-dni srednio, ale mam zawsze przed @ kilka dni plamienia, a lekarz powiedzial ze to nie jest normoalne...no i mam za soba 2 ciaze chemiczne...stad pewnie ten lek.
Nie smuc się ze musisz chwilkę poczekac...czasem cos, co sie dzieje ...nawet jak nam sie nie podoba, to ma glebszy sens ukryty, moze tak też jest z Twoją koniecznoscią odłozenia staran na kilka tygodni...
Mam nadzieje, ze szybko podleczysz zapalenie i będzie wszystko dobrze-powodzenia!
...znalazłam coś takiego:
"Już drugiego, trzeciego dnia cyklu zaczyna stopniowo wzrastać wydzielanie FSH i LH przez przysadkę, przy czym FSH znacznie przeważa ilościowo. ....Po wydostaniu się z pękniętego pęcherzyka, komórka jajowa, poprzez lejek jajowodu, przedostaje się do niego, gdzie może ona zostać zapłodniona. Ciałko żółte, pod wpływem LH, rozpoczyna wydzielanie progesteronu. Syntetyzuje ono również estrogeny. Wysoki poziom progesteronu oraz estrogenów hamuje wydzielanie FSH i LH. Jeśli uwolnione jajo nie zostanie zapłodnione i nie rozpocznie się ciąża, czynność wydzielnicza ciałka żółtego zanika w ciągu 2 tygodni. Spada poziom estrogenów i progesteronu we krwi, co powoduje wydzielanie gonadotropin przysadkowych (FSH i LH), które zaczynają pobudzać nowe pęcherzyki Graafa do wzrostu i dojrzewania - i cały cykl rozpoczyna się od nowa. " - tylko nie jestem pewna czy ten wzrost jest jeszzcze przed @ czy po a przed kolejną owu...
katarzynka...no wlasnie ja tez do konca tego nie kumam...rozumiem logike ale nie szczegoly...wg mnie rosnie LH, dochodzi do owulacji, uwolnienia jaja i cialka zoltego i wtedy LH powoduje ze ciałko żolte wydziela progesteron, i ta większa ilosc progesteronu ma zahamowac dalsze wydzielanie sie LH...i jak LH kilka dni po owulacji jest malo-czyli prawidlowo - to na tescie owulacyjnym będzie tylko I...
...więc skoro u mnie po owulacji nadal są II na tescie owulacyjnym to znaczy że tego progesteronu jest za malo i nie blokuje się przez to wydzielania LH...którego nadal jest dużo stąd II....czy łopatologicznie mówiac to moze byc właśnie tak??? bo zgłupialam już całkiem:confused:

A w odp. na Twoje pytanie na koniec to ; Kasiu-w 1ym zdaniu jakie przytoczyłas pisze ze "już 2ego 3ego dnia cyklu wzrasta ilosc LH i FSH"...wiec ich stezenia rosną już na poczatku @, a nie dopiero przed samą owulacja, natomiast przed owulką jest max ilosc LH, która ma doprowadzic do pekniecia pecherzyka...tak mi się wydaje....
:-)

Dziekuje Kobietki za podniesienie mnie na duchu panikara jestem straszna i zawsze wszystkiego sie boje. Nawet pobrania krwi - zawsze mam pobierana na lezaco i zawsze prawie mdleje zaraz po pobraniu.
W.Kropeczko ja na Twoim miejscu wyleczylabym te kamienie bo wiadomo w ciazy wszelkie nieleczone choroby sie nasilaja czy poglebiaja przy czym nie mozna brac jakis mocnych lekow bo szkodza fasolce. Moja kolezanka miala tez problem z nerka dokladnie ta nerka zaczela ja bolec w ciazy no i nie chce Cie straszyc ale z tego co mowila skonczylo sie to tym ze bierze juz kilka lat leki na to i chyba ta nerka nie funkcjonuje w 100% nie pamietam juz dokladnie ale problemy zdrowotne miala z tego powodu dlugi czas. Nie mowie ze tak ma byc u Ciebie ale moim zdaniem lepiej to wyleczyc.

Pozdrawiam Was i zmykam robic obiad dla M bo potem ide do gina na monitoring owulacji mam nadzieje ze ten pecherzyk juz pekl bo pobolewa mnie dzis brzuszek.

Nie boj się Mari!!! Trzymam kciuki za monitoring-daj znać jak poszło!!!!
Ja tez jestem niby taka odwazna i dzielna...:szok: ale nie tam gdzie trzeba...teraz jak dzisiaj badalam ten progesteron rano to tez mnie zimne poty oblewaly przy pobraniu krwi:-D

Dzieki za odp w sprawie nerek...wlasnie nie wiem co robic, ale chyba bede dmuchac na zimne i najpierw je podlecze ...a moze uda mi sie w ciagu kilku tygodni je przegonic??? Boje sie ze potem moze btyc to jednak obciazenie duze dla nerek...i nie daj boze -jak mowila ta lekarka w krakowie- jeszcze jakies ryzyko dla dziecka...

CO DO DUPHASTONU TO ON WLASNIE POTRZYMUJE CIAZE LUB REGULUJE CYKLE :tak: JA TEZ GO BIORE :tak:
CO DO KAMIENI NA NERKACH MOGE POWIEDZIEC TYLKO TYLE ZE JA OD DZIECKA CHORUJE NA NERKI , KAMYKI-PIASEK-ZAPALENIE I TAK W KOLKO I ZADNYCH PRZECIWSKAZAN W STARANIACH Z TEGO POWODU NIE DOSTALAM :sorry:

Lilu-kochanie dzieki!!! teraz juz wiem, ze ten duphaston-skoro tyle was go bierze to chyba dobry jednak jest i warto brac, nie? Mnie kazal brac od lutego przez 4 miesiace...powiedzial zeby zaczac brac wtedy "jak bedzie Pani juz z mezem"...wiec nie zaszkodzi, a pomoc moze. Czytalam w sieci ze ten duphaston, zazwiera cos tam...nie pamietam - w kazdym razie pochodną progesteronu i podaje sie go jak wlasnie progesteronu jest z malo, zamiast np.luteiny...czy to prawda?
Jej Lilu...sama juz nie wiem z tymi kamieniami, w zyciu wczesniej nie pomyslalalabym ze tak moze sie dziactzn. jakies klopoty w ciazy, powiklania i obciazenie a nawet dializy po ciazy...czy cos, ale ta chirurg-a jest to dobra lekarka i ta ginka w krakowie mocno mnie nastraszyly...zas ten Szpringer nie widzi przeciwskazan...sama juz nie wiem...ale moze lepiej dmuchac na zimne......???
A ty jak leczysz kamyki? Bo piasek to wiem ze schodzi dosc latwo, ale kamienie?

Ostatnia edycja:
Do góry