reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Czesc Dziewczyny!:-) Jestem nowa i od jakiegos czasu przypatruje sie Waszym wypowiedziom :tak: Postanowilam napisac bo tak szczerze nie mam z kim porozmawiac na temat staran bo wszystkie moje kolezanki jak i bratowa maja juz dzieci tylko ja zostalam :wściekła/y:. Staramy sie z mezem juz od wrzesnia 2008 i jakos mam juz dosc tych rozczarowan, bardzo to boli kiedy nic nie wychodzi i przechodzi przez glowe taka mysl ze to moze ze mna est cos nie tak :-( To jest moj juz 8 cykl staran i mam kolejny raz nadzieje ze moze to tym razem sie uda tym bardziej ze zauwazylam u siebie podczas owulacji 2 tygodnie temu brazowe plamienia ktore ustapily po 3 dniach, w tym czasie bardzo mocno sie przytulalismy z mezem i dosc czesto :-) a wczoraj mialam juz miec @ ale nie ma i tempke mierzylam dzis i jest 37,4 ;-) boli mnie podbrzusze ale nie tak intensywnie jak na @ wiec nie wiem czy sie cieszyc czy nie :-( postanowilam jutro zrobic test ciazowy jesli @ nie przyjdzie dzis. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swojego grona bo tylko tutaj czuje ze dostane wsparcie i odpowiedzi na moje watpliwosci :-)

Pozdrawiam Wasz wszystkie ;-)
Kochana nie będę oryginalna- wszystko wskazuje na fasolkę! I nie stresuj się - ja wiem,że dla was 8 cykli starań to dużo, ale każdy lekarz ci powie, że to nic niepokojącego. Ja czekałam 10 miesięcy. No ale wszystko wskazuje na to,że ty skończysz na tych 8:tak::tak::tak:

Dobra zrobie rano ale tak szczerze to chyba pojde zaraz zapisac sie do gina on bedzie najlepszym potwierdzenie :-) Dzieki dziewczyny odezwe sie jeszcze jak wroce. Milego Dnia ;-)
Zrób rano jutro test albo zrób betkę. Nie umawiaj się do lekarza, bo jest za wcześnie żeby potwierdził ciążę !!!

dokładnie tak zrobie :tak:

a ja umieram w ogóle sie obudziłam o 6.30 bo mnie tak brzuch bolał :baffled: i cieknie ze mnie tak że :szok: chyba nigdy tak nie miałam :-(
Ja tak miałam w poprzednim cyklu. Zazwyczaj nawet tabletek przeciwbólowych nie muszę łykać, bo tylko trochę mnie brzuch boli a w tamtym cyklu jakaś masakra. Nie dość, że bolało jak cholera to jeszcze taka @ intensywna, ze szok.

Ja mialam robione badania,ale tylko anatomiczne i monitoring cyklu,a teraz ostro sie wzielismy do roboty.moj M jest badany w szerz i wzdluz,a ja w maju do gin i kolejne badania.moze w koncu sie uda.:sorry:

Zrob ten progesteron...to bardzo wazne, ja mam niski jego poziom-dostalam duphaston-i mialam 2 mikroporonienia...czyli strate w bardzo wczesnej ciazy, raz w terminie a raz kilka dni po terminie @ przyszla...a testy dzien wczesniej ciazowe byly pozytywne...i czulam ze to "to"...ale progesteron mam slaby i fasolek sobie nie poradzil....

Ostatnia edycja:
To sie naprodukowaly...normalnie czytam i czytam....:wściekła/y: za grosz samokontroli nie macie moje drogie, tyle pisac!!! kto to widzal:crazy:
(i kto to mowi, nie?:laugh2::-p:laugh2:)

Zajączku-nie moge podejrzec tego wykresiku...nie otwiera mi sie:crazy:

Ty to masz plan!!!!!
Zajac...nie poddawac mi się!!!! Co to za oznaki slabosci-uszy do góry!!!!

no ja sie tylko domyslam....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p
!
No Kropeczka się pojawiła i zapisała całą stronę... Witam witamy:-) A gdzie to Pani była do tej godziny???
Kropeczko, nie wiem czy masz login na 28dni... jeśli nie to nie zobaczysz, chyba że udostępnię dla wszystkich to szukaj pod tym samym loginem.
Spróbuj teraz
2 - 28dni
Tylko gwałty na M. ukryłam:-)

Ostatnia edycja:
Dziekuje wam dziewczynki!jestescie kochane.co ja bym bez was zrobila?a plamien nie mam i nigdy nie mialam .mam wszystko jak pisza w ksiazkach tj,temp.,sluz,@,owu itd.tylko jak kiedys bralam tabletki anty,to b.ciezko bylo mi jakies dobrac,bo po ok.3 miesiacach brania dostawalam midzykrwawien.musialam ciagle zmieniac.

Ale namieszalam w ostatnim poscie.mam nadzieje,ze sie polapiesz kropeczko.

polapalam sie kochanie, spoko!;-)

No Kropeczka się pojawiła i zapisała całą stronę... Witam witamy:-) A gdzie to Pani była do tej godziny???
Kropeczko, nie wiem czy masz login na 28dni... jeśli nie to nie zobaczysz, chyba że udostępnię dla wszystkich to szukaj pod tym samym loginem.
Spróbuj teraz
2 - 28dni
:-)
Zajaczku-jesli jutro tempka dalej pojdzie w gore to owu na moje oko byla w 12dc...ale nie masz jakos drastycznych zmian tej temperaturki...i rownie dobrze dopiero teraz moze zaczac spadac ....kurka...no jednoznacznie teraz sie nic nie da powiedziec, musimy poczekac na jutrzejasza temke, to powinno wyjasnic, ja bedzie wyzsza niz dzis to owu bylo w 12 dc...
jakie masz dluge te cykle???

A do tej pory- to ja mialam prysznic, meza do pracy wyprawilam, sniadanko zjadlam, popisalam na nk i poczytalam na bb....o!

Dziekuje wam dziewczynki!jestescie kochane.co ja bym bez was zrobila?a plamien nie mam i nigdy nie mialam .mam wszystko jak pisza w ksiazkach tj,temp.,sluz,@,owu itd.tylko jak kiedys bralam tabletki anty,to b.ciezko bylo mi jakies dobrac,bo po ok.3 miesiacach brania dostawalam midzykrwawien.musialam ciagle zmieniac.

Emma-zrob ten progestreon, bo to jest latwo sprawdzic i jesli to bedzie jego wina, to szybko sie temu zaradzi, a jak to nie bedzie w nim problem to gwalc lekarzy niech sie bora za dokladna analize, nie czekaj dluzej....bo czas leci, lata leca, jestes zdrowa a mimo to nie wychodzi wam...przyczyna gdzies byc musi!

Spróbuj teraz
2 - 28dni
Tylko gwałty na M. ukryłam:-)
jeszcze raz zerknelam i nastepna sprawa mi sie nasunela! :sorry: bo zobaczylam ze mierzysz w ustach pamietaj zeby wtyknac termometr zawsze w to samo miesjce pod jezykiem!!! bo w ustach jest kilka miejsc o innej tempce!!! ulorzone sa symetrycznie bo opus tronach ale czym dalej az do wiezadla jezyka tym wyzsza! :sorry:

reklama
Do góry