reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

dzwonilam do lekarza zeby spytac sie ile monitoring kosztuje:szok: pierwsze USG w 10 dc - 80 zł, kolejne 50 zł, średnio tak 3-4 się robi:szok: ile to kasy...

ale będe musiala... cos jest nie tak. Zrobilam dla zabawy test owu w 21 dniu cyklu i cholera wyszedł taki sam jak w 12 dc... kreska testowa prawie taka jak kontrolna..
pco raczej nie mam, byłam w październiku na USG, wszystko jest ok....

ale zrobie staranke na wszelki wypadek...wydaje mi się ze te testy owu są do du...

dla przypomnienia wczesniej testowałam i:
11 i 12 dc - były II , nigdy zadna ciemniejsza od kontrolnej (12 dnia najsilniejsze), 13 dnia tylko kontrolna, 14 dnia tylko kontrolna i ani cienia drugiej, a teraz 21 dzień i dwie kreski na teście owulacyjnym, zglupiałam. Nie mam zadnego sluzu płodnego! cholera jasna, a ja tak wierzyłam tym testom:(:-(

reklama

dziękuję za namiary!
ja zadzwoniłam do jakiegos osiedlowego (choc bardzo dobrego) prywatnego gabinetu...

zmartwil mnie ten dodatni test owu w 21 dniu cyklu (cykle mam 26-27)

kingus a czy ta ocena owulacji to jest USG? i nie wiesz czy 50 zł to koszt całego badania czy poszczególnych wizyt

Ostatnia edycja:

kingus a czy ta ocena owulacji to jest USG? i nie wiesz czy 50 zł to koszt całego badania czy poszczególnych wizyt
Tymi testami to się nie martw, pewnie by trzeba temperaturę mierzyć.
Wydaje mi się, że to właśnie usg i pewne jedna wizyta ale to zawsze trochę taniej. Zadzwoń to się upewnisz bo ja tam nie byłam.

Co myślicie dziewczyny o gimnastyce kiedy się stara o dziecko?
Ja czasami robię np. 100 brzuszków dziennie i zastanawiam się, czy nie zaszkodzę dziecku jak sie już uda zajść w ciążę.Mogę nie wiedzieć że zaszłam w ciążę i będę te brzuszki robić i co wtedy?
Pewnie jak zawsze przesadzam ale...........

Brzuszki jak najbardziej nie wskazane ale inne ćwiczenia bez ingerencji z naciskiem na mięśnie brzucha owszem - znajoma ćwiczyła do 5 msc ciąży, mała zdrowa, śliczna urodzona w terminie.

dziękuję za namiary!
ja zadzwoniłam do jakiegos osiedlowego (choc bardzo dobrego) prywatnego gabinetu...

Ocena owulacji to właśnie USG. Niektórzy lekarze mówią, że pacjentka zapisuje się na pęcherzyki a niektórzy, że monitoring, niektórzy właśnie ocena owulacji.

Witam wieczorem... przebrnełam przez 12 stron...ufff...

.Ostatnio, to wstyd się przyznać, ale pokryjomu pochłonęłam prawie całą Milkę, bo obiecałam mojemu M., że będę sobie odmawiała. No i, oczywiście, na drugi dzień była już @ :no: Czy Wy też tak macie??
Kochana nie martw się, ja przed @ to jem jak najęta, az wstyd się przyznac... no i co do oponek to chyba możemy załozyć klub...
Medycyna zawsze byla moja pasja, ale zawodowo sie tym nie zajmuje.
Natomiast czytac o tym lubie i jak mam pytanie to zawsze najpierw szukam w fachowej literaturze odpowiedzi. Dopiero gdy nie moge znalezc pytam na forum.

Po prostu jak mam pytanie - to chce 100% gwarancji odpowiedzi. A taka daje medycyna oparta na faktach. Bo my tutaj sobie gadu gadu - co myslimy, co doswiadczylysmy, i to wszystko jest super (bo praktyka jest bardzo wazna), tak powinno byc, ale czasem informacje podawane nie sa precyzyjne a wrecz nieprawidlowe. A ja lubie precyzje - oczywiscie w zakresie jakim mozna ja miec/przewidziec
Podziwiam Cię... no i przyznam, że fajnie jest miec kogos tak dociekliwego tutaj, chociaz ja sama często siedzę i czytam jeśli coś mnie trapi, ale tylko net, a jak wiadomo to smietnik i trzeba wybierać tylko te własciwe i pewne wiadomości
Mezatka u mnie brazowe uplawy sa przed samym okresem niewiem dlaczego tak sie dzieje a staramy sie o dzidzie pol roku
Upławy przed okresem, to o ile mi wiadomo cos nie tak z hormonkami
ja kiedyś ćwiczyłam na brzuch 6 weidera (taki zestaw ćwiczeń) -męczący, chyba do niego wrocę. I zamierzam kupic orbitreka do cwiczeń.
Temperaturę ma 36,9, przed okresem miałam 36,6. Niestety nie mierzę regularnie, ale czy skoro tempka jednak jest wyższa to mozna stwierdzic ze jednak owulacja była.

Jaka jest tempka przy cyklu bezowulacyjnym?
Weidera tez kiedyś zaczełam ćwiczyć i doszłam do 13 dnia i stwierdziąłm, ze to nudy... a o orbitreku to marzę od dłuzszego czasu...
Co do tempki to chyba warto mierzyć cały cykl, a najlepiej kilka wtedy można cos powiedzieć, bo takie pojedyncze pomiary nic nie mówią... Katarzynka warto kilka cykli sobie mierzyć, nie po to żeby się nakręcać, ale po to żeby miec jakies rozeznanie o swoim organizmie...
Wiem, że przed ciążą lekarze zalecają wzmocnić mięśnie brzucha i pleców. Delikatne ćwiczenia nie zaszkodzą a jeśli organizm będzie miał dość to da po sobie znać. Ale zawsze można się gina spytać:tak::tak:
Co do ćiwczeń to tak masz rację przed ciążą watro wzmocnić niektóre mięśnie, ale już w samej ciązy raczej ćwiczeń sie nie zaleca... przynajmiej tych mocno obciążających, nawet jeśli chcesz iśc do szkoły rodzenia to musisz miec zgodę lekarza, że z ciążą jest wszystko ok... także co do ćwiczen w ciąży byłabym ostrozna, chyba że basen to jak najbardziej!!!

pozdrawiam

dzwonilam do lekarza zeby spytac sie ile monitoring kosztuje:szok: pierwsze USG w 10 dc - 80 zł, kolejne 50 zł, średnio tak 3-4 się robi:szok: ile to kasy...

ale będe musiala... cos jest nie tak. Zrobilam dla zabawy test owu w 21 dniu cyklu i cholera wyszedł taki sam jak w 12 dc... kreska testowa prawie taka jak kontrolna..
pco raczej nie mam, byłam w październiku na USG, wszystko jest ok....

ale zrobie staranke na wszelki wypadek...wydaje mi się ze te testy owu są do du...

dla przypomnienia wczesniej testowałam i:
11 i 12 dc - były II , nigdy zadna ciemniejsza od kontrolnej (12 dnia najsilniejsze), 13 dnia tylko kontrolna, 14 dnia tylko kontrolna i ani cienia drugiej, a teraz 21 dzień i dwie kreski na teście owulacyjnym, zglupiałam. Nie mam zadnego sluzu płodnego! cholera jasna, a ja tak wierzyłam tym testom:(:-(
Witaj Kasiu jakoś dziwnie u ciebie wyszło z tymi testami:szok: Ja wczoraj miałam dzień wolny i tak z nudów i ciekawości też zrobiłam owulacyjny.U mnie drugiej kreski prawie nie było przyglądając sie pod swiatło w oknie była ledwo widoczna.
Czytalam wcześniej co tam u ciebie no i mam nadzieje że owulka jednak była w tych dniach gdzie test do końca jej nie wykazał.

reklama
witam! już wszystko wiem... straszny ten dzień obudziłam się i co @ kurde a przecież wizyta... na szczęście i tak poszłam bo zadzwoniłam czy można ... diagnoza : ten cykl od$puszczam a w następnym inseminacja czyli w lutym ... (wyniki męża niezbyt dobre)tak radzi lekarz żebyś jeszcze raz spróbowali a potem już inseminacja... boże żeby się udalo powiedzial że mamy bardzo duże szanse że może się udać za pierwszym razem...
Jestem już spokojniesza, boze mam nadzieje!!!!

Do góry