reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

ale jakos mi się nie chcemierzyc tej temperatury chociażby dlatego ze nie chce się tak wkręcać, nakręcać i codziennie o tym mysleć. Naturze pomagam tylko testami owu;-).

zobaczymy, co mabyc to będzie.
zastanawiam sie nad zmianą pracy, musze cos zrobic ze swoim zawodowym zyciem bo stara juz jestem a ciągle pracuje jako asystentka:-(
chce zyc normalnie i nie planować wszystkiego pod DZIECKO....moze wtedy się uda szybciej:)

Jestem dziewczynki,na troszke,okropnie sie czuje,jajniki nawalaja jak cholera,snuje sie po chalupie,mialam isc na pilates ale nie dam rady,no jeszcze pare dni dni plodnych wiec cos zadzialamy:-)
A co do cwiczen,polecam LEG MAGIC,,stoi sie na nogach i przesuwa do srodka nogi,mozna kupic w Tv shop .niezle od srodka uda bola,dobre na wiszace sadelko:-)

reklama
Co myślicie dziewczyny o gimnastyce kiedy się stara o dziecko?
Ja czasami robię np. 100 brzuszków dziennie i zastanawiam się, czy nie zaszkodzę dziecku jak sie już uda zajść w ciążę.Mogę nie wiedzieć że zaszłam w ciążę i będę te brzuszki robić i co wtedy?
Pewnie jak zawsze przesadzam ale...........

Ja czasami robię np. 100 brzuszków dziennie i zastanawiam się, czy nie zaszkodzę dziecku jak sie już uda zajść w ciążę.Mogę nie wiedzieć że zaszłam w ciążę i będę te brzuszki robić i co wtedy?
Pewnie jak zawsze przesadzam ale...........
no z tego co juz gdziesz slyszalam to brzuszki sa niewskazane!!! :sorry: ale np basen jak najbardziej tak!!!! :tak::tak::tak:

[/color][/b]
tez tam jestem jako Eve0210 :tak::tak::tak: rob badanka i sie nie martw na zapas! bedzie dobrze!

Już ci wysłałam zaproszenie :-)

Olica to dla ciebie i wszystkich starajacych:tak::-)

Trudności z zajściem w ciążę:
Przyczyny psychologiczne

''Złe samopoczucie, nadmierny stres i napięcia są przyczyną niepłodności u prawie 30- procent starających się o dziecko par. Zła kondycja psychiczna może powodować przejściową niepłodność zarówno u kobiety, jak i u mężczyzny.

Leczenie
Powodem dużego stresu paradoksalnie, bywa często samo ponawianie bezskutecznych prób zajścia w ciążę. U wielu par decyzja o "zawieszeniu broni" czy o adopcji w paradoksalny sposób skutkuje natychmiastową ciążę. Lekarstwem bywa nauka radzenia sobie ze stresem. "Cudownymi wrotami" do rodzicielstwa bywają techniki relaksacyjne, joga, gimnastyka tai-ci, codzienny jogging, psychoterapia krótkoterminowa albo miesięczne urlop we dwoje.''

PANIETAJCIE O TYM!!!

Oki ja zmykam na sniadanko, bo niedawno wstalam:-D:-D Pozdrawiam wszystkie;-):happy2:

[/quote]

:-) Postaram się być cierpliwa

ale jakos mi się nie chcemierzyc tej temperatury chociażby dlatego ze nie chce się tak wkręcać, nakręcać i codziennie o tym mysleć. Naturze pomagam tylko testami owu;-).

zobaczymy, co mabyc to będzie.
zastanawiam sie nad zmianą pracy, musze cos zrobic ze swoim zawodowym zyciem bo stara juz jestem a ciągle pracuje jako asystentka:-(
chce zyc normalnie i nie planować wszystkiego pod DZIECKO....moze wtedy się uda szybciej:)

Ja też pracowałam jako asystentka dwa lata i w tej samej firmie jestem obecnie kadrową (1 rok 4 miesiące). Zajmuję się kadrami i płacami CAŁKOWICIE SAMA.

Zostałam wrzucona na głęboką wodę (zwolniło się miejsce kadrowej, a nowa odeszła po miesiącu i mi zaproponowano przejście z sekretariatu do kadr-sama musiałam sobie poradzić, wdrożyć się w temat.)

Kto wie co to prowadzić Kadry i Płace samemu bez wcześniejszego doświadczenia wie co przeżywałam :-)
Pierwsze 3 miesiące (10-12/ 2007) spędziłam płacząc z braku wiedzy, z bezsilności, odpowiedzialności itd.

Warto jednak się przemęczyć i dojść do czegoś ! Dziś nie żaluję, że podjęłam się tej próby ryzykując-albo sobie poradzę albo wracam do sekretariatu :-)

Z całego serca Wam życzę zrealizowania się zawodowego, róbcie wszystko co w Waszej mocy !!!

OLCIA tu nawet nie chodzi o strach (choć jest on na pewno), ale bardziej o to ze teraz myślę o dziecku i gdyby udało mi się awansować a zaszlabym w ciążę to na pewno bym sobie zaszkodziła bardziej niz wstrzymując się z udziałem w rekrutacji..poza tym praca o której mówie zwiazana jest z licznymi wyjazdami w ciagu tygodnia do różnych miast w POlsce i powrotami o póxnych godzinach, ciągle pod tlefonem, nawet w nocy, dość niewdzięczna pozycja i spora odpowiedzialność, wszystko to jest wyzwaniem za większa kasę ale...nie jet to praca dla kobiety w ciąży - raz ze podróżowanie , dwa ze ogromny stres...

a innej ściezki kariery raczej nie ma w tej branży:-(

HEJ DZIEWCZYNKI

Ja mam przerwe w dojściu do neta, zmieniaja mi łącze, jestem stratna dwa dni wiadomości :/ Wyczytałam tak na szybko , ze Kingus jednak beta wyszła ujemna, przykro mi kochanie..

Mam nadzieje , ze dzis wieczorem juz mnie do neta podłączą ...

Pozdrawiam, sciskam, trzymam kciuki

Trudności z zajściem w ciążę:
Przyczyny psychologiczne

''Złe samopoczucie, nadmierny stres i napięcia są przyczyną niepłodności u prawie 30- procent starających się o dziecko par. Zła kondycja psychiczna może powodować przejściową niepłodność zarówno u kobiety, jak i u mężczyzny.

Leczenie
Powodem dużego stresu paradoksalnie, bywa często samo ponawianie bezskutecznych prób zajścia w ciążę. U wielu par decyzja o "zawieszeniu broni" czy o adopcji w paradoksalny sposób skutkuje natychmiastową ciążę. Lekarstwem bywa nauka radzenia sobie ze stresem. "Cudownymi wrotami" do rodzicielstwa bywają techniki relaksacyjne, joga, gimnastyka tai-ci, codzienny jogging, psychoterapia krótkoterminowa albo miesięczne urlop we dwoje.''

PANIETAJCIE O TYM!!!

Ja się z Tobą na ten temat zgodzę :tak: dlatego powinnyśmy się wyciszyć i nie myśleć cały czas czy jestem w ciąży czy nie, ile dni zostało płodnych itd. Trzeba się wyluzować!!! Kobitki uda nam się ;-)
bobo pisze:
Jestem dziewczynki,na troszke,okropnie sie czuje,jajniki nawalaja jak cholera,snuje sie po chalupie,mialam isc na pilates ale nie dam rady,no jeszcze pare dni dni plodnych wiec cos zadzialamy

To dziewczyno działaj:-D a na te bolące jajniki spróbuj ciepłej kąpieli mi pomaga;-)

a najlepiej isc na monitoring , wtedy juz na 100 % mozna sie dowiedziec co i jak :tak:
Popieram monitoring w 100% :tak::tak::-D:-D:-D

A JA DZISIAJ CZUJE SIE STRASZNIE :szok: BOL GLOWY, MDLOSCI, CZESTE SIUSIU,BRAK APETYTU, UROJONA CIAZA CZY CO ? :angry:
Oj biedactwo. Ile jeszcze duphaston bierzesz?

przy pichceniu lazilam jak to w domku w rozciagnietych drechach i przykrotkiej bluzce i mi brzucholek wyskoczyl to mąż od razu - weź go schowaj!!! - a ja na to - przyzyczajaj sie - i jeszcze bardziej wypielam :-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Hej dziewczynki, chyba jednak nie jest mi pisane bycie na bieżąco :-(, Daria przeziębiona więc w domu, ja zaraziłam sie od niej :-( - wciąż nie mam czasu.
Zdrówka życzę trzymaj się ;-):-)

Chce sie na monitoring zapisać.
I co znalazłaś już gdzie robią??

Dziewczyny w tym cyklu powiedzmy, że od 15.12 do 13.01 czyli przez 30 dni mieliśmy wieczornych przytulanek aż 16 !
To rzeczywiście mieliście maraton.
Zdrowa para współżyjąca regularnie ma rok na zajście w ciążę a później lekarze zaczynają leczenie. Nie każdemu wychodzi za pierwszym czy za trzecim razem. Mi wyszło za 8, a był to 3 cykl z lekami:eek:

teraz jeszcze poczytalam ze dokladny proces powstawania plemnika az do osiagniecia przez niego dojrzalosci trwa az ok 72 dni!!!!!:szok:
A nie godziny? Ja czytałam, że 72 godziny. Jak się idzie na badanie nasienia to trzeba pościć przez 3 dni bo chyba tyle potrzeba na powstanie nowych ;-);-)

a ja juz 5 dzien z lekami od lekarza no i jest duzo lepiej choc moj maz mowi ze kaszel to moja podswiadomosc bo jak spie to ani razu nie kaszlne..
juz za 9 dni usg 4D nie moge sie doczekac:-D
W nocy się zawsze mniej kaszle ;-)
Super ale ten czas szybko zleciał :tak::tak:

Ja czasami robię np. 100 brzuszków dziennie i zastanawiam się, czy nie zaszkodzę dziecku jak sie już uda zajść w ciążę
Wiem, że przed ciążą lekarze zalecają wzmocnić mięśnie brzucha i pleców. Delikatne ćwiczenia nie zaszkodzą a jeśli organizm będzie miał dość to da po sobie znać. Ale zawsze można się gina spytać:tak::tak:

reklama
Ja się z Tobą na ten temat zgodzę :tak: dlatego powinnyśmy się wyciszyć i nie myśleć cały czas czy jestem w ciąży czy nie, ile dni zostało płodnych itd. Trzeba się wyluzować!!! Kobitki uda nam się ;-)

To dziewczyno działaj:-D a na te bolące jajniki spróbuj ciepłej kąpieli mi pomaga;-)

Dziekuje za rade,moze zrobie ta kapiel:-)Zaprzestalam sprzatania bo mam taki brzuch jak w 6 miesiacu,wydymalo mnie z deka mowic:-)
Moj to juz sie przyzwyczail,a ja nie moge go wciagnac bo poco,taki bede mniala jak zafasolkuje,az milo popatrzec,tylko jeszcze zeby nie bolalo:baffled:

Do góry