reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

no dokładnie, do tego nie wiem czy to dużo czy mało ale płacą 6zł za h
to zależy bo mi sie wydaję ze jak mieszkaszw dużym mieście to mało jest te 6 zł a tak jak ja mieszkam na wsi i tutaj trudno o jaką kolwiek pracę to te 6 zł to nie tak mało można by sie zgodzić ja mam koleżankę która za niecałe 5 zł za godzinę pracuje w sklepie spozywczym

reklama
Zrobiłam test.
Jedna kreska dupa nawet cienia drugiej nie ma.:angry:
Piersi nie bolą już nawet z boku jak je dotykam pewnie jutro z rana będzie @:wściekła/y:
oj tam, skoro jeszcze małpa nie przylazła to jest nadzieja ;-)

Hej dziewczynki, dawno mnie nie było na forum:-) wpadłam się przywitactylko.
Dzisiaj mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki, trochę się boje, ale mam nadzieję ze będzie dobrze.

Jak wróce to wkleję zdjęcia.

Buziaki
Kasia
witja kasienko, koniecznie sie pochwal swoim USG, trzymam kciuki....:-D

wogóle to się witam;-) tempka dzis wzrosla z 36,4 na 36,7 ....

to zależy bo mi sie wydaję ze jak mieszkaszw dużym mieście to mało jest te 6 zł a tak jak ja mieszkam na wsi i tutaj trudno o jaką kolwiek pracę to te 6 zł to nie tak mało można by sie zgodzić ja mam koleżankę która za niecałe 5 zł za godzinę pracuje w sklepie spozywczym

no właśnie bo to w k-ce
no nic jak nie znajde niczego innego to najwyżej na jakiś czas przynajmniej żeby pieniądze były, zawsze to jakiś grosz. ;-)

Cześć Kobiałki:):)
Udało mi się was nadrobić z rańca i odpisuję... (zobaczycie jakie długie czytanie mojego posta was czeka:-D)
Ja jestem - już wróciłam do domku. I w ramach protestu zamawiam pizze na obiad! Nie gotuję! Narobiłam się na święta!
Ja sie narobiłam na święta i teraz musze to jeść przez cały tydzień zeby sie nie zmarnowało:baffled:
To ostatnie najwazniejsze!!!! baw sie dobrze!!! i nie musi byc grzecznie:laugh2::-p

No jak nie lubisz jak lubisz...a nawet kochasz...zyc bez nas nie mozesz przeciez...zapomnialas????
buziaki moredczko sliczna ty moja!
Nie zapomniałam Kropeczko:-):-) Niestety uzależniona do bólu... Na całe szczęście nie mam neta w domu bo rozwód gotowy;-)

Witam!
A mi dziś smutno brzuch mnie bardziej boli chyba @ się zbliża, narazie nie mam nadziei ... wczoraj wieczorem płakałam ... czuję się okropnie bo wierzyłam...
Martynko.... Nie możesz tracić wiary... W razie co to daj znać - my ci damy trochę swojej, albo będziemy wierzyć za ciebie:-)
Czy mogę dołączyć? :)

Pozdrawiam wszystkie znajome staraczki :)
Jasne że możesz, witamy serdelecznie:tak:

Jejku, dziewczyny, po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że mój facet to jest chyba z innej planety niż inni faceci. Fakt, że patrzy się na mnie z przerażeniem jak używam terminów typu "owulacja", ale on akurat sporo szuka sobie w necie na "te" tematy, podpytuje KOLEŻANKI z pracy, które są w ciąży albo rodziły, podpytuje kolegów-tatusiów i przyszłych tatusiów, pożycza książki od nich na tematy ciążowe... bardzo się interesuje i często mnie o coś pyta, nie olewa mnie ani nie wyśmiewa kiedy z przejęciem tłumaczę, żeby nie nosił komórki w kieszeni czy nie trzymał laptopa na kolanach, nawet udało mi się go nakłonić, żeby zmniejszył ilość cukru dodawanego do kawy czy herbaty i przestał pić colę, którą uwielbia! a sądziłam, że to ostanie będzie całkiem awykonalne!
Zresztą on jest totalnie nienormalny, tak jak pisałyście kiedyś o rzucaniu przekleństwami podczas sprzątania... u nas to ja tak robię :-D jego faktycznie trzeba ponamawiać, ale jak już zacznie sprzątać to nie marudzi, nawet potrafi podśpiewywać przy tym :-D za to ja tego nienawidzę i zawsze przy sprzątaniu wściekam się na coś i klnę jak szewc :wściekła/y:
Co do zamykania się w sobie przez facetów to u nas też jest odwrotnie... jak mnie coś zaboli to buzia w ciup i to on musi mnie nakłaniać do rozmowy... czasem ciężko jest mi wtedy rozwiązać usta... za to jeśli się zdenerwuję, to ręka, noga, mózg na ścianie ;-)
!
Rzeczywiście masz super męża... Ale ja też mam kochanego. Może nie szuka i nie dopytuje tak jak twój o sprawy związane z ciążą (męska duma by mu nie pozwoliła). Ale sprząta więcej chyba niż ja:-) Ma zapędy pedantyzmu:) Ale nie czepia się za bardzo jak bałaganie...przynajmniej na razie. Nie lubi gotowac i nie robi tego nawet jak jest w domu a ja w pracy, ale zawsze mi pomaga, albo chociaż zmywa po obiedzie. W przygotowaniach przedświątecznych walczył ze mną bardzo dzielnie (tzn. wkurzył mnie przy okazji, że czlowiek (tzn. on) jest taki zmęczony i browarka by się napił - przy czym wywnioskowałam że ja to "nieczłowiek" :-) i nie mam prawa narzekać;-))
YEEEEEEEEEEE mój potworek albo potworzyca ma 2,5 cm :-)))))))))
Widziałam główkę i pseudonóżki :)
Ciśnienie 100/70 -położnej oczy wyszły :-)
Waga Oli: 55 kg

Kolejna wizyta 29.04 i wtedy ustalimy datę badania przezierności karkowej :)
Ale jestem szczęśliwa !!!!:tak::-)
Cieszę się bardzo że wszystko dobrze. tak trzymaj:-) i informuj nas dalej!!!! Na bieżąco:-)
Głupio się czuję pytając o takie rzeczy, ale sama tego nie wymyślę..

Nie mam zielonego pojęcia jak poznać cechy szyjki macicy..
Jak wyczuć:

• czy pozycja jest opuszczona czy uniesiona

• czy rozwarcie jest zamknięte czy otwarte

• czy twardość to miękka czy twarda?
Nie wiem jak mam to sprawdzić i nie mam zielonego pojęcia po czym poznać że jest tak a nie inaczej.
Ja mam dokładnie tak samo... Wiem że nic nie wiem, dlatego chętnie się dowiem (masło maślane:-))
a dla was kobietki..do wyboru do koloru :)

Ja poproszę malibu:-D Ale Hance oczywiście musisz dorzucić Warkę do wyboru:-D No właśnie: HANKA WHERE ARE YOU?????
Marzenia jak skoczy o 0,05 to prawie nic.. bez zmian jak o 0,2 to juz cos.. tak na 36,6 bedzie gotara albo wyzej..
Ja mam w ogóle jakieś dzikie wahania powiem wam. ... Nie mam owulki jeszcze a tempka to spada to rośnie... Zobaczcie mój wykres na 28dni:zawstydzona/y: (pod takim samym profilem jestem)

Piszę to po to,żeby trochę ułatwić rozpoznawanie objawów fasolkowych tym dziewczynom, które w ciąży nigdy nie były. Myślałam, że też tak czujecie z tym napięciem. Bo ja tak mam co miesiąc. I tylko wtedy, kiedy okazało się że jestem w ciąży to tego napięcia nie czułam. Był ból brzucha jak na @, ale nie było tego napięcia. I to mi dało wtedy do myślenia. Test zrobiłam jeszcze tego samego dnia i już była blada kreseczka. No ale skoro tak nie macie, to nie ułatwię wam niczego. Ale chciałam dobrze! :tak:
Dziękujemy Loree, ja na pewno będę mieć na uwadzie. Na @ tez boli mnie dziwnie podbrzusze i takie napięcie czuję...więc jak teraz nie będzie to...:-)
dziewczyny ja mam to samo.... eh ci faceci, mysla ze to hop siup i juz... i tez mam juz czasami dosyc.. naprawde....:-(
melduje dziewczyny ze małż zgwałcony.... chociaz dzis mi sie udalo.... moze jakies plemniczki dogonią jajko!!:-D:-D:laugh2:
Trzymamy kciuki Marzenko. zołnierzyki do bojuuuuu!!!!!:-D
Hei dziewczynki:-)
Jak minely wam swieta?
My wrocilismy z Barcelony przed wczoraj:-)
Poprostu zero stresu,tylko sex,jedzenie, drinkowanie i duzo zwiedzania!!!
I na dodatek byla piekna pogoda:-)
Sa nowe wasoleczki????????????????????????
cześć Babo:) Nareszcie do nas wróciłaś:tak: :happy:
Zrobiłam test.
Piersi nie bolą już nawet z boku jak je dotykam pewnie jutro z rana będzie @:wściekła/y:
Karolciu... @ nie ma....nawet nie musze kończyć i tak wiesz o co chodzi;-)
Dzisiaj mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki, trochę się boje, ale mam nadzieję ze będzie dobrze.
Jak wróce to wkleję zdjęcia.
Buziaki
Kasia
Cześć Kasieńko:):) Jasne że będziemy trzymać kciuki:-) Tylko daj znać jak poszło badanie. A co u ciebie?? Jak Ty się czujesz??

Marzenko... Czyli wczoraj była owulka... Trzymam Kciuki żeby Mężulo się wstrzelił;-)
tez mi sie tak wydaje, tylko troche sie obawiam czy owulka nie byla rano albo w dzien, bo poprostu czulam jak mi jajeczko "plywa" heheh a my sie wieczorkiem kochalismy.... ja zawsze czulam kiedy mam owulke, a kiedys to nawet czulam kiedy mi pękają pecherzyki , mialam bole ze na jednym poldupku musialam siadac tak bolalo.... ale wtedy nie zwracalam na to uwagi..... ale odkąd sie staramy to ja nie wiem co ta psychika robi z czlowiekiem, ale sie tak pogubilam ze musialam testy owu robic, sluz obserwowac no i tempke mierzyc zeby sprawdzic czy jest tak jak zawsze bylo i powiem wam ze zgadza sie , ze owu mialam w tym samym czasie co zawsze, sluz tez taki jaki powinien byc....

a odkad byla w styczniu u gina i on mi powiedzial ze owu mam miec w 12-13 dc to przez te 3 miesiace sie staralismy tak miedzy 9 a 14 dc!!! i nie dziwie sie ze nic n ie wyszlo skoro owu wyszla pozniej.....no ale nic....

dzisiaj ide z siostra do gina ale innego jak sie okaze fajny i dorby to bede do niego chodzic.... jak myslicie,??? czy dzis moze mi np powiedziec ze peklo jajeczko???

Kropeczko... Przeglądam tą stronkę co podesłałaś... Ty chcesz żebym ja śniadanie oddała potrzebującym na moje biureczko??????:baffled::baffled::baffled::eek::eek::eek::eek: Zielona się zrobiłam:-)

U mnie tempka skacze jak głupia normalnie
zerknijcie:
28dni

OD początku cyklu piję len i biorę wiesiołek (min raz dziennie - jak sobie przypomnę to 2 razy). Na razie nie stwierdziłam żadnych zmian. No może tyle że jestem szybciej i łatwiej 'naoliwiona" podczas przytulanek, ale może to dzięki M.:-D
Kiedy powinnam czuć jakieś zmiany??
Dzisiaj zaczynam robić testy owu...

Ceść :-)
Witam Staraczki... pewnie niewiele z Was mnie jeszcze pamięta, bo nie pisze tu juz... ale postanowiłam, ze dam Wam znac co u mnie jak już bede wiedziała, ze jest wsio oki... otóż kończę 13tc, dziś byłąm u gina dzidzia jest zdrowa, wszystko jest w porządku, nie obyło się bez problemów, bo raz wylądowałam w szpitalu z plamieniem, ale wsio jes dobrze... Pozdrawiam Was... przyznam sie, że podglądam Was czasami, bo czekam na Wasze fasolki... życzę sukcesów w tej dziedzinie;-):tak::-)

Kropeczko buziaki dla Ciebie
no na ciebie kobieto to sie trzeba naczekać!!!! troszke czesciej prosze!!!! :angry:
a tak poza tym suuuuuuppppper ze wsio dobrze! :-)
Witam!
A mi dziś smutno brzuch mnie bardziej boli chyba @ się zbliża, narazie nie mam nadziei ... wczoraj wieczorem płakałam ... czuję się okropnie bo wierzyłam...
:wściekła/y: jak cie palne przez tą łepetyne!!!! nima @ jest nadzieja! i kuniec!;-)
Czy mogę dołączyć? :)
Pozdrawiam wszystkie znajome staraczki :)
witam na wątku gangu BB :-D:-D:-D
Jejku, dziewczyny, po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że mój facet to jest chyba z innej planety niż inni faceci. [..]
:-):-):-) ewidetnie zamieniliscie sie psychiką! ty jestes z marsa a on z wenus! :-)
YEEEEEEEEEEE mój potworek albo potworzyca ma 2,5 cm :-)))))))))
Widziałam główkę i pseudonóżki :)
Ciśnienie 100/70 -położnej oczy wyszły :-)
Waga Oli: 55 kg
Kolejna wizyta 29.04 i wtedy ustalimy datę badania przezierności karkowej :)
Ale jestem szczęśliwa !!!!:tak::-)
i ponownie gratuluje!!! :-)
a z tym cisnieniem ..... przebije cie ... wczoraj 96/60 :confused2: a na solarium dostalam tachykardii :-( tzn jak na moje oko tetno ok 100/min moze wyzsze! :eek: wieczorkiem lekko podwyzszone 86/min :confused2: doooopa zbita :confused2:

Witajcie. Czy testy mogą się mylic?;-)
witaj i ty! :tak:
z testami to roznie bywa trzeba pamietac ze wysokosc LH na jaka reaguje test jest ustalony przez producenta a moze u ciebie normy skoku LH sa nizsze ... spradz tez czulosc testu ;-) i oczywiscie powtorz!
Zrobiłam test.
no nie nastepna panikuje! a malo tu nas bylo ktorym nie wyszedl test! a teraz zasuwają im suwaczki odliczajace do porodu! :-)
Jak wróce to wkleję zdjęcia
Buziaki
Kasia
świnka! i dopiero sie chwalisz?! :eek::-(
kciuki scisniete! i sie nie ociagaj tylko od razu prosze o info po powrocie! :-)

reklama
Do góry