reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

wiem wiem , dziekuje ci kochna jestes :******

a myslisz ze owulka mogla doczekac do wieczora??
jezeli byla w ciągu dnia a w wieczorkiem sie przytulaliscie to mysle ze plemniki w sam raz na czas dopłyneły.. jajo tez przebywa długą droge wiec.. spotkały się na rozdrożach plemniczek cmoknął jajo w policzek i tak powstało nowe życie;-)
Eve84... Dziękuję za komentarz:-)
Powiedzcie mi tylko czemu ja mam te temperatury takie popieprzone no?????????
Nie czułam żebym miała owulkę już, a tempka skoczyła.
Wczoraj się nie przytulalismy z M.... Przerwa poświąteczna była żeby go nie zajechać:-D Zabrał mnie na romantyczny spaceros po pracy na 2 h a później wiczór filmowy z browarkiem był... Bardzo miły wieczór...:happy: Dzisiaj się umówiłam z nim na gwałt:-D
I tak do soboty:-)

zerknelam na wykresik.. abrdzo ladny a te spadki to tak czasem jest.. nidby wykres nie bedzie równy jak autostrady w niemczech tylko jak te polskie dziurawe drogi..
tu masz swoją odpowiedz

Ostatnia edycja:
reklama
Zajączek ty nie możliwa jesteś ha,ha :-D:-D
Z tej jazdy to na bank mały zajączek będzie.:-D
Chciałabym bardzo....

co do towjego wykresiku to na tą chwile ciezko cos powiedziec narazie skoku nie bylo moim zdaniem albo ci sie owu przesunie tzn wydluzy cykl bo jakbym miala miec 28 dc to juz poiwnna byc albo bedzie za mala faza lutealna! :confused2: albo to tez musze napisac moze sie zdarzyc cykl bezowulacyjny! ale raczej nie ten! :-)
Kutwa no.... nie może się wydłużyc bo się nie załapiemy znowu!!!!!!! k*wa jego mać. Miał być długo, ale we wtorek dostał telefon i jedzie w sobotę. Czaami to mi ręce opadają:-:)-(
tu masz swoją odpowiedz

Dzięki dziewczyny... Ja w sumie dopiero zaczynam obserwować siebie. Wcześniej mierzyłam dopiero po owulce, więc nie mam porównania... ale na razie mam straszny mętlik...

mi tempka spadla na 36,54 wiec dzis/jutro przyjdzie ciocia.. betki nie mialam jak zrobic..
szkoda! :confused2: ale nareszcie zacznie sie nowy cykl i nowe staranka a tym razem cykl bedzie normalny!!!! ;-);-);-);-)
Kutwa no.... nie może się wydłużyc bo się nie załapiemy znowu!!!!!!! k*wa jego mać. Miał być długo, ale we wtorek dostał telefon i jedzie w sobotę. Czaami to mi ręce opadają:-:)-(
Dzięki dziewczyny... Ja w sumie dopiero zaczynam obserwować siebie. Wcześniej mierzyłam dopiero po owulce, więc nie mam porównania... ale na razie mam straszny mętlik...
no wiesz a powiedz mi czy badasz sluz? bo moze tylko go na 28 dni nie zapisala? przylukaj jaki masz dzisiej?!!!!! i teraz to sprawdzaj co dzien przy kazdym odwiedzaniu klopika! :-) a z reszta u ciebie teraz jest taki moment ze albo woz albo przewoz bo moze faktycznie jutro tempka jeszcze bardziej sie podniesie! :-)

Nektarynko.... strasznie długaśny masz ten cykl... Zawsze tak??
nieee max było 35 dni a tak to 29-30 dni po odstawieniu tabletek a teraz bylo z clo i sie wszystko pokiełbasiło..
szkoda! :confused2: ale nareszcie zacznie sie nowy cykl i nowe staranka a tym razem cykl bedzie normalny!!!! ;-);-);-);-)

I hope so..
teraz w nowym cyklu mam badania zrobic hormonow.. i bedzie to cykl bez wspomagaczy..

wykresik z dzis

Załączniki

• karta.jpg
    karta.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 32
Witam was dziewczynki! Moje dziecko dziś spało do 10 - ale ja ją kocham:tak::tak::tak: I jak wstała to powiedziała,że mi zrobi pyszną kawkę:-D:-D:-D:-D ( ma 2,5 roku!)

Hej dziewczynki, dawno mnie nie było na forum:-) wpadłam się przywitactylko.
Dzisiaj mam USG genetyczne, trzymajcie kciuki, trochę się boje, ale mam nadzieję ze będzie dobrze.

Jak wróce to wkleję zdjęcia.
My sie chyba nie znamy, ale oczywiście wierzę, że będzie dobrze. Trzymam kciuki i czekamy na zdjęcia! :tak:

Buziaki
Kasia

witam porannie!! dzisiaj musiałam wczesniej wstać niż zazwyczaj ale mi sie nie chciało bo ja tak normalnie to o 10 wstaję a 8 albo wcześniej to kosmos dla mnie:tak::-D

Karola powtórz testa jutro jak @ nie przyjdzie:tak:3mam mocno kciuki zeby jednak nie przyszła i to fasolka była a następny test to potwierdził:tak::tak::tak:

Ja też zawsze lubiłam pospać. Zwłaszcza,że chodzimy spać najwcześniej o 24. Ale teraz dziecko i praca , więc jak pośpię do 10 to czuję,że żyję:-D

ja niby mam jedną propozycje pracy ale nie wiem czy chce pracować jako kelnerka :sorry: w pizzerni

Zależy jaka pizzeria. Jeśli jakaś duża i lepsza to będą klienci normalni i jeszcze na napiwkach zarobisz. A jak jakaś tania i nie ciekawa to tylko użerać się będziesz . Ale spójrz na to w inny sposób- planujesz dzidzię, więc bierz co jest i jak się uda pójdziesz na L4! Ja nienawidziałam swojej pracy ale nie chciałam się zwalniać ze względu na ciążę. Zawsze co miesiąc wpadnie ci kasa na lekarza, na ciuszki i inne duperelki. Poza tym przez ten szum z kryzysem jest ciężko o pracę dlatego ja bym brała co jest. Bo skoro zaraz chcesz mieć dziecko to chyba nie szukasz pracy marzeń?

powiedział, że jak bardzo chce to poczekajmy jeszcze przynajmniej pół roku :-)

No to już wynegocjowałaś pół roku!:-):-):-)
no dokładnie, do tego nie wiem czy to dużo czy mało ale płacą 6zł za h

Nie jest to zbyt dużo, ale ważne są też inne rzeczy. Może jak znajdziesz teraz pracę i dostaniesz umowę to twój M zgodzi się od razu zacząć staranka? No bo jak pódziesz na L4 to co miesiąc kaska będzie wpływać i możesz to wszystko odkładać. Pogadaj z nim o tym, może się uda.

Eve słonko dziękuję za zaproszenie

no wiesz a powiedz mi czy badasz sluz? bo moze tylko go na 28 dni nie zapisala? przylukaj jaki masz dzisiej?!!!!! i teraz to sprawdzaj co dzien przy kazdym odwiedzaniu klopika! :-) a z reszta u ciebie teraz jest taki moment ze albo woz albo przewoz bo moze faktycznie jutro tempka jeszcze bardziej sie podniesie! :-)
Sprawdzam... Narazie nic nie widzę... Fakt że nie jest sucho, bo czuje się taka lekko naoliwiona, ale na palcu raczej nic nie zostaje... (bosze jakby ktoś wiedział co ja robię jak idę do tualety;-)) Staram się obserwować śluz, ale raczej nie mam go jakoś dużo. Dlatego też zaczełam brać wiesiołek i pić len. Mam nadzieję że coś się zmieni w tym temacie...

reklama
tak mnie dziewczyny natchnelyscie nadzieja ze chyba bede sie caly dzien cieszyc sama do siebie:-D
za godzinke spadam, bo mam jazde, a potem znowu caly dzien spedze z moja chrzesniaczką kochaną:-):-D potem gin na 17 sta, oczywiscie napisze pozniej czy cos widzial na usg :-)w sensie jakis plynik:laugh2: wieczorkiem imprezka u siotry takze dizen mi zleci :):-)

Do góry