reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

dziewczynki przepraszam ze was zameczam ale spojrzcie na moj wykresik i powiedzcie czy juz po owulce?? bo jakas dziewczynka mi napisala komentarz :No to jutro może skoczek :D Trzeba działać Trzymam kciuki i pozdrawiam

....

marzenixx moim zdaniem owulacje mozesz miec wlasnie dzisiaj...dlatego ktos ci napisal ze moze jutro tempka wskoczy wyzej, czyli bedziesz juz po owulacji...
gwalc małża!!!!

Jak coś to mam na imie Ola..Dziewczynki na wątku ciąża po poronieniu, piszą do mnie PRZYSZŁA, albo OLA PM :) To tak w skrócie.. :)
...czy ktoras z was stosuje ta metodę? jak tak to do kogo mam sie zglosic po pomoc?

OK OlaPM:tak:
A jakie masz pytania? Pisz smialo!

reklama
Głupio się czuję pytając o takie rzeczy, ale sama tego nie wymyślę..

Nie mam zielonego pojęcia jak poznać cechy szyjki macicy..
Jak wyczuć:

• czy pozycja jest opuszczona czy uniesiona

• czy rozwarcie jest zamknięte czy otwarte

• czy twardość to miękka czy twarda?
Nie wiem jak mam to sprawdzić i nie mam zielonego pojęcia po czym poznać że jest tak a nie inaczej. Szukam tego w internecie ale nie mogę znaleźć przystepnie napisanego tak by to zrozumieć..

Dziewczyny ja po prostu mam taki ból brzucha jak na @ więc dlatego już mój czar prysł, nie czuję się inaczej...niż przed @. Chodzę i sprawdzam czy już przylazła... zaczynam się zastanawiać nad in vitro tylko skąd wziąć na to pieniądze?!
Wszystko jest do dupy...

..

marzenia moze dzis bedzie owulka.. musi byc skok co najmniej 2 kreski.. a potem w góre w sumie o pol stopnia czyli 0,5.. z 36,4 na 36,9...
dzis masz 36,4 jutro 36,6 i potem nawet o kreske w gore i bedzie dobrze.. tak do 36,9 i ma sie utrzymywac powyzej tych z przed owulki czyli powyzej 36,4.. jak coc sluze pomoca na pw

..
hm... no mi dzis skoczyla rano z 36,35 na 36,4 to ile to stopni bo sie juz pogubilam... 0,05?? to co moze znaczyc?? ja wogole tego nie rozumiem.... nawet nie chce sie wglebiac bo ocipieje...

Witajcie:-)
Hejka - ja powracam po dwóch latach do staraczek.
Witamy ;-)
M jest niezadowolony z powodu tej tapicerki...... :sorry:
Oj niech nie przesadza, wystarczy zimna woda i się spierze tylko nie gorącą :tak::tak:

dziś robiłam testa aptekowego.. negatyw jak nic.. wiec czekam spokojnie do piatku bo juz do piatku ma byc na 100%.. a jak nie to ide do gina..
Czekam z Tobą.

dzis kreseczka na tescie owu blada ale widoczna....... wiem ze tak wczenie sie nie robi ale zrobilam zeby sprawdzic, a nie pilam jeszcze nic od rana wiec raczej nie jest wynik sfalszowany....
A czy w inne dni cyklu wychodzi Ci tylko jedna krecha?

a co do mojej samoistnej @ to dobrze :tak: moze wkoncu unormuje mi sie wszystko :sorry: i ekspresowo pojawi sie dzidzia :laugh2:
Nie ma innej możłiwości:tak::tak:

Dziękuję:)
dbam o siebie jak mogę, 23 mam kolejne usg, już czwarte, bo coś ostatnio za mała ciąża była ale wierzę że jeszcze urośnie, zarodek był, serduszko już też. Swoją drogą to juz moja szósta ciąża, na razie jedną donosiłam i tą się zaparłam że też donoszę:happy:
Trzymam kciuki;-)

A JAK TAM KINGUS? DALEJ NA ZWOLNIENIU CZY WROCILAS DO PRACY?
Dziś byłam już 2 dzień.

a jak to jest z tymi testami?? jesli juz jest po owulce to chyba by nie bylo juz zadnej kreseczki???
Mi ginka mówiła, że jak na teście jest krecha takiego koloru albo ciemniejsza niż kontrolna to test pozytywny. Tak bardzo chciałabym Ci pomóc z tymi testami ale się nie znam:zawstydzona/y: mi ciągle wskazywały 2 kreski i nie miałam skoku temp i odstawiłam testy i na monitoring + tabletki na owulację się przerzuciłam.

A tak poza tym bede juz wiedziala co z lozyskiem czy poszlo do gory :-( oby ...
Bardzo mocno trzymam za Was kciuki. Będzie dobrze;-);-)

Witam Staraczki... pewnie niewiele z Was mnie jeszcze pamięta, bo nie pisze tu juz... ale postanowiłam, ze dam Wam znac co u mnie jak już bede wiedziała, ze jest wsio oki... otóż kończę 13tc,
Witaj kochanie:-)

Witam!
A mi dziś smutno brzuch mnie bardziej boli chyba @ się zbliża, narazie nie mam nadziei ... wczoraj wieczorem płakałam ... czuję się okropnie bo wierzyłam...
Nie trać wiary. Przytulam z całych sił.

Czy mogę dołączyć? :)
Witaj słonko. My się już znamy ;-);-)

YEEEEEEEEEEE mój potworek albo potworzyca ma 2,5 cm :-)))))))))
Widziałam główkę i pseudonóżki :)
Super:-D:-D:-D:-D:-D

Głupio się czuję pytając o takie rzeczy, ale sama tego nie wymyślę..

Nie mam zielonego pojęcia jak poznać cechy szyjki macicy..
Jak wyczuć:

• czy pozycja jest opuszczona czy uniesiona
  • czy rozwarcie jest zamknięte czy otwarte
  • czy twardość to miękka czy twarda?
Nie wiem jak mam to sprawdzić i nie mam zielonego pojęcia po czym poznać że jest tak a nie inaczej. Szukam tego w internecie ale nie mogę znaleźć przystepnie napisanego tak by to zrozumieć..

A czemu głupio Ci pytać...nie żartuj!;-)
Tu mozesz wszystko dokladnie poogladac...ale ostrzegam-w srodku wygladamy szokujaco...jednak te fotki i opis w poszczegolnych dniach cyklu powinni ci wiele wyjasnic.

http://www.beautifulcervix.com/cervix-photo-galleries/photos-of-cervix/

Miekka jest jak dotykasz i czujesz tak jakbys dotykala usta...a twarda jak w dotyku przypomina czubek nosa.

Ostatnia edycja:
ale pytanie za 100 punktow!!! - jesli na tescie owu wychodza te same kreski tzn ze owulka nastapi w ciaggu 24-36 godzin.. to wszyscy wiemy. ale..... jesli zrobi sie test nastepny wlasnie po tych 24 czy mniej wiecej godzinach w chwili gdzy wlasnie owulka trwa tzn jajo to jaka kreseczka wychodzi na tescie????czy jakas wogole??skoro bordowa ma byc zapowiedza wczesniejsza to w trakcie jaka ma byc?????????:eek::eek::eek:

a pro po .... Ktosiowej wypowiem sie pierwszy i ostatni raz - skonczmy ten temat szkoda tu zasmiecac nasze BB takimi postami! :eek::confused2::confused2::confused2::confused2:
Popieram po co drugi raz wyciągać tą historie.Myślę że jej się udało jest w ciąży więc dajmy spokój dziewczynie,po co komuś sprawiać przykrość.Dziwie się że dziewczyny z tamtego forum nadal żyją tą sprawą i dzisiaj napisały u nas.

Witam!
A mi dziś smutno brzuch mnie bardziej boli chyba @ się zbliża, narazie nie mam nadziei ... wczoraj wieczorem płakałam ... czuję się okropnie bo wierzyłam...

Martniu słońce za wcześnie się smucisz.W ciąży na kilka dni przed @ i w jej dzień pobolewa brzuch tak jak na @.Nie wolno ci się tak denerwować i dołować masz spokojnie czekać jeszcze dwa dni.

Czy mogę dołączyć? :)

Pozdrawiam wszystkie znajome staraczki :)
Witamy i zapraszamy do gangu.:-)
Dobrze że nie ma naszej księżnej Hanki bo butelke byś musiała stawiać a tak ci się upiecze:-D:-D
Hanka a gdzie ty się podziewasz?:laugh2:

Karolade co u ciebie? zrobiłaś testa? mam nadzieję że masz dzis lepszy humor niż ja, bo ja mam dziś cholernego doła!!!!
Wolhaert gratuluję męża!!! Mój też jest kochany !
Ja dzisiaj jestem padnięta ledwo siedzę przy laptopie,mam przeczucie że @ przylezie moja wstrętna nie daje znać wcześniej pojawia się razem z bólami.
Dzisiaj żeby poprawić sobie humor poszłam na solarium,manicure,pedicure i kupiłam sobie 3 pary nowych majtek.Nie mam żadnych objawów delikatnie bolą mnie piersi po bokach jak się pomacam(ciągle się macam)testu jeszcze nie zrobiłam.
Jutro o 14 30 mam wizytę pierwszą u panstwowego ginekologa mama zapisała siebie i mnie więć muszę iść,jutro rano zrobię test przed wizytą u lekarza.
Trzymam kciuki i wierzę że tobie się udało musiało się udać.

YEEEEEEEEEEE mój potworek albo potworzyca ma 2,5 cm :-)))))))))
Widziałam główkę i pseudonóżki :)

Czy Was ciążówki też tak bardzo bolą wnętrzności po badaniu ???
Ja nie wiem czemu , ale mnie boli brzuch okropnie jeszcze około doby od badania. I tak za każdym razem.

Tylko będąc w ciąży tak mam i nie omieszkałam doktorkowi powiedzieć o tym, zresztą widział jak się wykrzywiam :-)

Piersi mi zbadał i powiedział, że mam mega dwa kamole w sensie twarde jak kamień :)
Duphaston mam brać do 14 tygodnia.
Ciśnienie 100/70 -położnej oczy wyszły :-)
Waga Oli: 55 kg

Kolejna wizyta 29.04 i wtedy ustalimy datę badania przezierności karkowej :)
Ale jestem szczęśliwa !!!!:tak::-)
Ola cieszę się że wszystko dobrze z tobą i Malwinką:tak:

reklama
Kingus-dziekuje kochanie:-) nozka dzis tak jak wczoraj czyli lepiej!!!:-D:-):-D nidlugo bede mogla:rofl2::laugh2::rofl2:fikac na maksa:laugh2:mam nadzieje:-)

Marzenixx-najciemniejsza zkresek jest wtedy gdy masz 24-36 godzin do owulacji....potem powinna byc coraz jasniejsza az calkiem jej nie powinno byc...czasem nie ma calkiem nastepnego dnia-zalezy jakie masz stezenie LH w organizmie, u jednych sapda powoli a u innych natychmiast. zalezy tez od czulosci testu.
Ale generalnie-owulka ma byc okolo dobe do 36 godzin po tej tescie z ta najciemniejsza kreska.

Do góry