reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

YEEEEEEEEEEE mój potworek albo potworzyca ma 2,5 cm :-)))))))))
Widziałam główkę i pseudonóżki :)

Czy Was ciążówki też tak bardzo bolą wnętrzności po badaniu ???
Ja nie wiem czemu , ale mnie boli brzuch okropnie jeszcze około doby od badania. I tak za każdym razem.

Tylko będąc w ciąży tak mam i nie omieszkałam doktorkowi powiedzieć o tym, zresztą widział jak się wykrzywiam :-)

Piersi mi zbadał i powiedział, że mam mega dwa kamole w sensie twarde jak kamień :)
Duphaston mam brać do 14 tygodnia.
Ciśnienie 100/70 -położnej oczy wyszły :-)
Waga Oli: 55 kg

Kolejna wizyta 29.04 i wtedy ustalimy datę badania przezierności karkowej :)
Ale jestem szczęśliwa !!!!:tak::-)

reklama
Witam Staraczki... pewnie niewiele z Was mnie jeszcze pamięta, bo nie pisze tu juz...
Kropeczko buziaki dla Ciebie

Buziaki dla Ciebie rownież Elizabeth!!!! I co ty gadasz ze cie nie pamietamy-pewnie, ze pamietamy!!!
Zdrowernka kochanie zycze Tobie i maluszkowi-niech rosnie zdrowo i szybko!!! Trzymaj sie dzielnie!:-)

Witam!
A mi dziś smutno brzuch mnie bardziej boli chyba @ się zbliża, narazie nie mam nadziei ... wczoraj wieczorem płakałam ... czuję się okropnie bo wierzyłam...

Martynko-jak ja cie zaraz trzepne to ci dam!!!! jakie "bo wierzyłam...:???? A juz nie wierzysz??? jesli tak to przykro mi, ale jestes sama niewierzaca, bo ja tam nadal wierze!!! W Ciebie i Twoje szczescie i Twoja fasolke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ile to jeszcze dni do betki...2?????

Czy mogę dołączyć? :)

Pozdrawiam wszystkie znajome staraczki :)

Wiatj kochana, ale wybacz ja bede Cie tytułowac PM w skrocie...bo tak dlugo pisac mi "przyszla mamusia"
Przykro mi z powodu straty maluszka...przytulam mocno!!!!
Mam nadzijee, ze teraz szybko uda Ci sie zajsc w ciaze i wszystko bedzie dobrze-bobasek zdrowo doczeka swoich narodzin!

YEEEEEEEEEEE mój potworek albo potworzyca ma 2,5 cm :-)))))))))
Widziałam główkę i pseudonóżki :)
Waga Oli: 55 kg
:tak::-)

YEEEEEEEEEEEE gratulujemy Oli!!!! Chudzielcowi zresztą!!!!!!
Super kochanie!!! Bardzo sie ciesze!!!:-):tak::-)

dziewczynki przepraszam ze was zameczam ale spojrzcie na moj wykresik i powiedzcie czy juz po owulce?? bo jakas dziewczynka mi napisala komentarz :No to jutro może skoczek :D Trzeba działać Trzymam kciuki i pozdrawiam

:eek:niz juz z tego nie rozumiem....

Wiatj kochana, ale wybacz ja bede Cie tytułowac PM w skrocie...bo tak dlugo pisac mi "przyszla mamusia"
Przykro mi z powodu straty maluszka...przytulam mocno!!!!
Mam nadzijee, ze teraz szybko uda Ci sie zajsc w ciaze i wszystko bedzie dobrze-bobasek zdrowo doczeka swoich narodzin!

!:-):tak::-)

Jak coś to mam na imie Ola..Dziewczynki na wątku ciąża po poronieniu, piszą do mnie PRZYSZŁA, albo OLA PM :) To tak w skrócie.. :)

Ja tez mam nadzieje ze uda mi sie niedlugo..W tym cyklu nie wyszlo i jestem wlasnie w trakcie @..Narazie konkretne staranka sobie odpuszczamy ze wzgledu na moja zblizajaca sie obrone mgr..ale za to w czerwcu wszystko juz konkretnie i swiadomie..

Mam w zwiazku z tym teraz pytanko:
dziewczyny, od jakiegos czasu próbuje rozszyfrowac KARTE OBSERWACJI CYKLU i mam kilka pytan i watpliwosci..czy ktoras z was stosuje ta metodę? jak tak to do kogo mam sie zglosic po pomoc?

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] Metoda oceny śluzu dla wykrycia owulacji[/FONT][/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Śluz wydzielający się w kanale szyjki macicy i w pochwie zmienia się w czasie cyklu. W okresie okołoowulacyjnym (czyli tuż przed jajeczkowaniem i po nim) ilość wydzielanego śluzu jest wyraźnie największa. Wiele kobiet odczuwa to jako tzw. dni mokre. Śluz wydzielany w okresie okołoowulacyjnym jest lepki i wodnisty. Im dłuższą nitkę śluzu uda się nam rozciągnąć między palcami, tym bliżej do owulacji. Po jajeczkowaniu lepkość śluzu wyraźnie i gwałtownie się zmniejsza. I jeszcze jedno: w okresie okołoowulacyjnym śluz jest jasny, przejrzysty, trochę przypomina surowe białko. Po owulacji staje się mętny i białawy.
[/FONT][/FONT]

Czy mogę dołączyć? :)

Pozdrawiam wszystkie znajome staraczki :)
ja rowniez pozdrawiam moja znajomo z innego wątku
Witam!
A mi dziś smutno brzuch mnie bardziej boli chyba @ się zbliża, narazie nie mam nadziei ... wczoraj wieczorem płakałam ... czuję się okropnie bo wierzyłam...
nic jeszcze przesadzone.. cierpliwie czekaj..
dziewczynki przepraszam ze was zameczam ale spojrzcie na moj wykresik i powiedzcie czy juz po owulce?? bo jakas dziewczynka mi napisala komentarz :No to jutro może skoczek :D Trzeba działać Trzymam kciuki i pozdrawiam

:eek:niz juz z tego nie rozumiem....
marzenia moze dzis bedzie owulka.. musi byc skok co najmniej 2 kreski.. a potem w góre w sumie o pol stopnia czyli 0,5.. z 36,4 na 36,9...
dzis masz 36,4 jutro 36,6 i potem nawet o kreske w gore i bedzie dobrze.. tak do 36,9 i ma sie utrzymywac powyzej tych z przed owulki czyli powyzej 36,4.. jak coc sluze pomoca na pw

[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] Metoda oceny śluzu dla wykrycia owulacji[/FONT][/FONT]
[FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif] [FONT=Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif]Śluz wydzielający się w kanale szyjki macicy i w pochwie zmienia się w czasie cyklu. W okresie okołoowulacyjnym (czyli tuż przed jajeczkowaniem i po nim) ilość wydzielanego śluzu jest wyraźnie największa. Wiele kobiet odczuwa to jako tzw. dni mokre. Śluz wydzielany w okresie okołoowulacyjnym jest lepki i wodnisty. Im dłuższą nitkę śluzu uda się nam rozciągnąć między palcami, tym bliżej do owulacji. Po jajeczkowaniu lepkość śluzu wyraźnie i gwałtownie się zmniejsza. I jeszcze jedno: w okresie okołoowulacyjnym śluz jest jasny, przejrzysty, trochę przypomina surowe białko. Po owulacji staje się mętny i białawy.
[/FONT][/FONT]
powiedz co cie trapi pomoge moze..

reklama
Do góry