reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Dostałam okres 4 dni wcześniej niż sądziłam :-(

W tym cyklu było tyle przytulanek, że to jest niemożliwością żeby nie zajść w ciążę, a jednak......

Dziewczyny w tym cyklu powiedzmy, że od 15.12 do 13.01 czyli przez 30 dni mieliśmy wieczornych przytulanek aż 16 !
Było kilka maratonów w połowie cyklu , że przez np 3 dni pod rząd coś robiliśmy, przerwy robiliśmy na max 2 dni ,a i tak nic to nie dało...

Zmieniam lekarza ginekologa, zna ktoś z Was z Wrocławia dr Myszczyszyna?
Właśnie do niego się wybieram, bo mojej ginekolozki mam dość !!!
Wszystko olewa i bez badań wciska mi Duphaston !!!

W tym cyklu było tyle przytulanek, że to jest niemożliwością żeby nie zajść w ciążę, a jednak......

Dziewczyny w tym cyklu powiedzmy, że od 15.12 do 13.01 czyli przez 30 dni mieliśmy wieczornych przytulanek aż 16 !
Było kilka maratonów w połowie cyklu , że przez np 3 dni pod rząd coś robiliśmy, przerwy robiliśmy na max 2 dni ,a i tak nic to nie dało...

przykro mi, ale nie oznacza to ze musi byc cos nie tak ze nie zaszlaś mimo tylu przytulanek, moze po prostu stres, albbo cos innego na to wpłynęło. Albo za częste przytulanki..moze plemniki były za słabe..
ale słusznie zdecydowalas ze zmieniasz lekarza

przykro mi, ale nie oznacza to ze musi byc cos nie tak ze nie zaszlaś mimo tylu przytulanek, moze po prostu stres, albbo cos innego na to wpłynęło. Albo za częste przytulanki..moze plemniki były za słabe..
w calosci popierwam tą wypiwedz!!!! :tak:
jak juz niedawno pisalam pleminczek po naszemu żołnierzych dojzewa ok 2 dni i dopiero taki jest w stanie zaplodnic tzn dobrac sie do naszej niewinnej komorki jajowej! :-D
niedawno ogladalam jakis filmik w necie porownywali metody nie pamietam jakie ale pokazwywali w bardzo duzym powiekszeniu plemniczka bo przeprowadzali selekcje i mowili wlasnie to co ja teraz napisalam! ;-) sprobuje to poszukac..

OLICA- PRZECIEZ KOBIETA TO NIE MASZYNKA DO ROBIENIA DZIECI HOP SIP I MASZ, TYLKO 30 % KOBIET ZACHODZI W CIAZE W CIAGU 6 MIESIACY STARAN ( GDZIES TAK CZYTALAM )
JA TEZ MIALAM 4 RAZY WYWOLANA OWULACJE WSZYSTKO BYLO OK I CO ? I DUPA TEZ NIE ZASZLAM W CIAZE A MOJ M MA PLEMNICZKI BARDZO BARDZO DOBRE ZE SAMA GINKA SIE DZIWILA DLACZEGO SIE NIE UDALO :sorry:

mniej stresu,,,moze porostu przestan myslec o tym waszystkim i przytulaj sie kiedy macie ochote a nie kiedy musicie:-)

teraz jeszcze poczytalam ze dokladny proces powstawania plemnika az do osiagniecia przez niego dojrzalosci trwa az ok 72 dni!!!!!:szok: to tak dla ciekawosci :blink:
Lilu19 nie tylko przez 6miesiecy ale nie wiem czy pamietasz jak umieszczalam takie statystyki ze w 1 cyklu zdrowa para ma tylko wlasnie ok 30% na ciąze tzn na zapłodnienie a reszta to juz inna bajka!:dry:

reklama
Wiem wiem trzeba być cierpliwym, tylko ja się denerwuję bo nie wiem czy ze mną coś jest nie tak.
Ale teraz zmieniam lekarza, zrobię badania i chociaż będę wiedziała jaki jest mój organizm.
Od tego cyklu zaczynam mierzyć temperaturę-zobaczymy co z tego wyniknie :-)
Bo narazie obserwowałam tylko piersi i śluz.
A tak wogóle to po troszę przeniosłam się na stronę 28dni-tam można oglądać czyjeś wykresy cykli, można zamieścic swój itd.
Super tamta stronka. Przez 28 dni darmowa a potem płatna , ale co tam ok 100 zł za korzystanie można dać :-)

Do góry