reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

a ja też bym chciała tak na szczęście:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

UWAGA!!! SPECJALNOŚĆ ZAKŁADU:
FLUIDKI CIĄŻOWE
Każdej zgodnie z zapotrzebowaniem i możliwościami :-)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dziewczyny normalnie jestem w szoku, poszlam do taoalety sie wysiusiac patrze a tu @ :-)
Nie zebym sie cieszyla ze w ciazy nie jestem :zawstydzona/y: ale sie ciesze ze dostalam samoistnie @ :tak: bo ostatnia samoistna @ mialam jakies 2,5 roku temu :confused2: zawsze musialam wywolywac duphastonem.

Powtórzę za innymi: to chyba dobrze nie?:)

Święta, święta i po świętach...
Żyjecie tam jakoś obżarciuszki moje kochane??? Ja jakbym mało zjadła w święta jeszczeteraz agryzam sernik, babeczkę i popijam earlgreyem z mlekiem:laugh2:zaraz chyba pękne na dobre:tak::-D:tak:

Widze, ze trwa konkretna rozmowa o pojazdach czterokołowych...u mnie na zasadzie powiedzenia, ze "jeszcze wojtek w dupie a już mu kasze warzą"...bo ani ciąży ani staranek jeszcze nie ma...ale wózek upatrzony jest. Kobietki moje drogie-powiem Wam, że to najlepszy wózek jaki moze być, całkowity cieżar to 9 kg razem już z kołami i reszta (koła pompowane, gumowe)...wozka sie poprostu nie czuje, sam jedzie-wiem, bo prowadzilam kilka razy:tak:...jest jeden minus jednak...cena...ale jak ktoś kupuje wózek na 1e dziecko i ma zamiar miec kolejne to nie taka ona straszna...poza tym, zawsze można wystawić pote wózek na allegro...a takiego komfortu i lekkosci nie da zaden inny.
A mówię o Bugaboo (mnie sie najbardziej podoba wersja "frog" ale teraz zastąpili ją "cameleonem").
Wiem, ze kilka sklepow w iwekszych polskich miastach-warszawa, kraków...je sprowadza i sprzedaje...moze da sie tez kupic na allegro...nie wiem nie sprawdzalam. Tu w UK sa to wózki numer 1 !!!
I pomyślcie tylko-w komplecie 9 kg...normalnie bajka!

Dla mnie ciut zbyt paskudny :crazy: ale ja gustu nie mam... (naprawde)

Cześć dziewczynki mam problem poradźcie cos bo zwariuję:baffled:

Mój mąż często ( z jak dla mnie to za często) spotyka się z kuplami, a wiadomo jak faceci spędzaja czas - przy piwku, ja mam tego dosc ciąge mu to powtarzam, tłumaczę, jak Bartek krowiena rowie, ale do tego homosapiensa nic nie trafia i w kółko kłucimy sie o to sama, już brakuje mi siły i niedługo stracę ochote to ciągłego zaczynania od nowa.

Dziś nocuje u rodziców ale jak to nie uswiadomi mu że jego zachowanie doprowadzi do tego, ze zostaną mu tylko koledzy i praca to poprostu sie wyprowadze, ale co dalej...........:nerd::eek::nerd:
Całe 27 i pół.

ale wiesz mi chodzi ile to wychodzi w tyg bo jak sie 1 czy 2 x w tyg spotka to nie tragedia! moj jest zapalonym wedkarzem!!!!!! znika na cale weekendy! :confused2: i co ja moge!!! zakazac bez sesu! albo ma spotkania w srody (ping pong) i piatki (siatkowka) wraca do domku ok 19ej... moze ty tez znajdz jakies dodatkowe zajecie jakis basenik z kolezanka czy areobik i wte dni macie tzw wychodne on sie widzi z kolegami ty z kolezankami! :sorry:

Właśnie to mnie wkurza, że łazi na piwo, nie miałabym nic przeciwko tenisowi, koszykówce czy innym sporcie ale piwo z kumplami rozkłada mnie na łopatki, poprostu zostaje sama w domu i czekam na tego bezmózgowca a on przychodzi zadowolomy i twierdzi, ze się czepiam bo mu zabraniam spotkań z kolegami ale ja nie mam nic przeciwno spotaniom z kolegami, mógłby ich nawet do domu zapraszac tylko to piwo .........
Już probowałam wychodzenia z domu i wracania późną porą tak jak on ale nie pomogło:confused2:

Olej go :-), wiesz co się robi żeby zapanować nad najbardziej niesfornymi pasami? olewa sie je :-). Znajdź sobie koleżanki, jakieś hobby, wyjdź z domu, może fryzjer? I go olej :-). Jeśli jest alkoholikiem to nic mu nie pomoże, jest dorosły i sam będzie musiał sobie z tym radzić, a i takie przepite plemniki tez chyba nie są "prima sort".

Boooożeeee dziewczyny, jak tu nudno.... tzn. nie na BB tylko w firmie.... Nikt nie przychodzi a my siedzimy tu cholera jak dwie sieroty (tzn. nie tylko my dwie). Klientów jak na lekarstwo. Zawsze tak jest ale niczego się jeszcze bossowie nie nauczyli. Siedzimy i się opieprzamy. Dobrze że internet jest.:angry::angry: Wolałabym z mężem siedzieć...Może chociaż byśmy się pogodzili....:wściekła/y:

Płacusia :) nuuudna płacusia ale ubezpieczenie jest :) i o to chodzi (na razie)

Elo, elo kobitki moje!!!!!!

Melduje, ze zyje i ze juz niedlugo wroce. Jestem na ostatnim rozdziale magisterki. Pierwszego maja mam obrone, wiec mega panikuje. Sama jestem sobie winna, bo wczesniej zamiast pisac prace, to pisalam posty na BB i wszystko robie za piec 12. Tak czy inaczej, mam juz 35 kartek, czyli koniec juz widac. Hurrrrrrrrraa
W piatek rano mam HSG, a wizyta 20 maja. Wtedy juz wszystko bede wiedziala.

Poki co trzymajata kciuki (hyhyhy)

Fajnie by bylo, gdyby ktos mogl zreferowac, ostatnie wydarzenia. Kto zafasolkowal i w ogole? Cos mi sie o oczy obilo, ze Ktosiowa narozrabiala, szczegolow nie znam niestety (chetnie poznam :-D)

Poki co, przesylam milion buziakow i nie moge sie doczekac, kiedy do Was wroce.
Buzka moje ukochane Laseczki :-)

Łelkom znów :) żyjesz :-) Trzymam kciuka :)

Nie dziwię się, ale ja tu nie potrzebuję przyjaźni tylko czasem porady czy wsparcia. Drugi dzień @ brak, nadzieje rosną, bardzo się cieszę.
A na necie nie przesiaduję długo bo pomieszkuję już z Moim i to on częściej wojuje na lapie, ja jakoś nie jestem uzależniona.

Ktosiowa-ja tam dopinguje Twojej fasolce, choc faktycznie - te rzeczy cos nawyprawiała wczesniej to mi sie w głowie nie mieszczą i już...jednak jestem za tym, ze trzeba dawac ludziom szanse...:tak:
Moze siknij jutro rano raz jeszcze tesciora-kreska juz powinna byc bardziej widoczna...a jak nie to...najlepiej pokaze betka!

Dziękuję..
No ja się nie wiem czemu boję(?) i wolę jeszcze troszkę zaczekać. Nie czuję się już jak na @, czasem macicę czuję, ale podobno się rozciąga we wczesnej ciąży i ma prawo boleć. Jeżeli dalej będzie brak @ w co wierzę to pójdę na betę bo przynajmniej mało, że 100% pewności to jeszcze tydzień wskaże.​

SIe nie dziwe że się boisz, zdaje się że już sie raz nakręciłaś i nie chcesz popełnić błędu ale powiem ci że ten strach NIE MIJA wiec możes siknąć kiedy chcesz i ile razy chcesz i tak będą nerwy

nie mam zamiaru sie obrazić, wiem że to raczej mało prawdopodobne, ale jednak są wyjątki, a zwłaszcza że wsumie to mój M. zaczął temat dzieciaczka ;-)

20 lat, słodki wiek :-) moze tak sobie rzucil? oni czasami chce "zaznaczyc" dziewczynę (taki mocno pierwoty instynkt) ale potem wraca im rozsadek i zaczynaja myslec o konsekwencjach...

A ja wydałam własnie nadprogramowa kase na... buty :) Zostane dzis wieczorem pocwiartowana... (lepsza polowa zajmuje sie finansami, wylicza, wydziela, dzieli i chrząka a ja coz... ekhm zaburzam :-)) ale piekne czerwone polbutki szyte ze skorki, noga lezy ze normalnie jakby na miare szyte...

reklama
Spadam Kobitki... Myślałam że pogadały z M., ale on uciekł ... Czuję że to nie będzie dobry dzień dla nas... Mam nerwy i nie chce mi się wracać do domu...Papa, miłego dnia

Ostatnia edycja:
... wiem że to raczej mało prawdopodobne, ale jednak są wyjątki, a zwłaszcza że wsumie to mój M. zaczął temat dzieciaczka ;-)

Kochanie-ty lepiej znasz swojego M...ale jak to jest, ze mowisz ze on jest gotowy ale nie chce dziecka teraz??? To znaczy ze jeszcze jednak gotowy tak calkiem na maksa chyba jednak nie jest...
Bo gotowosc to nie tylko chec...

tak czy siak-jak Tobie na tym teraz tak bardzo zalezy to dzialaj!!! Moze go przekonasz;-) 3mam kciuki!

Ja już własnie nie myślę spokojnie:-) :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No ale czemu nie myslisz spokojnie...Zajaczku???
A faceci-ten typ tak ma...i juz, jak sie dzieje zle to milcza albo wychodza...a my musimy sie wykrzyczec, wygadac, wyplakac, przeanalizowac sto razy co by bylo gdyby itd...a oni - buzia na klodke i cisza, ......a potem jakby nigdy nic:-)
Twoj maz to nie wyjatek;-)

FLUIDKI CIĄŻOWE

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dla mnie ciut zbyt paskudny :crazy: ale ja gustu nie mam... (naprawde)

A ja wydałam własnie nadprogramowa kase na... buty :) Zostane dzis wieczorem pocwiartowana... (lepsza polowa zajmuje sie finansami, wylicza, wydziela, dzieli i chrząka a ja coz... ekhm zaburzam :-)) ale piekne czerwone polbutki szyte ze skorki, noga lezy ze normalnie jakby na miare szyte...

Dzięki kochanie za fluidki...ja poki co przechowuje w sloiczku:-)

Wózek-jak nadmienialam...prosty-ja takie rzeczy lubie-nie lubie tych wszystkich falbanek, swiecidelek itd...a jest naprawde super lekki i wygodny.

A butki...jakby co-uciekaj!!!!!!!!
A szczerze-nie bedzie zle...jak butki ladne to i facet da sie przekonac...moze tez ulegnie ich urokowi:-)

A szczerze-nie bedzie zle...jak butki ladne to i facet da sie przekonac...moze tez ulegnie ich urokowi:-)

Nie ma to jak być w ciąży :-);-) przez tel usłyszałam jedynie: Potrzebne ci kochanie???? (w sensie buty czy mi potrzebne)
- Tak, kotku ... (to ja :-))
- No dobrze (lekkie westchnięcie), mam nadzieję że wygodne (zero pytan o cene! ZERO!)
- To do zobaczenia wieczorem... (to ja)

Chyba musze jakąś kolacje zrobić, i to chyba jakąś ekstra...:tak:

[
Wolę betę, jest bardzo pewna. No i sobie postanowiłam, że jak w czwartek dalej @ nie będzie to idę na nią, do 13 jest lab otwarty to na spokojnie sobie skoczę i w pt miałabym wynik;)

Tak zrob, poczekaj do czwartku i jak cos to zrob betke. Choc teoretycznie to nie musisz czekac, skoro niema @ i jeden test masz pozytywny to nawet jutro mozesz isc na betke.

Nie ma to jak być w ciąży :-);-) przez tel usłyszałam jedynie: Potrzebne ci kochanie???? (w sensie buty czy mi potrzebne)
- Tak, kotku ... (to ja :-))
- No dobrze (lekkie westchnięcie), mam nadzieję że wygodne (zero pytan o cene! ZERO!)
- To do zobaczenia wieczorem... (to ja)

Chyba musze jakąś kolacje zrobić, i to chyba jakąś ekstra...:tak:

:tak::tak::tak:
No widzisz jaki fajny chłop!...ale na wszelkii wypadek zerwij cene z podeszwy i pudełka;-) po co kusić los:laugh2::-p:laugh2:

FLUIDKI CIĄŻOWE

śliczne dzieki za fluidki mam nadzieje że w samą pore je dostałam i juz niedługo ja będe je wam wysyłać:tak::-)

a butki zawsze nowe potrzebne niezależnie od pory roku i ilości butów w szafie :-D:tak:

Kropeczko pewnie ze będziemy dzisiaj poprawiać a co........ wpadliśmy juz w trans przyjemnosci i M nawet nie marudzi a tylko zadaje pytanie zalotnie czy dzisiaj też?? i wtedy do dzieła.
właśnie wrócił dzisiaj wyjatkowo wcześnie z pracy to musze sie nacieszyć nim a wieczorkiem do dzieła znów hihihi

Ostatnia edycja:
:tak:

Kropeczko pewnie ze będziemy dzisiaj poprawiać a co........ wpadliśmy juz w trans przyjemnosci i M nawet nie marudzi a tylko zadaje pytanie zalotnie czy dzisiaj też?? i wtedy do dzieła.
właśnie wrócił dzisiaj wyjatkowo wcześnie z pracy to musze sie nacieszyć nim a wieczorkiem do dzieła znów hihihi

No to dzialaj kochanie!!!!
a ja zaciskam mocno pięsci za powodzenie tych działan!:tak:

Wiem, ale jutro nie miałabym z kim zostawić Julki;)

Do laborat. na spacer to i z maluszkiem isc mozna...ale jak ci wygodniej samej to dzialaj w czwartek!

Kochanie-ty lepiej znasz swojego M...ale jak to jest, ze mowisz ze on jest gotowy ale nie chce dziecka teraz??? To znaczy ze jeszcze jednak gotowy tak calkiem na maksa chyba jednak nie jest...
Bo gotowosc to nie tylko chec...

tak czy siak-jak Tobie na tym teraz tak bardzo zalezy to dzialaj!!! Moze go przekonasz;-) 3mam kciuki!

też się nad tym szczerze zastanawiam, ale On ciągle powtarza, że nie chce żeby Nam czegokolwiek zabrakło, że chce dla Nas dobrze :tak:
;-)

Witam po siewtach :-)

Widze ze temat wozkowy sie rozkreca :tak: ja w sumie raz na pol roku zmieniam swoj typ wozka :zawstydzona/y: ale teraz mam taki :sorry: ( jeden minus jak dla mnie to to ze jest cholernie drogi ok 2500 tys ) :confused2: ale to nic, dla dzidzi wszystko :tak::laugh2: oczywiscie sa rozne kolory ;-)
Fajny wózeczek taki dostane od koleżanki:-) tylko ona ma wersję z większymi kołami i jest w kolorze błękitno-niebieskim.W czerwcu 2008 kosztował 3tyś ale to prezent od bogatego tatusia.

dziewczynki zerknijcie na mój wykresik i powiedzcie co nieco , plisss:sorry::zawstydzona/y:jak widzicie kiedy owulka??
Marzenixx działaj musisz swojego M jakoś zmusić do przytulanek.Wymyśl coś i do roboty.Oglądałaś Lejdis? Scena łóżkowa z "mów mi Sandra":sorry::sorry:

Elo, elo kobitki moje!!!!!!

Melduje, ze zyje i ze juz niedlugo wroce. Jestem na ostatnim rozdziale magisterki. Pierwszego maja mam obrone, wiec mega panikuje. Sama jestem sobie winna, bo wczesniej zamiast pisac prace, to pisalam posty na BB i wszystko robie za piec 12. Tak czy inaczej, mam juz 35 kartek, czyli koniec juz widac. Hurrrrrrrrraa
W piatek rano mam HSG, a wizyta 20 maja. Wtedy juz wszystko bede wiedziala.

Poki co trzymajata kciuki (hyhyhy)

Fajnie by bylo, gdyby ktos mogl zreferowac, ostatnie wydarzenia. Kto zafasolkowal i w ogole? Cos mi sie o oczy obilo, ze Ktosiowa narozrabiala, szczegolow nie znam niestety (chetnie poznam :-D)

Poki co, przesylam milion buziakow i nie moge sie doczekac, kiedy do Was wroce.
Buzka moje ukochane Laseczki :-)
Witaj:-):-)
No nareszcie się odezwałaś bo my już na BB miałyśmy listy gończe za tobą wysyłać:happy:
Pozdrawiam

FLUIDKI CIĄŻOWE

;-)
Nałapałam się:happy:

reklama
Dzisiaj już w sumie mogłabym zrobić testa ale normalnie się boję rozczarować:no:
Więc chyba zaczekam jeszcze,mam przeczucie że @ przylezie.
Wczoraj mnie zemdliło tak że aż mi łzy w oczach stanęły i dzisiaj też ale tak delikatniej.
Objaw dobry ale to pewnie od tego jedzenia non stop w święta.:tak:

Martynka jak ty się czujesz? Masz już tylko 3 dni do betki:happy::happy:

Do góry