reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Właśnie to mnie wkurza, że łazi na piwo, nie miałabym nic przeciwko tenisowi, koszykówce czy innym sporcie ale piwo z kumplami rozkłada mnie na łopatki, poprostu zostaje sama w domu i czekam na tego bezmózgowca a on przychodzi zadowolomy i twierdzi, ze się czepiam bo mu zabraniam spotkań z kolegami ale ja nie mam nic przeciwno spotaniom z kolegami, mógłby ich nawet do domu zapraszac tylko to piwo .........
Już probowałam wychodzenia z domu i wracania późną porą tak jak on ale nie pomogło:confused2:

reklama
Witam się po świętach:-)
no ja z moim nie raz rozmawiałam to mówi że troche sie boi czy podoła ale nie żeby jakoś bardzo. :tak:
marudze dalej marudze.. :laugh2:
a ja od jutra spowrotem dieta :-D
Kucuk - marudź tak, aby już M nie mógł Cię słuchać i dla świętego spokoju się zgodził:-);-):-)
No to i ja sie witam!niestety tak samo objedzona jak wiekszosc z was.ja czekam na @.ma przyjsc w czwartek.poki co to nie mam zadnych przeczuc,ale brzuszek pobolewa jak na @ juz od 4 dni,a tempka po przebudzeniu 37,2.w czwartek mamy jechac na pare dni troszke odpoczac nad morze,wiec chyba jeszcze przed wyjazdem zrobie tesciora,no chyba ,ze @ przylezie.sama nie wiem co o tym wszystkim myslec.te zawroty glowy troszke zelzaly,ale moze dlatego,ze duzo odpoczywalam w te swieta.co do ktosiowej,to tez jej nie bardzo wierze,ale jesli to prawda,to jej gratuluje,nie mozna przeciez tak od razu kogos skreslac.no coz tym czasem trzeba sie przygotowac psychicznie na wspaniale powitanie z praca jutro rano.przesylam pozdrowionka i buziaki.PA!PA!:-):-):-):-):-):-);-);-);-);-);-);-);-);-):laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Emma - życzę, aby @ nie było i fasolka rosła już w brzuszku:tak:
no ja chyba też jutro to nic do wieczora nie włoze do ust :-D:-D
mam nadzieję że Marzenixx ma rację i trafiliśmy w ten moment ale ciekawa jestem dlaczego te testy nie pokazały wyraźnie tej owulki ma któraś z was jakiś pomysl co do tego albo doswiadczenie z testami owu??
kurde ale mnie zlali mam powódź w domu:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::rofl2:
Zaniepokojona - może akurat twój poziom LH jest na jaśniejszą kreskę - jak tempka wzrosła to owu była:tak:
Witam porannie przy kawce...
niestety romka - niestety nie znam zadnej takiej stronki a kiedys tez probowalam znalezc jakas fajna fryzurke...
a u mnie dzis skoczyla temperatura z 36,59 na 36,69 wiec moze wczoraj czy przedwczoraj byla owu...i jajo peklo...:-):-):-)
Gosiu - trzymam kciuki za fasolkę Wielkanocną:-)
Witam sie poświątecznie! :tak::tak::tak:
tez przy kawusi i rogaliku :-D to bedzie ciezki dzien :confused2: mimo ze przerwy od pracki bylo malo! :confused2:
a jeszcze do tego moj P. rwal sie do noszenia nosidelka - ale slodko z nim wygladal! :tak::tak::tak:
jak tam swita wam minely! tu widze spokoj byl! :sorry:
Witaj Eve - widzę, że w M obudziły się instynkty;-)
Działajcie szybciutko:-)
Cześć Króliczki:):-)
Witam sie poświątecznie 2 kilo cięższa:-)
Jak po świętach??
Spróbuje Nadrobić to co naskrobałyście od piątku... Miłego dnia:happy:
Witaj Zajączku - ja na wagę nie wchodzę:no: nie chcę się pzrerazić;-)
Witajcie dziewczynki!
Powiedzcie mi, co sie ze mna dzieje? :eek: Wczoraj wieczorem przyszla @, tempki byly >37 przez caly poprzedni cykl (spadek do 36.6 w dzien @ w zeszlym cyklu, a juz nastepnego dnia tempki skoczyly w gore), przedwczoraj spadla mi z 37.4 do 36.9 (juz wiedzialam, ze @ przyjdzie, ale pojawila sie tylko pomaranczowa plamka), wczoraj 37.1 i wieczorem i w nocy krwawienie, dzisiaj rano juz znowu 37.4... :-( Trace wiare w to mierzenie tempki, skoro non stop mam taka wysoka, ze ona nic nie oznacza :baffled::wściekła/y:

EDIT:
najdziwniejsze jest to, ze wyszedl mi test owu 11dc i to sie idealnie zgadza z tym, ze 14 dni pozniej dostalam @... Jak ja mam to rozumiec? Co jest nie tak?[/COLOR] :eek::baffled:
Olapolap - po luteinie tempka jest taka wysoka - duphaston nie powoduje wzrostu a luteina tak:tak:
Eve dawaj mi tu szybko upatrzony wózek !!!! :-)
Ja tak oglądam te wózki ostatnio i sama nie wiem, który dobry.
Dziś idę odebrac podstawowe wyniki krwi z labolatorium.
Na toxo, różyczke itd muszę jeszcze poczekać WRRR, a jutro wizyta u ginka-mam nadzieję, że z moją Malwinką wszystko okey :-)
Narazie dzidzi nazywam Malwinką -bo takie mam przeczucie :-)
Olica - to niech będzie Malwinka:tak:
Zdrówka dużo życzę:-)
Witam
Święta, święta i po świętach a tu widze temat przewodni: kasa.
Dla mojej matki potwornym problemem jest to że nie mam własnego mieszkania (czytajcie: kredytu na 30 lat), dla mnie to pikus nie problem i szczerze mówiąc pół cywilizowanej europy wynajmuje mieszkania, tylko w polsce posr..aj się a zastaw się. Jednak jest to główny problem dla mojej matki.
Dla nas... cóż wydajemy na zwierzęta średnio sporo złotych miesięcznie, wiec byłby wstyd gdybym powiedziała że na dziecko mnie nie stać... żałuję tylko że tak późno... i wcale nie mam zamiaru wydawać niewadomo jakiej kasy na dziecko - większość rzeczy mamy już pozałatwine od znajomego któremu właśnie urodził się syn. Za symbolczną odpatnością nam to wszystko zbierają i przekazują. Jedynie "twarde" rzeczy trzeba kupić: łóżeczko, wanienka, wózek itd.. ale tu allegro rules. A dziecko - cóż to i tak szcześliwe jest wtedy kiedy jest kochane - a kochanie jest za darmo :)
Miłego dnia
Pasiingby - mamy chyba nigdy nie są zadowolone;-) zawsze sobie znajdą coś do martwienia:tak:
A ty spaceruj, odpoczywaj i rośnij:-)
hej...
ja dzis w bardzo złym nastroju..:zawstydzona/y: owulka trwa, a ja z moim M nie tyle co poklócona ale odrana cicho jakoś.....przytulanek nie bylo:-( on jest taki zapracowany ze na nic nie ma sily, nawet nie wiem czy sily czy ochoty czy za duzo o pracy mysli, nie wiem.... jestem zla, smutna, wsciekla nie wiem, nie wiem co mam robic... poprostu juc nie mam sily...
Marzenixx - gwałć M wieczorem - tylko skutecznie;-)
Dziewczyny normalnie jestem w szoku, poszlam do taoalety sie wysiusiac patrze a tu @ :-)
Nie zebym sie cieszyla ze w ciazy nie jestem :zawstydzona/y: ale sie ciesze ze dostalam samoistnie @ :tak: bo ostatnia samoistna @ mialam jakies 2,5 roku temu :confused2: zawsze musialam wywolywac duphastonem.
Lilu - to chyba dobra wiadomość:-)
Cześć dziewczynki mam problem poradźcie cos bo zwariuję:baffled:

Mój mąż często ( z jak dla mnie to za często) spotyka się z kuplami, a wiadomo jak faceci spędzaja czas - przy piwku, ja mam tego dosc ciąge mu to powtarzam, tłumaczę, jak Bartek krowiena rowie, ale do tego homosapiensa nic nie trafia i w kółko kłucimy sie o to sama, już brakuje mi siły i niedługo stracę ochote to ciągłego zaczynania od nowa.

Dziś nocuje u rodziców ale jak to nie uswiadomi mu że jego zachowanie doprowadzi do tego, ze zostaną mu tylko koledzy i praca to poprostu sie wyprowadze, ale co dalej...........:nerd::eek::nerd:
Pysiu - przykro mi z powodu Twojego M - spróbuj tak jak mówiły dziewczyny - Elfa i Hania chyba tak zrobiły i podziałało - może się ocknie;-)

Witajcie Kropeczko, Loree, Nektarynko:-)

Zmykam gotować zupkę i będę Was podczytywać:-)

zdjecie!!!! boskie! :-) a rzadko uzywam tego slowa! :tak: cudo normlanie! czytalam juz o tewj zatoce wraku! i widzialam fotki cudowne miejsce!!!! wybieramy sie na rejs do okola wyspy! wiec i tam bedziemy! :-)

Eve a znasz ta stronke??? sa tam fajne podstronki na kazdy temat...moze ci sie cosik przyda, sa opinie, polecenia itd...tylko trzeba powchodzic w te linki...a muzyczka...juz chce sie pakowac i jechac przy takiej zorbie....

Zakynthos - wyspa Zante, nasze wczasy na Zakynthos

a te wozki :szok::-D

Załączniki

• 3-tec_cognac.jpg
    3-tec_cognac.jpg
    14,3 KB · Wyświetleń: 28
  • 4-tec-gold_1.jpg
    4-tec-gold_1.jpg
    38,1 KB · Wyświetleń: 27
  • d3.jpg
    d3.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 24
  • mutrsy_4rider_spacerowy.jpg
    mutrsy_4rider_spacerowy.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 24
  • wozek.jpg
    wozek.jpg
    48,4 KB · Wyświetleń: 25
A co to znaczyw polsce teraz marniutka kasa??? bo ja to ociemniala jestem w te klocki...wiem ze dla jednych 3 tys na reke to malo a dal innych praca za 1500 na reke to juz spelnienie marzen....

Zaniepokojona-bedzie tak...zobaczysz-przeciez swierki juz rosna i czekaja na te wtoje wózkowe spacerki!

jakie te kosmetyki masz polecone...mialas napisac...?

.
dla mnie praca za 1500 netto miesięcznie to by moze nie było spełnienie marzeń bo te 3000 to by było ale za 1500 to już bym z chęcią do pracy gnała bo by mi wystarczyło na wszystko to co potrzebne bez większych zachcianek:tak: ale na to sie nie zanosi ostatnio miałam propozycję pracy za 1100 zł miesięcznie na rękę ale dojeżdzałabym 17 km to niewiele by mi zostało a do tego praca w soboty i niedzelę normalnie bo to sklep spozywczy a jak uslyszeli że studiuję to całkiem im nie pasowałam bo to studia wieczorowe i d**a z pracy.

tak rosną świerki wlaśnie je podlewałam i czekaja na spacerki

a co do kosmetyków to pamietam i już się dzielę: jak narazie jestem zadowolona bardzo dobrze wysusza krostki a i ładnie pachnie a jest to ANTYBAKTERYJNA PIANKA DO MYCIA firmy FROS LEK z serii IDEAL SKIN @NTI @CNE taki program antybakteryjny apteczna seria. jak narzaie po tych paru dniach stosowania to nawet mi odpowiada sciaga ładnie i skura jest matowa nie mna cały dzień ale przyspiesza gojenie przynajmniej w moim przypadku.

a i zapomniałam kupiłam maść cynkową i tez fajnie przyspiesza gojenie

Ostatnia edycja:
Eve a znasz ta stronke??? sa tam fajne podstronki na kazdy temat...moze ci sie cosik przyda, sa opinie, polecenia itd...tylko trzeba powchodzic w te linki...a muzyczka...juz chce sie pakowac i jechac przy takiej zorbie....
Zakynthos - wyspa Zante, nasze wczasy na Zakynthos
Dzieki !!!! super stronka!!!! :-):-):-) zorba oj tak super ja sie ouzo doczekac nie moge! :-)
ja na zywo widzialam ten podwojny!!!! fajny w rzeczywistosci sprawia wrazenie malego! :sorry:
Przepraszam, że obarczam Was swoimi problemami, ale nie mam z kim pogadać, poradzić się, a rodziców nie chce martwić i tak padło na Was.:zawstydzona/y:
Oj nie przejmuj sie!!! z nami mozna o wszystkim gadać!!!! :tak::tak:

Elo, elo kobitki moje!!!!!!

Melduje, ze zyje i ze juz niedlugo wroce. Jestem na ostatnim rozdziale magisterki. Pierwszego maja mam obrone, wiec mega panikuje. Sama jestem sobie winna, bo wczesniej zamiast pisac prace, to pisalam posty na BB i wszystko robie za piec 12. Tak czy inaczej, mam juz 35 kartek, czyli koniec juz widac. Hurrrrrrrrraa
W piatek rano mam HSG, a wizyta 20 maja. Wtedy juz wszystko bede wiedziala.

Poki co trzymajata kciuki (hyhyhy)

Fajnie by bylo, gdyby ktos mogl zreferowac, ostatnie wydarzenia. Kto zafasolkowal i w ogole? Cos mi sie o oczy obilo, ze Ktosiowa narozrabiala, szczegolow nie znam niestety (chetnie poznam :-D)

Poki co, przesylam milion buziakow i nie moge sie doczekac, kiedy do Was wroce.
Buzka moje ukochane Laseczki :-)

reklama
dziewczyny co to moze być właśnie siknęłam testa owulacyjnego i mi wyszła kreska testowa widoczna nie taka mocna jak kontrolna ale widoczna bez wpatrywania sie taka jak w niedzielę jak robiłam testa a wczoraj jak robiłam to nie było jej wogóle widać co to moze znaczyć jak owulkę miałam albo w niedzielę albo wczoraj? a z wyliczeń w sobotę powinna być a dziś to jest mój 25 dc

Do góry