reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Selenka

Acha, wiec jak 28dniowe to od 12dc trzeba staranka podejmowac....Bawcie sie dobrze i fasolkujcie szybko;-)

nie zgadzam sie ztym , uwazam ze trzeba zaraz po @ sie starac bo juz nie raz sie dowiedzialam ze ktos przy cyklach 28 czy 29 dniowych mial owulacje miedzy 8 a 10 dc. To ze jest tak napisane i ze jest taka regula ze jak sie ma takie dc to ma sie owu w takim czy takim dc nie zawsze sie potwierdza... ot chocby dzis ja jestem przykladem... gdzie wzyciu bym nie wpadla ze mam tak wczesnie owulacje , predzej sie doszukiwalam w jak najpozniejszym dc a tu ci niespodzianka... wiec lepiej sie starac na okrągło:tak: a nie wyliczajac sobie dni plodne... a najlepiej isc na monitoring , wtedy juz na 100 % mozna sie dowiedziec co i jak :tak:

Marzenixx

Jasne, ze nigdy nie wiadomo. Mowimy tu bardziej teraz o ksiazkowym podejsciu. Jak sie nie stosuje testow, monitoringu, nie mierzy tempki lub bada sluzu - co innego kochana pozostaje. Miec nadzieje:)

Margaret 2009.01.10 21:39
nam sie udało po 3 latach, mieliśmy wyniki badań było wiadomo, że będzie ciężko, a udało się jak... przestaliśmy sie starać, liczyć kiedy możemy, a kiedy nie, pieniądze odłożone na badania wydaliśmy na nowy samochód. Jak oczyśliliśmy swoje głowy z jednej myśli - DZIECKO- udało się raz dwa. Życzę powodzenia!!!!

wlasnie przeczytalam to na jakims forum i postanowilam Wam to wkleic....daje do myslenia,co?pozdrawiam!

Marzenixx z penoscia masz racje ze najlepiej sie kochac caly czas i nic nie wyliczac bo to gorzej stresuje ale po stracie dzidzi chcialo by sie zajsc w ciaze jak najszybciej i prubuje sie wszystkich sposobow na szybka ciaze to tak dziala nasz podswiadomosc chociaz czasami bysmy chcialy inaczej

Marzenixx z penoscia masz racje ze najlepiej sie kochac caly czas i nic nie wyliczac bo to gorzej stresuje ale po stracie dzidzi chcialo by sie zajsc w ciaze jak najszybciej i prubuje sie wszystkich sposobow na szybka ciaze to tak dziala nasz podswiadomosc chociaz czasami bysmy chcialy inaczej
rozumiem o czym mowisz... moja bliska kolezanka poronila w listopadzie i strasznie to przezyla... bała sie kolejnej ciąży ze cos bedzie nie tak... próbowala nie myslec o tym i o tym ze chcialaby miec znowu dzidzie, bala sie... ale kochali sie z mezem bez stresu nie wyliczajac kompletnie nic... i w marcu ponownie zaszla w ciąże, a teraz ma śliczna córeczkę Julkę.:-) takze i wam sie uda...napewno!!:tak::-D

Kochana PRZYPUSZCZALNIE w czwartek. Zaznaczam przypuszczalnie!

Nie słucham go, ale mnie ten brzuszek też denerwuje:-(
Niestety mam figurę po kobitkach z obu rodzin - jabłuszko. Tłuszczyk osadza sie na brzuszku, szczególnie tak w okolicach lekko pod linią pępka. Przeszkadza to przy spodniach, pas w nich często jest za ciasny. Jak się postaram to znajdę spodnie takie ślicznie opinające moja naprawdę niedużą pupę - mam wąskie biodra i to mnie trochę ratuje, ale najgorzej jest jak się najem. Guziki rozpinać:szok:

JA TEZ TAK MAM, JESTEM OGOLNIE SZCZUPLA A BRZUCH MAM WIELGASNY :szok: WYGLADAM JAK 5 MIESIAC CIAZY MUROWANY :sorry2:
ALE U MNIE TO PODOBNO OD PCO, BO PRZY TEJ CHOROBIE TLUSZCZYK GROMADZI SIE GLOWNIE NA BRZUCHU :wściekła/y:

Ja ci mówię mam jakieś dobre przeczucia w stosunku do Ciebie + metfromax;-)
Namieszałam usg mam dopiero w czwartek ale nastawiam się na bezowulacyjny cykl, jakoś tak czuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

KINGUS NIE MOW TAK, ZOBACZYSZ ZE DO CZWARTKU TO JUZ BEDZIESZ PO PIEKNEJ OWULCE :tak: NIE WOLNO TAK SMUTNO MYSLEC, NUUUU NUUUU NUUUU ;-)

A JA DZISIAJ CZUJE SIE STRASZNIE :szok: BOL GLOWY, MDLOSCI, CZESTE SIUSIU,BRAK APETYTU, UROJONA CIAZA CZY CO ? :angry:

JA TEZ TAK MAM, JESTEM OGOLNIE SZCZUPLA A BRZUCH MAM WIELGASNY :szok: WYGLADAM JAK 5 MIESIAC CIAZY MUROWANY :sorry2:
ALE U MNIE TO PODOBNO OD PCO, BO PRZY TEJ CHOROBIE TLUSZCZYK GROMADZI SIE GLOWNIE NA BRZUCHU :wściekła/y:

A JA DZISIAJ CZUJE SIE STRASZNIE :szok: BOL GLOWY, MDLOSCI, CZESTE SIUSIU,BRAK APETYTU, UROJONA CIAZA CZY CO ? :angry:

a moze to nie urojona ciąża co?? :tak::tak::-D

reklama
Witajcie dziewczyny wieczorkiem:-):-):-)

Wlasnie skonczylam czytac wasze posty ponad 10stron, jak zawsze:-D:-D

A ja bym nauczyła się robić takie ciuszki na szydełku, że młode mamusie by czekały w kolejce po śliczne ubranko dla swojego dzidziusia. Umiem robić a w ciąży by był czas na to............
Ale marzenia:happy:
No i na naukę języka bym poszła, może angielski, a niemiecki i rosyjski bym pod szlifowała.

Swietne marzenia, ktore napewno mozna spelnic :tak::-)Moja mama kiedys uczyla mnie robic na drutach, spodobalo mi sie to:tak:niestety zapomnialam juz, bo dawno tego nie robilam. Acha i na szydelku tez kiedys umialam....:tak:Fajna sprawa.

oj tez bym poszła na takie zwolnienie, juz mam plany nauki języków, robienie zdjęć..etc...

Ja duzo mysle o tym co bede robic na macierzynskim:tak:

wlasnie chodzi o to ze jest jedna sypialnia - 7 osobowa, i wszystkie lozka zajete, wiec sama rozumiesz...

Tak jak dziewczyny juz pisaly sa inne miejsca niz sypialnia a jesli sie bardzo chce to bez problemow od razu sie je znajduje:tak::-D:tak:

....powiedzial ze widzi dosyc duzy pęcherzyk i prawdopodobnie jest to pecherzyk owulacyjny i prawdopodobnie powinien peknąc za dwa-trzy dni czyli dosyc wczesnie powiedzial jak na cykle 31-dniowe, no a przeciez ostatnio mialam 29 dni:confused: chyba sobie suwaczek przestawie:confused: no wkazdym razie w piatek ide znowu na monitoring zobaczyc czy to rzeczywiscie owulacja :tak: tak pozatym to wszystko ok:tak: zadnych badan mi narazie nie kazal robic powiedzial ze za wszesnie :tak: wiec jestem dobrej mysli:-) ......

To super, ze wszystko u Ciebie oki;-);-)

....A tak w ogóle wyczytałam wczoraj, że gdyby każda kobieta miała zrobione przed rozpoczęciem starań podstawowe badania hormonów, antyciał i badanie partnera, można by było uniknąć wielu przykrych sytuacji leczenia pogłębiającej sie już trudności z zapłodnieniem ze względu na wiek

To prawda:tak:Gdybym mogla cofnac czas to zrobilabym najpierw wszystkie badania i moj maz tez:tak:Ale powiem szczerze, ze nigdy bym nie pomyslala, ze bede miec problemy w zajsciu w ciaze - robilam cytologie regularnie, badalam piersi, cykle raczej mam regularne - to wszystko powodowalo, ze myslalam, ze jest oki. Nawet lekaz rok temu powiedzial, ''cytotogia ok i nie widze zadnych przeciwskazan w zajsciu w ciaze'':tak:a tu 5 m-c staranek sie zaczal:tak:

...Mam pytanko czy u ktorejs z was przed okresem pojawia sie brazowe plamienie bo ja mam tak od okolo 6 cykli

Ja mam tak od momentu jak staramy sie o dzidziusia czyli 5 m-cy, ale na ok 7-9dni przed @. Nie wiem dokladnie czego to moze byc przyczyna, ale dziewczyny na forum poradzily mi zbadac sobie progesteron, wiec i Tobie radze:tak:Podobno sie robi ok 21dc - w zaleznosci jak dlugi masz cykl:tak:Nie jestem dokladnie pewna. :-(
A jak dlugo sie staracie?

...trzeba zaraz po @ sie starac bo juz nie raz sie dowiedzialam ze ktos przy cyklach 28 czy 29 dniowych mial owulacje miedzy 8 a 10 dc. .....

Ja tak mialam w tym cyklu co starsznie mnie zaskoczylo, ale testy i sluz to potwierdzily.Wiem Marzenixx, ze i ty tak prawdopodobnie masz w tym cyklu:-) Tak czasem bywa, ze wszystko sie przesuwa:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry