reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Zawsze może sie coś poprzestawiać. Ale dlaczego żadnych badań? Ile już pracujecie nad dzidziusiem?
Rodzinny powiedział mi ostatnio, że to bzdura z tym rokiem starań. Po prostu jest taka statystyka. Jeżeli są jakieś odchyłki nawet nieznaczne od normy: owłosienie, owulacja w innym czasie, nieregularny cykl (zarówno za długi jak i za krótki), zbyt nasilone objawy napięcia przed @, nawet ostatnio wyczytałam, że nasilające sie wzdęcia przed @ są nie na miejscu efektem złego działania hormonów, pot, przewlekłe problemy z cerą i tłustymi włosami.......
Ostatnio też dużo o tym czytałam.

my sie staralismy w tamtym roku przez oklo 3 cykle ale tak na chybil trafil:-) a tak naprawde staramy sie dopiero od tego cyklu... gin stwierdzil ze mam prawdopodobnie owulacje prawidlową i mam jeszcze w piatek isc na monitoring i jesli okaze sie ze jest ok to trzeba robic maluszka i tyle, a jak cos bedzie nie tak po tym pierwszym cyklu to wtedy bede musiala robic badania...

reklama
Niunia a ile czasu bralas tabletki anty i jak sie nazywaly czy nie uwazasz ze branie tabletek anty oze wlasnie utrudniac teraz zajcie w ciaze? ja bralam ponad 3 lata do dzis tego zaluje ze bylam taka glupia teraz nie moge zajsc w ciazy i uwazam ze to przez te wlasnie tabletki

Na początku jakie tabletki to nie pamiętam, później cilest a na koniec były jakieś tam słabsze, specjalnie dla kobiet które nie miały jeszcze dzieci.
A brałam je prawie 5 lat.
Wiesz zawsze była ważniejsza praca.

Niunia u mnie nie chodzilo o to ze praca czy cos bylo wazniejsze poprostu mialam 18 lat i nie chcialam zostac tak mlodo mama mialam szkole i wiele planow wted nawet przz mysl mi nie przeszlo zeby byc mama nie mialam meza i nie chcialam wychodzic za maz dlatego ze musze

Wyszlam za maz z milosci i z tego sie ciesze teraz troszke zaluje bo moglam pomyslec ze tabletki moga szkodzic i zabezpieczyc sie inaczej np prezerwatywa ale czlowiek byl mlody i glupi i sie bal przedewszystkim strach byl najwiekszym czynnikiem ktory spowodowal moja decyzje o tabletkach anty

Ja nie bralam tabletek:) Wiec ja jestem nieco na innym wozku :) Wcale nie lepszym , bo problem chyba z moim facetem....Kazdy ma jakis tam problem....no prawie kazdy:)

Ja nie bralam tabletek:) Wiec ja jestem nieco na innym wozku :) Wcale nie lepszym , bo problem chyba z moim facetem....Kazdy ma jakis tam problem....no prawie kazdy:)

a jaki masz problem z facetem jeśli moge spytać...

dziewczyny to prawda że tabletki mają później wpływ na zjaście ja też brałam i co .... wszystkie jedziemy na tym samym wózku?!

ja brałam łącznie pewnie 1,5 roku...

moja kumpela brała kilka lat, od liceum do 23 roku na pewno. Lekarz jej powiedzial ze bedzie miala problem z zajściem w ciąze (nie wiem jaka była przyczyna dokładnie, było to dość dawno...). Przyznam ze nie znam drugiej takiej osoby ktora z taką łatwością zachodzi w ciążę;-) więc każdy organizm jest inny..

Ostatnia edycja:
Mój ginekolog twierdzi że po pigułkach tych nowej generacji nie ma problemów z zajsciem w ciąże.Twierdzi że zaraz po odstawieniu najłatwiej jest zafasolkować.
Ja brałam przez 3 lata Yasmin a wczesniej krótko stosowałam plastry antykoncepcyjne.
Obecnie od sierpnia jestem bez pigułek.

Katarzynka

Moj facet w przeszlosci mial robiony zabieg antykoncepcyjny. Probowalismy ten zabieg odwrocic 3 miesiace temu i jeszcze nie wiemy czy sie powiodl. Dopiero po 3 miesiacach od zabiegu mozna przeprowadzic testy sprawdzajace

reklama
Katarzynka

Moj facet w przeszlosci mial robiony zabieg antykoncepcyjny. Probowalismy ten zabieg odwrocic 3 miesiace temu i jeszcze nie wiemy czy sie powiodl. Dopiero po 3 miesiacach od zabiegu mozna przeprowadzic testy sprawdzajace

ok to trzymam kciuki zeby sie dało odwrócic, nie wiem nawet jakie są zabiegi anty dla facetów:zawstydzona/y: jakos nigdy tym się nie interesowałam:zawstydzona/y:

Do góry