reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Zaniepokojna - juz przywloklam je tu z łazienki i juz przepisuje:
Z Lancome mam ADAPTIVE- Skin balancing makeup nr 03 (beige diaphane), a
Clarinsa -ten dobrze kryjacy jaki mam to: oil free-Multi matte Foundation nr 07 (tender ivory)
polecic moge w sumie oba, ale z Clarinsa jest bardziej gesty, bardziej maskujacy...zas lancome ladnie wyrownuje, kryje i pieknie pachnie:-)

reklama
Clarinsa -ten dobrze kryjacy jaki mam to: oil free-Multi matte Foundation nr 07 (tender ivory)
polecic moge w sumie oba, ale z Clarinsa jest bardziej gesty, bardziej maskujacy...zas lancome ladnie wyrownuje, kryje i pieknie pachnie:-)
dzięki za te nazwy.
chce zmienić bo ten co mam to tak naprawde przy tych coraz wiekszych problemach to nie kryje wszystkiego zbyt dobrze :-(sprawdzał sie kiedy ich było mniej a teraz to pasowałoby coś bardziej kryjacego, :tak:moze wypróbuje któryś z tych co mi podałaś:tak:

jezeli glownie zalezy Ci na kryciu to bardziej ten z Clarinsa polecam.

A co porabia dzisiaj reszta??? marzenixx pewnie ma jakiegos chlopa na zasteostwo jak meza nie ma bo sie nic a nic nie odzywa....?

jestem dziewczynki juz jestem:-)
robiłam świąteczne porządki:-) tak sie narobiłam ze ledwo zyje:-):baffled: ale obiecalam sobie ze dzis posprzatam bo wczoraj sie tak nalenichiwalam ze wszystko mnie bolalo a dzis jak boli to przynajmniej z pracy!!:-D
ale podczytuje tu was od rana :tak:jak zawsze zresztą WIELKA SIOSTRA PATRZY:crazy::-D
kropeczko i zaniepokojona z tego co slyszlam od kolezanki ktora ma problemy z cera to yzywa wlasnie z Vichy ale dokladnie nie wiem ktory... natomiast jeśli są to jakies bardziej juz blizny po pryszczach czy trądziku to moge polecic cos innego, kiedys pracowalam w kosmetycznym sklepie , jakies tam szkolenia mialam to co nieco wiem ;):zawstydzona/y::tak:
ale kropeczko wlasnie bardzo dobrze robisz ze puder sypki mineralny nakladasz na podklad bo on nie tworzy efektu maski wlasnie, tez tak robie ;-) tylko ze akurat moj podkla jest inny taki leciutki ale mineralny sypki to jest rewelka :-)

kingus widze ze na wolnym troszke nadrabiasz to ze as zaniedbywalas swego czasu:laugh2: buziaczki dla ciebie ;***
lilaczku ci faceci to naprawde czasami takie padalce ze szok hihihi nie daj sie :-D

musze sobie liste zakupow zrobic swiateczną:sorry:
a pozatym to testuje sie owulacyjnie i jak narazie ciszaaaaa.....

jestem dziewczynki juz jestem:-)
robiłam świąteczne porządki:-) tak sie narobiłam ze ledwo zyje:-):baffled: musze sobie liste zakupow zrobic swiateczną:sorry:
a pozatym to testuje sie owulacyjnie i jak narazie ciszaaaaa.....

Hej kochana!!! Jakos tak od razu raźniej jak sie odezwalas:-)
No ja planuje liste z mezem zrobic jak wroci...i potem musi on juz sam na zakupki skoczyc...
A skoro tak dzielnie pracowlaas to teraz poodpoczywaj z nami :tak:
Testy owu...jeszcze maja czas na II...im pozniej bedzie owulka, tym lepiej teraz poki meza nie ma, prawda?

Witam!!
Wczoraj nie zajrzałam bo byłam na randce z M. w kinie a potem kolacji... było super!
Na chwilę przestałam myśleć o tym wszystkim.
U mnie od wczoraj ból piersi i sutków, więc albo nic z tego nie wyszło (bo mnie bolą piersi przed @ ale sutki???) albo dobry objaw?! Brzuch mnie cały czas boli jak na @... zobaczymy już bliżej niż dalej. Najgorsze że objawy ciążowe są prawie takie same jak @-we ...
POZDRAWIAM!

Witam!!
Wczoraj nie zajrzałam bo byłam na randce z M. w kinie a potem kolacji... było super!
Na chwilę przestałam myśleć o tym wszystkim.
U mnie od wczoraj ból piersi i sutków, więc albo nic z tego nie wyszło (bo mnie bolą piersi przed @ ale sutki???) albo dobry objaw?! Brzuch mnie cały czas boli jak na @... zobaczymy już bliżej niż dalej. Najgorsze że objawy ciążowe są prawie takie same jak @-we ...
POZDRAWIAM!

Randka z mezem...no, no, no...ale fajnie brzmi!
martynko-kciuki w pogotowiu i zacisniete za Twoje powodzenie...jak dla mnie te oznaki plus te sutki...to tylko jedno wrozy:tak::-):tak:

Ja polecam Estee Lauder podkład o nazwie Double Wear.
Najlepszy podkład kryjący jaki kiedykolwiek miałam polecany przez zawodowców.
Super kryje,matuje i utrzymuje się bardzo długo daje pudrowo -satynowe wykończenie.
Ja mam cerę naczynkową i u mnie świetnie się sprawdza jeśli zależy wam na pokryciu wszystkich niedoskonałości także trądziku bez efektu maski to ten jest super.
Kiedyś robiłam sobie makijaż u wisażystki jak byłam światkową na weselu i poleciła mi go właśnie ta dziewczyna co mnie malowała.

Hej dziewczynki!!
oj świeta ... no ja jutro nogi za pas i w drogę do teściow (300km) ale tam wsio na miejscu bede robic chyba ze mnie pokusi dzisiej zrobic babke mam super przepis ktory zawsze wychodz a teraz chce go zmodyfikowac zeby byla 2 kolorowa babeczka (dorzuce kakao :-p) i jakąs polewe walne :sorry: a jaka sałatkę bedziecie robić!!!?
poza oczywista chyba jarzynową! :laugh2: ciekawa jestem co u was sie jada na sniadanko świtąteczne bo u mnie zawsze mama robila zupke chrzanowa na białym barszczu!!! i teraz ja to przenioslam do rodziny meża! ale tak na szybko barszcz bialy z torebki i do srodka dużżżżżo chrzanu! :laugh2::laugh2::laugh2:
Zupy chrzanowej nigdy nie jadłam... U mnie w rodzinnym domu zawsze na śniadanko był barszcz biały z biała kiełbaska, do barszczu oczywiście dodawało się chrzan ze święconki i trochę pieprzu i soli (też ze święconki) i jeszcze jajko do tego. Po zjedzeniu zupy trzeba był zjeść jeszcze kawałek kabanosa i chleba z masłem oraz babeczkę(wszystko z koszycza, za święconki). Dodadkowo do jedzenia zawsze jest jakaż sałatka, wędliny, pasztet (moja babcia robi pyszny z dziczyzny - dziadek jest myśliwym). Potem zawsze przychodził czas na ciasta i oczywiście nikt z nas poźniej nie mógł już się ruszyć:-)
U mojego męża w domu do koszyka wsadza się jedno jajko jeden kawałek chleba i kiełbasy. Przed śniadanie wszyscy się dzielą jakiem ( co jest dla mnie strasznie dziwny). A na śniadanie nie ma barszczu:confused2::confused2:, jest sałatka, wędliny jajka, takie to dziwne
w tym roku tez u teściów jejmy śniadanie (mieszkają na górze:-)), wiec jakoś muszę się pogodzic z tymi dziwnymi zwyczajami... Potem na obiad i moja i mojego męża rodzinka przyjężdża do nas (12 osób), w związku z czym trochę roboty będę miała.
ale zanudzam....sorki...:-D

Wtam sie pochmurnie!
Kingus, Zaniepokojoa-dziekuje kochane!!! Nadal to samo z tym, ze jeszcze doszedl podly humor...ale to normalne, jak szaro za oknem, człowiek chory, ida swieta i wiele by sie chciało zrobić, a niewiele sie da. Dupa zbita i już. Nawet okien nie mam kurka jak umyc, bo mam w salonie cala sciane z okien od sciany do sufity-i nie jestemw stanie sie gimnastykowac...a juz takie brudne ze jak patrze na nie to mnie szlag trafia:wściekła/y: Maż nie umyje bo sadzi ze to zbyteczne, skoro w maju sie stad wyprowadzamy-to po co komus myc okna na potem...paranoja...soedze swieta przy zaslonietych zaslonach zeby na te brudaski nie patrzec i juz:baffled:

.....A i zapomnialam dodac, w kwestii swiat - ze oczywiscie robimy tez paste-mieszamy ugotowane i rozdrobnione jajko na twardo z chrzanem i jest pycha pasta do wedlin i mies!

Dzisiaj mój pomył mi okna, udało mi się go do tego namówić, użyłam do tego swioch wdzięków:-D:zawstydzona/y:

Ale ja też od rana zapierniczam i nie mogę się z niczym wyrobić, dopiero teraz usiadłam na chwilkę...

co ty jaka nienormalna i nawiedzona jak cie coś niepokoi to pewnie że gnaj do gin ja to bym napewno latała jak tylko coś by mi sie wydawało nie tak.
jak już mi sie uda zajść to napewno będę tak postępować jak ty nie martw sie nie tylko tobie sie wydaje że jesteś nawiedzona. napewno wszystko jest wporządku ale pewnie że upewnić się trzeba;-)
Przypuszczam, że każda z nas jest tak, ale żadne się do tego nie przyzna, ja w sumie panikarą nie jestem, ale jak będę w ciąży to, to może się zmienić

Ja używam podkłady Heleny Rubinstain - matujący, dobrze kruje i super się go rozprowadza, polecam:-):-)

reklama
no doklandnie kropeczko kochana, juz sie nie moge doczekac az wroci mój małż:-D jest szansa ze wroci jutro a nie w sobote, więc zacieram łapki.... ostatnio zauważył ze chodze taka przygaszona i tak zesmy sobie pogadali troszke od serca, powiedzialam mu ze samotna sie czuje ale wiem ze nie ma go teraz bo ma zlecenie duze i rozumiem i powiedzial ze jak wroci to mi wszystko wynagrodzi:laugh2::laugh2::sorry: az odrazu mi lepiej:-)
ja tam musze sobie porozpisywac co i jak i jak przyjedzie to pojedziemy na zakupki razem.
jak kolanko twoje?? ja zauwazylam ze mnie boli strasznie naprawde ale jak za dlugo siedze i nic nie robie:confused2: smiesznie to brzmi ale naprawde boli mnie z lenistwa:szok::sorry:

martynko trzymam kciuki za cibie!! jasne ze lepiej ze bolą i suti tez - to napewno na fasolke!!!

Do góry