reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Kochana i jak tu się nie nakręcać... nie?
Poczytałam trochę w necie że ból sutków to na 99 % objaw ciąży... i dopiero teraz się nakręciłam, ale w głowie wciąż sobie powtarzam że nie możliwe że się udało...

Ja tak się czuję wciąż boję się rozczarownia i staram się nie nakręcać:zawstydzona/y:, jakby co to będę walczyła dalej...
A ty jak się czujesz???:-)

udało się na pewno i tego masz sie trzymać i nie chodzi mi o nakręcanie się, tylko o pozytywne myślenie!!:-D

u mnie @ brak i nie czuję, żeby @się zbliżała, w sumie to nie mam żadnych objawów, tylko cycki takie jakby bardziej wrażliwe, brzuch mnie nie boli, tylko tak jakoś dziwnie go czuje, nie potrafię tego opisać...

Ja polecam Estee Lauder podkład o nazwie Double Wear.
.
tez slyszalam o nim ze jest fajny;-)

Zupy chrzanowej nigdy nie jadłam... .... pasztet (moja babcia robi pyszny z dziczyzny - dziadek jest myśliwym). Potem zawsze przychodził czas na ciasta i oczywiście nikt z nas poźniej nie mógł już się ruszyć:-)
U mojego męża w domu do koszyka wsadza się jedno jajko jeden kawałek chleba i kiełbasy. Przed śniadanie wszyscy się dzielą jakiem ( co jest dla mnie .... Potem na obiad i moja i mojego męża rodzinka przyjężdża do nas (12 osób), w związku z czym trochę roboty

Ja używam podkłady Heleny Rubinstain - matujący, dobrze kruje i super się go rozprowadza, polecam:-):-)

Kochane - no to z podkladami mamy teraz taki wybor z poleconych, ze znowu klopot-co wybrac, bo kazda z nas polecila inny:laugh2::-D:laugh2:

Wikulaa a powiedz mi -i Marzenixx tez-jak technicznie wyglada dzielenie sie jajkiem...bo jakos tego nie wyobrazam sobie -jak oplatkiem czy jak???
A pasztetu to baaardzo ci zazdroszcze!!!
i czeka cie wielkie gotowanie, 12 osob, matko kochana-to juz wielkie swieta!

A zupy chrzanowej tez nigdy nie probowalam...:zawstydzona/y:

:-D jest szansa ze wroci jutro a nie w sobote, więc zacieram łapki.... jak kolanko twoje?? ja zauwazylam ze mnie boli strasznie naprawde ale jak za dlugo siedze i nic nie robie:confused2: smiesznie to brzmi ale naprawde boli mnie z lenistwa:szok::sorry:
!!!

marzenixx-to oby wrpcil jak najszybciej, apotem bedziecie sie juz dlugo i namietnie...................................................całować...jak na fotografii:-p:laugh2::-p

Kolanko-niech go jasna cholera-pol nocy nie spalam, tak boli...u mnie inny klopot-robic to mi sie by i chcialo ale nie jestem w stanie, chyba ze na siedzaco ze sztywna noga (tak zamierzam placki piec i salatke kroic) lub na lezaco...tak to nie wiem co moglabym robic..no poza jednym:zawstydzona/y::-D:zawstydzona/y:

A co z Twoim kolanem? nie mialas nigdy wczesniej klopotu??? dziwne jakies to wszystko, u mnie tak u ciebie tak....:no: ja nie moge stac na tej nodze i zginac kolana...

ale wlasnie kazdy w domu ma inne zwyczaje jak poszla do męża pierwszy raz na wigilie w tym roku to troszke sie zszokowalam ze przed jedzeniem tesc czytal pismo swiete na stojaka ,a potem po dzieleniu sie oplatkiem reszte oplataka sie macza w miodze i je!!!:szok::szok::szok:
To tak jak u mojego meza w domu-tj. u tesciow teraz-tez czyta sie fragment o narodzeniu Pana Jezusa...a do tego maja jeszcze chalkę do miodu, jablka i orzechy na swiatecznym -bozonarodzeniowym -stole....poza wszelkimi tradycyjnymi smakolykami oczywiscie.

udało się na pewno i tego masz sie trzymać i nie chodzi mi o nakręcanie się, tylko o pozytywne myślenie!!:-D

u mnie @ brak i nie czuję, żeby @się zbliżała, w sumie to nie mam żadnych objawów, tylko cycki takie jakby bardziej wrażliwe, brzuch mnie nie boli, tylko tak jakoś dziwnie go czuje, nie potrafię tego opisać...
no to narazie super! kiedy Testujesz?

I to rozumiem...dlatego idz kochanie i niech no tylko ginka spróbuje sie zdziwic, a bedzie miala ze mna do czynienia!
Kingus...a kiedy masz kolejne usg?
Kolejne usg mam 23.04. Jutro wizyta o 12 ;-)

gotuj kinguś musisz się dobrze odżywiać :tak::-)
Kingus-co smacznego gotujesz?
A zrobiłam pyszne spaghetti tylko M jakoś apetytu nie ma bo chyba coś go bierze:-(

jestem dziewczynki juz jestem:-)
robiłam świąteczne porządki:-) tak sie narobiłam ze ledwo zyje:-):baffled: ale obiecalam sobie ze dzis posprzatam bo wczoraj sie tak nalenichiwalam ze wszystko mnie bolalo a dzis jak boli to przynajmniej z pracy!!:-D
a pozatym to testuje sie owulacyjnie i jak narazie ciszaaaaa.....
No to usprawiedliwiona jesteś :tak::tak:
No to czekamy na owulkę.

Witam!!
Wczoraj nie zajrzałam bo byłam na randce z M. w kinie a potem kolacji... było super!
Super:-):-)

ale wlasnie kazdy w domu ma inne zwyczaje jak poszla do męża pierwszy raz na wigilie w tym roku to troszke sie zszokowalam ze przed jedzeniem tesc czytal pismo swiete na stojaka ,a potem po dzieleniu sie oplatkiem reszte oplataka sie macza w miodze i je!!!:szok::szok::szok:
U nas też się czyta. A o miodzie to nie słyszałam.

i dopiero teraz się nakręciłam, ale w głowie wciąż sobie powtarzam że nie możliwe że się udało...
Wszystko jest możliwe:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kochana i jak tu się nie nakręcać... nie?
Poczytałam trochę w necie że ból sutków to na 99 % objaw ciąży... i dopiero teraz się nakręciłam, ale w głowie wciąż sobie powtarzam że nie możliwe że się udało...

Udalo sie, udalo sie...na bank sie udalo:-)

martynko napewno dostaniecie spózniony zajączkowy prezencik!!!!

tez tak mysle!!!!!:tak: Karola De i Martynka beda mamusiami:-):tak::-)

Wikulaa-a ty nie powinnas juz testa siknac dzisiaj???? kiedy robisz????

Kropeczko - więc jakjko dzielą na tyle części ile jest osób. Tato bierze talerzyk z tymi jajkami i podchodzi do każdego i składa życzenia, a pozostałe osoby składają sobie życzenia bez jajka.

niby powinnam dzisiaj testować, ale wstrzymam się z tym do soboty albo niedzieli. nie chcę rozczarowań...

Kolejne usg mam 23.04. Jutro wizyta o 12 ;-)

A zrobiłam pyszne spaghetti tylko M jakoś apetytu nie ma bo chyba coś go bierze

Kingus-to jutro chwal sie zaraz jak tylko wrocisz!!!!
A do 23 juz niedaleko...na pewno bedzie wszystko pieknie jak trzeba!!!

Spaghetti...pychotka! ja wogole lubie makarnokowe dania, tak spaghetii jak i penne z kurczakiem i brokulami, i wszelkie inne wloskie kluchy:-);-)

reklama
Witam!!
Wczoraj nie zajrzałam bo byłam na randce z M. w kinie a potem kolacji... było super!
Na chwilę przestałam myśleć o tym wszystkim.
U mnie od wczoraj ból piersi i sutków, więc albo nic z tego nie wyszło (bo mnie bolą piersi przed @ ale sutki???) albo dobry objaw?! Brzuch mnie cały czas boli jak na @... zobaczymy już bliżej niż dalej. Najgorsze że objawy ciążowe są prawie takie same jak @-we ...
POZDRAWIAM!

Fajna z Was parka-dbajcie o siebie :-)

Sama już nie wiem głupieje:-) i staram się nie myśleć ale tak się nie da.
Pobolewa mnie brzuch trochę i tyle moich objawów.
Już tylko tydzień i się okaże. :tak:

Trzymam kciuki :-)

Do góry