reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

chciałabym żeby mój mężul też wieszał za mnie firanki ale to dopiero jak w ciąży bedę bo tak to mówi ze on nie umie a wtedy będzie musiał sie nauczyć:tak::-D
Powiem Ci, że nawet nieźle mu wyszło w małym pokoju;-) Oni trochę ściemniają, że nie potrafią. Ja tylko nie mogę patrzeć jak on to robi bo dziwnie to wygląda ale efekt jest dobry.

reklama
poza oczywista chyba jarzynową! :laugh2: ciekawa jestem co u was sie jada na sniadanko świtąteczne bo u mnie zawsze mama robila zupke chrzanowa na białym barszczu!!! i teraz ja to przenioslam do rodziny meża! ale tak na szybko barszcz bialy z torebki i do srodka dużżżżżo chrzanu! :laugh2::laugh2::laugh2:
Ja chrzanowej nie jadłam;-) Ale oczywiście będzie biały barszczyk pyszny mojej mamy(ale to zjemy u rodziców), jakieś sałatki bo każdy coś przynosi do teściowej.
A ja znalazłam przepis na sałatkę i wypróbuje: por, fasola czerwona, ziemniaki, marchewka(gotowane), natka, troszkę sera żółtego i sos.
A zobaczymy co mi z tego całego jedzenia wejdzie.

Powiem Ci, że nawet nieźle mu wyszło w małym pokoju;-) Oni trochę ściemniają, że nie potrafią. Ja tylko nie mogę patrzeć jak on to robi bo dziwnie to wygląda ale efekt jest dobry.
napewno wygląda to komicznie ale grunt ze potrafia się poswiecić dla nas:tak:
Eve84 nie wiem jak to śniadanie wyglada u moich teściów bo jeszcze nie byłam u nich na śniadaniu wielkanocnym bo to nasze pierwsze swięta jako małżeństwo i teraz też z mija mama śniadanie spędzamy w domu, mamy zazwyczaj żurek z chrzanem jajka nadziewane serem białym z rzodkiewka i szczypiorkiem, pomidorki z cebulką bo ja je uwielbiam i oczywiscie świeże masełko takie wiejskie że sklepu oczywiście ale nie margaryna, a i jeszcze kiełbaska też taka wiejska, nie wiem czy o czymś nie zapomniałam:sorry:
a podaj ten przepis na babkę bo ja robiłam tamtego roku ale mi coś nie bardzo wyszła i przepis taki dziwny był to może dlatego:tak::-(

co do sałatki to jeszcze nie wiem mam kupiona kukurydzę i fasolę czerwoną w puszcze bo ja dodaje te dwa składniki do większości sałatek i ser zółty do tego a resztę to jeszcze nie wiem musze swoje przepisy przepatrzeć i dziewczyny tu na forum też fajne przepisy na sałatki dawały.
ja mam jedną bardzo dobrą i wypróbowaną sałatkę która mi się już znudziła bo na każdą okazję ją robiłam i dlatego teraz coś innego mam zamiar zrobić

Ostatnia edycja:
Siemacie Lachony
Wpadłam się przywitać bo zaraz lece do mamy, bo zakupy dzisiaj zaplanowała świąteczne. Siora przyjeżdża z wygnania to lodówka pełna smakołyków musi być.

Eve pisz przepis na babkę. Ja z matulą mamy do perfekcji opanowane gotowanie ale pieczenie ciasta zawsze spierdzielimy.
Jak masz sprawdzony przepis to dawaj nie bądź sknera dziel się z narodem.

jak wroce do domku to go od razu tu napisze!!!! :tak::tak: a najlepsze ze ten przepis byl na odwrocie proszku do pieczenia dr Oetkera! :-) i tak kiedys chcialo mi sie babki a nie mialam sprawdzonego przepisu i tak na probe go zrobilam! a robi sie w 15 min tzn w robocie kuchennym! :-D dlatego chce ja zrobic w domu to sie tak nie narobie jak u tesciowej recznie! :-D
co do samego jedzonka to moi trsciowie to rolnicy wiec cale jedzonko to swojskie! kielbaski szyneczki wsio wlasnej roboty!!!!! jajeczka mleczko! :tak::tak::tak::tak:
a z tymi salatkami to tez juz skopiowalam te co dziewczynki tu pisaly! :laugh2:

ja się na chwile zegnam ide sobie upiec spody pod placuszki i rurki moje ulubione jak się zmęcze to do was zawitam na chwile znów

U mnie też jakoś pochmurno :sorry:
u mnie dziś słonecznie, ale wczoraj tyle co skończyłam okna myć to oczywiście sie rozpadało.. wrrr
Siemacie Lachony
Wpadłam się przywitać bo zaraz lece do mamy, bo zakupy dzisiaj zaplanowała świąteczne. Siora przyjeżdża z wygnania to lodówka pełna smakołyków musi być.

Eve pisz przepis na babkę. Ja z matulą mamy do perfekcji opanowane gotowanie ale pieczenie ciasta zawsze spierdzielimy.
Jak masz sprawdzony przepis to dawaj nie bądź sknera dziel się z narodem.
cos kiedys wspomnialam ze masz ksiazki siostry anastazji.. tam jest przepis babka na oleju.. sproboj sobie mi zawsze ona wychodzi a inne nie.. tylko ja zawsze przed wyjeciem sprawdzam patyczkiem, niby pisze pic 40-50 min a ja ja pieke prawie półtorej godziny.. a jest pyszna.. u mnie zawsze schodzi jeszcze ciepła..

Dziewczyny, jak chcecie alternatywny sernik to polecam ten:
Sernikobrownie - Przepis
Najlepszy, jaki jadłam w życiu. Polecam z wiśniami. Będę go jutro piekła :tak: bardzo łatwy.

W ogóle polecam tą stronę, jeśli lubicie coś pichcić lub piec, nie polecam na głodnego - można zwariować od patrzenia :laugh2:

Dzien dobry
Jakas dzis ponura pogoda ale co sie dziwic mam wolne, zawsze tak jest jak sie pracuje to pieknie i slonecznie, przychodzi Niedziela-leje.
A u mnie @ zapukala do drzwi o 4 rano :szok: Nowy cykl rozpoczety. I znowu sie poludze ze sie uda. :-(

reklama
Witam, i ja jestem :-)

Hehe wszystkie porzadki swiateczne i zakupy robia, a ja nic nie robie :-p

My na swieta jedziemy do znajomych na drugi koniec Irlandii, nie kazali nic robic jedzonka tylko najwyzej kupic polska wedline :tak: wiec przygotowanie swiat mam z glowy :tak: ehhh jak mi dobrze :-p w sumie to dobrze bo nawet nie mialabym do tego glowy :confused2:

Do góry