reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
helo:-) j juz po wizycie u gina:tak: i co sie okazuje,chyba mi sie przestawil cykl, bo powiedzial ze widzi dosyc duzy pęcherzyk i prawdopodobnie jest to pecherzyk owulacyjny i prawdopodobnie powinien peknąc za dwa-trzy dni czyli dosyc wczesnie powiedzial jak na cykle 31-dniowe, no a przeciez ostatnio mialam 29 dni:confused: chyba sobie suwaczek przestawie:confused: no wkazdym razie w piatek ide znowu na monitoring zobaczyc czy to rzeczywiscie owulacja :tak: tak pozatym to wszystko ok:tak: zadnych badan mi narazie nie kazal robic powiedzial ze za wszesnie :tak: wiec jestem dobrej mysli:-) i skoro to prawda to rzeczywiscie zle sobie wyliczalam myslalam ze mam owulacje miedzy 16a 19 dc a tu sie okazuje 11 :szok: i jak tu sie mozna niezle pomylic:dry: a czlowiek sie potem stara i stara a tu nic...heheh
buziole dla wszytskich:-D

a powiedz marzenixx czy zgadza się to z testami owu jak oczywiscie je stosujesz?

Marzenko powiodzenia zycze:)

a dziekuje ci kochana :-D Tobie również życze zeby jak najszybciej fasolka sie pojawila:-D jak zreszta wszystkim!!

Ale ja cos czuje ze juz niedlugo sie uda, jak nie w tym cyklu to nastepnym:-Dnie wiem czemu tyle optymizmu we mnie wlazło:-D chyba dlatego ze wkoncu czuje ze mój mąż doszedł do takiego etapu ze i on bardzo chce dzidziusia i wiem ze baardzo sie starac bedzie zeby nam sie udalo:-D:-D

No i nie wytrzymałam, zamiast drugiej, małej porcji zupki był duży wafelek w czekoladzie - no cóż od małego uwielbiam słodkości, chipsy i inne smakołyki.

Po spacerze z psem będzie drożdżowiec z serem. Mniam!:-D

O rany ja tez bym tak chciala,mam jelita chore i nie moge sie obrzerac,a slodycze to wogole zabronione,nie wiem jak bedzie w ciazy,chyba bede podjadac salate...hrup,hrup,,,az boje sie myslec,,,no ale co bedzie pozniej to bedzie,,wazna fasolka najpierw:-)

a powiedz marzenixx czy zgadza się to z testami owu jak oczywiscie je stosujesz?

nie, katarzynko nie stosowalam zadnych testów... ja poprostu zawsze mialam dosyc boelsne okresy i zawsze mialam klucia w jajnikach tzn zazzwyczaj czulam zblizajacą sie owulacje ale mialam cykle 31-32 dniowe, a teraz mi sie chyba przestawilo cos.
Nie chce robic testow owulacyjnych bo jakos niezbyt w nie wierze... wole monitoring:tak:

nie, katarzynko nie stosowalam zadnych testów... ja poprostu zawsze mialam dosyc boelsne okresy i zawsze mialam klucia w jajnikach tzn zazzwyczaj czulam zblizajacą sie owulacje ale mialam cykle 31-32 dniowe, a teraz mi sie chyba przestawilo cos.
Nie chce robic testow owulacyjnych bo jakos niezbyt w nie wierze... wole monitoring:tak:

no ja tez mysle o monitoringu ale szukam lekarza ktory go robi. w medicoberze nie robią

Babo

Musz Cie do porzadku doprowadzic z tym stwierdzeniem o owu i 24/48 godzinach. :-p
Gdziekolwiek to wyczytalas to jest to bardzo duza bzdura na resorach. Jajeczkowanie jak sama nazwa wskazuje polega na uwolnieniu jaja z pecherzyka Graffa. Po takim uwolnieniu (owu) komorka jajowa zyje okolo 6 godziny tylko i jesli w tym 6 godzinach nie ma zolnierzykow ktore by ja zaaktowaly - to cykl przepadl.

Przyjmuje sie domyslnie ze komorka jajowa zyje DO 24 godzin, ale to sa extremalne przypadki. W praktyce jest to okolo 6 godzin, czasem 12. I to w tym czasie juz powinien nastapic zolnierzykowy atak. A zanim zolnierzyki zaatakuja musza przejsc proces dojrzewania w Twoim organizmie. Szacuje sie ze trwa on ok 6 godzin od momentu wytrysku (choc oczywiscie moze sie zdarzyc ze i szybciej), wiec to Ci wskazuje kiedy powinny byc przytulanki. jesli bylbybysmy w stanie okreslic dokladnie godzine owu - to 6 godzin przed nia jest najlepszy czas na przytulanki.....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry