reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Babo

Musz Cie do porzadku doprowadzic z tym stwierdzeniem o owu i 24/48 godzinach. :-p
Gdziekolwiek to wyczytalas to jest to bardzo duza bzdura na resorach. Jajeczkowanie jak sama nazwa wskazuje polega na uwolnieniu jaja z pecherzyka Graffa. Po takim uwolnieniu (owu) komorka jajowa zyje okolo 6 godziny tylko i jesli w tym 6 godzinach nie ma zolnierzykow ktore by ja zaaktowaly - to cykl przepadl.

Przyjmuje sie domyslnie ze komorka jajowa zyje DO 24 godzin, ale to sa extremalne przypadki. W praktyce jest to okolo 6 godzin, czasem 12. I to w tym czasie juz powinien nastapic zolnierzykowy atak. A zanim zolnierzyki zaatakuja musza przejsc proces dojrzewania w Twoim organizmie. Szacuje sie ze trwa on ok 6 godzin od momentu wytrysku (choc oczywiscie moze sie zdarzyc ze i szybciej), wiec to Ci wskazuje kiedy powinny byc przytulanki. jesli bylbybysmy w stanie okreslic dokladnie godzine owu - to 6 godzin przed nia jest najlepszy czas na przytulanki.....
Boze ja juz sie gubie w tych testach,mam dwa rozne,poczytam jeszcze raz:wściekła/y:

reklama
Witajcie Dziewczynki!

Witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki

Witam nową staraczkę!!!!

Ja tez tak mysle,przestalam sie nakrecac bo warjuje!!!Ciagle o tym mysle,czy teraz sie uda czy za miesiac,a moze bede probowac lata,albo moze cos ze mna albo z nim,ehh mam gdziesz wszystko,przyjdzie to przyjdzie moja dzidzia:-)

Z takim podejściem i super przyjemnymi przytulankami fasoleczka murowana!

wlasnie chodzi o to ze jest jedna sypialnia - 7 osobowa, i wszystkie lozka zajete, wiec sama rozumiesz...

Zawszw pozostaje łazienka! :-D

Niunia27,
Katarzynka1979, Dziewczyny, moja oponka, czy koło ratunkowe wokół pasa też mnie niezle wkurza:crazy: W zasadzie to tylko to mi przeszkadza, bo z zresztą da się łątwiej żyć;-), jakieś proporcje się zachowały. Ale ten brzuch!! Niestety, nie za bardzo udaje mi się odchudzić /chyba za mało sie staram/ A teraz, kiedy celem jest maluszek, to trzeba to z głową robić, albo lepiej w ogóle :dry: Więc ja uważam, zeby nie dorzucić sobie kolejnych kg i mniej podjadać słodyczy /które uwielbiam!!:rofl2: Ale z tym też różnie u mnie bywa... No bo nie wiem, jak Wy, ale nieopanowana chcica na czekoladę daje mi znak, że @ jednak przyjdzie.Ostatnio, to wstyd się przyznać, ale pokryjomu pochłonęłam prawie całą Milkę, bo obiecałam mojemu M., że będę sobie odmawiała. No i, oczywiście, na drugi dzień była już @ :no: Czy Wy też tak macie??

Widzę że spora część dziewczynek ma problem z oponką, u mnie to samo po przytuciu bo nigdy wcześniej aż tak spasionego brzuszka nie miałam, sama nie wiem może to już ten wiek :tak: Na szczęście ze słodyczami nie mam problemu, ale mam inne zachcianki w czasie nadchodzącej @, 2 dni temu o godzinie 23 badzo zapragnełam żurku ale musiałam zadowolić się gorącym kubkiem.

U mnie nadal plamienia i czekam na @, sama już nie wiem jaki jest powód tych plamień, niby za niski progesteron ale zbadam go dopiero w tym nowym cyklu.

Marzenko az ci zazdroszcze hehe kurcze to w tym miesiacu bedziesz miec bardzo mile przytulanka duzo milosci zycze hehe
a dziekuje :-)no juz wczoraj zaczelismy :tak: i rzeczywiscie sa baaardzo miłe:-D

babo ja uwazam ze ma co sie zaczytywac w tym wszystkim bo w glowie sie miesza, ja juz sie pogubilam w tym wszytskim, wiec poszlam do gina i teraz przynajmniej wiem na czym stoje i mam nadzieje ze sie uda :tak: to co jest napisane nie zawsze sie sprawdza w praktyce....

Babo

Musz Cie do porzadku doprowadzic z tym stwierdzeniem o owu i 24/48 godzinach. :-p
Gdziekolwiek to wyczytalas to jest to bardzo duza bzdura na resorach. Jajeczkowanie jak sama nazwa wskazuje polega na uwolnieniu jaja z pecherzyka Graffa. Po takim uwolnieniu (owu) komorka jajowa zyje okolo 6 godziny tylko i jesli w tym 6 godzinach nie ma zolnierzykow ktore by ja zaaktowaly - to cykl przepadl.

Przyjmuje sie domyslnie ze komorka jajowa zyje DO 24 godzin, ale to sa extremalne przypadki. W praktyce jest to okolo 6 godzin, czasem 12. I to w tym czasie juz powinien nastapic zolnierzykowy atak. A zanim zolnierzyki zaatakuja musza przejsc proces dojrzewania w Twoim organizmie. Szacuje sie ze trwa on ok 6 godzin od momentu wytrysku (choc oczywiscie moze sie zdarzyc ze i szybciej), wiec to Ci wskazuje kiedy powinny byc przytulanki. jesli bylbybysmy w stanie okreslic dokladnie godzine owu - to 6 godzin przed nia jest najlepszy czas na przytulanki.....
Lolitko skąd u ciebie taka precyzyjna wiedza?Masz coś wspólnego z medycyną?

Asiucha L u mnie tez straszna ta oponka patrzec na nia nie moge musialabym chyba schudnac 15 kg zeby wygladac swietnie i miec plaski brzusio chcialabym ale jak zaczne sie intensywnie odchudzac a noz zafasolkuje to naraze swoja dzidzie i ntak caly czas se powtarzam ale wkoncu trzeba sie wziasc za siebie nie ma co u mnie slodycze moga lezec i 3 tygodnie na stole i nie [rzyjdzie mi na nie ochota ale jak mnie dopadne to zjem wszystko cio mam tylko pod reka masakra

U mnie z moim cyklem tez cos nie tak zawsze mialam obfite 7 dniowe miesiaczki a od jakiegos czasu nie sa nuz takie nawet teraz mialam tylko 4 dni i nie za obfite z sama sie zdziwilam ?

Karola de

Medycyna zawsze byla moja pasja, ale zawodowo sie tym nie zajmuje.
Natomiast czytac o tym lubie i jak mam pytanie to zawsze najpierw szukam w fachowej literaturze odpowiedzi. Dopiero gdy nie moge znalezc pytam na forum.

Po prostu jak mam pytanie - to chce 100% gwarancji odpowiedzi. A taka daje medycyna oparta na faktach. Bo my tutaj sobie gadu gadu - co myslimy, co doswiadczylysmy, i to wszystko jest super (bo praktyka jest bardzo wazna), tak powinno byc, ale czasem informacje podawane nie sa precyzyjne a wrecz nieprawidlowe. A ja lubie precyzje - oczywiscie w zakresie jakim mozna ja miec/przewidziec

helo:-) j juz po wizycie u gina:tak: i co sie okazuje,chyba mi sie przestawil cykl, bo powiedzial ze widzi dosyc duzy pęcherzyk i prawdopodobnie jest to pecherzyk owulacyjny i prawdopodobnie powinien peknąc za dwa-trzy dni czyli dosyc wczesnie powiedzial jak na cykle 31-dniowe, no a przeciez ostatnio mialam 29 dni:confused: chyba sobie suwaczek przestawie:confused: no wkazdym razie w piatek ide znowu na monitoring zobaczyc czy to rzeczywiscie owulacja :tak: tak pozatym to wszystko ok:tak: zadnych badan mi narazie nie kazal robic powiedzial ze za wszesnie :tak: wiec jestem dobrej mysli:-) i skoro to prawda to rzeczywiscie zle sobie wyliczalam myslalam ze mam owulacje miedzy 16a 19 dc a tu sie okazuje 11 :szok: i jak tu sie mozna niezle pomylic:dry: a czlowiek sie potem stara i stara a tu nic...heheh
buziole dla wszytskich:-D

Zawsze może sie coś poprzestawiać. Ale dlaczego żadnych badań? Ile już pracujecie nad dzidziusiem?
Rodzinny powiedział mi ostatnio, że to bzdura z tym rokiem starań. Po prostu jest taka statystyka. Jeżeli są jakieś odchyłki nawet nieznaczne od normy: owłosienie, owulacja w innym czasie, nieregularny cykl (zarówno za długi jak i za krótki), zbyt nasilone objawy napięcia przed @, nawet ostatnio wyczytałam, że nasilające sie wzdęcia przed @ są nie na miejscu efektem złego działania hormonów, pot, przewlekłe problemy z cerą i tłustymi włosami.......
Ostatnio też dużo o tym czytałam.

:confused:Też się tak zastanawiam, jak to będzie, gdy będę miała brzuszek ciążowy ?? Jak ja w ogóle zaobserwuję, czy mi ten brzuch prawidłowo rośnie?? Moja Mama mi mówi, że jak zacznę biegać za Maluchem, nie spać po nocach i tak się spalać /pozytywnie:tak:/, to w mig schudnę... No, nie wiem...:confused:

A tak a propos brzucha - może już jestem przewrażliwiona, ale jak rozbieram płaszcz przed kimś, kto mnie dawno nie widział i nic o mnie nie słyszał, to zaraz patrzy mi się na brzuch :zawstydzona/y: "Jest już w ciąży, czy nie jest ?":crazy::rofl2: Ehhh ..........

W mojej rodzinie są brzuszki w normie w bardzo dużych rozmiarach:-D

Kochane moje pamietajcie ze z ty liczeniem tych dni plodnych jest roznie szczegolnie przez zime :crazy::tak:

Niestety maly katarek bol w gardle stres nerwy wszystkko to wplywa niekorzystnie na organizm takze duzo moze sie wydarzyc lekki katar i juz sie wszystko poprzestawia:crazy:

Mam nadzieje, ze małe zamieszanie chorobą pomogło mi w tym cyklu - ponieważ kochaliśmy sie baz żadnych testów, badania śluzu, od tak była ochota to chop siu do wyrka:-D

moze zjedz jakis owoc jak jesteś głodna

Oj kochana, gdyby to było takie proste - uwielbiam jeść:happy:
Nigdy nie miałam problemów z odkładaniem się tłuszczyku na brzuszku, dopiero jak odstawiłam tabletki anty to waga zaczęła rosnąć na łeb na szyję...

O rany ja tez bym tak chciala,mam jelita chore i nie moge sie obrzerac,a slodycze to wogole zabronione,nie wiem jak bedzie w ciazy,chyba bede podjadac salate...hrup,hrup,,,az boje sie myslec,,,no ale co bedzie pozniej to bedzie,,wazna fasolka najpierw:-)

Ja mam jelito drażliwe i wiele rzeczy nie mogę jeść, pełnotłusty nabiał - a taki pyszny, wielu owoców i warzyw, tłustego mięsa - zakazane np skórka z drobiu a ja odkąd pamiętam, robiłam awanturę o skóry na drobiu instynktownie jej nigdy nie lubiłam, w szkole nie jadłam potrawki.....

A tak w ogóle wyczytałam wczoraj, że gdyby każda kobieta miała zrobione przed rozpoczęciem starań podstawowe badania hormonów, antyciał i badanie partnera, można by było uniknąć wielu przykrych sytuacji leczenia pogłębiającej sie już trudności z zapłodnieniem ze względu na wiek - bo lekarz mówił, ze jeszcze czas, lub leczenia wielu przewlekłych chorób u dzieci np spowodowanych przedwczesnym porodem, albo wiele dziewczyn nie stosowało by niepotrzebnie antykoncepcji chemicznej(leki wkładki itp) albo torbiele zrosty - jakby hormony wyrególowano nie doszło by do takich ciężkich przypadków.

reklama
Niunia a ile czasu bralas tabletki anty i jak sie nazywaly czy nie uwazasz ze branie tabletek anty oze wlasnie utrudniac teraz zajcie w ciaze? ja bralam ponad 3 lata do dzis tego zaluje ze bylam taka glupia teraz nie moge zajsc w ciazy i uwazam ze to przez te wlasnie tabletki

Do góry