reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Witajcie dziewczyny poznym popoludniem :-)

Ja dopiero przyszlam z pracy i zagladnelam co u Was:tak:. Ja niedlugo wybieram sie na imprezke domowa. W koncu sobie odbije i sie napije alkoholu:tak:, ktorego tak sobie odmawialam z powodu starania sie o dzidzie:-:)tak:Jeszcze jestem przed owulacja i zamierzam sie dzis wyluzowac razem z mezem u znajomych:-):-)

....czasami testy owulacyjne mogą wykazywac ciąże, bo podobno pik LH oraz HCG maja ponoć podobny skład chemiczny i dlatego testy owu mogą wziąć HCG za LH:)

Tez to kiedys przeczytalam na forum:tak:

Shingle - poczekaj jeszcze te dwa dni(lub wiecej jak bedzie trzeba) i zrob test ciazowy:tak:Troszke wiary kochana:tak::tak:
Ja w tym m-cu drugi raz bede stosowala testy owulacyjne, wiec zobaczymy co pokaza:tak:

Titanis a co ty za operacje mialas, jesli mozna spytac:-)

Pozdrawiam Was wszystkie;-);-)

mezatka- kochana ja milalam PCO - czyli zespol policystycznych jajnikow objawia sie to tradzikiem lub nadmiernym owlosieniem,, niereguiralnymi cyklami, krotkimi miesiaczkami, obraz usg jajnikow wykaze ze sa powiekszone choc nie zawsze bo ja mialam tradzik ale owlosienia nadmiernego nie,, cykle mialam reguralne ale @ trwaly 1-2 dni,, moje jajniki na usg byly w porzadku.. jesli lekarz po wstepnej analizie przypuszcza u ciebie pco robi badania hormonow... ja tak mialam i wyszedl podwyzszony stosunek jkednych hormonow prawie 3 krotnie,, stad lekarz skierowal mnie na laparoskopie.. polega to na zrobieniu trzech naciec na brzuchu i jajnikach i wprowadzenia laparoskopu i kamerki... przekuwaja jajniki- to sie nazywa kauteryzacja jajnikow.. heheh i to uwolnilo moje jajeczka.. bo przy podwyzszonym stanie hormonow moje jajniki produkowaly jajeczka ale one nie wydostawaly sie z jajnikow stad nie bylo owulacji... wiec nie moglo dojsc do zaplodnienia.. operacje mailam 13 sierpnia a 22 dostalam terminowo @ , nastepnej juz nie dostalam bo zaszlam w ciaze:)) cera tez juz w 80% wyglada ladnie..takze mi ta operacja zalatwila 2 cele :rofl2: ale wiem ze pco leczy sie tez tabletkami... clo jak duzo dziewczyn bierze...

katarzynka1979 szyjka nisko i rozpulchniona. Co o tym myslicie dziewczyny?
Kupilam kolejne testy, wiec zobaczymy jutro. Ciagle mnie tylko skorczy, wiec sie niepokoje, ze jednak @ przyjdzie. A sluzu bialego jakby co raz wiecej.

Wlasciwie to poprawie sie po raz kolejny. Ciezko mi powiedziec, szyjka jest bardzo mocno rozpulchniona, ale czy wysoko? W kazdym razie jest wielka.

Ostatnia edycja:
Qcz jak rozpoznajesz to zeszyjka jest rozpuchlona ja nie wiem kiedy taka jest a kiedy nie:)

Ja wpadla,m tylko sie przywitac w moim zyciu dzieje sie teraz bardzo wiele szkoda tylko ze nie dzieje sie to czego ja naprawde tak bym chciala:(

Milego wieczorka dziewuszki:)

mezatka- kochana ja milalam PCO - czyli zespol policystycznych jajnikow objawia sie to tradzikiem lub nadmiernym owlosieniem,, niereguiralnymi cyklami, krotkimi miesiaczkami, obraz usg jajnikow wykaze ze sa powiekszone choc nie zawsze bo ja mialam tradzik ale owlosienia nadmiernego nie,, cykle mialam reguralne ale @ trwaly 1-2 dni,, moje jajniki na usg byly w porzadku.. jesli lekarz po wstepnej analizie przypuszcza u ciebie pco robi badania hormonow... ja tak mialam i wyszedl podwyzszony stosunek jkednych hormonow prawie 3 krotnie,, stad lekarz skierowal mnie na laparoskopie.. polega to na zrobieniu trzech naciec na brzuchu i jajnikach i wprowadzenia laparoskopu i kamerki... przekuwaja jajniki- to sie nazywa kauteryzacja jajnikow.. heheh i to uwolnilo moje jajeczka.. bo przy podwyzszonym stanie hormonow moje jajniki produkowaly jajeczka ale one nie wydostawaly sie z jajnikow stad nie bylo owulacji... wiec nie moglo dojsc do zaplodnienia.. operacje mailam 13 sierpnia a 22 dostalam terminowo @ , nastepnej juz nie dostalam bo zaszlam w ciaze:)) cera tez juz w 80% wyglada ladnie..takze mi ta operacja zalatwila 2 cele :rofl2: ale wiem ze pco leczy sie tez tabletkami... clo jak duzo dziewczyn bierze...

ja mialam laparokopie torbielu na jajniku i kamieni w woreczku zolciowym,super zabieg,nie trzeba tyle siedziec w szpitalu:-)

witam koleżanki

mało tutaj ostatnio zagladam ale nie wyrabiam
i do tego zle sie czuje... :-(
dziś mija moj 35dzień cyklu bez @ moja szyjka jest zasiniona i rozpulchniona i mam biały śluz. Tyle... troche mi niedobrze...:baffled:
w pn ide na bete w końcu.

pozdrawiam was wszystkie bez wyjatku i zycze powodzenia w zafasolkowaniu

witam koleżanki

dziś mija moj 35dzień cyklu bez @ moja szyjka jest zasiniona i rozpulchniona i mam biały śluz. Tyle... troche mi niedobrze...:baffled:

a z kąd wiesz ze masz szyjkę zasinioną?przeciez gołym okiem tego nie widac?musi to lekarz stwierdzic

A u mnie dziewczynki kiepsko...nadal zdycham:-(
jutro mam seminarke i chyba nie dotrę:no:

Babo chyba ty mnie pytalas o to czy te krwotoki to anemia...nie , choc hgb mam nie za wysokie.Ale to raczej z zatok

reklama
Alo kobitki

Ja z pracy wrocilam i zasiadlam do waszych poscikow. Jak zawsze jest wiele do czytania:)

Taka patrzę na twój suwaczek - ty nie powinnaś się przytulać?
Nie wiem jak tam sytuacja na bieżąco, brak czasu do czytania:sorry2:

katarzynka1979 szyjka nisko i rozpulchniona. Co o tym myslicie dziewczyny?
Kupilam kolejne testy, wiec zobaczymy jutro. Ciagle mnie tylko skorczy, wiec sie niepokoje, ze jednak @ przyjdzie. A sluzu bialego jakby co raz wiecej.

Wlasciwie to poprawie sie po raz kolejny. Ciezko mi powiedziec, szyjka jest bardzo mocno rozpulchniona, ale czy wysoko? W kazdym razie jest wielka.

Takie coś najlepiej sprawdzać więcej czasu. Jeżeli nie wiesz jak miałaś ostatnio przed @ to trudno cokolwiek powiedzieć.

U mnie też cera wyglądała źle, no i te owłosienie:crazy: Tylko cykle coraz krótsze.
Mam nadzieje, że badania hormonów nie będą złe i nie będę musiał przechodzić żadnego zabiegu:rofl2:

witam koleżanki

Spokój to podstawa!
Ja wiele objawów też miałam ale opanowanie jest nam kobiety potrzebne!
Złość piękności szkodzi!
a zdrowie - pogoda daje popalić.
Cierpliwie poczekaj na betę:happy:

Do góry