reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
hej dziewczyny
jak mija Wam wieczorek?? ja właśnie siedzę na książkami mam w niedzielę egzamin:angry: ale ileż można się uczyć. Daję sobie na dziś spokój. Ja niestety @ dostałam przylazła i to dzień wcześniej:confused2: I nawet mnie to już nie rusza. Jak pisałam wcześniej czekam cierpliwie na prezencik i działam. a mam takie pytanie. Bo ja zawsze swoją owulację rozpoznaję po przeźroczystym i rozciągliwym śluzie no i mam ból ale krótki w podbrzuszu. Raz z jednej a raz z drugiej strony. Czy takie obserwację są dobre?? i oczywiście zawsze dzień owulacji wyznaczam sobie kiedy mam połowę cyklu. Więc intensywne działania zawsze są dwa dni przed i po dniu, który jest połową cyklu. a @ mam regularnie co 28 dni.

hej dziewczyny
jak mija Wam wieczorek?? ja właśnie siedzę na książkami mam w niedzielę egzamin:angry: ale ileż można się uczyć. Daję sobie na dziś spokój. Ja niestety @ dostałam przylazła i to dzień wcześniej:confused2: I nawet mnie to już nie rusza. Jak pisałam wcześniej czekam cierpliwie na prezencik i działam. a mam takie pytanie. Bo ja zawsze swoją owulację rozpoznaję po przeźroczystym i rozciągliwym śluzie no i mam ból ale krótki w podbrzuszu. Raz z jednej a raz z drugiej strony. Czy takie obserwację są dobre?? i oczywiście zawsze dzień owulacji wyznaczam sobie kiedy mam połowę cyklu. Więc intensywne działania zawsze są dwa dni przed i po dniu, który jest połową cyklu. a @ mam regularnie co 28 dni.

Może bardziej pomogło by ci jeszcze mierzenie temp, sprawdzanie szyjki macicy, testy owulacyjne. Dobry sposób to sprawdzenie przez monitoring USG ok trzy dni pod rząd czy masz jajeczkowanie.

sylwka22 witaj!! ja dopiero teraz zakumałam że to ty:-D jak to samo napisałaś na forum wedwoje! :-) ah wiec i tu piszesz... :blink:
ja polecam testy owulacyjne bo podobno są dobre:tak:

Witam wszystkie dziewczynki:-) musze nadrobić zaległości w czytaniu:szok:
Katarzynka 1979 dziękuje za wiadomość i trzymam kciuki za celne strza
ły w dziewczynke:tak: a że nasze cykle są takie same:tak:to może i mi się uda córeczka przytulanie było 3.12 wieczorem i 5.12 rano.
A teraz napisze troche o testach LH bardzo ładnie wskazywały kreseczki na początku delikatnie różowe i w poniedziałek 5.12 tj.13dc były one prawie takie same kreseczka testowa była mocno widoczna minimalnie jasniejsza od kontrolnej.6.12 tj.14dc nie zrobiłam testy ponieważ od rana byłam w trasie i wróciłam strasznie zmęczona do domu o godz.22.Ale myśle że owulacja lub bóle owulacyjne były własnie w tym dniu,dlatego nie mogłam wytrzymać w samochodzie męczyło mnie kłócie w podbrzuszu i częste siusiu czułam też taniec jajników:-D
Z racji zmęczenia przytulania w tym dniu już nie było a planowałam na wieczór.
I teraz coś dziwnego test 7.12 tj.15 dc na tescie dwie wyrażne kreski,8.12 tj 16 dc też dwie kreski troszke delikatniejsze,dzisiaj 17 dc tez dwie kreski ale już słabsze niż wczoraj ale widoczne.
I sama już bżikuje i myśle czy te przytulanie w 13dc wystarczy do zafasolkowania?Jak myslicie?Testowałam o tej samej godzinie zgodnie z zaleceniami czyli nie pić nic przez dwie godz.Kupiłam dwa opakowania testów więc mam jeszcze trzy do testowania.

Cytat:
Napisał lolitka200
Alo kobitki

Ja z pracy wrocilam i zasiadlam do waszych poscikow. Jak zawsze jest wiele do czytania:)

Niunia - przytulanki juz byly. Dzisiaj ostatni raz wieczorkiem tak dla pewnosci. Mialam dziwny cykl. Juz 13 mocny skok tempki, 14dc nieco zmalala i sie pojawil plodny sluz. 15 i dzis rano tempka na lini cover i sucho wiec wydaje mi sie ze 14dc, po skoku tempki mialam owulke...Dzisiaj sucho i czuje jak mi diametralnie tempka wzrosla podczas dnia wiec stawiam na 14dc....

No chyba ze sie myle, wiec dla pewnosci jeszcze dzisiaj przytulanki uskuteczniamy:)

Ostatnia edycja:
sylwka22 napisala

hej dziewczyny
jak mija Wam wieczorek?? ja właśnie siedzę na książkami mam w niedzielę egzamin:angry: ale ileż można się uczyć. Daję sobie na dziś spokój. Ja niestety @ dostałam przylazła i to dzień wcześniej:confused2: I nawet mnie to już nie rusza. Jak pisałam wcześniej czekam cierpliwie na prezencik i działam. a mam takie pytanie. Bo ja zawsze swoją owulację rozpoznaję po przeźroczystym i rozciągliwym śluzie no i mam ból ale krótki w podbrzuszu. Raz z jednej a raz z drugiej strony. Czy takie obserwację są dobre?? i oczywiście zawsze dzień owulacji wyznaczam sobie kiedy mam połowę cyklu. Więc intensywne działania zawsze są dwa dni przed i po dniu, który jest połową cyklu. a @ mam regularnie co 28 dni.[/quote]

Sylwka - nie, takie obserwacja sa dobre tylko czesciowo. Powiem dlaczego:
1. Tempka jest sposobem ktory najpelniej moze potwierdzic owulke
2. Sluz jest jedynie zapowiedzia owulki, szczyt sluzu moze ale nie musi byc w dniu owulki
3. Sluz plodny moze wystapic kilka razy w ciagu cyklu, zarowno zaraz po @ jak i np 24dc i z tego powodu nie powinien byc brany pod uwage jako jedyny czynnik obserwacji.
4. Sluz moze byc jedynym czynnikiem gdy masz stala tempke bez zmian w ciagu cyklu, ale to z kolei z duzym prawdopodobienstwem moze swiadczyc o nieprawidlowym funkcjonowaniu cialka zoltego
5. Kombinacja tempki i sluzu badz szyjki jest najbardziej pewnym, bo tempka bez sluzu moze byc mylaca; sluz bez tempki takze

Jest duzo roznych kombinacji ktore mozesz poznac wnikajac w tajniki NPR. Niemniej jednak pamietaj - ze zarowno obserwacja sluzu jak i tempki (wiec NPR) po prostu definiuje Ci dni plodne, niekoniecznie musi wyznaczac sam dzien owulki (choc sa one blisko siebie z oczywistych wzgledow)

Jak masz pytania to Ci postaram sie odpowiedziec:)

Ostatnia edycja:
reklama
Karola de

Testy sa bardzo dobre i pomocne w wyznaczniu owulki. Niemniej jednak testy roznia sie czuloscia na LH. Podobnie z Twoim organizmem.
Moze sie wiec zdarzyc, ze poziom LH nie spadnie natychmiastowo po owulce i testy nadal beda wskazywac jego obecnosc za pomoca kreseczki. Jesli nie zrobilas testu 14dc to trudno powiedziec czy wtedy byl szczyt wyrzutu LH, czy tez nie. Lub odwrotnie, moze w tym cyklu poziom LH nie byl wystarczajaco wysoki byl zrobic kreske testowa wystarczajaco bordowo.

Troche tu pisze ogolnie, ale tak sie zdarza i wydaje mi sie ze to powyzsze odpowiada na Twoje pytanie czesciowo

Do góry