reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Lolitka dzięki za fachową odpowiedż.Tak się własnie zastanawiałam i szukałam informacji jak to jest z LH w ile dni po owulacji spada poziom itp.i pewnie dlatego w instrykcji piszą aby nie testować po wyniku dodatnim.

reklama
a ja wczoraj podlapalam taaaaakiego dola ze szok :szok: sama nie wiedzialam o co mi chodzi! najwazniejsze bylo dopiec P. najglupszy powod byl dobry zeby sie tylko wyzyc :-( np to ze akurat lezy :confused: a se poplakalam przez kilka godzin :-:)-:)-( i do tej pory nie wiem dlaczego! :no: szok normalnie! hormony mi chyba szaleja jak nie wiem! :nerd: a teraz mam takie pikne oczeta :blink: ....

Takie płacze to normalka tym bardzie że za parę dni masz dotać @ więc się nie przejmuj się bo i ja mam takie dni że sama nie wiem czego chce i właściewie jak mam powód do płaczu.

Witam sie i ja :-)
Dopiero teraz zlapalam troche oddechu w pracy...
Dziewczynki, znowu mam pytanie - kupilam sobie testy owu i robie je od 4 dni. Wychodzi mi coraz mocniejsza linia testowa. I stad moje pytanie - sadzicie ze moge miec druga owulacje teraz ? 28 grudnia na bank wyszedl mi pozytywny wynik - krecha byla jakby grubsza i ciemniejsza od testowej, czyli owulka byla 29/30 grudnia. I teraz druga w tym samym cyklu ?

Buziaki

Ja też sobie robiłam test owu parę dni temu i miałąm dwie krechy a jak zrobiłam następnego dni rano to już jedna krecha a robiłam przez miesiączką. Tyle że ja przez jakiś czas owu nie miałam a teraz od 2 miesięcy to sama nie wiem czy mam czy nie. Ale że ten test z II wyszedł to też się zdziwiłam.

Ja czekam dziewczynki na @ i trochęsię niepokoje, zawsze miałam najpierw 2-3 plamienia któe kończyły poprzedni cykl a tu nic. Piesi mnie wcale nie bolą, brzuch nieco napięty, zdarza się że zaboli ale ogólnie to jkaiś ciężkich objawów @ nie mam. @ miałąm dostać 8-9 lub jutro. Zastanawiam sięjak zbadać tą szyjkę macicy? Może któraś mi podpowie? Testu nie robię bo mam nie będe nadzieji robić, mam wrażenie że jak tylko o tym pomysle to zaraz @ przyjdzie.

Kto mi powie które badania hormonalne w jakiej fazie cyklu należy robić?
- TSH III genetarja
- FSH
- LH
- prolaktyna
- DHEA-S
- testosteron

:-)od dluzszego czasu tylko przegladam take fora ale nie mam odwagi by sie na nim zalogowac. Ale ze rozpoczelismy Nowy Rok trzeba cos zmienic, poznac nowych ludzi, a moze zdobyc nowych znajomych.

Cos o mnie: mam 33 no prawie 34 latka, moj kochany maz 34. Jestesmy razem od 16 lat. Prawie 3 lata temu udalo nam sie zajsc w ciaze dosyc szybko ale niestety nie cieszylismy sie nia dlugo, stracilam moja fasolke w ciazy poza macicznej. Przez dluzszy czas panicznie balam sie nawet probowac,ale podjelismy decyzje by przezwyciezyc strach i zaczac dzialac :tak: Mam nadzeje ze nowy rok przyniesie duze zmiany.
Dziewczyny nie wiem jak wy ale ja czasami mam wrazenie ze zachowuje sie jak troche "oblakana". Tak bardzo chce byc w ciazy, ze wydaje mi sie, ze mam "typowe" objawy a potem dostaje "C". Powiedzcie, ze wy tez tak czasem macie, poczuje sie troche lepiej ;-).

Powiedzcie co o tym myslicie, czy to znowu "oblakanie": przez ostatnie kilka 6/7 dni mam temp. 37, bola mnie piersiaczki :zawstydzona/y:, a 6 dni po moich najplodniejszych dniach czulam dziwne skurcze wdolnej czesci brzucha ale tylko 1 dobe. Co to takiego? :szok: A "C" mam dostac 15.01 czyli na nastepny tydzien.

tikanis

no ja tez mam cystyczne jajkniki - biore clo od 2 - mcy, pomaga , mam owulacje

karola

testy owulacyjne trzeba dobrze wyczuc, stosowalam je 2 -mce troszke mnie w blad wprowadzily, tak szczerze do konca im nie ufam, dla mnie najwieksza pewnosc to monitoring na USG

shingle

hmmm na Twoim miejscu zrobilabym jednak test ciazowy

sisi - ja tez nie umie rozpoznac rozpulchnienia szyjki, niewiem kompletnie jak sobie badac szyjke macicy, nawet troche sie boje tam mieszac palcami :)

Dziewczyny , opóźnia mi sie @ 2 dni, jestem rozdrazniona, mam mdlosci, zgage, uplawy, swiad pochwy,czesto siusiam, bola piersi, i mam bol po lewej stronie dosc silny (to chyba jajnik) az musze lykac nospe - myslicie ze to fasolka, czy raczej stan zapalany?

Olesia

A jaka masz tempke w I fazie cyklu? 37 malo mowi - trzeba to odniesc do czegos.
Ktory to dzien cykl i jak dlugie masz cykle. Ponadto, bole moga byc zarowno bolem implementacyjnym jak i po prostu zwyklymi bolami. Na dwoje babka wrozyla. To samo z piersiami....

Napisz cos wiecej

reklama
Kinga85 racja ja jestem z forum wedwoje. Kiedyś podałaś link na tym forum i stwierdziłam, że też tu zajrzę ale to mnie wciągnęło i tak już zostałam:-) a Twoje imię prawdziwe to w tym forum czy wedwoje ( jeśli mogę spytać)??

lolitka200 dzięki za wiadomości i chyba skorzystam z tych testów jak tylko będę mieć pytania to wiem gdzie mam pytać;-)

Do góry