reklama
@ powinna przyjsc za 2 dni...
No to czekaj te dwa dni i zobaczysz:-)A poco robisz testy owulacyjne teraz?
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
Witam sie i ja :-)
Dopiero teraz zlapalam troche oddechu w pracy...
Dziewczynki, znowu mam pytanie - kupilam sobie testy owu i robie je od 4 dni. Wychodzi mi coraz mocniejsza linia testowa. I stad moje pytanie - sadzicie ze moge miec druga owulacje teraz ? 28 grudnia na bank wyszedl mi pozytywny wynik - krecha byla jakby grubsza i ciemniejsza od testowej, czyli owulka byla 29/30 grudnia. I teraz druga w tym samym cyklu ?
Buziaki
nie ma podwójnej owulacji. Gdyby tak było to tak naprawde kobieta mogłaby w czasie jednego cyklu zajść dwa razy w ciążę i urodzic bliźniaki, których wiek różniłby się od siebie. (albo każde dziecko z innym facetem... .
Znalazłam cos takiego i z tego fragmentu takie mam wnioski :
"To właśnie dlatego nie może dojść do owulacji w fazie ciałka żółtego, czyli wtedy, kiedy we krwi pojawia się progesteron. Gdyby nie ten mechanizm, gdyby mogło dojść do powtórnej owulacji w fazie ciałka żółtego, to kobieta mogłaby zachodzić w ciążę w kilkudniowych lub kilkutygodniowych odstępach i w efekcie urodzić bliźniaki lub trojaczki różniące się wiekiem. U człowieka mechanizm hamowania przysadki przez progesteron skutecznie zabezpiecza przed taką sytuacją i w całej literaturze medycznej nie znajdziemy ani jednego opisanego przypadku ciąży, do której doszło w fazie ciałka żółtego. Pomimo to, mit o tzw. podwójnej owulacji ciągle pokutuje wśród osób niezbyt dobrze znających fizjologię. "
czasami testy owulacyjne mogą wykazywac ciąże, bo podobno pik LH oraz HCG maja ponoć podobny skład chemiczny i dlatego testy owu mogą wziąć HCG za LH
(ale ja to gdzieś przeczytałam na forum, więc nie jest to potwierdzone medycnzie ze tak powiem
Ostatnia edycja:
A pare dni temu tak dla jaj zrobilam. Myslalam ze wyjdzie tylko jedna linia, no moze testowa bedzie ledwo widoczna a tu taka zaskoczka.
Aha,nie stresuj sie kochana,czekaj bo bedziesz rozczarowana.Ja wczesniej robilam testy ciazowe ciage a teraz powiedzialam dosyc,jak niedostane okresu i poczekam pare dni i dopiero zrobie.Wkurzam sie tylko i potem mysle.Co bedzie to bedzie:-)
nie ma podwójnej owulacji. Gdyby tak było to tak naprawde kobieta mogłaby w czasie jednego cyklu zajść dwa razy w ciążę i urodzic bliźniaki, których wiek różniłby się od siebie. (albo każde dziecko z innym facetem... .
Znalazłam cos takiego i z tego fragmentu takie mam wnioski :
"To właśnie dlatego nie może dojść do owulacji w fazie ciałka żółtego, czyli wtedy, kiedy we krwi pojawia się progesteron. Gdyby nie ten mechanizm, gdyby mogło dojść do powtórnej owulacji w fazie ciałka żółtego, to kobieta mogłaby zachodzić w ciążę w kilkudniowych lub kilkutygodniowych odstępach i w efekcie urodzić bliźniaki lub trojaczki różniące się wiekiem. U człowieka mechanizm hamowania przysadki przez progesteron skutecznie zabezpiecza przed taką sytuacją i w całej literaturze medycznej nie znajdziemy ani jednego opisanego przypadku ciąży, do której doszło w fazie ciałka żółtego. Pomimo to, mit o tzw. podwójnej owulacji ciągle pokutuje wśród osób niezbyt dobrze znających fizjologię. "
No wlasnie!!!!
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
babo - ale ja nie wierze ze sie udalo, tylko sie zastanawiam czy wszystko ze mna gra
napisałam wyżej dlaczego tak może być. Pewnie nie zauwazyłaś bo później zedytowałam post i dodałam tę wzmiankę. zerknij do góry;-)
reklama
Podziel się: