reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Katarzynka

A skad wiesz ze owu nie mialas ? Z suwaczka widac ze to Twoj 16sty dzien, wiec mozesz miec dzisiaj albo jutro. @ mogla Ci sie przesunac wiec moze owu jeszcze nadejdzie

robiłam test owulacyjne. i tak:

9 dnia - jedna kontrolna (testowej nawet śladu)
10 dnia- testowej blady cień się pojawia
11 dnia - testowa ciemniejsza niż dnia 10 , ale dużo jasniejsza niż kontrolna
12 dnia - testowa "prawie" taka jak kontrolna
13 dnia - tylko jedna kontrolna, nawet cienia testowej

śluz mam już taki lepki

dnia 12 i 13 rano miałam śluz przezroczysty i rozciagliwy.

Niby można wywnioskować ze owu była, ale.....
niestety to już chyba 5 cykl kiedy stosuje te same testy i wcześniej kreski jak była owu wychodzily duzo ciemniejsze. Blizej owu kreska testowa była ciemniejsza niz kontrolna!! a teraz wg instrukcji taka barwa to raczej test negatywny...

szkoda ze zdjęc nie robiłam to bym wkleiła. Naprawde uwierzcie mi nie przesadzam, odnosze się do tego co widziałam w poprzednich testach. Ta kreska była aż bordowa!

Może coś tam się działo w tych dniach, moze pojawiał się jakiś pęcherzyk ale nie pękł..."Pojawienie się LH w masywnej ilości staje się mechanizmem spustowym, który zapoczątkowuje pęknięcie pęcherzyka, tzn. powoduje jajeczkowanie-owulację. Dzieje się to w przybliżeniu w 37 godzin od rozpoczęcia wyrzutu LH, względnie w 17 godzin po szczycie jego występowania." - znalazłam coś takiego. Może miałam podwyższone LH, ale niewystarczające do pęknięcia pęcherzyka.
Może pisze głpoty bo się na tym nie znam...nigdy się nie interesowałam jak wygląda owulacja itd (a lekcje biologii ze szkoly juz dawno zapomniałam).

wiem ze tesy mogą trochę oszukiwać, ale raz akurat miałam badanie usg i lekarz powiedzial mniej wiecej kiedy miałam owulację. Zgadzało się to z testem.

Ostatnia edycja:
reklama
A kto poczytuje sobie moje blogi:confused:

Ja czytalam ostatnio:tak:i uwazam, ze super piszesz o tym co czujesz:tak:

wiesz co ja sie wlasnie zapisalam na wizyte w poniedzialek do gina ...:tak: to bedzie moj 8 dc i zamierzac rozpoczac monitoring i poprosic gina zeby mi zalecil wszystkie mozliwe badania i dla mężulka, bo po co czekac powiedz? nie chce czekac roku zeby stwierdzic ze cos jest nie tak:happy: jesli wszystko bedzie ok , a wierze ze tak jest to bedziemy robic fasolke na wciąż a jesli cos jest nie tak to bedziemy leczyc odrazu a nie czekac nie wiadomo na co...:tak:

Masz racje Marzenixx, ja bym tak zrobila gdybym byla teraz w Polsce , po co czekac. Wlasnie wczoraj rozmawialam z mezem na ten temat (oczywiscie mialam znowu placzliwy dzien), ze w takich syutuacjach zaluje, ze nie jestem w kraju:-(Bo tak bardzo chcialabym zrobic te badania na wszystkie hormonki i ten monitoring bardzo mnie interesuje:tak:. Sprobuje popytac tu jeszcze w Glasgow dokladnie wszystkiego:tak:

... cholera dlaczego tyle dziewczyn zalicza niechciane wpadki, mając stosunek gdzieś w przypadkowym miejscu,w dziwnych niesprzyjających zapłodnieniu pozycjach, nie zwracając uwagi na to jak się odżywiają one same i partner, od razu lecą pod prysznic itd...
może po prostu się nie stresują...
......powoli mam dość takiego myslenia ciągle o jednym, nakręcania się...ale czy moża wyłączyć "myslenie" a tym bardziej tak mocne pragnienie..:-(

Rozumiem cie Kasia, bo przechodze to samo. Staram sie o tym wszystkim nie myslec az tak czesto, ale ciezko mi, tak samo jak i tobie, szczegolnie gdy wokol widze tylko dzieci:-(Ale moj maz wspiera mnie niesamowicie, on jest naprawde kochany:tak:
Kasia - tak jak juz ktoras pisala, moze owulka ci sie przesunela i moze to dzisiaj:tak:Wszystko przeciez moze sie zdarzyc:tak:Przytylanka nie zaszkodza:-)

Dokladnie. Tutaj jest pelno dziewczyn nastoletnich z wozkami, idacymi przez miasto ze swoimi chlopakami i to jeszcze takie widac srednie srodowisko ......
Tak mi zal tych wszystkich dzieciaczkow. Rodzice dra sie na te malenstwa, rzucaja przeklenstwami. Kilka dni temu widzialam takiego maluszka z golymi stopami w wozku.....
Ehh... miesiac temu wyladowalam na pogotowiu. Ze mna w poczekalni siedziala dziewczyna, ktora przywiozla policja. Napita, nacpana.... i z brzuchem. Rece mi opadly.:szok:

Znam to wszystko, bo tutaj jest to samo.......niestety:-(Biedne te dzieci a na swiecie jest tyle oczekujacych....lub niemogacych miec dzieci:-(

czesc dziewczynki
ja tylko sie przywitam bo ledwo żyję:-(jestem taka chora......:-(

Zdrowka zycze;-)

czesc dziewczynki
ja tylko sie przywitam bo ledwo żyję:-(jestem taka chora i mam dotego krwotoki z nosa bardzo silne a mojego męza nie ma dzis, jest w pracy:no:pozdrawiam was bardzo;-)

marzenixx tobie tylko powiem żeby twoj mężuś o badaniach nasienia nie zapomniał.Podstawowe albo rozszezone.Ale moze zeczywiscie lepiej poczekac do wizyty, lekarz napewno podpowie:tak:

papa dziewczynki:-(

Ojej krwotok?!
Ale to przez grypę, przeziębienie?

Daj znać, co u Ciebie :confused:

dzisiaj nie...nie dam rady:-( za bardzo mnie boli - nic na siłę...ostanie były w 12 dc...

Sorki zle sie wyrazilam. Chodzilo mi czy przytulanka i tak byly w tych dniach, mimo ze wydawalo ci sie, ze owulki nie mialas (mialam na mysli 11,12dc:-))
Wlasnie odpowiedzialas mi na pytanko:tak: Dzisiaj to co innego...bol.... rozumie:-(

Dziewczynki,
Czasami to zalamka mnie juz bierze,ciagle widze panienki z wozkami na ulicy,i jak widze jakies dzieci to mi tak smutno ze sama nie mam:-)
Juz chce miec mala kruszynke,ktora przytule i pocaluje w pupcie:-)

Dziewczyny ja juz uciekam cos spanie mnie zbiera a jutro do pracy na 7 po dwoch dniach wolnych. Tak mi sie nie chce.:-(No ale weekend znow wolny a jutro idziemy na imprezke do znajomych i w koncu sie napije:tak:, bo ostatnio nie pilam wogole alkocholu, zeby nie zaszkodzic dzidzi....a dzidzi do teraz nie ma:-(. Jutro mam zamiar sobie wszystko odbic:-D:-D:-DMam nadzieje, ze sie w koncu troche rozluznie:-):-)Pozdrawiam wszystki i zycze dobrej nocki:-)
Kurde Kropeczki i Lili19 dawno nie bylo:-(

reklama
witajcie dziewczyny:-)ja juz po kinie i po kolacyjce z mężusiem:-D bylismy na fantastycznym filmie YES MAN z Jimem Careyem :-)polecam wszystkim !!!!:-D to film natychajacy optymizmem!! ze jak sie chce to wszytsko jest mozliwe.... trzeba byc poprostu zawsze zyczliwym....i przyjaznie nastawionym do swiata:-D
a teraz piejmy winko:tak::-)
buziolki dla was:-):-)

Do góry