reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

Babo

Jak wyplywa....Co najwazniejsze, jesli nie mozesz miednicy sama utrzymac w gorze - wtedy podloz wysoka poduszke najpierw a potem nozki w gore. W takiej pozycji nie moze Ci duzo wyplynac

reklama
Ja właśnie wstawiłam ziemniaczki, niedługo powinien M przyjechać z pracy.

A ja w tym cyklu w ogóle nie starałam sie zachować pozycji po przytulanku a były dwa tylko i ani razu nic nie uciekło zaraz po. Zamiast sie starć, ubrałam piżamkę i poszłam spać:happy: Nie liczyłam na to, że coś będzie, bo antybiotyki brałam i nie wiem czy i kiedy była owulacja, zero kontroli cyklu, tylko wyliczyłam z kalendarza teoretyczne 14 dni i wyszło, ze przytulaliśmy się nie w czasie:happy:

Babo

Jak wyplywa....Co najwazniejsze, jesli nie mozesz miednicy sama utrzymac w gorze - wtedy podloz wysoka poduszke najpierw a potem nozki w gore. W takiej pozycji nie moze Ci duzo wyplynac

Tak zrobie,i tez pomysllam ze moze jak bedziemy robic; bzyk: to podlozyc poduszke tez,pozycja na pagony,a jak inne to normalnie,ale chyba na pieska i pagony najlepsze?

Babo

wlasnie sie zaleca miec poduszke w czasie przytulanek...jak mowia to najlepsze pozycja na dziewczynke, a piesek na chlopczyka:)

tak sie mówi że nogi trzymane w górze pomagają, odpowiednie pozycje, dieta..na pewno nie szkodzą..ale cholera dlaczego tyle dziewczyn zalicza niechciane wpadki, mając stosunek gdzieś w przypadkowym miejscu,w dziwnych niesprzyjających zapłodnieniu pozycjach, nie zwracając uwagi na to jak się odżywiają one same i partner, od razu lecą pod prysznic itd...

może po prostu się nie stresują...

sama juz nie wiem co myslec..powoli mam dość takiego myslenia ciągle o jednym, nakręcania się...ale czy moża wyłączyć "myslenie" a tym bardziej tak mocne pragnienie..:-(

tak sie mówi że nogi trzymane w górze pomagają, odpowiednie pozycje, dieta..na pewno nie szkodzą..ale cholera dlaczego tyle dziewczyn zalicza niechciane wpadki, mając stosunek gdzieś w przypadkowym miejscu,w dziwnych niesprzyjających zapłodnieniu pozycjach, nie zwracając uwagi na to jak się odżywiają one same i partner, od razu lecą pod prysznic itd...

może po prostu się nie stresują...

sama juz nie wiem co myslec..powoli mam dość takiego myslenia ciągle o jednym, nakręcania się...ale czy moża wyłączyć "myslenie" a tym bardziej tak mocne pragnienie..:-(
Ja tak samo podchodze do tego tak jak ty,moj mowi zebym nie myslala o tym ciagle i sie nie stresowala,ale jak to zrobic:baffled:
Tak bardzo pragne dzidziusia malutkiego,kocham dzieci i nie wyobrazam soebie zycia bez dzieci:-)Moje kolezanki z pracy probowaly 3 mc i sa teraz w 6 mc ciazy,one nie planowaly i udalo sie.A my planujemy,siedzimy tutaj godzinami na necie,zwiezamy sie,obmyslamy plany,badania,pozycje itp a TU NICCCC:crazy:

reklama
Dokladnie. Tutaj jest pelno dziewczyn nastoletnich z wozkami, idacymi przez miasto ze swoimi chlopakami i to jeszcze takie widac srednie srodowisko - ciaza zachowana, zeby dostac pomoc finansowa od rzadu. Tak mi zal tych wszystkich dzieciaczkow. Rodzice dra sie na te malenstwa, rzucaja przeklenstwami. Kilka dni temu widzialam takiego maluszka z golymi stopami w wozku. A tyle jest rodzicow, ktorzy chcieliby dzieciatko i nie moga, a tutaj dziewczyna wpada, pali i pije w ciazy, i voi la! Ale macie racje, moze to kwestia podejscia.
Ehh... miesiac temu wyladowalam na pogotowiu. Ze mna w poczekalni siedziala dziewczyna, ktora przywiozla policja. Napita, nacpana.... i z brzuchem. Rece mi opadly.:szok:

Do góry