reklama
Babo - lekarz Ci z duzo dokladnoscia powie, czy pecherzyk sie prawidlowo dojrzewa/czy nie jest pusty i kiedy dojdzie do wydostania sie jajeczka z pecherzyka. Przez to wiesz kiedy optymalnie jest sie przytulac, no i czy wszystko ok z jajeczkiem
ps. no jestesmy blisko
Aha no to pogadam z nia.A boli to badnie,ile razy robilas?
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Nigdy nie robilam. Tutaj nie chca robic monitoringu...
Haszitka
może kiedyś...
Niunia27 mam pytanko ''Ile kosztuje taki monitoring prywatnie?''
USG odnośnie monitoringu za jeden dzień kosztuje ok 50 zł - jest to zależne od lekarza, przychodni itp
Niunia - Mam od 3 miesiecy 31dniowego cykle, wiec powinnam miec owulke 16dc i tak mialam w zeszlym miesiacu - przynajmniej i sluz, i tempka na to wskazywaly. A w tym cyklu sie cos z ta tempka zaszalalo. Sluz miala plodny wczoraj, i to bylo "ladnie, ksiazkowo mokro". Dzis wyzsza tempka a i sluzu prawie wcale
Na monitoring nie mam jak isc, nie mieszkam w Polsce...
A to fatalnie, bo ostatnio byłam u lekarza który ma nagrodę Twojego Stylu, Jolanty Kwaśniewskiej i tp. Powiedział właśnie, że na USG najlepiej zobaczyć czy jest owulacja. Takie info też wcześniej miałam od znajomych.
Aha,musze sie dokladnie dowiedziec.Tu to mam przechlapane,ona mi nie chce robic badan bo powiedziala ze mamy rok probowac i potem dopiero,okres mam co do dnia,owulke tez,tak mnie boli ze ledwo chodze wiec wtedy probojemy.Tu u learza nic nie robi i daje skierownie do innych i sie czeka:-(
Teraz mam dopiero za miesiac skierowanie na usg
Okropność.
Ostatnio mój rodzinny lekarz powiedział, że nie ważny jest rok starań. Wielu lekarzy teraz najpierw zaleca a nawet kieruje na badania hormonów, to wiele wyjaśnia!
mezatka
Moja coreczka Kasia :)
Mezatka,
A jaka pogoda w szkocji?Dlugo probujecie?:-)
Mrozno, ale nie jest tak zle jak w Polsce, gdzie temp. ostatnio byly -22 stopni:-)Tutaj narazie najnizsza byla chyba -8 w nocy w dzien -5, ale dla Szkotow jest to najgorsza zima od parenastu lat Ja mieszkam tu prawie 3 latka i w tym roku jest naprawde mrozno, bo zazwyczaj temp. nie schodzily ponizej zera:-).
A o dzidzie staramy sie od 5 m-cyWiem, ze to niedlugo, w porownaniu z innymi dziewczynami, ale dla mnie czuje jakby to byla wiecznosc:-(
No to zeczywiscie jest zimno.Tu w norwegii jest tez zimno,i tu wiecej wieje wiatr wiec czasmi jest jeszcze bardziej zimnoJa mieszkam ponad 8 lat,a my staramy sie 6 mc,znow kupilam testy na owulke,ale chyba pojde do ginka wyplakac monitoring:-)musze bo zaczynam naprawde sie martwicMrozno, ale nie jest tak zle jak w Polsce, gdzie temp. ostatnio byly -22 stopni:-)Tutaj narazie najnizsza byla chyba -8 w nocy w dzien -5, ale dla Szkotow jest to najgorsza zima od parenastu lat Ja mieszkam tu prawie 3 latka i w tym roku jest naprawde mrozno, bo zazwyczaj temp. nie schodzily ponizej zera:-).
A o dzidzie staramy sie od 5 m-cyWiem, ze to niedlugo, w porownaniu z innymi dziewczynami, ale dla mnie czuje jakby to byla wiecznosc:-(
mezatka
Moja coreczka Kasia :)
USG odnośnie monitoringu za jeden dzień kosztuje ok 50 zł - jest to zależne od lekarza, przychodni itp
Ostatnio mój rodzinny lekarz powiedział, że nie ważny jest rok starań. Wielu lekarzy teraz najpierw zaleca a nawet kieruje na badania hormonów, to wiele wyjaśnia!
Dzieki niunia27 za odpowiedz.
A co do zdania lekarzy to sie z nimi calkowicie zgadzam. Ja nigdy bym nie przypuszczala, ze moge miec problemy w zajsciu w ciaze, nigdy tez nie wiedzialam, ze mozna zbadac sobie te potrzebne hormonki, o ktorych wiem teraz duzo dzieki forum. Gdybym mogla cofnac czas od razu bym to zrobila i najpierw zbadala swoje hormonki:-(, no ale nie wiedzialam. Bylam ''troszke niedoinformowana w tych sprawach''
Ide moje kochane,
Dol mnie zlapal bo jestem kiepsko poiformowana i zczelam sie martwic tym wszystkim.W norwegii to jak w jaskiniowcach sie zyje,wszystko wolno i bez stresu.bleee
Wlacze sobie fiim i odpoczne,bede jutro czywiscie z ranca:-)
Sciskam was mocno i dobranocki:-)
Dol mnie zlapal bo jestem kiepsko poiformowana i zczelam sie martwic tym wszystkim.W norwegii to jak w jaskiniowcach sie zyje,wszystko wolno i bez stresu.bleee
Wlacze sobie fiim i odpoczne,bede jutro czywiscie z ranca:-)
Sciskam was mocno i dobranocki:-)
reklama
katarzynka1979
Mamusia Zuzanki
ja szukam sobie teraz jakiegoś dobrego gina i zapisze sie w przyszlym cyklu na monitoring. Znam taką jedna super gin - chodzilam do nie jw liceum. Droga ale dobra.
Moze da mi skierowanie na rozne badania, cos doradzi, bo ci z medicoveru to nie są najlepsi..
Moze da mi skierowanie na rozne badania, cos doradzi, bo ci z medicoveru to nie są najlepsi..
Podziel się: