reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Niunia - Mam od 3 miesiecy 31dniowego cykle, wiec powinnam miec owulke 16dc i tak mialam w zeszlym miesiacu - przynajmniej i sluz, i tempka na to wskazywaly. A w tym cyklu sie cos z ta tempka zaszalalo. Sluz miala plodny wczoraj, i to bylo "ladnie, ksiazkowo mokro". Dzis wyzsza tempka a i sluzu prawie wcale :(

Na monitoring nie mam jak isc, nie mieszkam w Polsce...

Babo - testy owulacyjne nie wykazuje samej owulki. Wykazuje ze stezenie LH zaczyna wzrastac co jest niezbita zapowiedzia wkrotce pojawiajacej sie owulki. Zwykle do 36 godzin...ale nie daja zawsze gwarancji. Ponadto, rozne testy maja rozna czulosc na LH wiec trzeba to brac pod uwage

Babo - najpewniejsza rzecza jest monitoring, bo lekarz z duza dokladnosci moze Ci powiedziec co i kiedy. Nie wiem czy w Norwegii robia taki monitoring

Babo - najpewniejsza rzecza jest monitoring, bo lekarz z duza dokladnosci moze Ci powiedziec co i kiedy. Nie wiem czy w Norwegii robia taki monitoring

Aha,musze sie dokladnie dowiedziec.Tu to mam przechlapane,ona mi nie chce robic badan bo powiedziala ze mamy rok probowac i potem dopiero,okres mam co do dnia,owulke tez,tak mnie boli ze ledwo chodze wiec wtedy probojemy.Tu u learza nic nie robi i daje skierownie do innych i sie czeka:-(
Teraz mam dopiero za miesiac skierowanie na usg:dry:

reklama
Babo - lekarz Ci z duzo dokladnoscia powie, czy pecherzyk sie prawidlowo dojrzewa/czy nie jest pusty i kiedy dojdzie do wydostania sie jajeczka z pecherzyka. Przez to wiesz kiedy optymalnie jest sie przytulac, no i czy wszystko ok z jajeczkiem

ps. no jestesmy blisko:)

Do góry