reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania, początki

reklama
Po takim spóźnieniu można uznac test za wiarygodny, no chyba że aż tak przesunela by się owulacja [emoji848]. Chociaż objawy pojawiają się już po zagnieżdżeniu czyli keidy beta powinna już rosnąć. Wiem że czasami tak bardzo chcemy być w ciąży że doszukujemy się objawów, a organizm czasem robi nam psiukusy. Mimo wszystko trzymam kciuki! [emoji3590]
Dzięki 😁 ja już sobie też nadziei nie robię, chociaż naczytalam się i nasłuchałam że to różnie bywa. Ze zdarzają się przypadki, gdzie beta zaczyna rosnąć bardzo późno. No cóż.. Może kiedyś uda się, żeby dzidzia była z nami na świecie.

Oj pewnie, jak przesunie się owulacja to automatycznje zagnieżdżenie zarodka, także czasami jest mega poślizg. Ja sama w 29 dc przy cyklach ok 27 dniowych mialam bete tylko 19 [emoji2368] ogolnie zawsze trzeba być dobrej myśli, pamiętaj :)
Dzięki [emoji16] ja już sobie też nadziei nie robię, chociaż naczytalam się i nasłuchałam że to różnie bywa. Ze zdarzają się przypadki, gdzie beta zaczyna rosnąć bardzo późno. No cóż.. Może kiedyś uda się, żeby dzidzia była z nami na świecie.

Ja również mimo wszystko trzymam kciuki. Organizm kobiety jest zaskakujący więc wszystko jest zawsze możliwe 😁

Ja kurczę czekam na okres który ma być niby za 2 tygodnie. Na ciążę jakoś się nie nastawiam bo teraz gdy mam teoretycznke dni płodne nie mamy jak się z mężem kochać chociaż weekend był owocny. I właśnie od niedzieli co chwilę pobolewa mnie podbrzusze. Myślałam że to kwestia zbyt intensywnego seksu w sobotę ale dziś już jest czwartek a te podbrzusze ciągle mnie pobolewa jak na okres. Po odstawieniu tabletek nawet nie byłam u lekarza żeby zobaczyć czy wszystko jest ok a to w sumie dlatego że mój cudowny lekarz do którego chodziłam od lat i który prowadził moja pierwsza ciążę, zmarł już prawie 2 lata temu. Później byłam kilka razy u innego lekarza ale tylko po tabletki i podstawowe badania które chciał mi zrobić przed przypisanie tabletek ale zaufania do niego nie mam bo ma nienjalepsze ogólnie opinie. Teraz zaczęłam intensywniej interesować się poszukiwaniam dobrego ginekologa i zapewne jak skończy mi się okres to będę musiała się udać do jakiegoś by sprawdził czy wszystko jest ok i skąd te pobolewanie brzucha może być. No chyba że jednak okres nie przyjdzie ale wtedy wiadomo że tak trzeba będzie udać się do lekarza ale to w innej bardziej przyjemnej sprawie 😅

Jakbym czytała o sobie. Też po weekendowych przytulasach pobolewa mnie brzuch... Jej jakby wyszedł to już bym test dziś zrobiła [emoji16]Okres powinnam dostać 11.10. Testujesz czy Czekasz do planowanej @? Oczywiście mocno trzymam kciuki.
Ja również mimo wszystko trzymam kciuki. Organizm kobiety jest zaskakujący więc wszystko jest zawsze możliwe [emoji16]

Ja kurczę czekam na okres który ma być niby za 2 tygodnie. Na ciążę jakoś się nie nastawiam bo teraz gdy mam teoretycznke dni płodne nie mamy jak się z mężem kochać chociaż weekend był owocny. I właśnie od niedzieli co chwilę pobolewa mnie podbrzusze. Myślałam że to kwestia zbyt intensywnego seksu w sobotę ale dziś już jest czwartek a te podbrzusze ciągle mnie pobolewa jak na okres. Po odstawieniu tabletek nawet nie byłam u lekarza żeby zobaczyć czy wszystko jest ok a to w sumie dlatego że mój cudowny lekarz do którego chodziłam od lat i który prowadził moja pierwsza ciążę, zmarł już prawie 2 lata temu. Później byłam kilka razy u innego lekarza ale tylko po tabletki i podstawowe badania które chciał mi zrobić przed przypisanie tabletek ale zaufania do niego nie mam bo ma nienjalepsze ogólnie opinie. Teraz zaczęłam intensywniej interesować się poszukiwaniam dobrego ginekologa i zapewne jak skończy mi się okres to będę musiała się udać do jakiegoś by sprawdził czy wszystko jest ok i skąd te pobolewanie brzucha może być. No chyba że jednak okres nie przyjdzie ale wtedy wiadomo że tak trzeba będzie udać się do lekarza ale to w innej bardziej przyjemnej sprawie [emoji28]

Ps. @Mecenasowa27 ja chwilowo też stoję przed wyborem nowego ginekologa. Z mojego byłam bardzo zadowolona, ale narozrabiał i cofnęli mu prawo wykonywania zawodu na 2 lata.. Wychodzi na to, że jednak nie był taki dobry. Mieszkam w okolicach Poznania i tutaj ciężko o dobrego specjalistę. Chyba przyjdzie mi szukać w Poznaniu 🤷‍♀️

Jakbym czytała o sobie. Też po weekendowych przytulasach pobolewa mnie brzuch... Jej jakby wyszedł to już bym test dziś zrobiła [emoji16]Okres powinnam dostać 11.10. Testujesz czy Czekasz do planowanej @? Oczywiście mocno trzymam kciuki.
czekam, jakieś mam dostać dopiero 15 października więc jeszcze zdecydowanie za wcześnie a że nie nastawiam się by się udało to nawet testów nie kupilam i kupię pewnie dopiero jeśli okres będzie się spóźnial lub wcześniej jeśli będę jakieś objawy typowo ciazowe. Ja za Ciebie również trzymam mocno kciuki 🙂 Ciebie pobolewa cały czas czy tak jak mnie co jakis czas, nieregularnie, raz pobili i przestaje na godzinę lub dwie i tak w kolko
Koniecznie dziewczyny dajcie znać, czy ten cykl był owocny :)
na pewno będziemy się chwalić 😁 miejmy nadzieję że będzie czyn 😁
Ps. @Mecenasowa27 ja chwilowo też stoję przed wyborem nowego ginekologa. Z mojego byłam bardzo zadowolona, ale narozrabiał i cofnęli mu prawo wykonywania zawodu na 2 lata.. Wychodzi na to, że jednak nie był taki dobry. Mieszkam w okolicach Poznania i tutaj ciężko o dobrego specjalistę. Chyba przyjdzie mi szukać w Poznaniu 🤷‍♀️
o kurczę to co on nawywijal? Ja mieszkałam w Augustowie na Podlasiu, mój super lekarz był z Białegostoku ale przyjmował też w Augustowie. Teraz mieszkamy pod suwalkami i muszę kogoś tutaj znaleźć a też jest ciężko

czekam, jakieś mam dostać dopiero 15 października więc jeszcze zdecydowanie za wcześnie a że nie nastawiam się by się udało to nawet testów nie kupilam i kupię pewnie dopiero jeśli okres będzie się spóźnial lub wcześniej jeśli będę jakieś objawy typowo ciazowe. Ja za Ciebie również trzymam mocno kciuki 🙂 Ciebie pobolewa cały czas czy tak jak mnie co jakis czas, nieregularnie, raz pobili i przestaje na godzinę lub dwie i tak w kolko
na pewno będziemy się chwalić 😁 miejmy nadzieję że będzie czyn 😁
o kurczę to co on nawywijal? Ja mieszkałam w Augustowie na Podlasiu, mój super lekarz był z Białegostoku ale przyjmował też w Augustowie. Teraz mieszkamy pod suwalkami i muszę kogoś tutaj znaleźć a też jest ciężko
Ponoć przez jego decyzje jakies kobiecie dzieciątko umarło :( udusiło się w niej. Dowiedziałam się o tym z lokalnej gazety po tym jak proces się skończył. Wcześniej nie słyszałam o nim żadnej negatywnej opinii. Sporo moich znajomych dziewczyn do niego chodziło. I kontrolnie I z ciąża i też nie mówiły nic złego. Zawsze były zadowolone z wizyt. Troszkę szkoda, ale jakby zabił moje dziecko przez to, że kazał zwlekać z wizytą w szpitalu nawet nie badając na wizycie też bym nie odpuściła. Zresztą nie wiem czy psychika by mi nie siadła.

reklama
Do góry