Ania95
Fanka BB :)
Ja teżJa też nie wiem jak się to sprawdza ja nie potrafię palcami wykryć różnicy..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja teżJa też nie wiem jak się to sprawdza ja nie potrafię palcami wykryć różnicy..
Ja przepraszam że takie glupie pytanie zadam ale co to znaczy, że szyjka jest wysoko i otwarta ? jak ja mam to sprawdzić bo nie mam pojęcia ?? [emoji14] ja korzystam z aplikacji z tel i wspomagam sie testami owulacyjnymi i sie pokrywają. Owu ma być jutro wedle aplikacji i testy dzisiaj pokazały już dwa przyciemnione paski gdzie wcześniej jakieś ledwo jaśniutkie były. No to czekamyyyy
A ilu dniowe masz cykle?
Czytałam gdzieś ostatnio, że najbardziej, że tak powiem owulacje jak w zegarku po 14 dniach są przy cyklach 28 dniowych. A jak cykl ma 30 i wyżej to już nie jest takie oczywiste, że ta owulacja będzie po 14 dniach, tylko najczęściej jest później ok 18- 19 dc. I stąd potem biorą się młodsze ciąże na usg niż z @. Więc jak para współżyje regularnie to może nawet nie wiedzieć, że wtedy gdy oni się intensywnie starają bo myślą, że jest owu a jej nie ma a parę dni spontaniczny seks i potem wychodzą 2 kreseczki na teście a na pierwszym usg np jeszcze nic nie widać i okazuje się że ciąża młodsza.Od kilku miesięcy uregulowaly się i były 30 dniowe , ale sądząc po obserwacji i że wygląda na to że owu była wczoraj czyli 18 dc to teraz będzie cykl 31 dniowy [emoji848]
Dziś w 26 dc robiłam beta-hcg, żeby określić czy kontynuować Luteine. Wynik 13.7! Może jest szansa, powtarzam w poniedziałek. Jestem w 1 cyklu po poronieniu. Mam nadzieje, że urośnie i tym razem będzie dobrze. Jednak strach mnie nie opuszcza, te straszne przeczucie, że tak jak wtedy wszystko pryśnie.
Dziś beta hcg 39! Chyba jesteśmy na dobrej drodze.
A ilu dniowe cykle ?