reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania, początki

reklama
Ja już 13 cykl starań. Aktualnie jestem po OWU czekam na @. W tym cyklu lekarz powiedział ze widzi jajeczko w 14 dc 12mm. Owulacje prawdopodobnie miałam w 20dc.

No wkładam sobie paluszek wiadomo gdzie [emoji23][emoji23] A jak ledwo dosiegam palcem szyjka to znaczy że jest wysoko , no i idzie wyczuć czy jest otwarta czy zamknięta ( jak jest otwarta to czuje taka małą szparke [emoji23] A jak zamknięta to tylko " kreseczke " [emoji23]
Ja przepraszam że takie glupie pytanie zadam ale co to znaczy, że szyjka jest wysoko i otwarta ? jak ja mam to sprawdzić bo nie mam pojęcia ?? [emoji14] ja korzystam z aplikacji z tel i wspomagam sie testami owulacyjnymi i sie pokrywają. Owu ma być jutro wedle aplikacji i testy dzisiaj pokazały już dwa przyciemnione paski gdzie wcześniej jakieś ledwo jaśniutkie były. No to czekamyyyy :D

Od kilku miesięcy uregulowaly się i były 30 dniowe , ale sądząc po obserwacji i że wygląda na to że owu była wczoraj czyli 18 dc to teraz będzie cykl 31 dniowy [emoji848]
Czytałam gdzieś ostatnio, że najbardziej, że tak powiem owulacje jak w zegarku po 14 dniach są przy cyklach 28 dniowych. A jak cykl ma 30 i wyżej to już nie jest takie oczywiste, że ta owulacja będzie po 14 dniach, tylko najczęściej jest później ok 18- 19 dc. I stąd potem biorą się młodsze ciąże na usg niż z @. Więc jak para współżyje regularnie to może nawet nie wiedzieć, że wtedy gdy oni się intensywnie starają bo myślą, że jest owu a jej nie ma a parę dni spontaniczny seks i potem wychodzą 2 kreseczki na teście a na pierwszym usg np jeszcze nic nie widać i okazuje się że ciąża młodsza.

Dziś w 26 dc robiłam beta-hcg, żeby określić czy kontynuować Luteine. Wynik 13.7! Może jest szansa, powtarzam w poniedziałek. Jestem w 1 cyklu po poronieniu. Mam nadzieje, że urośnie i tym razem będzie dobrze. Jednak strach mnie nie opuszcza, te straszne przeczucie, że tak jak wtedy wszystko pryśnie. :(

Dziś beta hcg 39! Chyba jesteśmy na dobrej drodze.

Cześć dziewczyny ☺️Byłam u lekarza i jestem załamana... pęcherzyk się wytworzył ale nie chce pęknąć i prawdopodobnie mam PCOS... dostałam luteinę na wywołanie @ i muszę zrobić kilka badań w 2 lub 3 dniu cyklu... coś czuje ze czeka mnie bardzo długa droga do tego aby być w ciąży :(

reklama
Do góry