reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Wikama starsze chlopaki staja na wysokosci zadania i pomagaja bardzo :-) juz pisalam ja wstaje w nocy, a eM w dzien robi 80% przy malym zebym mogla odespac i co nieco w domu zrobic. Tomcio tez jak tylko mu sie uda przejac malego to z nim gaworzy... maja chlopcy swoj jezyk :-D Juz sie doczekac nie moze kiedy bedzie mogl sie z nim troche inaczej pobawic niz tylko w grrryyyyy eeeee aaaaa ;-)

Iza na zywo jest rozkoszniejszy, bo aparat zanim mignie to najlepsze ucieka no ale bede probowala nadal uchwycic ten jego rozkoszny usmieszek :-)
Tak jak Anila pisala trzeba uwieczniac wszytko co sie da, bo czas leci nieublaganie a dzieciatka z dnia na dzien sie zmieniaja.
Wrzuce Wam jakie miny robi gdy czas na flache, a ta jeszcze nie gotowa :-D
DSCF0339.jpg

Michalina to zupelnie normalne na tym etapie i moze potrwac nawet do 12-14tc :-)
Nie przejmuj sie czy marudzisz czy nie, po to tu jestesmy zeby sie wspierac :-)

Mamuska masz racje przyjdzie czas to sie nauczy pannica picia z butli :-) co do zebow Tomaszkowi wyszly szybko i bezbolesnie, a Paul cos nam sie od dwoch dni slini az banki pokazuje.
Co do nocnych karmien, gdzies wyczytalam ze gdy dziecko sie nie wybudza w nocy to powinno sie je albo na spiocha dokarmic albo wybudzic... podobno to bardzo istotne dla rozwoju maluszka. My sie wybudzac nie musimy, bo ssak nie da sobie krzywdy zrobic i jak z budzikiem w reku wybija 3:30 i wstajemy na flaszunie co prawda zjada wtedy od 60-90ml i dosypia 3-3,5h po to zeby znow domagac sie flachy :-) w ciagu dnia zjada od 110-170ml

Załączniki

• DSCF0339.jpg
    DSCF0339.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Michalinko- ja miałam bóle jak na @ z lekkimi skurczami nawet czasami. Jak tak masz weź nospę. Jak ból będzie mocny to lepiej zgłosić się do lekarza. Z tego co wiem to każda ciąża jest inna i najważniejsze to słuchać własnej intuicji.

Pytaj się o wszystko! po to tu jesteśmy :)

Dzień dobry;
Michalina ja też miałam bóle @ i takie dziwaczne kłucia.

Myszko słodycz pełna z Twojego maluszka.

Ja dzisiaj zostałam sama na 2 dni z dzieciakami. Żeby było zabawniej Iggy siedzi w domu, bo mocno przeziębiony jest ( nie wiem gdzie on dał radę się przeziębić :-(), a do tego psica i kot.
Masakra. Nie wiem jak ja to przeżyję...

martoos - dziekuje, ja jestem mega spanikowana :) ale i mega szczesliwa :) widzę, że będziesz miała córeczkę - oj, jak ja bym chciała miec córeczkę !!!! ale coś czuję że chłopak będzie u mnie :)
boli mie tylko lekko, a ja i tak biore caly czas luteine. gin mi powiedziala ze po 12 tc mam zaczac odstawiac - wiecie czy to prawda? bo ja myslalam ze do konca ciazy bede brac....

Ja co prawda nie miałam lyzeczkowania, ale laparoskopie ciazy pozamacicznej. I po zabiegu całkowicie zmieniła mi sie miesiaczka. Najpierw 2-3 dni brązowego plamienia 2-3 dni nic i potem okres! I tak co miesiac! Az zaszlam w ciążę ;) teraz jestem 6 tyg po porodzie i czekam na pierwszy okres, zobaczymy jak będzie wyglądał. A tobie strasznie życzę powodzenia w starankach :)

Michalinko Martoocha ma racje, lekkie bóle czy jak na miesiączkę to normalne, bo wszystko sie rozciąga! Jak właśnie takie są to nospa pomoże! Ale jak zacznie mocno boleć to warto to skonsultować z lekarzem! Jednak I trymestr jest najważniejszy i niewolno bagatelizować żadnych niepokojących objawów! Często jest tak ze dla własnego spokoju lepiej pójść sprawdzić i lekarz rozwiewa nasz niepokój!

Marcelko, Magda co u Was?

Myszko niezłą minkę ma Paul! Chyba ktoś go rozdrażnił, hihi!

Ewcik co u Ciebie?

Nanu z tymi drzwiami to koszmar! Ja i tak z wanny nie korzystam, tylko z prysznica, ale i tak żadna przyjemność, szczególnie jak sie trzeba wyjść i sie wytrzeć! Brrrrr.... I co zrobiłaś z cipuchną Matyldzi?

A u mnie jak zwykle coś z tymi drzwiami musiało nie wyjść i jedne przywieźli w innym kolorze :wściekła/y:! No dawno tak sie z kimś nie kłóciłam jak z tą babą z którą spisałam umowę! I mają mi je dowieź w ciagu 7 dni roboczych i oczywiście dzisiaj nie zapłacę ostatniej raty.... Kurcze, kpiny sobie robią... Umowę podpisałem 30.01 i drzwi miały być do 10 tygodni, czyli tak do połowy kwietnia.... Brakuje mi słów!

Ostatnia edycja:
Michalina najczesciej bierze sie ja w pierwszym trymestrze, ale sa przypadki ze i cala ciaze biora babki. Najwazniejsze sluchac lekarza, a gdy cos Cie niepokoi po prostu isc i sprawdzic ;-) stres jest Ci zupelnie niepotrzebny :-). Nawet gdybys musiala latac jak ja co 1-2tygodnie to lataj, od tego sa lekarze a co sobie pomysla to juz nie Twoje zmartwienie ;-)

Wikama dla niego 30 sekund grzania wody to stanowczo za dlugo jak jest glodny :-D ;-)

Ostatnia edycja:
Nareszcie wrzuce fotki mieszkanka przed i po remoncie:
Stary pokój Wiki:
swiki1.jpgswiki2.jpg
po remoncie:
nwiki2.jpgnwiki3.jpgnwiki4.jpgnwiki1.jpg
Pokój Lilianki przed, a właściwie w trakcie remontu:
slili1.jpgslili2.jpg
po remoncie:
nlili1.jpgnlili2.jpg

Załączniki

• swiki1.jpg
    swiki1.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 48
  • swiki2.jpg
    swiki2.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 50
  • nwiki2.jpg
    nwiki2.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 49
  • nwiki3.jpg
    nwiki3.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 46
  • nwiki4.jpg
    nwiki4.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 51
  • nwiki1.jpg
    nwiki1.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 45
  • slili1.jpg
    slili1.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 46
  • slili2.jpg
    slili2.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 49
  • nlili1.jpg
    nlili1.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 49
  • nlili2.jpg
    nlili2.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Ewelko, tak jak mówiłam - od początku podajesz małemu odpowiednie jedzonko a i tak ma niedokrwistość. Nie da się tego przeskoczyć. Nie martw się, moja mama (położna) mówi że niedługo wszystko im się to wynormuje.
8 ząbków! Jestem w szoku że tak szybko mu wyszły. Mojemu synkowi to w wieku Twojego dopiero zaczynał ząbkować :biggrin2:
Też miałam kupić jeszcze tę butelkę lovi360 ale w związku z sytuacją na razie się wstrzymam. Widocznie przyjdzie czas...Póki co, próbuję podawać Lidii napoje albo łyżeczką albo prosto ze szklanki albo strzykawką:tak:
W ogóle myślę że chyba chłopcy są mocniejsi i lepiej dają sobie radę z tym wszystkim bo mój syn też szybko wszystko opanował :biggrin2:
A jak wygląda Wasz jadłospis w ciągu dnia?

Hehe a ja dla odmiany uważam ze to dziewczynki są silniejsze, sprytniejsze i w ogóle jakoś tak szybciej sobie ze wszystkim radzą....:-D
To mnie pocieszyłaś z tą anemią bo już od dłuższego czasu sie nią martwię....:baffled: kurde a teraz jeszcze ten katar i znowu żelazo poszło w odstawkę:wściekła/y::no: eh jak nie urok to....;-)
mojemu najpierw wyszły dolne 1 a później górne dwójki (takze przez chwilę wyglądał dość ciekawie...:sorry2:) , w końcu pokazały sie górne jedyneczki no i teraz niedawno dwójki dolne - myślę że na razie bedzie spokój zanim ruszą czwórki - ale fakt szybko mu wychodziły, dolne bez problemowo ale z górnymi jedynkami i jedną dwójką to sie namęczyliśmy...;) dobrze ze już są:)
Mój Mały je w nocy tak 2-3 razy:rofl2:!!! ostatni nocny posiłek o 6, o 9 daje mu od niedawna kaszkę mannę z bobovity, 0 12 deserek, 15 zupka, 18 kaszka mleczno-ryżowa , a po 20 po kąpieli zaczynamy od nowa przygodę z moim mleczkiem:) w międzyczasie dostaje chrupki kukurydziane, czasami bułkę - kajzerkę(jest w stanie wpałaszować całą w 10 min!!!), banana, gruszkę, dziś dostał kisiel i nawet mu smakował, no i woda do picia, aha czasami daje mu też jogurty ale naturalnych nie chce za skarby świata, chociaż są zdrowsze dla takiego Bambra;) z jedzeniem nie mamy problemu Malutek ma 10 kg i 82 cm!!! żeby choć w połowie tak dobrze spał jak je to by było coś;)
a jak u Twojej Lidii wygląda codzienne menu:-)??? chciałabym czymś zastąpić mu tą poranną kaszkę mannę ale nie wiem czym a do piersi nie chce już wracać, bo po odstawieniu w dzień to i wnocy wydaje mi sie że mały mleczka mu zostaje niestety...:-(
michalina CHŁOPCY SĄ SUPER!!!! No i zazwyczaj bardziej podobni do matek niż dziewczynki;-):tak: a ja dupka brałam do 17-18 tyg. też panikowałam przy odstawianiu ale moja gin mnie uspokajała i jak widać dobrze jest;)
myszka Malutki jest słodziutki a minki robi pierwsza klasa:-D
izka87 gratuluję 3 z przodu teraz to już poleci...;)
martoocha cieszę się że w cytologii wszystko w porządku;)
aha Wikama pokoje cudne prawdziwa pani architekt;)

Do góry