reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Iza rownież gratuluje Trójeczki z przodu! A kiedy przyjdzie Twòj wózek?

A to sypialnia:
image.jpgimage.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 41
  • image.jpg
    image.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 44
reklama
Wikama gratukuję gustu - ślicznie,

Dziejuję dziewczyny za żmudne tłumaczenie.... ale wiecie, że ja się boję. zresztą Wy najlepiej wiecie. Ostatnio gin mi powiedziała, że wszystko dobrze rokukuje ale ja i tak mam stresa... zwłaszcza, że wiem że jak niektóre z Was wszystko może się stać w 10,11,12,13 tc....

Wikama przepraszam, ze zapytam, ale co sie u Ciebie stalo, ze stracilas dzidzie w 14tc??

Michalinko u mnie zawsze początki ciąż były ciężkie i późno zawsze było widać dzidzie a do tego w poprzedniej ciąży przeziębiłam się i zamiast leżeć plackiem to robiłam wszystko bo wiesz przedszkolak był w domu... I to był mój błąd, Maluszek przestał sie rozwijać na etapie ok 9 tc... Dokładnie nie wiem kiedy zmarł bo miałam dalej dolegliwości ciążowe a w 14 tc byłam na usg i usłyszałam, że mojemu skarbowi już nie bije serduszko od jakiegoś czasu... Ach, cieżko to wspominać... Niestety trudno powiedzieć czy za wolno i źle sie rozwijał czy to przez to przeziębienie... Dlatego w tej ciazy jak wariatka chciałam chodzić na usg co tydzień do 14 tc, a ze poźniej doszła toxo to na usg co tydzien byłam do 22 tc! Kochana musisz starać sie zacząć snuć plany: jak urzadzisz pokój, jakie imiona wybierzesz, jaki wózek kupisz... Ogólnie nakręcaj sie pozytywnie to naprawde pomaga na codzień, bo przed wizytą to niestety do końca ciąży lęk pozostanie! My wszystkie trzymamy kciuki- będzie dobrze!

martoos - dziekuje, ja jestem mega spanikowana :) ale i mega szczesliwa :) widzę, że będziesz miała córeczkę - oj, jak ja bym chciała miec córeczkę !!!! ale coś czuję że chłopak będzie u mnie :)
boli mie tylko lekko, a ja i tak biore caly czas luteine. gin mi powiedziala ze po 12 tc mam zaczac odstawiac - wiecie czy to prawda? bo ja myslalam ze do konca ciazy bede brac....
ja brałam Dupka do 16 tygodnia.. często dziewczyny odstawiają w 12tc..musisz zaufać lekarzowi..

Wikama, dziekuję, że mi napisałaś. Ja myślę pozytywnie, zwłąszcza jak patrzę na USG na którym widać rączki, nóżki, brzuszek.... wszystko :) Z chęcią bym chodziła co tydzień na USG.... a teraz idę dopiero 10 czerwca, czyli w 11 tyg i zastanawiam sie czy jednak po Bozym Ciele nie pojsc.....

We wszystkim zaufam mojemu lekarzowi, jak mowicie :) Kochane jesteście!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zapisałam się na dodatkowe USG 4 czerwca.... potem 10 czerwca.... a 17 czerwca bede miala prenatalne.... nie za czesto????? I obiecuje ze po prenatalnych sie juz uspokoje....

martoocha a w któym tygodniu dowiedzialas sie ze dziewczynka???

ewelka ja wiem, ze chłopcy są fajni :D ale ja marzę o córeczce....

AAAAA.... i jeszcze jedno upierdliwe pytanie - od ktorego tc robi sie USG przez brzuch???

Ostatnia edycja:
Różnie, zależy od sprzętu oraz od Twojej wagi! Dobry sprzęt i niska waga ( mało tkanki tłuszczowej na brzuszku) to szybko przez powłoki brzuszne, a jak gorszy sprzęt lub troszkę tłuszczyku sie ma to poźniej :)! Ale w późniejszej ciąży to często robi sie i tak i tak bo dopochwowo to można dokładnie obejrzeć szyjkę macicy i sprawdzić grubość ściany macicy oraz obejrzeć łożysko jeżeli jest przodujące, a przez brzuszek to oglądamy dzidziulinkę :)!

Ona to ma co u Ciebie??? Jesteś jeszcze w dwupaku czy już oddzielnie ;)?

Ewcik co u Ciebie?

Zapominajko trzymam za Ciebie kciuki! Do ogarnięcie masz niezły kwartet... Jak bedziesz mieć siły to daj znać jak sobie radzisz!

ja dzisiaj padłam na ryjka! Moja Wiki zadzwoniła przeszczęśliwa bo maja dzisiaj dyskotekę, no a jutro już do domciu! A mi sie śmiać chce bo ja leże zdychając w łóżku i pewnie niedługo zasne a mój krasnal baluje na dyskotece :)! Do czego to doszło :D!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Wikama naprawde super wszystko urzadziliscie i ciesze sie razem z toba ze Wiki sie tak podoba i niech sie dobrze wybawi na dyskotece.
Michalina ja i Nanu stracilismy maluszki w 16tyg no a Myszka duzo pozniej ale jak widzisz jestesmy przeszczesliwymi my mamuskami.Dlatego zobaczysz wszystko bedzie ok,a wedlug mnie jak cie to uspokaja to chodz na USG jak najczesciej.Ja mialam z powodu skracajacej sie szyjki tez USG co tydzien i mala zdrowa,i medycyna jest daleko posunieta ze juz niektore np wady serca wykryte wczesnie mozna leczyc w brzuszku.Wiadomo niektore bo np u mojego maluszka byla za duza wada i niedalo sie nic zrobic,ale mysl pozytywnie i sluchaj nas
Wlasnie ciekawe co u ona to ma?
Marcela a co tam u ciebie?Zawsze mysle o tobie bo wiem ze przejelas moj brzuszek
Magda a jak tam twoje samoczucie?Wzielas te L4 bo czasami omine jakis post i niejestem na bierzaco

U nas sytuacja ok.Chrzesniaka troche ogarnelismy i juz przynajmniej niema takich cyrkow ze spaniem.I zauwazylam ze przez to ze ja sie tak stresowalam nim to bardzo to mala odczula.Kurcze mamy taki super ogrod ale co z tego jak non stop pada i zimno.Dzisiaj bylo u nas 9stopni,ale staramy sie kazdy dzien chociaz na chwilke wychodzic z nim i mala na spacer,chociaz to jest tylko takie chodzenie na szybko pomiedzy przerwami jak niepada.

reklama
Myszko boski ten Twój skarb, taki do zjedzenia!
Kochająca_mamo Nina też na początku bawiła się kubkiem niekapkiem, nie miała zielonego pojęcia co z nim zrobić, lizała i gryzła zamiast ssać. Spróbuj przetrzymać aż będize pora na jedzenie, i wtedy powalczcie z 5-10minut z kubeczkiem, może akurat się uda! Siła głodu potrafi wiele zdziałać :tak:
Wychodzi na to że Lidia pewnie będzie też z tych dzieci nie raczkujących. Nina do siedzenia się kompletnie nie nadaje, a gdy ją próbuję na moment chociaż postawić na nóżki, to ma je jak z waty więc wiem że to też jeszcze nie ten moment. Na moje oko, Nina będize z tych raczkujących, bo nie pali jej się ani do siedzenia ani do stania.
Nasze jedzenie w ciągu dnia wygląda mniej więcej tak:
10:00 240ml mleka Hipp 2
14:00 obiadek 190ml + żółtko
16:00 240ml mleka Hipp 2
17:30 deserek 125ml
19:00 kaszka 200ml
W międzyczasie dostaje albo jakiegoś biszkopta, chrupkę czy chlebek ryżowy, a gdy my jemy, dostaje do spróbowania coś z naszego talerza. Jadła już ziemniaki, szparagi, drożdżówkę, gołąbki (nadzienie), uwielbia ogórki małosolne. Chleb z masłem, żółty ser, marchewkę z groszkiem, buraki, czekoladę, i wilele innych które teraz nie pamiętam że próbowała, myślę że już dosyć sporo napróbowała i wszystko jest ok. Ogólnie, lubi każde jedzenie, KAŻDE i waży ok 8400.
Wikama ślicznie !! Dałaś radę w zaawansowaniej ciąży z takim remontem?
Michalina_ch raczej się nie uspokoisz po prenatalnych ;-) bo ten stres zostaje do końca ciąży. Ja zaliczałam się do tych "schizowych", więc kupiłam sobie dopplera, zawsze kiedy miałam wątpliwości to słuchałam bicia serduszka -tańsze to niż ciągłe USG, a bywało tak, że włączałam je co drugi dzień.
USG przez brzuch ok 12 tygodnia.
Ciągnięcie w dolnej części brzucha to rozciągająca się macica. Można wziąć Nospę do 3 tabletek dziennie.

Czy Marta-l udziela się jeszcze na wątku?

Do góry