reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Wikama doczekałaś się:

Zobacz załącznik 550416Zobacz załącznik 550417Zobacz załącznik 550418

Fotki robione telefonem, więc nie ma szału :-)

piękna kuchnia, uwielbiam białe fronty :tak:szkoda, że nie wiedziałąm tego, jak robiliśmy swoją kuchnię heh

Ewcik jak Twoje samopoczucie? Spokojniejsza jesteś po rozmowie ze swoją lekarką czy byłaś jeszcze gdzieś sie czegoś dowiedzieć?

pojechałam wczoraj na IP, ale tak, jak myślałam, poczułąm się traktowana jak panikara. Lekarz zrobił usg serduszka, mówi że wszystko ok, a echo serca robią np. w katowicach lub w łodzi, u nas nie :dry: i "najlepszy" tekst lekarza: No ale proszę pani, nawet gdyby coś było nie tak z dzieckiem, to na tym etapie ono i tak nie ma szans na przeżycie:szok::szok::szok: myśłałam, że go palnę..

Cześć dziewczyny:)
tak, jutro USG o 15:20(chociaż myślę że może być poślizg- jak to przy USG). Od wczorajszego wieczora czuję lekki niepokój. Wiem,że to dość ważne badanie i zaliczy się do 'kolejnego kroczku'.
Senność jest troszkę mniejsza w ciągu dnia- staram się jeść troszkę bardziej regularnie..
Od dwóch dni jest lepiej :)
.

&&&&&&&&&&&&zaciśnięte bardzo mocnoooooo :tak:

magda będzie dobrze, musisz w to wierzyc!!! chyba każda z nas miałą takie bóle brzucha na początku

a ja leżę na kanapię i wiążę tłuszczyk :zawstydzona/y: byłąm u mamy na obiedzie, który zakończył się lodami i roladą biszkoptową z brzoskwiniami... czuję się obżarta!

reklama
Na dzisiejszy stres podziałał dźwięk serduszka mojego szkraba! Był bardzo wyraźny:tak:. Już jestem spokojniejsza.. Co do wagi i brzuszka..waga -1,5kg od normy, a brzuszek malutki... mam nadzieję,że dzidzia ma odpowiednio dużo miejsca..Staram się więcej jeść..ale nie mogę za dużo..bo mi się niedobrze robi. Podobno od 13 tyg waga powinna zacząć iść do góry-więc czekam:tak:.

Ewcik- ten lekarz mocno popieprzony! W dzisiejszych czasach wykonuje się najbardziej skomplikowane operacje wewnątrz łona matki. Przecież nie rodzisz teraz więc nie wiem skąd ta idiotyczna uwaga.
Jak czujesz brak informacji to jedź do innego lekarza. Nawet jak się okaże, że wszystko jest ok to wszystkie wiemy że nerwy i niepewność są najgorsze.

Ewcik na tym etapie moga tylko przerwac ciaze, bo dziecko by nie przezylo nie jest jeszcze na tyle rozwiniete...i pewnie o to chodzilo doktorkowi.
Spokojnie gdybys monitorowala nasze serca 24/24 tez by wyszly spadki;-)
U dzieci wszystko sie reguluje dopiero po porodzie. Wczesniej monitoruja prace zastawek, czy sie domykaja, czy nie ma dziurek itp. w razie wykrycia tych nieprawidlowosci w pierwszych dobach operuja i w 99,99% wszystko wraca do normy.
Co do tego panikowania...tu chodzi o nasze dzieci i jesli ktos uwaza to za nienormalne...to sam ma nierowno pod sufitem!!! Olac takich, bo z glupim nie ma szans wygrac...najpierw sprowadzi cie do swojego poziomu, a potem pokona doswiadczeniem;-)

Gdy za ktoryms tam razem bylismy na ip, odbierali porod maluszka w 24tc...wszystko bylo ok z bobaskiem, ale doktorowa powiedziala ze czy przezyje to czas pokaze, bo to o wiele za wczesnie. I chodzi tu o statystyki, bo w rzeczywistosci roznie bywa;-)

Nie denerwuj sie i nie wiem czy w pl robia diagnostyke organow, tu robia od 22-24tc. Ale mozesz sie umowic na echo dla swietego spokoju.

Ostatnia edycja:
Witaj avensis :happy2:
Mam nadzieję, że wszystkim nam się uda zajść w zdrową, szczęśliwie donoszoną ciążę. Napisz coś o sobie - ile masz lat, czy macie już dzieci, czy długo się staraliście. Ja o tą utraconą ciążę starałam się prawie rok, więc trochę się martwię, co będzie teraz, tym bardziej, że próbujemy od stycznia i póki co niestety bez rezultatu.

michalina
co słychać?

Neta81--> mam 35 lat, to była moja pierwsza ciąża. Udało nam się zaciążyć w drugim cyklu po odstawieniu antykoncepcji, tak więc mam nadzieję, że tym razem też starania pójdą gładko. Pocieszające jest to, że w ostatni czwartek ginekolożka potwierdziła owulację ( musiała być na dzień, czy dwa przed wizytą) i powiedziała, że macica ma ładne endometrium - 9mm. Teraz jeszcze biorę antybiotyk, na wszelki wypadek, bo nie dostałam od razu po zabiegu, no i czekam na 2 i 3 @ po zabiegu i zaczynamy starania, chociaż ja już bym chciała zacząć po kwietniowej @. Zobaczymy, co będzie, a liczę na to, że będzie OK:)
Powiedz, czy dobrze rozumiem - poroniłaś w listopadzie i już w styczniu wznowiliście starania,tak? Lekarz nie miał żadnych przeciwskazań?

Doktorka mowila, zeby wstrzymac sie ok 3 miesiecy. w polowie stycznia zaczelismy, czyli po prawie 2,5 miesiaca. pewnie dlugo mi zejdzie ze staraniami :(
na cpp (widzialam, ze tam rowniez dolaczylas) sa dziewczyny, ktore zaszly zaraz po poronieniu i jest ok. mysle, ze po drugiej @ mozecie zaczac probowac, skoro wszystko sie goi i endometrium ladnie odbudowuje. bede trzymala &&&& za Ciebie:)

hejka żyję ale od rana coś:) pospaliśmy zresztą do 11stej więc dzień jakiś krótszy:)
widzę że nikt się nie rozpakował, u wszystkich wszystko w porzadku - super!!! :)

No Karo to już by mogła urodzić :-D Kolejkę nam blokuje.

A z testujących która najszybciej teraz? Równowaga musi być w końcu. Ja bym teraz poprosiła, na każdą jedną która urodzi, jedną zaciążoną!

reklama
dzien dobry :)
Karo jeszcze w dwupaku? trzymam kciuki za lekki porod!
a potem myszka, zapo? i przerwa?
nie nadgonie alw widze ze martoocha juz prenatalne :) gratuluje i trzymam kciuki
magda - trzymam kciuki i powodzenia!
u nas czas plynie szybko... nie mamy juz pepuszka, dzis przy okazju slonca odbylismy pierwszy spacer... jutro wizyta u pediatry...
chcialabym tylko wiecej sypiac :D
pozdrawiam

Do góry