reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ojjj dziewczyny jak ja wam juz zazdroszcze tej koncowki ehhh

Ja juz po obchodzie, bez zmian, rano doktorek zdecyduje czy bedzie kolejna kroplowa czy przechodzimy na doustne. Jak leze to brzuch stawia mi sie tak srednio co godzine wiec jest lepiej, gorzej juz wyglada jak wstaje ;/ no ale to dopiero kroplowy sa od wczoraj to nie ma co liczyc na super efekty

Ale czy to 'stawianie' sie brzucha coś szkodzi?
Bo ja się nie znam...a tak jak mówiłam moja znajoma miała tak całą ciążę i urodziła w terminie..

Izuś jeszcze wszystko może sie odwrócić! Jest wiele kobiet które mają jakieś trudności i trafiają na patologie a później nie mogą urodzić! Tak jak nasza Karo... A napisz robili Ci ktg? Wychodziły skurcze?

Myszko nie jesteś jakaś inna ... No co Ty :)!!!! Mi jak odeszły wody to myślałam, że raz, dwa i pójdzie a to kurcze nic! Jak dostałam kroplówe to miałam takie skurcze że myślałam, że to już a to był dopiero długi początek! Podczas skurczy miałam i spacery i badania i masaże szyjki, później druga kroplówa, ciśnienie 180/140 i szybko na cesarkę (szybko czyli po 8 godzinach)! Każdy poród jest inny bo i nasze organizmy bardzo sie różnią! A co do mojego gardła to jest super fajnie, teraz przelazło na nos! Cieknie mi z niego niemiłosiernie! Jutro mam zamiar leżeć cały dzień z przerwą na siusiu! Kurcze podbrzusze mnie boli a przed chwilą skurcz miałam. Muszę sie wyleczyć, więc jutro przyjdzie pani pomóc sprzątnąć po malowaniu, a M. z Wiki do kina pojadą i przywiozą mi jakiś obiadek!

Marta to co napisalam, ze majac znieczulenie to i oksy nie straszna;-)

Wikama na katar polecam inhalacje z rumianku, mnie pomogly...a moj mlody stwierdzil, ze rewelacja bo po 3 dniach juz nie mial sladu.
A on sceptyk jesli chodzi o ziolka;-)
To u mnie od wod jak polecialy do Tomka na brzuchu minely 3 godz.

Ostatnia edycja:
Wikama doczekałaś się:

CAM00001.jpgCAM00002.jpgCAM00003.jpg

Fotki robione telefonem, więc nie ma szału :-)

A co do porodów, to ja przy Iggym miałam najpierw filmowe odejście wód, potem dłuuuuuuuuugo nic, już mi chcieli w szpitalu oxy podłączyć, ale jakas akcja się zaczęła. Potem bardzo długo pełne rozwarcie i parcie, a na końcu i tak cc.
Takie 2 w 1

Załączniki

• CAM00001.jpg
    CAM00001.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 37
  • CAM00002.jpg
    CAM00002.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 41
  • CAM00003.jpg
    CAM00003.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Martus no stawianie moze i nie musi byc grozne, moze powodowac skurcze i przedwczesny porod..

Wikama ktg mi nie robili, sprawdzaja tylko tetno detektorkiem i macaja brzuchol, bo ja przy tym stawianiu jakis bolesci nie mam na szczescie, tylko takie nieprzyjemne uczucie..

Zobaczymy co zadecyduje doktorem po obchodzie ;) ale mialam dzisiaj takie sny ze szok. Po jednym obudzilam sie cala spocona i zaplakana.. Nie dosc ze niby maz mnie zostawil dla innej to jeszcze jakas mrew ciagle, ludzie sobie mozgi wyzerali ;p

Do góry