reklama
Carry88
Moderator
Cześć dziewczyny, chciałabym zrobić badania w kierunku trombofilii albo zespołu antyfosfolipidowego czy któraś z Was ma wiedzę na ten temat i umiałaby mi trochę to przybliżyć?
W kierunku tromobifilii to najlepiej zrobić na www.testdna.pl tam jest 5 genów, które za to odpowiadają i finansowo się opłaca.
Co do zespołu to badania z krwi cały komplet poniżej trzeba zrobić aby można było stwierdzić:
*przeciwciała antykardiolipidowe
*antykoagulant tocznia
* przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie
B
Blackpanda
Gość
Cześć Dziewczyny, jestem już tak pospinana,ze postanowiłam napisać bo muszę się z kimś podzielić...
W czerwcu tego roku na tescie pojawily się upragnione dwie kreski niestety w polowie lipca na wizycie kontrolnej u lekarza okazało sie,ze serduszko maleństwa nie bije;( dostałam skierowanie do szpitala z powodu poronienia zatrzymanego.Skończyło sie na łyżeczkowaniu...w wrześniu bylam na wizycie kontrolnej i dostaliśmy zielone światło do starnań.Moje cykle przed poronieniem trwaly ok32,33 dni a po poronieniu wszystkie trwaly rowne 28 dni. W tym cyklu zaczełam mierzyc temperature i wedlug wykresu owulacje mialam 20 dc co zgadzaloby sie rowniez ze sluzem,dzisiaj jest 29 dc i rano zrobiłam test niestety jest negatywny myslicie,ze jest za wczesnie ?moze cykl sie znowu wydluza biorac pod uwage dosc pozna owulacje?jest jeszcze szansa ?wariuje strasznie,jedyne o czym myslę to dwie kreski na teście nie potrafie się na niczym innym skupic.tak co miesiac najpierw nadzieja potem oczekiwanie a potem okres i placz....
W czerwcu tego roku na tescie pojawily się upragnione dwie kreski niestety w polowie lipca na wizycie kontrolnej u lekarza okazało sie,ze serduszko maleństwa nie bije;( dostałam skierowanie do szpitala z powodu poronienia zatrzymanego.Skończyło sie na łyżeczkowaniu...w wrześniu bylam na wizycie kontrolnej i dostaliśmy zielone światło do starnań.Moje cykle przed poronieniem trwaly ok32,33 dni a po poronieniu wszystkie trwaly rowne 28 dni. W tym cyklu zaczełam mierzyc temperature i wedlug wykresu owulacje mialam 20 dc co zgadzaloby sie rowniez ze sluzem,dzisiaj jest 29 dc i rano zrobiłam test niestety jest negatywny myslicie,ze jest za wczesnie ?moze cykl sie znowu wydluza biorac pod uwage dosc pozna owulacje?jest jeszcze szansa ?wariuje strasznie,jedyne o czym myslę to dwie kreski na teście nie potrafie się na niczym innym skupic.tak co miesiac najpierw nadzieja potem oczekiwanie a potem okres i placz....
Gin mi mówiła, ze cykle powinny wrocic do stnau sprzed ciazy po 3 cyklach, czyli 4 powinnien juz miec normalna dlugosc. I ona też powiedziała, że progesteron dopiero w 4 cyklu po poronieniu mozna zrobic kontrolnie, bo wczesniej oragnizm wciąż się regeneruje. Który masz teraz cykl po poronieniu?
B
Blackpanda
Gość
super gratuluję@Bafinka miałaś rację!!! zrobiłam dziś bete wynosi 38ml
wlasnie teraz jestem w trakcie 4 cyklu czyli pewnie za 3,4 dni przyjdzie okresw takim razie w przyszlym cyklu zbadam progesteron i sprawdze co i jak...Gin mi mówiła, ze cykle powinny wrocic do stnau sprzed ciazy po 3 cyklach, czyli 4 powinnien juz miec normalna dlugosc. I ona też powiedziała, że progesteron dopiero w 4 cyklu po poronieniu mozna zrobic kontrolnie, bo wczesniej oragnizm wciąż się regeneruje. Który masz teraz cykl po poronieniu?
B
Blackpanda
Gość
dziekuje:* staram sie,ale poprzednie cykle staran tez przyniosly rozczarowanie i placz...Może się udało, a jak nie, to jednak szansa na wstrzelenie się w 1 cyklu jest zawsze niewielka, więc trzeba się nie poddawać trzymam kciuki
jak mam o tym nie myslec caly miesiac nie analizowac,czytać sprawdzac ...macie jakies sposoby?
reklama