reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Ja bóle dostałam 2-3dni po zabiegu także nie od razu
Czuje takie skurcze i bóle jak na miesiączkę właśnie

reklama
Hej, mam 28 lat. Aktualnie 2 poronienia.
Pierwsze 5t samoistnie w domu.
Drugie 7+2 puste jajo plodowe, pęcherzyk był na 32mm wg usg 7+6. Najpierw tabletki, częściowo oczyszczone i potem zabieg.
Licze na Waszą wiedzę i pomoc co mogę zbadać w pierwszej kolejności. Lekarze oczywiście mówią o diagnostyce po 3 poronieniu. Te puste jajo to ogółem dla mnie jakiś kosmos.
Ja poroniłam moje dzieciątko w 10tc, w7 słyszałam bicie serduszka, ale zarodek był mały wiec poszłam po 3tyg. Puste jajo, miałam zabieg. To było 2,5 tygodnia temu. Staram się otrząsnąć, ale co chwile dowiaduje się, ze kolejna kuzynka koleżanka w ciąży to radość dla mnie i dla nich, a w sercu czuje rozdarcie i ból.
Lekarz powiedział, ze puste jajo zdarza się, to pierwsza ciaza mam nie doszukiwać sie. Infekcja, wirus lub wada plodu

Cześć dziewczyny,
Zrobilam badanie na antykoagulant tocznia LA1, i wyszedl 38.25 sek.
co ten wynik może oznaczać?
Dodam ze straciłam już dwie ciąże w 6 oraz 5 tygodniu

@Qruszon, ja straciłam ciążę rok temu (dokładnie 09.04.2020) w 5 tygodniu. Od tamtej pory nie mogę zajść a każda kolejna informacja o ciąży bliższej/dalszej koleżanki to nóż prosto w serce. Kilka dni temu okazało się, że dziecko będzie miał brat narzeczonego i to już zupełnie mnie dobiło. To chyba nigdy nie minie ☹️

@Qruszon, ja straciłam ciążę rok temu (dokładnie 09.04.2020) w 5 tygodniu. Od tamtej pory nie mogę zajść a każda kolejna informacja o ciąży bliższej/dalszej koleżanki to nóż prosto w serce. Kilka dni temu okazało się, że dziecko będzie miał brat narzeczonego i to już zupełnie mnie dobiło. To chyba nigdy nie minie ☹️
Minie zobaczysz, moja koleżanka z pracy przez 5lat walczyła aż wygrala. Oczywiście szereg badań najlepsi specjaliści w Łodzi, okazało się, ze teraz jest szczęśliwa mama 3-ga dzieci. Ja wiem, ze zawsze warto walczyc do końca. Nie poddam się. Za 10dni mina 2mc od poronienia.

Cześć dziewczyny,
Zrobilam badanie na antykoagulant tocznia LA1, i wyszedl 38.25 sek.
co ten wynik może oznaczać?
Dodam ze straciłam już dwie ciąże w 6 oraz 5 tygodniu
Nie znam norm na to badanie, ale u mnie wyszły inne przeciwciała na zespół aps. Też miałam poronienie i jedna ciąża z problemami ale skończyło się ok. 3 ciąża na lekach przeciwzakrzepowych i przebiegła książkowo.

Minie zobaczysz, moja koleżanka z pracy przez 5lat walczyła aż wygrala. Oczywiście szereg badań najlepsi specjaliści w Łodzi, okazało się, ze teraz jest szczęśliwa mama 3-ga dzieci. Ja wiem, ze zawsze warto walczyc do końca. Nie poddam się. Za 10dni mina 2mc od poronienia.
Takie historie jak Twojej koleżanki dają nadzieję. Ja tez chciałbym trójkę :) i także się nie poddaję, chociaż nie sądziłam, ze to będzie takie trudne.

Hej kobietki🌸 dobry wieczór, dziś zaczęły się płodne (testy owulacyjne wykazały) wizytę dopiero w środę 14.04 żeby uzyskać informacje czy wszystko ok. Nie krwawie, tylko 3-4dni po zabiegu. Dwa tygodnie temu prawie.

Mąż zaczął dziś temat o staraniach, chce poczekać zebylekarz dał zielone światło, choć już w środę będzie po płodnych. To za 7dni dopiero... chciałabym spróbować,ale rozum podpowiada ,,upewnij się” a serce działaj ♥️

reklama
Czesc dziewczyny. @ spoznia sie trzy dni.. bol brzucha jest taki jakby za chwile miala przyjsc jednak dalej cisza. @ raczej zaewsze mmialam na czas.. czy moge zrobic test czy jeszcze poczekac ?

Do góry