reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Cześć dziewczyny, chciałabym zrobić badania w kierunku trombofilii albo zespołu antyfosfolipidowego czy któraś z Was ma wiedzę na ten temat i umiałaby mi trochę to przybliżyć?

reklama
Cześć dziewczyny, chciałabym zrobić badania w kierunku trombofilii albo zespołu antyfosfolipidowego czy któraś z Was ma wiedzę na ten temat i umiałaby mi trochę to przybliżyć?

W kierunku tromobifilii to najlepiej zrobić na www.testdna.pl tam jest 5 genów, które za to odpowiadają i finansowo się opłaca.
Co do zespołu to badania z krwi cały komplet poniżej trzeba zrobić aby można było stwierdzić:
*przeciwciała antykardiolipidowe
*antykoagulant tocznia
* przeciwciała przeciw ß2-glikoproteinie

Cześć Dziewczyny, jestem już tak pospinana,ze postanowiłam napisać bo muszę się z kimś podzielić...
W czerwcu tego roku na tescie pojawily się upragnione dwie kreski niestety w polowie lipca na wizycie kontrolnej u lekarza okazało sie,ze serduszko maleństwa nie bije;( dostałam skierowanie do szpitala z powodu poronienia zatrzymanego.Skończyło sie na łyżeczkowaniu...w wrześniu bylam na wizycie kontrolnej i dostaliśmy zielone światło do starnań.Moje cykle przed poronieniem trwaly ok32,33 dni a po poronieniu wszystkie trwaly rowne 28 dni. W tym cyklu zaczełam mierzyc temperature i wedlug wykresu owulacje mialam 20 dc co zgadzaloby sie rowniez ze sluzem,dzisiaj jest 29 dc i rano zrobiłam test niestety jest negatywny:( myslicie,ze jest za wczesnie ?moze cykl sie znowu wydluza biorac pod uwage dosc pozna owulacje?jest jeszcze szansa ?wariuje strasznie,jedyne o czym myslę to dwie kreski na teście nie potrafie się na niczym innym skupic.tak co miesiac najpierw nadzieja potem oczekiwanie a potem okres i placz....

Gin mi mówiła, ze cykle powinny wrocic do stnau sprzed ciazy po 3 cyklach, czyli 4 powinnien juz miec normalna dlugosc. I ona też powiedziała, że progesteron dopiero w 4 cyklu po poronieniu mozna zrobic kontrolnie, bo wczesniej oragnizm wciąż się regeneruje. Który masz teraz cykl po poronieniu?

@Bafinka miałaś rację!!! zrobiłam dziś bete wynosi 38ml 😍
super gratuluję:)
Gin mi mówiła, ze cykle powinny wrocic do stnau sprzed ciazy po 3 cyklach, czyli 4 powinnien juz miec normalna dlugosc. I ona też powiedziała, że progesteron dopiero w 4 cyklu po poronieniu mozna zrobic kontrolnie, bo wczesniej oragnizm wciąż się regeneruje. Który masz teraz cykl po poronieniu?
wlasnie teraz jestem w trakcie 4 cyklu czyli pewnie za 3,4 dni przyjdzie okres:(w takim razie w przyszlym cyklu zbadam progesteron i sprawdze co i jak...

Może się udało, a jak nie, to jednak szansa na wstrzelenie się w 1 cyklu jest zawsze niewielka, więc trzeba się nie poddawać :D trzymam kciuki

Może się udało, a jak nie, to jednak szansa na wstrzelenie się w 1 cyklu jest zawsze niewielka, więc trzeba się nie poddawać :D trzymam kciuki
dziekuje:* staram sie,ale poprzednie cykle staran tez przyniosly rozczarowanie i placz...
jak mam o tym nie myslec caly miesiac nie analizowac,czytać sprawdzac ...macie jakies sposoby?

reklama
Beta wyszła ciąża jest a jedna dziś dostałam plamienia i lekki ból jajnika..😢 jutro prawidłowo powinnam mieć okres.Teraz biorę duphaston i pozostaje mi się tylko modlić.

Do góry